Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 11 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 01 Maj 2013 20:45 

Czesc,
Za okolo 2 tygodnie wybieram sie do Peru dzieki jednej z ofert Fly4free. Mieszkam w Uk wiec moze to cos zmiania, ale nie moge znalezc firmy ubezpieczeniowej ktora ubezpieczy mi lot z kilkoma przesiadkami, byc moze ktos juz mial ten problem, albo znalazl takiego ubezpieczyciela? Wiekszosc firm ubezpiecza bezposrednie loty, ja wylatuje z Madrytu wiec musze doleciec tam, potem mam przesiadke w Sao Paulo, zadna firma nie chce ubezpieczyc mi kilku lotow na jednej trasie, ma ktos na to jakis myk na taka okolicznosc ?

Z gory dziekuje za pomoc.
 Profil Relacje PM off  

Wakacje all inclusive w Egipcie od 2624 PLN 🍹🍉 Loty z 10 miast + 4* hotel przy plaży 🐠🐚 Wakacje all inclusive w Egipcie od 2624 PLN 🍹🍉 Loty z 10 miast + 4* hotel przy plaży 🐠🐚
Piękna włoska wyspa w wydaniu lux ✨🥂 All inclusive na Sardynii za 1889 PLN (loty + ⭐⭐⭐⭐ hotel) ☀️🏖️ Piękna włoska wyspa w wydaniu lux ✨🥂 All inclusive na Sardynii za 1889 PLN (loty + ⭐⭐⭐⭐ hotel) ☀️🏖️
#2 PostWysłany: 01 Maj 2013 22:15 

O jakie ubezpieczenie ci chodzi?? Na życie?? Na podróż (tj. koszty leczenia, sprawdzenia zwłok, utrata bagażu, itp. ??
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 02 Maj 2013 00:08 

Loty: 50
Kilometry: 56 708
Krajów: 8 / 3.7%
niebieski
najzwyklejsze ubezpieczenie podróżne jest chyba ok?
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 02 Maj 2013 00:13 
Awatar użytkownika

Loty: 4
Kilometry: 4 702
Krajów: 3 / 1.4%
niebieski
Bierzesz ubezpieczenie z zakresem "caly swiat" i po klopocie. W wiekszosci towarzystw bedziesz musial wskazac miejsce docelowe jednak nie widzialem wylaczen z tytulu "wielu przesiadek".
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 02 Maj 2013 00:15 

Loty: 557
Kilometry: 1 237 798
Krajów: 131 / 61.2%
złoty
Po co zakłada sz wątki w wielu miejscach?

#6 PostWysłany: 02 Maj 2013 17:09 

Hej,
Chodzi mi o ogolny travel insurance, z uwzglednieniem ubezpieczenia odwolania lotu itp. Z Uk bede mial 2 przesiadki zanim dotre do Limy, z Limy do Uk 1 przesiadke. Puki co nie udalo mi sie znalezc firmy, ktora ubezpiecza loty na calej trasie. Ubezpieczaja natomiast pojedynczy lot w 1 strone i z powrotem. W moim przypadku wygladalo by to tak, ze ubezpieczenie odwolania lotu jest wazne z na trasie Londyn - Madryt (ubezpieczyciele zakalaja ze wylatuje sie z uk) , i lot powrotny Sao Paulo - Londyn.

Babka z ubezpieczalni powiedziala ze ubezpieczenie "world wide" nie pokrywa lotow laczonych po miedzy miejscami docelowymi ale wydaje mi sie to jakas glupota... zadzwonie dzis jeszcze do innej firmy.

@maxima - zalozylem w 2 miejscach z nadzieja ze moze uzyskam wiecej informacji nie wszyscy wchodza na luzne gatki ; ) - sorry spanikowalem, wiecej sie to nie powtorzy.
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 02 Maj 2013 17:45 

Loty: 50
Kilometry: 56 708
Krajów: 8 / 3.7%
niebieski
jak jest na 1 rezerwacji to chyba w ogóle nie ma żadnego problemu... a co jest w ogólnych warunkach ubezpieczenia?
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 02 Maj 2013 21:42 

Ogolne warunki ubezpieczen dotyczace pomocy medyczne, utraty bagazu, itp spraw sa niemalze te same... Opcja odwolania lotu, lub opoznienia odlotu obojetnie czy jest to ubezpieczenie "single trip" czy "annual world wide" dotyczy tylko pojedynczych lotow z uk i do uk. Moim zdaniem straszna cienizna, chca nie chcac kupuje sobie i zonie "annual world wide" za 61£ bez zadnych excess'ow w razie ubiegania sie o odszkodowanie.

Dzieki za zainteresowanie tematem ; )
 Profil Relacje PM off  

#9 PostWysłany: 02 Maj 2013 22:17 

ostatecznie po przeczytaniu kilku opini na temat tych niby ubezpieczycieli szukam dalej, bo szkoda wywalac kase w bloto...
 Profil Relacje PM off  

#10 PostWysłany: 02 Maj 2013 22:56 

Zobacz w ofercie swojego banku. Do tych lepszych kart kredytowych ubezpieczenie jest dokładane ale być może da się również dokupić.
 Profil Relacje PM off  

#11 PostWysłany: 03 Maj 2013 07:56 

złoty
Lord_Gregory napisał(a):
Chodzi mi o ogolny travel insurance, z uwzglednieniem ubezpieczenia odwolania lotu itp. Z Uk bede mial 2 przesiadki zanim dotre do Limy, z Limy do Uk 1 przesiadke. Puki co nie udalo mi sie znalezc firmy, ktora ubezpiecza loty na calej trasie. Ubezpieczaja natomiast pojedynczy lot w 1 strone i z powrotem. W moim przypadku wygladalo by to tak, ze ubezpieczenie odwolania lotu jest wazne z na trasie Londyn - Madryt (ubezpieczyciele zakalaja ze wylatuje sie z uk) , i lot powrotny Sao Paulo - Londyn.

Ale ja nie bardzo rozumiem, co Ty chcesz ubezpieczyć? Chodzi Ci o jakieś odszkodowanie w przypadku np. opóźnienia lotu i nie zdążenia na przesiadkę? Nie ma czegoś takiego. Jeśli by to istniało to myślę że niejeden z nas by rzucił pracę, ubezpieczał się na duże sumy i ciągle latał na połączeniach z krótką przesiadką :) Zarobiłbym na willę na Karaibach w rok :D

Jedyne co znajdziesz w takich polisach to zwrot kosztów hotelu, zakupu kosmetyków czy ubrań, jedzenia - w przypadku nieregularności. Ale to zazwyczaj pokrywa linia lotnicza więc nie ma sensu kupować dodatkowego ubezpieczenia tylko od tego.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 11 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 7 gości