Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 36 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2
Autor Wiadomość
 Temat postu: Re: Wyjazd do Anglii
#21 PostWysłany: 01 Wrz 2013 08:28 

Kibicujesz Liverpoolowi a chcesz zobaczyć też muły na żywo? :D troszkę dziwny miks, ale ok :)

Napisze Ci jak wyglada sprawa w biletami na Anfield.

Kilka sezonow temu klub postanowil sie pozbyc papierowych biletow (tym samym koni pod stadionem) dlatego zostaly wprowadzone karty membership, ktore sluza do kupowania biletow przez Internet, a pozniej do otwarcia bramek na stadionie. Jedyna mozliwosc zakupy papierowego biletu to tzw General Sale, 21 dni przed kazdym meczem, gdzie trafiaja np zwroty od karnetowcow. Do General sale nie trzeba miec membera, bilety dostaniesz poczta papierowe. Niestety nigdy ta droga biletow na Liverpool nie kupowalem, nie wiem jak z dostepnoscia itp (kolejny minus, 21 dni przed meczem bilety lotniczne do Liverpoolu/Manchesteru kosztuja juz sporo)

Generalnie najprostszy sposob na zakup biletow, to wykupienie membera. Najtanszy, umozliwiajacy zakup biletow (Light Member) kosztuje 27 funtow (niestety co sezon trzeba je odnawiac):

http://www.liverpoolfc.com/membership/benefits-prices

Dwa razy w sezonie (lipiec - pierwsza polowka terminarza, listopad - druga polowka terminarza) jest prowadzona sprzedaz biletow. Mozna zdobyc bilety na praktycznie wszystkie mecze, za wyjatkiem mułów i Evertonu ;) Trzeba tylko wczesnie rano sie zalogowac ;) Poza tym, na mecze z gorszymi rywalami mozna wykupic bilety poza okresem standardowej sprzedazy biletow. Np w tym momencie sa bez problemu dostepne bilety na Norwich i Hull City (minus jest taki ze fatalne miejsca zostaly ;))

Na jednego membera mozna kupic tylko jeden bilet na dany mecz. Mozna kupic kilka biletow oczywiscie w trakcie jednego sezonu, ale na rozne spotkania.

I dodatkowa uwaga, na memberze jest Twoje imie i nazwisko, natomiast nikt tego nie sprawdza i nie weryfikuje przey wejsciu na stadion ;) Tym samym mozna wejsc nie majac wlasnego membera, a pozyczajac np od znajomego ;) wazne tylko jest to, aby bilet na dane spotkanie byl nabity na karcie ;)
 Profil Relacje PM off
liver87 lubi ten post.

Wakacje all inclusive w Egipcie od 2624 PLN 🍹🍉 Loty z 10 miast + 4* hotel przy plaży 🐠🐚 Wakacje all inclusive w Egipcie od 2624 PLN 🍹🍉 Loty z 10 miast + 4* hotel przy plaży 🐠🐚
Piękna włoska wyspa w wydaniu lux ✨🥂 All inclusive na Sardynii za 1889 PLN (loty + ⭐⭐⭐⭐ hotel) ☀️🏖️ Piękna włoska wyspa w wydaniu lux ✨🥂 All inclusive na Sardynii za 1889 PLN (loty + ⭐⭐⭐⭐ hotel) ☀️🏖️
#22 PostWysłany: 02 Wrz 2013 11:13 

sawiet napisał(a):
Drugie wyjscie to... przyleciec 2 razy. Jesli kupisz tanie bilety ponizej 100 zl, to dwukrotny przelot bedzie tanszy niz placenia za hotel przez kilka dni w oczekiwaniu na mecz.

A jednak ciężka sprawa z tymi przelotami tylko na mecz, ponieważ zwykle loty są co dwa dni. Jeszcze nic straconego, ponieważ można trafić na lot np. 16.09 WIZZ a wrócić 17.09 RYAN (mam tu na myśli mecz ze Swansea, gdzie dziś jest General Sale o którym wspomniał proof.
Na stronie jest info "Should any tickets remain following the initial sales, an announcement will be made here on Monday 2nd September." trzeba to sprawdzić :)

karoo napisał(a):
W Liverpoolu odwiedź hostel formule 1, znajdujący się w Albert dock, obok hotelu ibis ;) pokoje są 3os, a cena jest stała niezależnie od ilości osób, znajdź go na google bo nie ma go na bookingu ani innych stronach tego typu ;p

Tak myślałem że gdzieś go widziałem. Czy to aby nie ta sama rodzina co Ibis (sieć Hoteli Accor)? Skoro są obok siebie to dziwne ale wszystko na to wskazuje:
http://www.accorhotels.com/pl/booking/map-search.shtml

AFC napisał(a):
Ja mając membership Arsenalu ( 26 funtów)

Czyli masz tego Red Lite... a możesz kupić więcej niż jeden bilet. W sumie wytłumaczył to dość dobrze proof ale ja się wciąż upieram że można kupić więcej biletów. Gdzieś to na pewno widziałem, a wczoraj czytałem coś na forum chelsea:
http://www.chelsealive.pl/forum/viewtop ... &start=240
"Możesz kupić jeden bilety w dzień kiedy rusza sprzedaż a Twój member spełnia warunki (punkty) po pięciu dniach możesz dokupić dwa extra bilety na swojego membera , jeśli zostaną bilety i będą także w ogólnej sprzedaży możesz dokupić jeszcze dwa. W sumie wychodzi że na membera możesz kupić 5 biletów.
Jak Twoi znajomi mają membery to dodaj ich do listy przyjaciół na Twoim koncie wtedy możecie kupować razem bilety podając każdego membera w zamówieniu. Punkty idą na poszczególnego membera i miejsca macie obok siebie."

proof napisał(a):
Kibicujesz Liverpoolowi a chcesz zobaczyć też muły na żywo? :D troszkę dziwny miks, ale ok :)

Po prostu mam taki układ z kolegą, że jedziemy na mecz mojej ukochanej drużyny i jego ukochanej drużyny.
A poza tym nawet nie wiesz ile radości sprawiłoby mi obejrzenie porażki MU na ich własnym stadionie :P
Najgorsze że nie będę mógł dokuczać koledze, ponieważ wystarczy że powie "hej on jest za Liverpoolem" i po mnie:P

proof napisał(a):
Generalnie najprostszy sposob na zakup biletow, to wykupienie membera. Najtanszy, umozliwiajacy zakup biletow (Light Member) kosztuje 27 funtow (niestety co sezon trzeba je odnawiac):

Kurcze trochę jestem zawiedziony że trzeba kupować tego membera na każdy bilet. Licząc na szybko to bilet 50 f + member 27 f = 77 f x5? niech będzie x5= 385 zł za sam bilet + pewnie za przelew między krajowy. 400zł za sam bilet to chyba drogo nie? Gdzieś czytałem że w zeszłym sezonie np. MU-Westham były bilety tzw.non-member i ludzie płacili 50f za bilet i to wszystko. No to 250 zł za bilet to ja rozumiem ale 400?
Może jakbym kupił FULL MEMBER to wtedy mogę kupić dodatkowe bilety, ponieważ zawsze można tego membera wliczyć w koszty i podzielić na dwie osoby lub na cztery (jeszcze nie wiadomo ilu nas jedzie).

proof napisał(a):
Dwa razy w sezonie (lipiec - pierwsza polowka terminarza, listopad - druga polowka terminarza) jest prowadzona sprzedaz biletow. Mozna zdobyc bilety na praktycznie wszystkie mecze, za wyjatkiem mułów i Evertonu ;) Trzeba tylko wczesnie rano sie zalogowac ;) Poza tym, na mecze z gorszymi rywalami mozna wykupic bilety poza okresem standardowej sprzedazy biletow. Np w tym momencie sa bez problemu dostepne bilety na Norwich i Hull City (minus jest taki ze fatalne miejsca zostaly ;))

Teraz rozumiem dlaczego wszystko jest już praktycznie "Sold Out". Najgorsze jest jednak to że w tym momencie jest dostępny mecz z Norwich, który miałem w planach ale nie jestem a właściwie koledzy nie są jeszcze zdecydowani, no i nie mam membera!!!
A na tego membera się długo czeka proof???

Ostatnio edytowany przez liver87, 02 Wrz 2013 11:23, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

#23 PostWysłany: 02 Wrz 2013 12:19 

Loty: 41
Kilometry: 48 991
Krajów: 9 / 4.2%
niebieski
liver87 napisał(a):

AFC napisał(a):

Czyli masz tego Red Lite... a możesz kupić więcej niż jeden bilet. W sumie wytłumaczył to dość dobrze proof ale ja się wciąż upieram że można kupić więcej biletów. Gdzieś to na pewno widziałem, a wczoraj czytałem coś na forum chelsea:

Mogę kupić więcej niż jeden bilet ale tylko jeden mogę zostawić dla siebie , pozostałe mogę " przypisać " do innych memberów, czyli jak mamy oboje membership ale ty np. nie masz dostępu do kompa w chwili sprzedaży to ja kupuję dwa bilety i w trakcie procesu kupowanie przez net przypisuję jeden bilet do twojego numeru membership.

W ten sposób łatwiej jest kupić miejsca np. obok siebie
liver87 lubi ten post.

#24 PostWysłany: 02 Wrz 2013 13:25 

Ma to jakiś sens. Niemniej jednak MEMBER mi krzyżuje plany :(
Chciałbym obejrzeć jeden mecz w sezonie i już muszę kupować membera.
No ale chcieć a móc...
W sumie w Polsce też wprowadzili te karty kibica (no ale chyba kosztują coś koło 10zł).
 Profil Relacje PM off  

#25 PostWysłany: 02 Wrz 2013 15:46 

AFC napisał(a):
liver87 napisał(a):

AFC napisał(a):

Mogę kupić więcej niż jeden bilet ale tylko jeden mogę zostawić dla siebie , pozostałe mogę " przypisać " do innych memberów, czyli jak mamy oboje membership ale ty np. nie masz dostępu do kompa w chwili sprzedaży to ja kupuję dwa bilety i w trakcie procesu kupowanie przez net przypisuję jeden bilet do twojego numeru membership.

W ten sposób łatwiej jest kupić miejsca np. obok siebie

Dokładnie ta sama zasada obowiazuje w Liverpoolu. Mozliwe ze inne kluby (wspomniana Chelsea) maja inne zasady, na Anfield jednak 1 member= 1 bilet. Niezaleznie o tego jaki masz rodzaj karty (full, light, junior).

Poza tym:

- Odnosnie Swansea 16.09, pamietaj ze to wyjazd ;) zeby aplikowac na ten mecz musisz miec na memberze nabite minimum 13 spotkan home ;)

- Generalnie na Twoim miejscu czekalbym na General sale Norwich i liczyl na bilety papierowe (mozna zamowic 4 bilety na jeden mecz wtedy bez membera) Pewnie w poprzednim sezonie bez problemu te bilety moglbys kupic, w tym nie wiem. 9 punktow w 3 spotkaniach, lider na dwa tygodnie, duzo nadziei zostalo wlanej w serca fanow z Anfield. Jak do tego dodac udane okno transferowe, to moze juz nie byc tak latwo o bilety jak w poprzednich latach :D

- Zaraz po zakupie membera masz mozliwosc zamawiania biletow (dostajesz numer karty, ustawiasz haslo) Fizycznie karte otrzymasz poczta w przeciagu 2-3 tygodni

-jako nocleg rowniez polecam Formule kolo Liverpool ONE.
 Profil Relacje PM off  

#26 PostWysłany: 02 Wrz 2013 17:03 

proof napisał(a):
Poza tym:

- Odnosnie Swansea 16.09, pamietaj ze to wyjazd ;) zeby aplikowac na ten mecz musisz miec na memberze nabite minimum 13 spotkan home ;)

- Generalnie na Twoim miejscu czekalbym na General sale Norwich i liczyl na bilety papierowe (mozna zamowic 4 bilety na jeden mecz wtedy bez membera) Pewnie w poprzednim sezonie bez problemu te bilety moglbys kupic, w tym nie wiem. 9 punktow w 3 spotkaniach, lider na dwa tygodnie, duzo nadziei zostalo wlanej w serca fanow z Anfield. Jak do tego dodac udane okno transferowe, to moze juz nie byc tak latwo o bilety jak w poprzednich latach :D

- Zaraz po zakupie membera masz mozliwosc zamawiania biletow (dostajesz numer karty, ustawiasz haslo) Fizycznie karte otrzymasz poczta w przeciagu 2-3 tygodni

-jako nocleg rowniez polecam Formule kolo Liverpool ONE.

Dzięki za szczegółowe wyjaśnienie. Teraz wiem na czym stoję.
Co do meczu z Norwich to jest to bardzo dobry pomysł ale pod warunkiem że w tym samym czasie(czyli te 21 dni przed meczem) gdy wejdę na WIZZ czy RYAN cena za lot nie będzie z kosmosu

P.S. ale ze mnie gapa... nawet nie zwróciłem uwagi na to że to wyjazd. Z góry założyłem że wszystkie mecze na oficjalnej to domówki :)
 Profil Relacje PM off  

#27 PostWysłany: 02 Wrz 2013 17:31 

Najtaniej juz pewnie nie bedzie, ale tak za 300 PLN w dwie strony powinno sie udac :) Najwazniejsze to nie trzymac sie kurczowo jednej konfiguracji lotnisk. Ja np. na otwarcie tegorocznego sezonu ze Stoke lecialem z Katowic do Manchesteru, powrot z Liverpoolu do Lodzi bo wyszlo najtaniej. A w poprzednim sezonie to nawet transfer w Dublinie zaliczylem przy powrocie do PL ;)
 Profil Relacje PM off  

#28 PostWysłany: 03 Wrz 2013 17:04 

A czy ktoś obeznany z Manchesterem mógłby wyjaśnić czy opisana sytuacja:

http://www.devilpage.pl/forum/viewtopic ... t-na-mecz/

jeszcze może się zdarzyć czy też wprowadzili zmiany "antykonikowe" i już nie ma tak łatwo?

Czytające ten wątek z linku rozumiem że koleś pilnował jak tylko będą dostępne bilety i kupił opcją non-member, która jeszcze sezon temu była. Czyli koleś kupił bilety jakieś 3 miesiące przed meczem gdzie mógł sobie wszystko zaplanować. Takie rzeczy to ja rozumiem tyle że w tym sezonie "takie rzeczy tylko w erze".. znaczy takie rzeczy tylko z memberem. Mam rację?
 Profil Relacje PM off  

#29 PostWysłany: 27 Wrz 2013 17:41 

niebieski
czytam temat i jaki plan? Sam mam w planie mecz w Evertonem bo wychodzi tylko 1 nocka i przelot Krk-Man-Krk.
Krótko pytając obeznanych, bez membera nie kupie biletów na stronie?
Jeśli tak to trochę bez sensu skoro chcą uderzać w rynek Azjatycki i turystów

https://www.instagram.com/hola_____amigo/
 Profil Relacje PM off  

#30 PostWysłany: 27 Wrz 2013 18:50 
Awatar użytkownika

Loty: 19
Kilometry: 36 462
Krajów: 11 / 5.1%
Dziewon napisał(a):
czytam temat i jaki plan? Sam mam w planie mecz w Evertonem bo wychodzi tylko 1 nocka i przelot Krk-Man-Krk.

No cóż, jakiś sens to jednak ma bo o ile Stretford End wyglądało mi na wypełnione miejscowymi fanatykami to East Stand w sporej części było zajęte przez turystów, którzy czasami nawet niespecjalnie byli zainteresowani meczem a bardziej robieniem fotek na fejsbuka ;) Zapewne dla wielu turystów te 30 funtów za membership to po prostu niewielki wydatek, znacznie więcej kasy zostawiają w oficjalnym butiku ;)
 Profil Relacje PM off  

#31 PostWysłany: 08 Paź 2013 11:50 

Dziewon napisał(a):

Dokładnie te 30f dla niektórych to pikuś.
Ja niestety z tego powodu przekładam swój wyjazd na następny rok. Oczywiście to nie jedyny powód, niezdecydowanie kolegów spowodowało że sprawa ucichła ale nie myślcie sobie że zrobiłem burzę mózgów na darmo :) Pojadę na pewno!!!
A jeśli po nowym roku Liverpool dalej będzie wysoko to może polecę na jakiś mecz marcowy.
Na obecną chwilę sprawdzam jak się zachowuje te general sale na stronie lfc (czyli te 21 dni przed meczem) ale cienko to widzę bo rozchodzą się jak świeże bułeczki.
Co do Manchesteru a właściwie całej Anglii, dowiedziałem się że u nich mecze w tygodniu mają mniejsze zainteresowanie a co za tym idzie można kupić od tak (przynajmniej na Manchesterze tak jest) bilety non member. Przed chwilą sprawdzałem i bez problemu można kupić bilet na mecz z Szachtarem (chyba w środę, no i to jest LM!!!). Na Everton raczej będziesz miał ciężko ale znajomy (kibic MU) dostaje te ich newslettery i mówi że na kilka dni przed meczem potrafią pojawiać się bilety non member. Everton to jednak wyższa ranga, więc nie liczyłbym na sukces z non memberem. Radzę jednak popatrzeć jak to u nich działa i czy faktycznie na mecz ze średnikami można łatwo kupić bilet.
 Profil Relacje PM off  

#32 PostWysłany: 15 Paź 2013 12:46 

Witam

Chcę jechac na mecz Arsenalu, moje pytanie czy jak kupie Red Membershipa to muszą mieć go fizycznie, żeby kupić bilet? Kupuje 2 RM bo jedzie ze mną dziewczyna, będe mógł kupic 2 bilety z 1go konta?
 Profil Relacje PM off  

#33 PostWysłany: 08 Mar 2014 14:21 

Żeby pokazać jak wspaniałą stroną jest fly4free i jak wspaniałych ma użytkowników, chciałbym podziękować wszystkim za pomoc i powiedzieć kilka słów...

Do zobaczenia na meczu :)
Liverpool vs Sunderland
26.03.2014r.
 Profil Relacje PM off  

#34 PostWysłany: 08 Mar 2014 14:23 

Czekamy na relację:)
 Profil Relacje PM off  

#35 PostWysłany: 08 Mar 2014 16:05 

Powodzenia i 3 punktów dla L'poolu życzę :)

Sam będę na meczu ze Spurs 4 dni później :)
 Profil Relacje PM off  

#36 PostWysłany: 08 Mar 2014 18:08 
Awatar użytkownika

Loty: 169
Kilometry: 200 714
Krajów: 33 / 15.4%
niebieski
Proszę o przeniesienie tego tematu do sportowych podróży :)

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 36 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 8 gości