Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 41 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2, 3  Następna
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 29 Maj 2014 18:44 
Awatar użytkownika

Loty: 31
Kilometry: 61 615
Krajów: 12 / 5.6%
niebieski
Każda podróż składa się z trzech etapów:
-planowanie;
-pobyt w miejscu przeznaczenia;
-wspomnienia po powrocie w domu.
Według mnie każdy z tych punktów ma swój urok,oczywiście najlepszy jest punkt drugi :D ,pierwszy też jest dobry :D .Powroty...każdy to zna,ale jeżeli ma się już następny cel na uwadze,to nie jest źle!

Wakacje all inclusive w Egipcie od 2624 PLN 🍹🍉 Loty z 10 miast + 4* hotel przy plaży 🐠🐚 Wakacje all inclusive w Egipcie od 2624 PLN 🍹🍉 Loty z 10 miast + 4* hotel przy plaży 🐠🐚
Piękna włoska wyspa w wydaniu lux ✨🥂 All inclusive na Sardynii za 1889 PLN (loty + ⭐⭐⭐⭐ hotel) ☀️🏖️ Piękna włoska wyspa w wydaniu lux ✨🥂 All inclusive na Sardynii za 1889 PLN (loty + ⭐⭐⭐⭐ hotel) ☀️🏖️
#2 PostWysłany: 29 Maj 2014 18:51 

Jak dla mnie to planowane, wyszukiwanie okazji, zdobywanie wiadomości o miejscu docelowym. To jest to.
 PM off  

#3 PostWysłany: 29 Maj 2014 18:54 
Awatar użytkownika

Loty: 128
Kilometry: 82 783
Krajów: 15 / 7.0%
srebrny
Również podczepiam się pod powyższe. Wyjazd traktuję jak puzzle, układankę w, której każdy element powinien być oddzielnie zaplanowany, stosunkowo tani i wygodny(dla mnie i kompanów podróży). Wtedy stworzy to sensowną całość a podczas samego pobytu w miejscu docelowym można poczuć satysfakcję z tego przesiedzianego i poświęconego czasu w domu podczas poszukiwań 8-)

#4 PostWysłany: 29 Maj 2014 18:58 
Awatar użytkownika

Loty: 31
Kilometry: 61 615
Krajów: 12 / 5.6%
niebieski
Chyba jednak macie rację ;)

#5 PostWysłany: 29 Maj 2014 19:13 

Loty: 20
Kilometry: 67 605
Krajów: 8 / 3.7%
niebieski
Pierwszy i drugi dzien na miejscu, wszystko jest nowe, inne. Planowanie tez jest super. Najbardziej jednak nienawidze samej podrozy, to taka strata czasu, te lotniska, kontrole, oczekiwanie, sam lot - masakra. Mam nadzieje, ze dozyje momentu kiedy wynajda teleporter bo podroze to moja mala obsesja :)
 Profil Relacje PM off
dmirstek lubi ten post.

#6 PostWysłany: 29 Maj 2014 19:17 

Loty: 76
Kilometry: 115 915
Krajów: 27 / 12.6%
aviel napisał(a):
Pierwszy i drugi dzien na miejscu

Dokładnie tak jak ja.
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 29 Maj 2014 19:32 

Loty: 116
Kilometry: 157 931
Krajów: 40 / 18.7%
niebieski
A ja to uwielbiam! Narasta we mnie to wszystko, czuje wyjazd, poznawanie czegoś nowego nieznanego, sama podróż sama w sobie jest dla mnie przyjemnością, planowanie też jest emocjonujące .
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 29 Maj 2014 19:41 
Redaktor F4F

Loty: 39
Kilometry: 33 222
Krajów: 14 / 6.5%
Zdecydowanie melanż na miejscu 8-) Planowanie, jeśli jest to wyjazd niespodzianka dla kogoś.
 Profil Relacje PM off  

#9 PostWysłany: 29 Maj 2014 19:49 

aviel napisał(a):
Pierwszy i drugi dzien na miejscu, wszystko jest nowe, inne. Planowanie tez jest super. Najbardziej jednak nienawidze samej podrozy, to taka strata czasu, te lotniska, kontrole, oczekiwanie, sam lot - masakra. Mam nadzieje, ze dozyje momentu kiedy wynajda teleporter bo podroze to moja mala obsesja :)

Święta racja.To bujanie się po lotniskach, oczekiwanie na transport itp , często w nocy, to nic przyjemnego. I b.męczące.
Przygotowania są Ok. Chociaż jakichś mega planów nie układam. Coś tam wcześniej poczytam, przewodnik i tyle. Reszta się okaże na miejscu.
A powroty to tragedia. Przeważnie wszędzie mi się podoba, i szkoda wracać do rzeczywistości.
 PM off  

#10 PostWysłany: 29 Maj 2014 19:53 

Loty: 119
Kilometry: 272 798
Krajów: 24 / 11.2%
niebieski
Podróż docelowa nie jest taka zła :D Najgorsze samo pakowanie przed samym powrotem,podróż na lotnisko,oczekiwanie na samolot itd wrrrrrrrrr
Kiedy przekroczę próg domku zły humor mija i przychodzi nostalgia...Wszędzie dobrze ale w domu....
Rozpakowanie pamiątek i te wspomnienia które pozostają na zawsze :)
 Profil Relacje PM off  

#11 PostWysłany: 29 Maj 2014 19:54 

Loty: 154
Kilometry: 151 837
Krajów: 25 / 11.7%
srebrny
A ja osobiście lubię bujać się po lotniskach, jak również sam lot. Poza tym pracuję w branży lotniczej i moim hobby jest lotnictwo, więc jestem trochę skrzywiony na tym punkcie ;)
 Profil Relacje PM off
JIK lubi ten post.

#12 PostWysłany: 29 Maj 2014 20:21 
Awatar użytkownika

Loty: 106
Kilometry: 196 116
Krajów: 24 / 11.2%
srebrny
..... ja wiem którego nie lubię najbardziej!

..... jak już wrócę, odpalę kompa i sprawdzę konto to ......... szok normalnie :twisted:
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#13 PostWysłany: 29 Maj 2014 20:34 

A ja najbardziej lubię... lądowanie ;) Często wychodzi się do zupełnie innej rzeczywistości :) Nawet jeśli ta rzeczywistość jest w Szwecji czy innym tak naprawdę nieodległym miejscu :)
Często mam tak, że jak gdzieś wyjeżdżam na weekend to muszę wstać o 4 czy 5 i jak dzwoni budzik to sobie myślę po co mi to wszystko skoro można by się jak człowiek wyspać, poleniuchować... A kilka godzin później ląduję w jakimś nowym miejscu i wszystko mija, jest ekscytacja nowym miejscem i świadomość, że przeżywa się kolejną, mniejszą lub większą przygodę :) I w drodze powrotnej tylko jedna myśl - gdzie by tu polecieć następnym razem :)
 PM off
JIK lubi ten post.

#14 PostWysłany: 29 Maj 2014 20:34 
Awatar użytkownika

Loty: 65
Kilometry: 157 723
Krajów: 26 / 12.2%
niebieski
Jako "świeżak" uwielbiam każdy z tych etapów. Sama podróż, formalności na lotnisku, przed i po locie... Po powrocie, przejściu progu domu, od razu myślę gdzie by tu w najbliższej przyszłości wybrać się. Na miejscu nie mam dokładnych planów. Przed wylotem robię sobie listę "must see" i "must do" i realizuję ją w miarę możliwości, ale mimo tego swoje wojaże określę mocno spontanicznymi.

#15 PostWysłany: 29 Maj 2014 21:01 
Awatar użytkownika

Loty: 64
Kilometry: 154 618
Krajów: 21 / 9.8%
Ha, a ja myślałam, że jestem odosobniona w miłości do planowania wypadów. Dla mnie przygoda zaczyna się już wtedy. Uwielbiam też lotniska, bo są jak teleporty, a do tego pełne światła i powietrza. Same loty też są super...
 Profil Relacje PM off
Juve lubi ten post.

#16 PostWysłany: 29 Maj 2014 21:25 

Ja najbardziej lubię 2/3 dzień wyjazdu - początek zawsze mam trudny - zmęczenie po podróży i aklimatyzacja. Zaczynam żyć jak już się odnajdę w nowym miejscu (kultura, religia, komunikacja itp.) Zawsze potrzebuje te 24 godziny żeby się ogarnąć. A najbardziej lubię kupować bilety, bo potem jest już na co czekać i o czym myśleć. Dlatego po powrocie zawsze się rozglądam za czymś żeby znowu można było na coś czekać.

Dużą frajdę sprawia mi kupowanie lokalnych dupereli dla znajomych i szukanie ciekawych magnesów dla siebie.

Ostatnio edytowany przez Marian, 29 Maj 2014 21:28, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

#17 PostWysłany: 29 Maj 2014 21:26 
Awatar użytkownika

Loty: 250
Kilometry: 492 027
Krajów: 43 / 20.1%
niebieski
Ja też uwielbiam wszystkie etapy, każdy z nich jest inny, ale wszystkie sprawiają ogromną przyjemność. Najmniej zapewne lubię pakowanie (które mi zawsze zostaje na ostatnią chwilę) i szaleńczą podróż na lotnisko byle zdążyć. Za to moment, kiedy już siedzę w samolocie, mogę się odprężyć i relaksować w drodze do nowego miejsca jest tego warty.
 Profil Relacje PM off  

#18 PostWysłany: 29 Maj 2014 21:33 

Dla mnie fajny jest moment gdy wysiądę z samolotu, przejdę już te wszystkie kontrole i wyjdę poza terminal. Jestem na "nowej" ziemi i myślę: OK, znowu to zrobiłeś!
 Profil Relacje PM off  

#19 PostWysłany: 29 Maj 2014 21:35 
Awatar użytkownika

Loty: 140
Kilometry: 285 551
Krajów: 30 / 14.0%
niebieski
Samo przemieszczanie się też może być przyjemne!
Praktycznie zawsze w pociągu, autobusie, na lotnisku mam z kim pogadać. Na przykład śpiąc na Skavście, poznałam przesympatyczną grupkę- dziewczyna i 3 chłopaków. Zamiast spać, przegadaliśmy 2 godziny, mimo że wszyscy rano o 4 mieliśmy wstać i udać się do swoich punktów docelowych ;)
W podróżowaniu uwielbiam chyba najbardziej planowanie :p Zaczytywanie się na temat zabytków, ciekawych miejsc, miejsc, których nie ma wymienionych w przewodnikach, a które udało się wyłapać bywalcom tego forum i podzielili się tajemną wiedzą w swoich relacjach :D
Sama podróż też jest fantastyczna! Najbardziej 1 i 2 dzień- powiew świeżości :D Wykorzystywanie czasu do maksimum, inny język, inne rozwiązania na każdym kroku. No i najważniejsze- nowe smaki! Obowiązkowo próbuję lokalnej kuchni, nawet jeśli mam wydać ostatnie pieniądze na jakiś smakołyk. Z reguły są do bardzo dobrze wydane pieniądze :D

#20 PostWysłany: 29 Maj 2014 22:40 
Awatar użytkownika

Loty: 1
Kilometry: 282
Krajów: 1 / 0.5%
HON fly4free
Najfajniejsze momenty to:
- prośba o wyłączenie urządzeń elektronicznych - spełniam posłusznie i mnie już nikt z roboty nie dorwie, po prostu mnie nie ma :lol:
- pierwszy kubek mocnego alkoholu - proszę o ciepłą butelkę bez lodu.. myślą że koneser czyli nie awanturujący się więc leją potem często i czasem bez pytania 8-)
- na powrocie gdy przeczytane gazetki, wyogladane filmy.. jest czas pomyśleć o nowym tripie, bo za chwilę nieuchronne, twarde lądowanie w rzeczywistości..

Z etapów to planowanie jest cool.. ale wszystko się robi dla egzekutywy i jeszcze lepiej jak są podczas niej niespodzianki.
koncentrator lubi ten post.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 41 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2, 3  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 8 gości