Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 24 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2  Następna
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 01 Lip 2013 00:13 

niebieski
mam visę, umowę podpisałem 17 lipca 2012
data zamknięcie wyciągu 8 sierpień 2013

Pytanie 1
czy mam jakąś szansę aby uniknąć naliczenia opłaty rocznej?

dziękuje
 Profil Relacje PM off  

Wakacje all inclusive w Egipcie od 2624 PLN 🍹🍉 Loty z 10 miast + 4* hotel przy plaży 🐠🐚 Wakacje all inclusive w Egipcie od 2624 PLN 🍹🍉 Loty z 10 miast + 4* hotel przy plaży 🐠🐚
Piękna włoska wyspa w wydaniu lux ✨🥂 All inclusive na Sardynii za 1889 PLN (loty + ⭐⭐⭐⭐ hotel) ☀️🏖️ Piękna włoska wyspa w wydaniu lux ✨🥂 All inclusive na Sardynii za 1889 PLN (loty + ⭐⭐⭐⭐ hotel) ☀️🏖️
#2 PostWysłany: 01 Lip 2013 00:16 
Awatar użytkownika

Loty: 249
Kilometry: 415 497
Krajów: 38 / 17.8%
srebrny
Zadzwoń do nich i powiedz że rezygnujesz bo opłaty. W Citi działa to i w mbanku powinno.
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 01 Lip 2013 00:17 
Awatar użytkownika

Loty: 67
Kilometry: 146 355
Krajów: 25 / 11.7%
srebrny
@up - to może być problem, jeśli na karcie jest np zadłużenie, którego ktoś nie jest w stanie 'na już' spłacić.

Nie napisałeś która karta, ale podejrzewam że M&M. Sprawdź w regulaminach, czy masz zapis o zwolnieniu z opłaty rocznej, jeśli dokonałeś kartą 120 transakcji - jeśli tak, to marsz to któregokolwiek hipermarketu z kasą samoobsługową i kasuj pojedyncze pudełka zapałek jako osobną transakcję ;)
 Profil Relacje PM off
jowa31 lubi ten post.

#4 PostWysłany: 01 Lip 2013 00:22 
Awatar użytkownika

Loty: 1
Kilometry: 282
Krajów: 1 / 0.5%
HON fly4free
bronek40 napisał(a):

Pytanie 1
czy mam jakąś szansę aby uniknąć naliczenia opłaty rocznej?

Tez domniemuje ze masz M&M; umowe podpisales przed czerwcem 2013 wiec nastukanie 120 transakcji PayPassem nie powinno stanowic problemu.

#5 PostWysłany: 01 Lip 2013 00:22 
Awatar użytkownika

niebieski
bronek40 napisał(a):
mam visę, umowę podpisałem 17 lipca 2012
data zamknięcie wyciągu 8 sierpień 2013

Niva napisał(a):
@up - to może być problem, jeśli na karcie jest np zadłużenie, którego ktoś nie jest w stanie 'na już' spłacić.

Nie napisałeś która karta, ale podejrzewam że M&M. Sprawdź w regulaminach, czy masz zapis o zwolnieniu z opłaty rocznej, jeśli dokonałeś kartą 120 transakcji - jeśli tak, to marsz to któregokolwiek hipermarketu z kasą samoobsługową i kasuj pojedyncze pudełka zapałek jako osobną transakcję ;)

M&M to mastercard, nie visa :)
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 01 Lip 2013 00:26 

niebieski
już pisze

karta to visa.

jakie mam dylematy:

1) jeżeli dzisiaj 1 lipca złoże przez mlinię rezygnację z karty, to czy naliczą mi 17 lipca opłatę roczną i czy będę musiał ją zapłacić.
Jak to jest liczone? 17 lipca umowę nadal będę miał...

2) do kiedy trzeba zrobić ten obrót, podpisałem umowę 17 lipca, gdzieś wyczytałem, ze obrót jest brany od dnia wydania karty, skąd się dowiedzieć kiedy karta została wydana.

Po prostu 17 lipca 2012 złożyłem wniosek o vise classic i dziś jest 1 lipca i mi się przypomniało że mi ta karta do niczego nie potrzebna
czy jest dzisiaj jakiś sposób na ominięcie skasowania mnie za opłatę roczną, bo przecież jak zastrzegę kartę i wypowiem, to - poprawcie mnie też skasują mnie za opłatę roczną

okres wypowiedzenia mam 1miesiąc

Ostatnio edytowany przez bronek40 01 Lip 2013 00:34, edytowano w sumie 3 razy
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 01 Lip 2013 00:28 
Awatar użytkownika

Loty: 1
Kilometry: 282
Krajów: 1 / 0.5%
HON fly4free
Blackall napisał(a):
M&M to mastercard, nie visa :)

Nie obie ? http://www.mbank.pl/images/karty/karty-kredytowe-miles-and-more-mbank.jpg
Chociaz rok temu tylko MC byl dostepny.

#8 PostWysłany: 01 Lip 2013 00:37 

niebieski
bronek40 napisał(a):
już pisze

karta to visa.

jakie mam dylematy:

1) jeżeli dzisiaj 1 lipca złoże przez mlinię rezygnację z karty, to czy naliczą mi 17 lipca opłatę roczną i czy będę musiał ją zapłacić.

2) do kiedy trzeba zrobić ten obrót, podpisałem umowę 17 lipca, gdzieś wyczytałem, ze obrót jest brany od dnia wydania karty, skąd się dowiedzieć kiedy karta została wydana.

Po prostu 17 lipca 2012 złożyłem wniosek o vise classic i dziś jest 1 lipca i mi się przypomniało że mi ta karta do niczego nie potrzebna
czy jest dzisiaj jakiś sposób na ominięcie skasowania mnie za opłatę roczną, bo przecież jak zastrzegę kartę i wypowiem, to - poprawcie mnie też skasują mnie za opłatę roczną

hmmm, mógłbyś spróbować wyrobić w te kilkanaście dni 120 operacji kartą... :D
 Profil Relacje PM off  

#9 PostWysłany: 01 Lip 2013 00:38 

niebieski
żarty na bok :) nie dam rady
 Profil Relacje PM off  

#10 PostWysłany: 01 Lip 2013 00:48 

Loty: 86
Kilometry: 126 541
Krajów: 19 / 8.9%
bronek40 napisał(a):
już pisze

karta to visa.

jakie mam dylematy:

Przerabialem ten temat w srode :)
Zapomnialem o okresie wypowiedzenia (karta wygasa dzis...). Zadzwonilem na infolinie i powiedzialem, ze rezygnuje, bo karta nie jest mi juz potrzebna. Sympatyczny pan poinformowal o procedurze. Na pytanie o unikniecie oplaty powiedzial, ze trzeba zablokowac karte, co tez na moja prosbe zrobil.
Dzwon i zalatwisz bez problem ;)

#11 PostWysłany: 01 Lip 2013 00:53 

niebieski
czyli mam zastrzec w systemie a potem zadzwonić o zrezygnować?
czy odwronie...
 Profil Relacje PM off  

#12 PostWysłany: 01 Lip 2013 01:10 

Loty: 86
Kilometry: 126 541
Krajów: 19 / 8.9%
Ja zadzwonilem I zlozylem wniosek o rezygnacje, a dopiero potem zastrzeglem u tego samego konsultanta infolinii.

#13 PostWysłany: 01 Lip 2013 08:26 

niebieski
Także ostatnio dzwoniłem i wszystko zrobił konsultant. Nikt nie zaproponował przedłużenia karty. Po tej rozmowie otrzymałem telefon w której zapytano mnie tylko czy powodem rezygnacji była opłata.
 Profil Relacje PM off  

#14 PostWysłany: 12 Wrz 2013 11:21 

Chciałbym przestrzec użytkowników obydwu kart. Otóż sam posiadam obydwie, w lipcu minął rok użytkowania karty World MasterCard i ku mojemu zaskoczeniu pobrana została ode mnie opłata roczna w wysokości 200zł. Cały czas liczyłem transakcje jakich dokonywałem za pomocą karty i wiem, że było ich ponad 120. W tej chwili nie mogę tego sprawdzić samodzielnie, gdyż wyciągi historyczne dostępne są jedynie do 12 miesięcy wstecz - celowe działanie? W rozmowie w pracownikiem banku za pośrednictwem czatu uzyskałem informację, że rzeczywiście opłata nie powinna zostać pobrana bo spełniłem warunki tj. dokonałem więcej niż 120 transakcji. Następnie złożyłem reklamację na infolinii gdzie pracownica również potwierdziła te słowa, wskazując dokładną liczbę wykonanych transakcji. Po kilku dniach otrzymałem maila, iż reklamacja nie zostaje uznana, bo nie spełniłem warunków by uniknąć opłaty. Nagle bank twierdzi, iż tych transakcji było 119. Jestem zbulwersowany, sprawy nie zostawię.

#15 PostWysłany: 20 Paź 2015 18:46 
Awatar użytkownika

Loty: 652
Kilometry: 1 484 217
Krajów: 94 / 43.9%
srebrny
Odświeżę trochę temat- są jakieś bezproblemowe sposoby na wyrobienie tych 240 transakcji w krótkim czasie - 2 miesiące, oczywiście znam możliwość płacenia kk za wszystko, dzielenia zakupów, robienia ich dla innych, czy też kas samoobsługowych ewentualnie opłacenia prowizji w alledrogo na raty po 1,01 zł. Poszukuje czegoś co można zrobić przez internet - chodzi o liczbę transakcji nie wartość i co nie będzie czasochłonne typu chodzenie codziennie do sklepu żeby kupić przysłowiowe dwie bułki. Z góry dzięki za podpowiedzi
 Profil Relacje PM off  

#16 PostWysłany: 20 Paź 2015 18:48 
Moderator forum
Awatar użytkownika

Loty: 276
Kilometry: 477 280
Krajów: 40 / 18.7%
240x zasilenie konta skycash po 0,01 PLN?
 Profil Relacje PM off
chester0 uważa post za pomocny.

#17 PostWysłany: 20 Paź 2015 18:53 

niebieski
Skycash - min 10 zł
Kiedyś tankowałem po kilkanaście groszy, ale stacje samoobsługowe zlikwidowali.
Doładowania telefonu po 5 zł

#18 PostWysłany: 20 Paź 2015 20:37 
Awatar użytkownika

Loty: 652
Kilometry: 1 484 217
Krajów: 94 / 43.9%
srebrny
Skycash wygląda całkiem ok - nie mogę znaleźć tego info , że minimalne doładowanie to 10 zł ale jakby tak było to kosztem 1.9% prowizji czyli 19 gr jedna transakcja plus później 4 zł za wypłatę przez euronet całej kwoty można z domu zrobić te 240 transakcji bez problemowo. Karta potrzebna mi jest jedynie aby mile nie wygasały, obrót robię innymi kartami więc ta jest używana raz w miesiącu aby wpadła ta jedna czy dwie mile. Dlatego mam taki problem z wyrobieniem ilościowym transakcji a nie chce płacić 200 zeta za to że karta leży w szufladzie. Wielkie dzięki za podpowiedzi. A już się bałem że skończę z dwiema setkami zmywaków do naczyń po zecie na allegro albo wkładami do zniczy ;)
 Profil Relacje PM off  

#19 PostWysłany: 20 Paź 2015 21:04 

niebieski
Ja też nie mogłem znaleźć info, że minimalne doładowanie to 10 zł. Po prostu kiedyś również wpadłem na pomysł wyrabiania limitu w ten sposób i taka informacja pokazuje się przy próbie zasilenia za złotówkę.

#20 PostWysłany: 20 Paź 2015 21:39 
Awatar użytkownika

HON fly4free
Nie sprawdzałem tego w mBanku, ale np. w Millennium płatność BLIKiem "schodzi" z karty kredytowej, a nie z konta. Może w mBanku też się da tak? Wtedy trzeba znaleźć jakiś sklep internetowy z b.tanią usługą (typu jakaś domena w promocji za 1zł, melodia na tel, itp.), gdzie płatność jest BLIKiem. Tu jest spis sklepów stacjonarnych i internetowych (tych drugich są setki): http://www.blikmobile.pl/gdzie-zap%C5%8 ... 9-blikiem/

Można oczywiście wspomóc potrzebujących i kupić 240 cegiełek na Alledrogo i za każdą płacić kartą przez Payu, tylko trzeba najpierw znaleźć taką aukcję, gdzie można zapłacić kartą, bo nie zawsze gdy jest widoczne logo Payu jest taka opcja, nieraz jest tylko przelew. Są też róznego rodzaju akcje, fundacje itp. np. PAH (tu min. 1 zł)
 Profil Relacje PM off

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 24 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości