Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 19 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 08 Maj 2013 15:32 
Awatar użytkownika

Loty: 14
Kilometry: 31 648
Krajów: 8 / 3.7%
srebrny
ale chciałeś to zrobić u kierowcy ..? to marne szanse
 Profil Relacje PM off  

Wakacje all inclusive w Egipcie od 2624 PLN 🍹🍉 Loty z 10 miast + 4* hotel przy plaży 🐠🐚 Wakacje all inclusive w Egipcie od 2624 PLN 🍹🍉 Loty z 10 miast + 4* hotel przy plaży 🐠🐚
Piękna włoska wyspa w wydaniu lux ✨🥂 All inclusive na Sardynii za 1889 PLN (loty + ⭐⭐⭐⭐ hotel) ☀️🏖️ Piękna włoska wyspa w wydaniu lux ✨🥂 All inclusive na Sardynii za 1889 PLN (loty + ⭐⭐⭐⭐ hotel) ☀️🏖️
#2 PostWysłany: 08 Maj 2013 16:07 

Loty: 267
Kilometry: 403 879
Krajów: 46 / 21.5%
niebieski
Trzeba sprawdzic w Warszawie
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 08 Maj 2013 16:30 
Awatar użytkownika

Loty: 187
Kilometry: 302 324
Krajów: 43 / 20.1%
Zbanowany
a zabierali wcześniej ? pierwsze słysze :D

#4 PostWysłany: 08 Maj 2013 16:39 

Przecież bilety są na daną godzinę, jakim cudem chciałeś jechać innym kursem? To nie Modlinbus xD ( z resztą tu też były ograniczenia dokładnie wyszczególnione w regulaminie) :lol: :lol: :lol: :lol:

#5 PostWysłany: 08 Maj 2013 16:57 
Awatar użytkownika

niebieski
RadekRRR napisał(a):
Przecież bilety są na daną godzinę, jakim cudem chciałeś jechać innym kursem? To nie Modlinbus xD ( z resztą tu też były ograniczenia dokładnie wyszczególnione w regulaminie) :lol: :lol: :lol: :lol:

Nie byłbym tak kategoryczny, RadkuRRR ;) .
Nie wiem czy ciągle, ale takie wcześniejsze w stosunku do rezerwacji przejazdy - były jak najbardzjej możliwe (mimo, że to nie Modlinbus :) )!
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 08 Maj 2013 17:00 
Awatar użytkownika

Loty: 171
Kilometry: 188 843
Krajów: 25 / 11.7%
złoty
RadekRRR napisał(a):

było na forum, że na kurs wcześniejszy jak były miejsca można było się dostać. Poszukajcie.

#7 PostWysłany: 08 Maj 2013 17:42 

Loty: 267
Kilometry: 403 879
Krajów: 46 / 21.5%
niebieski
Gaszpar napisał(a):
RadekRRR napisał(a):

było na forum, że na kurs wcześniejszy jak były miejsca można było się dostać. Poszukajcie.

Potwierdzam, jeździłem tak milion razy.
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 08 Maj 2013 18:15 

26-ego kwietnia wracalam z Warszawy do Gdanska,tez chcialam zmienic bilet na wczesniejszy o 3h kurs.
Pracownica Polskiego Busa majaca stanowisko na dworcu autobusowym Mlociny,poinformowala,ze "od trzech tygodni zmieniono zasady.Mozna zwrocic zakupiony bilet (z potraceniem 5zl oplaty manipulacyjnej) i nastepnie zakupic nowy, w miare dostepnych miejsc".Sama przyznala,ze PB informacji o zmianie nigdzie nie opublikowal i nie jest to w porzadku w stosunku do pasazerow.
Ja na wlasnej skorze doswiadczylam takiego lekcewazacego traktowania,z Okecia pojechalam prosto na Mlociny,bedac przeswiadczona,ze bez problemu zmienie rezerwacje na wczesniejsza.
Gdyby chociaz na facebooku PB "pochwalil sie usprawnieniami" ,to pojechalabym na Stare Miasto,zjadla sniadanie w jakims milym miejscu,a tak utknelam z bagazami na Mlocinach.
Dobrze,ze slonko swiecilo i na trawce mozna bylo posiedziec:)
I przez PB trawka ucierpiala,bo trzy godziny tak siedzialam!
 Profil Relacje PM off  

#9 PostWysłany: 08 Maj 2013 18:39 

niebieski
szkoda trawki... było trzeba dać znać... przygarnął bym.. i trawka byłaby uratowana :)
 Profil Relacje PM off  

#10 PostWysłany: 08 Maj 2013 19:27 

byłem świadkiem rozmowy 30 kwietnia na Młocinach jak ktoś pytał w punkcie PB czy może jechać autobusem o kilka godzin wcześniej. odpowiedziano mu, że "można w miarę dostępności miejsc, ale raczej wszystkie miejsca dziś zajęte, można ewentualnie poczekać godzinę, dwie i może jakieś się zwolni"
 Profil Relacje PM off  

#11 PostWysłany: 08 Maj 2013 20:55 

Zbanowany
Genialnie z ich strony, że pozostawili tę zmianę w tajemnicy jak dla mnie koszmarna wpadka. Jeżdżę z nimi 2 lata i głównie na przebukowanych kursach co było wygodne bo nie zawsze wiem o której skończę pracę i zamiast czekać do 23 mogę jechać parę godzin wcześniej. Dla nich też na rękę bo miejsce i tak by jechało wolne, a tak na późniejszą godzinę mógłby jeszcze ktoś kupić.
A na przyszłe miesiące mam kupione w tym samym systemie i teraz jest d*pa.
Może zaczynają się zmieniać w low-costa? Niech zostawią te rażące halogeny włączone na noc i niech chodzi baba z wodą 5 zł...
 Profil Relacje PM off  

#12 PostWysłany: 08 Maj 2013 21:53 

paula86 napisał(a):
Genialnie z ich strony, że pozostawili tę zmianę w tajemnicy jak dla mnie koszmarna wpadka. Jeżdżę z nimi 2 lata i głównie na przebukowanych kursach co było wygodne bo nie zawsze wiem o której skończę pracę i zamiast czekać do 23 mogę jechać parę godzin wcześniej. Dla nich też na rękę bo miejsce i tak by jechało wolne, a tak na późniejszą godzinę mógłby jeszcze ktoś kupić.
A na przyszłe miesiące mam kupione w tym samym systemie i teraz jest d*pa.
Może zaczynają się zmieniać w low-costa? Niech zostawią te rażące halogeny włączone na noc i niech chodzi baba z wodą 5 zł...

Nawet jeśli zmienili zasady (choćby niepisane),to powinny obowiązywać dla nowo zakupionych biletow.
Zdecydowana większość zmieniala godzine odjazdu nie dla cwaniaczenia (rożnice w cenie),ale z obiektywnych powodow.
Ja kupilam na 11.30 Warszawa-Gdansk,samolot lądował 7.20 na Okeciu,po prostu chciałam mieć zapas czasu,na wypadek opóżnień w lotach.
A potem zostało mi tylko patrzec na kolejne odjeżdżające PB w kierunku Gdańska z połową wolnych foteli na pokładzie autobusu.
 Profil Relacje PM off  

#13 PostWysłany: 08 Maj 2013 21:59 

A tak przy okazji Paula,jest na forum pewien Dobry Samarytanin :) -Tartal,ktory chce przygarniać zbłąkane owieczki i przechowa do odjazdu PB.Moze nawet na obiadek sie załapiesz ;)
Ja w kazdym razie ciepło dziękuje Mu za propozycję.
 Profil Relacje PM off  

Temat postu: Polski bus jest cool!
#14 PostWysłany: 08 Maj 2013 22:15 
Awatar użytkownika

niebieski
Pisze ten post po to by nikogo nie szargac bez powodu, i zaprotestowac przeciwko manipulantom ,i nie prowadzic swoich prywatnych wojenek? Kilka razy korzystalem(za grosze!) i k.... nie ma sie do czego przyczepic!

#15 PostWysłany: 08 Maj 2013 23:02 

jacek69 napisał(a):
GolemXIV napisał(a):
byłem świadkiem rozmowy 30 kwietnia na Młocinach jak ktoś pytał w punkcie PB czy może jechać autobusem o kilka godzin wcześniej. odpowiedziano mu, że "można w miarę dostępności miejsc, ale raczej wszystkie miejsca dziś zajęte, można ewentualnie poczekać godzinę, dwie i może jakieś się zwolni"

30 kwietnia wystepuje wkalendarzu przed 2 maja ;)

z przykładem z 30 kwietnia odnoszę się do tej wypowiedzi:

"26-ego kwietnia wracalam z Warszawy do Gdanska,tez chcialam zmienic bilet na wczesniejszy o 3h kurs.
Pracownica Polskiego Busa majaca stanowisko na dworcu autobusowym Mlociny,poinformowala,ze "od trzech tygodni zmieniono zasady"
 Profil Relacje PM off  

#16 PostWysłany: 09 Maj 2013 00:28 
Awatar użytkownika

Loty: 155
Kilometry: 317 243
Krajów: 28 / 13.1%
srebrny
Wg mnie nic w tym dziwnego. Pewnie jakaś część z tego korzystała, bo na prawdę coś się zmieniło w planach itp., ale zdecydowana większość kombinowała typu: Bilet na godzinę 15:00 kosztował 30zł, a na godzinę 20:00 kosztował, 10zł, to kupię ten za dychę, a wsiądę do tego o 15tej... Nic dziwnego, że się wkurzyli i zmienili, tak jak powinno być od początku. Dobra wola Polskiego Busa została wykorzystana na cwaniactwo, więc trzeba było ukrócić, a że cierpią na tym też ludzie, którzy byli uczciwi, to inna sprawa, ale jak zwykle nie można tego uniknąć.

#17 PostWysłany: 09 Maj 2013 00:32 
Awatar użytkownika

niebieski
Dziś jadąc PB z Gdańska do Warszawy kierowca zakomunikował wszystkim pasażerom, że "NIE MA MOŻLIWOŚĆ PRZEBUKOWANIA BILETÓW NA INNA NIŻ ZAKUPIONĄ GODZINĘ" .

#18 PostWysłany: 14 Maj 2013 14:53 
Awatar użytkownika

Zbanowany
Yup, jedyna opcja to szybciutkie anulowanie dotychczasowego biletu i zakup nowego, na inny dzień/godzinę. Miałem ostatnio taką sytuację, gdy potrzebowałem przebookować bilet na tę samą godzinę tylko dzień później - stanęło na tym że musiałem zakupić drugi bilet, koniec końców (na szczęście) oddano mi należność za ten niewykorzystany.
 Profil Relacje PM off  

#19 PostWysłany: 14 Maj 2013 19:55 
Awatar użytkownika

Loty: 302
Kilometry: 377 901
Krajów: 40 / 18.7%
niebieski
Wcześniej (jeszcze pod koniec marca) była taka możliwość,że można było jechać na kupionym bilecie do 24 godzin wstecz,ale ostatnio niestety ta opcja została zlikwidowana (pytałam u źródła w PB).

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 19 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 8 gości