Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 8 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
 Temat postu: o sms PL <=> zagranica
#1 PostWysłany: 03 Lut 2013 14:42 

Witam. Ja chciałam zapytać czy jakbym miała w Polsce kartę gg i znajomy w UK, to czy ten znajomy wysyłałby smsy za darmo (w pakiecie są nielimitowane smsy w sieci)? Ja z Orange do niego ślę za darmo. Jestem ciekawa czy z tą siecią byłoby tak samo albo czy byście mi mogli polecić jakąś inną sieć, w której mógłby wysyłać z pakietu.
Pozdrawiam!
 Profil Relacje PM off  

Wakacje all inclusive w Egipcie od 2624 PLN 🍹🍉 Loty z 10 miast + 4* hotel przy plaży 🐠🐚 Wakacje all inclusive w Egipcie od 2624 PLN 🍹🍉 Loty z 10 miast + 4* hotel przy plaży 🐠🐚
Piękna włoska wyspa w wydaniu lux ✨🥂 All inclusive na Sardynii za 1889 PLN (loty + ⭐⭐⭐⭐ hotel) ☀️🏖️ Piękna włoska wyspa w wydaniu lux ✨🥂 All inclusive na Sardynii za 1889 PLN (loty + ⭐⭐⭐⭐ hotel) ☀️🏖️
#2 PostWysłany: 03 Lut 2013 14:56 
Moderator forum

nisiiaaa napisał(a):
Witam. Ja chciałam zapytać czy jakbym miała w Polsce kartę gg i znajomy w UK, to czy ten znajomy wysyłałby smsy za darmo (w pakiecie są nielimitowane smsy w sieci)? Ja z Orange do niego ślę za darmo. Jestem ciekawa czy z tą siecią byłoby tak samo albo czy byście mi mogli polecić jakąś inną sieć, w której mógłby wysyłać z pakietu.
Pozdrawiam!
Wydaje mi się że jeśli twój znajomy ma za darmo smsy w sieci - i to właśnie tej - wysyłałby (i Ty odbierałabyś) za darmo [o ile nie ma jakiegoś wyjątku od reguły]
analogicznie do twoich z orange.pl (domyślam się że ma on polską kartę orange )

A.

Wybaczcie brak polskich znakow w niektórych postach.
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 03 Lut 2013 15:45 

ma tak samo jak ja orange (polską kartę).
tutaj normalnie z pakietu wysyłał, a jak pojechał tam to zabiera mu 53gr.
i myślę czy by po prostu nie kupić jakiejś karty z uk i on by też kupił. ale nie wiem czy będzie to działać na tej samej zasadzie co w orange.
czyli ze on do mnie bedzie pisał bezpłatnie, a ja jakbym chciała z Polski z gg do Anglii napisać to by mi zżerało. bo niby też by mi brało z roamingu, bo byłabym poza granicą uk, analogicznie jak on z Orange tam.

mod Ab - rozdzielam gdzieniegdzie ciąg nisiiaaa, by też czytelnikom było łatwiej,
następnym razem Ty (jeśli piszesz, to po to aby ktoś przeczytał, prawda ?) tym bardziej jeśli coś trudnego

+ wyodrębniam z działu Giełda
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 03 Lut 2013 15:54 
Awatar użytkownika

srebrny
nisiiaaa napisał(a):
ma tak samo jak ja orange (polską kartę). tutaj normalnie z pakietu wysyłał, a jak pojechał tam to zabiera mu 53gr. i myślę żeby po prostu nie kupić jakiejś karty z uk i on by też kupił. ale nie wiem czy będzie to działać na tej samej zasadzie co w orange. czyli ze on do mnie bedzie pisał bezpłatnie, a ja jakbym chciała z polski z gg do Anglii napisać to by mi zżerało. bo niby też by mi brało z roamingu, bo byłabym poza granicą uk, analogicznie jak on z Orange tam.

1) Przeczytaj prosze co napisalas zanim to opublikujesz, bo trzy razy trawilem ta wiadomosc. Poza tym patrzac po wpisie zepsul Ci sie shift (brak duzych liter) i przecinek (pojawia sie bardzo stochastycznie). Zalecam wymiane klawiatury.
2) Jesli bedziesz wysylac z brytyjskiej karty smsy do UK bedac w PL to zaplacisz roaming. W takim systemie potrzebujecie 2xgg i 2xorange.
- GG do wysylania z UK i odbierania w PL.
- Orange do wysylania z PL i odbierania w UK (mozna tez korzystac z bramki).
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 03 Lut 2013 15:54 
Awatar użytkownika

Loty: 155
Kilometry: 317 243
Krajów: 28 / 13.1%
srebrny
Musielibyście mieć po dwa telefony. On by pisał do Ciebie z GG na twoją GG i za darmo, a ty byś mu odpisywała z Orange na jego Orange i też za darmo. Innej opcji na darmowe pisanie chyba nie ma ;) Chyba że jakiś smartfon i pisanie przez Vibera albo whatsappa, wykupując jakis tani pakiet internetowy ;-)

Edit: kolega wyżej mnie uprzedził :) Jednak rozważ może jeszcze komunikatory w zależności od tego jakie macie telefony ;)

#6 PostWysłany: 03 Lut 2013 16:22 

Piszę bez shiftu, bo jest szybciej i łatwiej.
I sama nie wiedziałam jak to dokładnie napisać żeby było zrozumiałe.
Ale dziękuję bardzo za szybką odpowiedź. :) nie zawsze mamy możliwość porozumiewać się przez internet, a 53gr za sms, to można majątek przetracić. Dlatego nie byłam pewna. Znajoma przyjeżdża w następnym tygodniu, to powiem żeby mi przywiozła jakiś starter. :)
Dziękuję jeszcze raz!
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 03 Lut 2013 16:58 
Awatar użytkownika

srebrny
jest teraz cos takiego jak internet na telefonie, naprawde spoko rzecz jak się lubi ten sport, mozna pisac od uwiądu palców na whatsappach czy innych fejsbuk mesendżerach a limit i tak trudno wykorzystac

p.s. Twój pierwszy post to faktycznie mastersztyk w dziedzinie szyfrowania wiadomości, gratuluję
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 03 Lut 2013 17:13 

ok. dzięki.

problem rozwiązany. Można zamknąć temat.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 8 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 11 gości