Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 26 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2
Autor Wiadomość
#21 PostWysłany: 07 Paź 2013 10:22 

Loty: 86
Kilometry: 126 541
Krajów: 19 / 8.9%
namteH napisał(a):
temat chyba brnie w innym kierunku niż zaproponowany przez Marisa...

Tak, po sposob Marisa to walka z wiatrakami, potrzebne sa rozwiazania systemowe...

Wakacje all inclusive w Egipcie od 2624 PLN 🍹🍉 Loty z 10 miast + 4* hotel przy plaży 🐠🐚 Wakacje all inclusive w Egipcie od 2624 PLN 🍹🍉 Loty z 10 miast + 4* hotel przy plaży 🐠🐚
Piękna włoska wyspa w wydaniu lux ✨🥂 All inclusive na Sardynii za 1889 PLN (loty + ⭐⭐⭐⭐ hotel) ☀️🏖️ Piękna włoska wyspa w wydaniu lux ✨🥂 All inclusive na Sardynii za 1889 PLN (loty + ⭐⭐⭐⭐ hotel) ☀️🏖️
#22 PostWysłany: 07 Paź 2013 10:31 
Awatar użytkownika

Zbanowany
srebrny
sawiet napisał(a):
namteH napisał(a):
temat chyba brnie w innym kierunku niż zaproponowany przez Marisa...

Tak, po sposob Marisa to walka z wiatrakami, potrzebne sa rozwiazania systemowe...

szczerze, to ja, będąc parę razy w mediolanie, nie spotkałem się z tym problemem...(tzn nie uważam, że tam jest więcej tego typu ludzi niż np w rzymie czy paryzu)

#23 PostWysłany: 07 Paź 2013 12:02 
Awatar użytkownika

Loty: 398
Kilometry: 705 675
Krajów: 73 / 34.1%
niebieski
Będąc w zeszłym roku w Mediolanie też miałem przyjemność spotkać tą grupę społeczną zamieszkującą Mediolan. Oczywiście miało to miejsce przy automatach z biletami. Na początku nie miałem pojęcia dlaczego przy każdym automacie stoją osoby zagadujące każdego kto kupuje bilet. Gdy podszedlem kupić bilet ów osobnik nachalnie próbował mi pomóc w wyborze biletu, a gdy planowałem zapłacić monetami powiedział mi, że automat przyjmuje tylko banknoty( w co niestety uwierzyłem i włożyłem banknot 5 euro). W momencie gdy wysypała się reszta mój "pomagacz" szybko wygarnął monety w ramach pomocy i mi je oddał, ale oczywiście podczas wyciągania zagarnął palcem 2 euro co oczywiście widzialem i kazałem mu zwrócić to co próbował zawędzić.

#24 PostWysłany: 07 Paź 2013 15:47 

akurat w mediolanie kupujac bilet nie mialam z tym problemu, za to w neapolu owszem
 Profil Relacje PM off  

#25 PostWysłany: 07 Paź 2013 17:36 
Awatar użytkownika

niebieski
ciacho_majonez napisał(a):

Ile masz lat i dlaczego karmisz nas tutaj samymi banałami?

Dobrze, że choć Ty wykazałeś się rzeczową argumentacją :)

#26 PostWysłany: 07 Paź 2013 20:24 
Redaktor F4F

Loty: 39
Kilometry: 33 222
Krajów: 14 / 6.5%
wa793 napisał(a):
ciacho_majonez napisał(a):

Ile masz lat i dlaczego karmisz nas tutaj samymi banałami?

Dobrze, że choć Ty wykazałeś się rzeczową argumentacją :)

;)

Uważam wypowiedź użytkownika dji za co najmniej naiwną. Może i wielu z nas ma problemy z tolerancją, ale nie zgodzę się, że imigranci, zwłaszcza ci masowo zasiedlający zachodnią Europę mają jej więcej niż europejczycy. Tak samo ma się to do wolności wyznaniowej - rozgraniczałbym problem tolerancji religijnej od - przykładowo - problemu noszenia burek do szkoły czy pracy we Francji. Żebranie może i nie jest przez prawo zakazane, ale i nie o tym chyba toczy się dyskusja. W przeważającej większości przypadków jest to zjawisko lekko mówiąc irytujące. I kolor skóry osoby żebrzącej nie ma żadnego znaczenia.

"Ludzie, którzy wyciągają ci portfel z kieszeni robią tak, nie dlatego, że są źli, ale dlatego, że są głodni" - myślałem, że padnę. Ludzie, którzy wyciągają rękę po cudzy samochód chcą się tylko przejechać, itd. itd. Smutnym faktem niestety jest, że większość kradnących i żebrzących ludzi jest zdrowych, relatywnie młodych, ma po dwie ręce i nogi. Ludzie robią te rzeczy, bo niektórym tak jest łatwiej: są leniwi i nie przejawiając żadnej inicjatywy czują się dobrze wegetując w taki, a nie inny sposób i nie chcą zmienić nic w swoim życiu.

Odpierając ewentualne zarzuty: to też spore uproszczenie, ale nikt nie wmówi mi, że ludzie kradną bo są głodni. Nie w tej części świata.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 26 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości