Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 18 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 28 Lut 2014 00:21 
Awatar użytkownika

Loty: 155
Kilometry: 317 243
Krajów: 28 / 13.1%
srebrny
Karta 3:1 w mBanku to standard i nazywa się VISA bądź MasterCard Miles&More Premium ;) A bez premium mają 5:1. Karty z oferty dla Ciebie zawsze są bez opłat. Opłaty są tylko jak się jej nie ma i samemu z siebie wnioskuje.

Wakacje all inclusive w Egipcie od 2624 PLN 🍹🍉 Loty z 10 miast + 4* hotel przy plaży 🐠🐚 Wakacje all inclusive w Egipcie od 2624 PLN 🍹🍉 Loty z 10 miast + 4* hotel przy plaży 🐠🐚
Piękna włoska wyspa w wydaniu lux ✨🥂 All inclusive na Sardynii za 1889 PLN (loty + ⭐⭐⭐⭐ hotel) ☀️🏖️ Piękna włoska wyspa w wydaniu lux ✨🥂 All inclusive na Sardynii za 1889 PLN (loty + ⭐⭐⭐⭐ hotel) ☀️🏖️
#2 PostWysłany: 28 Lut 2014 00:31 

złoty
szymonpoznan1 napisał(a):
Karty z oferty dla Ciebie zawsze są bez opłat.

Jesteś tego pewny?

#3 PostWysłany: 28 Lut 2014 00:48 
Awatar użytkownika

srebrny
Żadna bzdura, mam zarówno MC M&M Premium jak i VISĘ M&M Premium. Obydwie dostałem jeszcze za czasów studenckich, dochód przy wniosku wpisywałem 0zł. Opłat nigdy nie miałem za wydanie, ani za pierwszy rok użytkowania, potem standard. Obrót możesz sobie zrobić i 10mln, nie mając nic, wystarczy sobie przelewać ze swojego konta na inne i z powrotem mniejsze kwoty i się narobi ;)

#4 PostWysłany: 28 Lut 2014 00:50 

złoty
Opłat nigdy nie miałem za wydanie, ani za pierwszy rok użytkowania, potem standard.

Ale to była promocja przez prawie rok, 0zł za wydanie zarówno zwykłych M&M jak i Premium. Teraz kasują nawet z Oferty Dla Ciebie.

#5 PostWysłany: 28 Lut 2014 00:54 
Awatar użytkownika

srebrny
frei napisał(a):
@szymonpoznan1, Git, więc czym się różni zwykła karta 5:1 od karty premium 3:1?

Właśnie tym przelicznikiem mil i wymaganiami, to znaczy tą 5:1 można mieć dla niższych kwot limitu, a Premium z 3:1 wydawane są aż do 200k PLN i wnioskując o nie bez oferty wymagają większych zarobków. No i opłatą i limitami za jej zniesienie. W zwykłej 5:1 masz 200zł i chyba 15k wydać trzeba żeby nie płacić, a w tej Premium 3:1 masz 600zł i 60k PLN do wydania żeby nie płacić. Po roku oczywiście.

EDIT: Dokładnie jest tak:

VISA i MC M&M (bez premium): przelicznik 5:1 - kwota limitu: 3 000 - 100 000 PLN (opłata 200zł)
VISA i MC M&M PREMIUM: przelicznik 3:1 - kwota limitu: 10 000 - 200 000 PLN (opłata 600zł)

#6 PostWysłany: 28 Lut 2014 01:00 
Awatar użytkownika

srebrny
frei napisał(a):
Cytuj:
Właśnie tym przelicznikiem mil i wymaganiami, to znaczy tą 5:1 można mieć dla niższych kwot limitu, a Premium z 3:1 wydawane są aż do 200k PLN i wnioskując o nie bez oferty wymagają większych zarobków. No i opłatą i limitami za jej zniesienie. W zwykłej 5:1 masz 200zł i chyba 15k wydać trzeba żeby nie płacić, a w tej Premium 3:1 masz 600zł i 60k PLN do wydania żeby nie płacić. Po roku oczywiście.

Kompletna bzdura... usuń ten post.

Edytowałem i dodałem szczegóły, co wg Ciebie jest bzdurą?

#7 PostWysłany: 28 Lut 2014 01:18 
Awatar użytkownika

srebrny
Mylisz różne pojęcia. Konto Aquarius Intensive nie ma nic wspólnego z kartami kredytowymi ;) Widocznie zbiegła Ci się oferta z datą zmiany konta, być może konsultant nawet coś takiego Ci powiedział, że zmieniłeś konto i oferują kartę, ale karta kredytowa a konto to zupełnie inny produkt.

10 tys. zł. wpływów o których wspominasz to warunek zniesienia opłaty 50zł za konto Aquarius Intensive. Opłaty za kartę i limity zniesienia to zupełnie inna bajka. Tak, też mam konto Aquarius Intensive. Jak już pisałem też mam karty M&M Premium z przelicznikiem 3:1 zarówno VISĘ jak i MC (a dwie dlatego, że chciałem mieć VISĘ i MC, bo nie wszędzie akceptują MC).

PS: Trochę OT narobiliśmy - jeśli nadal chcesz upierać się przy swoim poczekaj sekundkę z odpowiedzią, wydzielę dyskusję do osobnego wątku.

#8 PostWysłany: 28 Lut 2014 01:25 
Awatar użytkownika

niebieski
frei napisał(a):
Wszystko jest bzdurą. W koncie Intensive Aquarius zwykłą M&M masz za darmo bez ograniczeń, Premium dostajesz od wpływów na konto 10k netto miesięcznie, bez potrzeby utrzymania jakichkolwiek obrotów ;/

Dla karty Premium nadal w ciągu roku musisz wydać 60k żeby zniesiona została opłata roczna za kartę w wysokości 600 zł.

EDIT: No i żeby już zupełnie wszystko było wiadomo, to opłata obniżona zostanie o 50%, do 300 zł przy rocznych wydatkach na karcie w wysokości 40k.
 Profil Relacje PM off  

#9 PostWysłany: 28 Lut 2014 01:35 
Awatar użytkownika

srebrny
Dokładnie o tym cały czas mówię ;) A frei po prostu myli konto i karty kredytowe, które można powiedzieć, że niestety nic ze sobą wspólnego nie mają :)

Niestety nie jest tak jak reklamuje mBank, że konto Aquarius to konto klienta zamożnego, nie jest też tak jak było kiedyś że złota karta kredytowa to jest coś. W dzisiejszych czasach każdy może mieć złotą kartę mBanku, tak samo jak Premium karty M&M. Wymagania na papierze wydają się być ciężkie do spełnienia, ale 90% klientów mBanku dostaje oferty dla Ciebie, a wtedy wymagania te już nie obowiązują ;) I niestety nigdzie bzdur nie pisałem, a samą prawdę, akurat trafiłeś na mój czuły punkt, bo ofertę mBanku znam dość dobrze, korzystam aktywnie z większości ich produktów, a wszystkie te cudowne karty otrzymywałem na podstawie wpisywanych dochodów 0 zł.

Warto też przypomnieć, że dla właścicieli kart M&M Premium wydanych po czerwcu 2013 jedyną opcją na zniesienie opłaty za kartę jest wydanie 60 000zł lub 40 000zł dla zniesienia połowy opłaty, ale jeśli ktoś ma kartę wydaną przed czerwcem 2013 to cały czas obowiązuje również warunek 120 transakcji ;) Nie jest to zapisane na stornie mBanku, ale w umowie karty i to też jest 100% pewna informacja.

#10 PostWysłany: 04 Mar 2014 11:23 
Awatar użytkownika

Loty: 251
Kilometry: 475 688
Krajów: 51 / 23.8%
niebieski
Warto też przypomnieć, że dla właścicieli kart M&M Premium wydanych po czerwcu 2013 jedyną opcją na zniesienie opłaty za kartę jest wydanie 60 000zł lub 40 000zł dla zniesienia połowy opłaty, ale jeśli ktoś ma kartę wydaną przed czerwcem 2013 to cały czas obowiązuje również warunek 120 transakcji ;) Nie jest to zapisane na stornie mBanku, ale w umowie karty i to też jest 100% pewna informacja.

120 transakcji było przy zwykłych kartach. Przy premium było 180 transakcji.

#11 PostWysłany: 04 Mar 2014 11:42 

RaDiDaM napisał(a):

Nieprawda.

http://www.mbank.pl/oferta-premium/karty/karta-kredytowa-miles-and-more-premium/index.html

Cytuj:
Dla kart wydanych do 03.06.2013 opłata nie będzie pobrana jeśli roczna wartość transakcji bezgotówkowych za ostatnie 12 miesięcy wyniesie minimum 60 000,00 zł lub roczna ilość transakcji bezgotówkowych za ostatnie 12 miesięcy wyniesie minimum 120 transakcji.

#12 PostWysłany: 04 Mar 2014 11:46 
Awatar użytkownika

Zbanowany
mimx napisał(a):
RaDiDaM napisał(a):

Nieprawda.

http://www.mbank.pl/oferta-premium/karty/karta-kredytowa-miles-and-more-premium/index.html

Cytuj:
Dla kart wydanych do 03.06.2013 opłata nie będzie pobrana jeśli roczna wartość transakcji bezgotówkowych za ostatnie 12 miesięcy wyniesie minimum 60 000,00 zł lub roczna ilość transakcji bezgotówkowych za ostatnie 12 miesięcy wyniesie minimum 120 transakcji.

Ale dla karty standardowej, zostaje 120 transakcji, aby nie było opłaty?
Ale dziwne, żeby zmienili to, bez podpisywania z klientem aneksu o zmianie pobierania opłat za kartę kredytową.

#13 PostWysłany: 04 Mar 2014 11:49 
Awatar użytkownika

srebrny
petit35 napisał(a):
mimx napisał(a):
RaDiDaM napisał(a):

Nieprawda.

Cytuj:

Ale dla karty standardowej, zostaje 120 transakcji, aby nie było opłaty?
Ale dziwne, żeby zmienili to, bez podpisywania z klientem aneksu o zmianie pobierania opłat za kartę kredytową.

Dla jednej i drugiej jest 120 transakcji. Nic nie zmienili. po prostu jak ktoś podpisał umowę w czerwcu 2013 lub później to od początku miał w regulaminie tylko limit kwotowy, a nie ilościowy transakcji. A my właśnie przez to, że nie było aneksu nadal mamy 120 transakcji.

#14 PostWysłany: 05 Sty 2015 22:49 

Mam takie pytanko - mam kartę M&M premium od mBanku. Moje średnie miesięczne wydatki za jej pomocą oscylują wokół 5k. Przy czym na konto milowe wpływa mi zwykle ok 500 mil miesięcznie. Wie ktoś może jak to jest liczone? Liczyłem na różne sposoby i nigdy nie wychodzi mi przelicznik 1:3, a nawet 1:5 też mi nie wychodzi. Biorę saldo na karcie kredytowej na cały miesiąc i ukazuje mi się suma obciążeń, która nijak ma się do przyznawanych mil (bez znaczenia jak ustalę początek miesiąca rozliczeniowego). Czy ktoś wie o co chodzi?
 Profil Relacje PM off  

#15 PostWysłany: 05 Sty 2015 22:56 

niebieski
bo tylko wchodzą transakcje bezgotówkowe ( np. mtransfer nie ) i jak masz np. do zapłacenia karta 2,99 zł to masz 0 mil, jak 5,99 to 1 mila... i pewnie stąd ta różnica...
 Profil Relacje PM off  

#16 PostWysłany: 05 Sty 2015 22:58 

niebieski
kakau napisał(a):
Mam takie pytanko - mam kartę M&M premium od mBanku. Moje średnie miesięczne wydatki za jej pomocą oscylują wokół 5k. Przy czym na konto milowe wpływa mi zwykle ok 500 mil miesięcznie. Wie ktoś może jak to jest liczone? Liczyłem na różne sposoby i nigdy nie wychodzi mi przelicznik 1:3, a nawet 1:5 też mi nie wychodzi. Biorę saldo na karcie kredytowej na cały miesiąc i ukazuje mi się suma obciążeń, która nijak ma się do przyznawanych mil (bez znaczenia jak ustalę początek miesiąca rozliczeniowego). Czy ktoś wie o co chodzi?

Z tego co pamiętam- a dla pewności możesz sprawdzić w dokumentach na stronie mBanku- to działa dokładnie tak, że mile podliczane są dla każdej transakcji osobno, gdzie za każde pełne 5zł w danej transakcji przysługuje 1 mila.

Być może w Twoim przypadku zachodzi jakaś skrajnie pechowa sytuacja, gdzie nabijasz co prawda 5000zł, ale regularnymi transakcjami po np. 8, 9zł albo 14zł. Wtedy za każdą taką transakcję otrzymujesz jedynie 1 lub 2 milę. Względnie jeszcze większy pech, i transakcje mniejsze niż 5zł i wtedy mil jest 0.

Kolejna sprawa- chyba oczywista, ale warta zauważenia- że do mil liczą się wyłącznie transakcje bezgotówkowe dokonane kartą, czyli NIE mTransfery z karty, przelewy itd.

Ja korzystam z karty "normalnie", ale raczej niewiele "bardzo małych" kwot- większość kwot 3-cyfrowych- i u mnie się mniej więcej zgadza.
 Profil Relacje PM off  

#17 PostWysłany: 05 Sty 2015 23:25 

Dzięki, to w dużym stopniu wyjaśnia moje wątpliwości.
 Profil Relacje PM off
john_doe lubi ten post.

#18 PostWysłany: 06 Sty 2015 18:54 
Awatar użytkownika

Loty: 588
Kilometry: 853 526
Krajów: 52 / 24.3%
złoty
Czyli robiłeś dużo mTransferów :)
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 18 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 6 gości