Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 9 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 13 Lut 2013 17:25 
Awatar użytkownika

Loty: 171
Kilometry: 188 843
Krajów: 25 / 11.7%
złoty
Jak donosi pewien portal lotniczy- p.com, którego nie lubimy za to, że bardzo intensywnie próbował dowiedzieć się od Lotu dlaczego gdy zmieniamy kraj na stronie Lotu i płacimy w libańskiej lub egipskiej walucie mamy dużo tańsze loty krajowe...
No ale wracając do tematu: cytuję
Cytuj:
KLM wprowadza opłatę za przewóz bagażu rejestrowanego na trasach krótkodystansowych. Od 3 kwietnia 2013 roku holenderski przewoźnik będzie pobierał 15 EUR za jedną sztukę dużego bagażu, pod warunkiem że taką opcję wykupimy podczas rezerwacji biletu na stronie przewoźnika. Opłata ta wzrośnie dwukrotnie w przypadku, gdy za przewóz bagażu rejestrowanego będziemy chcieli zapłacić na lotnisku.

Bezpłatnie przewieziemy jedną sztukę bagażu podręcznego o wymiarach 55 x 23 x 35 cm i wadze do 12 kg. Jeśli nasza torba nie spełni warunków, zostanie ona oddana do luku bagażowego, za co zapłacimy przy wyjściu do samolotu 30 EUR.

KLM tłumaczy swoją decyzję faktem, że nawet 70% pasażerów podróżujących na krótkich trasach zabiera ze sobą wyłącznie bagaż podręczny, a wprowadzenie opłaty za bagaż rejestrowany pozwoli zaoferować niższe ceny biletów.

PS. chyba zatrudnili kogoś kto wyleciał właśnie z Ryanaira albo WIZZAIR z działu marketingu i PR...

Wakacje all inclusive w Egipcie od 2624 PLN 🍹🍉 Loty z 10 miast + 4* hotel przy plaży 🐠🐚 Wakacje all inclusive w Egipcie od 2624 PLN 🍹🍉 Loty z 10 miast + 4* hotel przy plaży 🐠🐚
Piękna włoska wyspa w wydaniu lux ✨🥂 All inclusive na Sardynii za 1889 PLN (loty + ⭐⭐⭐⭐ hotel) ☀️🏖️ Piękna włoska wyspa w wydaniu lux ✨🥂 All inclusive na Sardynii za 1889 PLN (loty + ⭐⭐⭐⭐ hotel) ☀️🏖️
#2 PostWysłany: 13 Lut 2013 22:14 
Awatar użytkownika

Loty: 69
Kilometry: 142 806
Krajów: 26 / 12.2%
niebieski
Gaszpar napisał(a):
Jak donosi pewien portal lotniczy- p.com, którego nie lubimy za to, że bardzo intensywnie próbował dowiedzieć się od Lotu dlaczego gdy zmieniamy kraj na stronie Lotu i płacimy w libańskiej lub egipskiej walucie mamy dużo tańsze loty krajowe...

Mógłbyś rozwinąć wątek, albo podać jakiś link na ten temat? ;)
Albo najlepiej podaj nazwę tego portalu, bo tak nie można znaleźć tego o czym piszesz 8-)

#3 PostWysłany: 14 Lut 2013 12:25 
Awatar użytkownika

złoty
Maris83 napisał(a):
Myślę, że większość doskonale wie o jaki portal chodzi i sytuację, a co za tym idzie nie ma co podawać tego głośno, co by nie robić im darmowej reklamy.

Dokładnie dlatego nie podałem jego nazwy, żeby nie robić tym dociekliwym "redaktorom" reklamy

#4 PostWysłany: 14 Lut 2013 13:18 
Awatar użytkownika

Loty: 109
Kilometry: 141 606
Krajów: 13 / 6.1%
niebieski
Jak dla mnie jest to słuszny kierunek 'tradycyjnych' linii lotniczych.
Tak naprawdę im więcej linii lotniczych zacznie oferować tańsze bilety (bez bagażu rejestrowanego) tym my pasażerowie będziemy mieli większy wybór.

Kiedy był moment, że wizz latał z Modlina i bilety na mojej standardowej trasie oscylowały ok 90-120RT (tylko z podręcznym). To w locie dało się ten bilet z rejestrowanym kupić za 340-400zł.
I wtedy sobie myślałam o tym, że gdyby dało się LOTem polecieć bez rejestrowanego za np 200zł. To ja za fakt lecenie z Okęcia i lądowania również w mieście docelowym na głównym lotnisku byłabym w stanie pokryć tę różnicę.
Więc ruch KLM jest dla mnie jak na razie ruchem w dobrym kierunku. Zobaczymy jak to się dalej ułoży.
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 14 Lut 2013 13:37 
Awatar użytkownika

złoty
sylwia_pl napisał(a):
Jak dla mnie jest to słuszny kierunek 'tradycyjnych' linii lotniczych.
Tak naprawdę im więcej linii lotniczych zacznie oferować tańsze bilety (bez bagażu rejestrowanego) tym my pasażerowie będziemy mieli większy wybór.

Kiedy był moment, że wizz latał z Modlina i bilety na mojej standardowej trasie oscylowały ok 90-120RT (tylko z podręcznym). To w locie dało się ten bilet z rejestrowanym kupić za 340-400zł.
I wtedy sobie myślałam o tym, że gdyby dało się LOTem polecieć bez rejestrowanego za np 200zł. To ja za fakt lecenie z Okęcia i lądowania również w mieście docelowym na głównym lotnisku byłabym w stanie pokryć tę różnicę.
Więc ruch KLM jest dla mnie jak na razie ruchem w dobrym kierunku. Zobaczymy jak to się dalej ułoży.

Sylwia tylko pytanie czy te ceny faktycznie spadną ?

#6 PostWysłany: 14 Lut 2013 13:41 
Awatar użytkownika

Loty: 109
Kilometry: 141 606
Krajów: 13 / 6.1%
niebieski
Gaszpar napisał(a):
Sylwia tylko pytanie czy te ceny faktycznie spadną ?

No tego jeszcze nie wiemy. Ale jeśli tak, to wyjdzie nam na dobre, jeśli nie to i tak nie latałam raczej KLM ;)
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 14 Lut 2013 14:58 
Awatar użytkownika

a po ile wychodzily wtedy loty ? bo mnie to ominelo i potem sie dziwilem ze niektorzy lataja wwa-bgy cztery razy w ciagu weekendu.

#8 PostWysłany: 14 Lut 2013 18:00 
Redaktor F4F
Awatar użytkownika

Loty: 228
Kilometry: 534 135
Krajów: 42 / 19.6%
Wszystko jest na forum, wystarczy poszukać.
Tylko nie piszcie, że do przejrzenia jest X stron. Jak wam się nie chce, tym bardziej innym się nie będzie chciało szukać, aby wam to pokazać.

https://www.instagram.com/jiku_ty_dziku/
 Profil Relacje PM off  

#9 PostWysłany: 15 Lut 2013 01:08 

niebieski
akurat tez nie latam KLM, ale to duża naiwność liczyć, że gdzieś indziej oddadzą te pieniądze; to służy wyłącznie poprawieniu rentowności ich biznesu i niczemu więcej; mam nadzieję, że zacieranie różnic z low costami tłustym kotom i tak nie wyjdzie na zdrowie
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 9 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 7 gości