Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 4 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
 Temat postu: Ameryka Łacińska
#1 PostWysłany: 13 Cze 2013 20:18 

Witam!
Byłabym niezmiernie wdzięczna jeżeli ktoś podpowiedziałby mi jakie państwa należą do Ameryki łacińskiej...
ARGENTYNA
BELIZE
BOLIWIA
BRAZYLIA
CHILE
DOMINIKANA
EKWADOR
FALKLANDY
GUJANA????????????
GUJANA FRANCUSKA???????????
GWATEMALA
HAITI
HONDURAS
KOLUMBIA
KOSTARYKA
KUBA
NIKARAGUA
PANAMA
PARAGWAJ
PERU
PORTORYKO
SALWADOR
SURINAM?????????????????????
URUGWAJ
WENEZUELA

ma ich byc 34 + 14 zaleznych ... moze mi ktos pomoc z lista ?
 Profil Relacje PM off  

Wakacje all inclusive w Egipcie od 2624 PLN 🍹🍉 Loty z 10 miast + 4* hotel przy plaży 🐠🐚 Wakacje all inclusive w Egipcie od 2624 PLN 🍹🍉 Loty z 10 miast + 4* hotel przy plaży 🐠🐚
Piękna włoska wyspa w wydaniu lux ✨🥂 All inclusive na Sardynii za 1889 PLN (loty + ⭐⭐⭐⭐ hotel) ☀️🏖️ Piękna włoska wyspa w wydaniu lux ✨🥂 All inclusive na Sardynii za 1889 PLN (loty + ⭐⭐⭐⭐ hotel) ☀️🏖️
 Temat postu: Re: Ameryka Łacińska
#2 PostWysłany: 13 Cze 2013 20:25 

Ameryka Łacińska, Iberoameryka – termin obejmujący 20 krajów i 9 autonomii Ameryki Południowej i Ameryki Środkowej, w których mówi się językami romańskimi, tj. po hiszpańsku, portugalsku lub francusku.
Gujana , Surinam , Belize i Falklandy nie wchodzą .
Część hiszpańskojęzyczną Ameryki Łacińskiej nazywa się Hispanoameryką, a portugalskojęzyczną – Luzytoameryką.

Ostatnio edytowany przez irmina.labedzka, 13 Cze 2013 20:30, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 13 Cze 2013 20:29 

dziękuję, no ale kurcze już nic nie wiem.. ten uniwersytet robi ze mnie wiekszego tumana niz byłam ... kazał dziadzio zrobić opracowanie do 30panstw plus 14 zaleznych - jendak nie mam pojecia .... do jakich a w internecie nie ma nawet informacji jedyne co znalazlam http://encyklopedia.pwn.pl/haslo/401924 ... inska.html
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 13 Cze 2013 20:35 

http://www.volunteersforprosperity.gov/ ... merica.gif

chyba ze byloby toto ... jednka 14 zaleznych ?
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 4 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 4 gości