Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 18 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 28 Gru 2012 15:28 

Właśnie dostałem maila z supportu :
Dear customer,

Unfortunately we have to inform you that Holiday Cars International B.V. has been declared bankrupt on the 27th of December 2012. We have tried to work on a settlement through a moratorium, but this attempt has not been succesful given the urgency in time. Although we are working on re-launch of the company, this future is uncertain at the moment.

You have booked your rental car through the website of Holiday Cars or via a link of one of our online partners. You have paid directly to Holiday Cars and as a proof of payment, Holiday Cars send you an email with a prepaid car rental voucher. Your voucher will probably not be accepted by the carrental company. The provider will decide if he is willing to provide you a car, and most likely you have to pay the car at collection of the vehicle. We advice you to enquire directly with the supplier of your car, and use the telephone number of the carrental location to communicate directly.

We are so sorry that we have to confront you with this unfortunate situation.

If you have a claim against Holiday Cars international B.V., you can contact the liquidator mrs. Mr. Drs. C.A. de Weerdt on the below details:

Geelkerken Linskens Advocaten N.V.
Postbus 2020
2301 CA LEIDEN
the Netherlands
Kurcze a ja mam rezerwację na Kanarach z kuponem z grouponu :(

Wakacje all inclusive w Egipcie od 2624 PLN 🍹🍉 Loty z 10 miast + 4* hotel przy plaży 🐠🐚 Wakacje all inclusive w Egipcie od 2624 PLN 🍹🍉 Loty z 10 miast + 4* hotel przy plaży 🐠🐚
Piękna włoska wyspa w wydaniu lux ✨🥂 All inclusive na Sardynii za 1889 PLN (loty + ⭐⭐⭐⭐ hotel) ☀️🏖️ Piękna włoska wyspa w wydaniu lux ✨🥂 All inclusive na Sardynii za 1889 PLN (loty + ⭐⭐⭐⭐ hotel) ☀️🏖️
#2 PostWysłany: 28 Gru 2012 15:52 

jabtom napisał(a):
Właśnie dostałem maila z supportu :
Dear customer,

Unfortunately we have to inform you that Holiday Cars International B.V. has been declared bankrupt on the 27th of December 2012. We have tried to work on a settlement through a moratorium, but this attempt has not been succesful given the urgency in time. Although we are working on re-launch of the company, this future is uncertain at the moment.

You have booked your rental car through the website of Holiday Cars or via a link of one of our online partners. You have paid directly to Holiday Cars and as a proof of payment, Holiday Cars send you an email with a prepaid car rental voucher. Your voucher will probably not be accepted by the carrental company. The provider will decide if he is willing to provide you a car, and most likely you have to pay the car at collection of the vehicle. We advice you to enquire directly with the supplier of your car, and use the telephone number of the carrental location to communicate directly.

We are so sorry that we have to confront you with this unfortunate situation.

If you have a claim against Holiday Cars international B.V., you can contact the liquidator mrs. Mr. Drs. C.A. de Weerdt on the below details:

Geelkerken Linskens Advocaten N.V.
Postbus 2020
2301 CA LEIDEN
the Netherlands
Kurcze a ja mam rezerwację na Kanarach z kuponem z grouponu :(

Zadzwon do grouponu, oddaja Ci pieniadze za groupon i podpowiedza co zrobic
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 28 Gru 2012 15:59 
Redaktor F4F
Awatar użytkownika

Loty: 1
Kilometry: 539
Krajów: 2 / 0.9%
@ nierja

A czy możliwe jest uznanie rezerwacji przez Groupon, tzn. oni opłacają mi nową rezerwację do wartości vouchera z Holiday Cars?
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 09 Sty 2013 20:23 

Loty: 37
Kilometry: 79 515
Krajów: 12 / 5.6%
Czy jest możliwe skorzystanie z usługi chargeback? Płaciłem kartą.
Czy ktoś wie jak to się robi?

#5 PostWysłany: 09 Sty 2013 20:28 
Awatar użytkownika

srebrny
wykonczyliscie ich tymi grouponami :mrgreen:
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 10 Sty 2013 01:21 

Najlepsze jest to, że ich stronka normalnie działa i nie ma tam żadnej informacji na ten temat:>

#7 PostWysłany: 18 Sty 2013 16:02 
Awatar użytkownika

Loty: 59
Kilometry: 74 028
Krajów: 16 / 7.5%
niebieski
Przyłączam się do pytania. Dziś dostałem pisemko od Auto Europa, że z powodu braku zapłaty przez holiday cars, obciążą moja kartę na 46 EURO bo się na to zgodziłem w warunkach umowy. Na razie blokady nie ma, mam pomysł, że zablokuję kartę pod pozorem zagubienia, dostanę nową na innych numerach więc ściągnąć - nie ściągną. No właśnie - czy nie? Nie chcę po sądach się bujać i płacić odszkodowań, komorników i adwokatów za 46 euro... Co radzicie?

Wish to be on the road again ... next step is ...
don't know yet :)

Wybierasz się do Warszawy i potrzebujesz pomocy? Wal śmiało :)
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 18 Sty 2013 16:06 

ściągną - blokada karty nic nie da
 Profil Relacje PM off  

#9 PostWysłany: 18 Sty 2013 16:10 
Awatar użytkownika

Loty: 14
Kilometry: 31 648
Krajów: 8 / 3.7%
srebrny
cieplix napisał(a):
Przyłączam się do pytania. Dziś dostałem pisemko od Auto Europa, że z powodu braku zapłaty przez holiday cars, obciążą moja kartę na 46 EURO bo się na to zgodziłem w warunkach umowy. Na razie blokady nie ma, mam pomysł, że zablokuję kartę pod pozorem zagubienia, dostanę nową na innych numerach więc ściągnąć - nie ściągną. No właśnie - czy nie? Nie chcę po sądach się bujać i płacić odszkodowań, komorników i adwokatów za 46 euro... Co radzicie?

Musisz wyrazić na to zgodę, stroną twojej transakcji jest Holiday Cars, chyba że wynajmowałeś u Air Europa ?
- zajrzyj do tych warunków umowy

zmień limity na karcie , transakcja wówczas nie powinna przejść , np z 1000 zł na 10 zł.
 Profil Relacje PM off  

#10 PostWysłany: 18 Sty 2013 16:14 
Awatar użytkownika

niebieski
Na razie zastrzegłem kartę kredytową, więc ściągnąć nic nie ściągną. Zobaczymy co będzie dalej, czy sobie odpuszczą ...

Profil Relacje PM off  

#11 PostWysłany: 18 Sty 2013 16:18 

Ale nie rozumiem, wypożyczyłeś już auto czy dopiero zamierzasz, ja miałem zarezerwowane na luty, skorzystałem z chargebacku w ciągu tygodnia kwotę miałem na karcie, groupon też mi kasę oddał .

#12 PostWysłany: 18 Sty 2013 16:24 
Awatar użytkownika

niebieski
jabtom napisał(a):
Ale nie rozumiem, wypożyczyłeś już auto czy dopiero zamierzasz, ja miałem zarezerwowane na luty, skorzystałem z chargebacku w ciągu tygodnia kwotę miałem na karcie, groupon też mi kasę oddał .

Wypożyczałem w listopadzie. Dziś dostałem info od auto europa że mnie obciążą wobec braku zapłaty przez H.C. Kartę zastrzegłem.

Profil Relacje PM off  

#13 PostWysłany: 18 Sty 2013 16:41 

Rozumiem, że zapłaciłeś kartą w holiday cars , oni nie przelali kasy i ponownie AutoEurope chce Cię obciążyć? No ty wystarczy chargeback z transakcji z holidaycars i masz kasę z powrotem, chyba że liczą sobie o wiele więcej.

#14 PostWysłany: 18 Sty 2013 17:31 

Loty: 155
Kilometry: 370 915
Krajów: 33 / 15.4%
srebrny
Widzę, że chargeback to remedium na wszystkie problemy. Tyle, że jeśli żądanie będzie bezpodstawne, to bank obsługujący usługodawcę odrzuci wniosek. Ponadto organizacje takie jak VISA i MASTERCARD monitorują przebiegi procesów chargeback i dostarczają usługocawcom narzędzi do ochrony przed "podejrzanymi" klientami, więc dobrze sprawdzić czy chargeback przysługuje w tej sytuacji. Nasuwa się nastepujące pytanie: czy usługodawca zrealizował usługę w sposób właściwy? Jeżeli tak, podstaw do chargeback nie ma. Jeżeli w umowie jest zapis, że w przypadku upadłości usługodawcy, jego kontrahenci mogą domagać się od klienta zapłaty za wykonaną usługę, to już zupełnie inna sprawa.

#15 PostWysłany: 13 Mar 2013 02:21 

Wykupiłem groupon z HolidayCars i za ich pośrednictwem wynająłem samochód w USA. Zapłaciłem $187. Następnie całą kwotę "skasowało" ALAMO, twierdząc już po wszystkim, że nie otrzymało vouchera od HolidayCars.

Teraz czytam o tym bankructwie. Ani HolidayCars ani ALAMO nie zająknęło sie na ten temat przed moim wypożyczeniem! (1 Marca). I teraz jestem w czarnej d. Jestem zażenowany. Co robić? Czy groupon może tu pomóc?
 Profil Relacje PM off  

#16 PostWysłany: 19 Maj 2013 15:58 

Czy ktoś robił chargeback? Ja zgłaszałem sprawę w citibanku w styczniu i do tej pory nie otrzymałem zwortu, a na infolinii twierdzą, że nie otrzymali wszystkich informacji od firmy, żeby rozpatrzyć reklamację. Strasznie długo to już trwa, a konsultant straszy mnie, że do roku czasu mogą zwracać.

#17 PostWysłany: 19 Maj 2013 20:52 
Redaktor F4F
Awatar użytkownika

Loty: 1
Kilometry: 539
Krajów: 2 / 0.9%
Tak. Ja po miesiącu w mbanku. Ewidentnie Citi leci w kulki i przedłuża sprawę.
 Profil Relacje PM off  

#18 PostWysłany: 19 Maj 2013 22:49 

Hubert napisał(a):
Tak. Ja po miesiącu w mbanku. Ewidentnie Citi leci w kulki i przedłuża sprawę.

Czy jest jakiś sposób, żeby przyspieszyć ich działanie?

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 18 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 7 gości