Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 28 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2  Następna
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 17 Gru 2012 21:40 

Czym sie zajmujecie zawodowo że macie czas i fundusze na realizację podróży ? Własna firma?

Czytam sobie od jakiegos czasu forum, polecialem 2-3 razy promocji ale nurtuje mnie to pytanie.
Pojawia się jakaś mała lub większa promocja na 2 koniec swiata (np. Japonia dziś ) to nagle pojawiają sie tłumy chętnych i kupują. Widze stopki ze statystykami lotów i zastanawiam sie jak można tyle nabić?
Na moich studiach 2-3tyg laby nie jest tak łatwo możliwe tak samo kolega pracujący na etacie mówił że nie zawsze da radę na zawołanie 2-3tyg urlopu... Więc ? :)
 Profil Relacje PM off  

Wakacje all inclusive w Egipcie od 2624 PLN 🍹🍉 Loty z 10 miast + 4* hotel przy plaży 🐠🐚 Wakacje all inclusive w Egipcie od 2624 PLN 🍹🍉 Loty z 10 miast + 4* hotel przy plaży 🐠🐚
Piękna włoska wyspa w wydaniu lux ✨🥂 All inclusive na Sardynii za 1889 PLN (loty + ⭐⭐⭐⭐ hotel) ☀️🏖️ Piękna włoska wyspa w wydaniu lux ✨🥂 All inclusive na Sardynii za 1889 PLN (loty + ⭐⭐⭐⭐ hotel) ☀️🏖️
#2 PostWysłany: 17 Gru 2012 23:18 

niebieski
Ja prowadzę własną działalność gospodarczą (sprzątanie, czyszczenie, odśnieżanie) oraz udzielam korepetycji z matematyki.

A czasu na podróże mam teraz mało, ale z powodu... studiów dziennych ;] Bo uczę się na drugim roku matematyki (specjalność modelowanie).

PS. Osobistą wycieczkę zaczął ktoś inny, a nie Maris83. Maris rzeczowo odpowiedział.
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 18 Gru 2012 15:45 

Ja prowadze firme w UK, Ameryce i Europie i zatrudniam freelancerow, glownie z Polski i Indii bo sa najtansi

Przez to mam czas na podroze
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 18 Gru 2012 16:28 

Ja jestem studentem dziennym, na chemii na UW. Mam to udogodnienie, że plan ustalam sobie sam więc skupiam sie na tym, żeby mieć wolne poniedziałki albo piątki (ew. jakieś wykady) dlatego na razie ogranieczam się do weekendowych wypadów (środków tez nie mam za dużo, więc nie porywam się na dłuższe wyprawy- pieniądze i zaliczenia). Pracuje na um. zlecenie, mam spoko szefową dlatego nawet gdy złapię coś na ost. chwile to nie ma draki :)

#5 PostWysłany: 18 Gru 2012 21:37 

Zbanowany
niebieski
Ja jestem w spolce ze znajomym, zajmujemy sie importem elektroniki z Singapuru i Chin (nomen omen jeszcze mnie w tych krajach nie bylo) :)
Dodatkowo zajmuje sie projektowaniem odziezy meskiej: koszule, marynarki, spodnie. Tutaj rynek zbytu mam praktycznie na calym swiecie, troche sie pochwale i powiem, ze ubralem pracownikow resortu One&Only Reethi Rah na Malediwach!
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 18 Gru 2012 22:05 

Loty: 12
Kilometry: 62 544
Krajów: 6 / 2.8%
niebieski
Komornik napisał(a):
Ja jestem w spolce ze znajomym, zajmujemy sie importem elektroniki z Singapuru i Chin (nomen omen jeszcze mnie w tych krajach nie bylo) :)
Dodatkowo zajmuje sie projektowaniem odziezy meskiej: koszule, marynarki, spodnie. Tutaj rynek zbytu mam praktycznie na calym swiecie, troche sie pochwale i powiem, ze ubralem pracownikow resortu One&Only Reethi Rah na Malediwach!

A myślałem, że jesteś komornikiem :)

Zapraszam również na profil facebookowy: https://www.facebook.com/seetheworld89/
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 19 Gru 2012 00:00 
Awatar użytkownika

Loty: 2
Kilometry: 3 965
Krajów: 2 / 0.9%
@michalll
Dokładnie takim sam temat chciałem założyć ale nie wiedziałem czy ludzie mnie nie wyśmieją tutaj ;p
Dodatkowa chciałem jeszcze dołożyć pytanie ile forumowicze maja lat (może być mniej więcej :) ) oraz liczbę odbytych lotów :)
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 19 Gru 2012 00:30 
Awatar użytkownika

srebrny
Maris83 napisał(a):
Obawiam się, że odpowiedź na to pytanie mogłaby zagrozić budżetowi niektórych osób :) Ja generalnie jestem freelancerem, ale o szczegółach nie będę pisał ze względu na własne dobro osobiste i finansowe. Choć prawda jest taka, że jak masz znajomości to wszystko jest o wiele łatwiejsze.

LOL Maris, się uśmiałem, wielce tajemnicza persona z Ciebie i pewnie wysoko postawiona !!!

ja jestem prostym człowiekiem, nie mam wiele do ukrycia, jestem konsultantem IT [ BI / DWH ], i lubie jak jest ciepło, dlatego mieszkam tam gdzie mieszkam : )

do autora tematu: większośc latających tu tam i siam i byle gdzie za grosze z noclegami na lotniskach to raczej studenci, ew jak tu paru kolegów się pochwaliło, prowadzą własną działalność

na etacie ciężko sobie pozwolić na szczególnie częste wyjazdy gdzie popadnie, choć oczywiście zależy od układów w pracy
+ weź pod uwagę że wiele osób tutaj ma duże ilości lotów ale faktycznie to zaliczonych destynacji jest znacznie mniej, często są to loty z przesiadkami lub loty tzw na pizze, na kawę czy po to żeby się przelecieć za 5 zyka
 Profil Relacje PM off  

#9 PostWysłany: 19 Gru 2012 02:44 
Awatar użytkownika

niebieski
a ja reprezentuje sektor publiczny, a na podroze prywatne i sluzbowe mam kase z Waszych podatkow:)
 Profil Relacje PM off  

#10 PostWysłany: 19 Gru 2012 04:12 

niebieski
Od niedawna pracuję w hotelu na Koh Phangan. Czasu na podróże zbyt wiele nie mam więc zadawalam się pięknem wyspy. W planach na najbliższe tygodnie Samui, Ko Tao i Angthong National Marine Park. Wcześniej studiowałem i podróżowałem głównie po Europie.
Ps.chętnie się spotkam na jakimś piwku gdyby ktoś miał w planach wakacje na Koh Phangan.
 Profil Relacje PM off  

#11 PostWysłany: 20 Gru 2012 00:05 
Awatar użytkownika

czapla napisał(a):
Od niedawna pracuję w hotelu na Koh Phangan. Czasu na podróże zbyt wiele nie mam więc zadawalam się pięknem wyspy. W planach na najbliższe tygodnie Samui, Ko Tao i Angthong National Marine Park. Wcześniej studiowałem i podróżowałem głównie po Europie.
Ps.chętnie się spotkam na jakimś piwku gdyby ktoś miał w planach wakacje na Koh Phangan.

Ale że jak :(( Tak po prostu znalazłeś pracę na drugim końcu świata na wyspie :) Jak to się robi bo ja też tak chce ;p
 Profil Relacje PM off  

#12 PostWysłany: 20 Gru 2012 00:34 

Cytuj:
Ale że jak :(( Tak po prostu znalazłeś pracę na drugim końcu świata na wyspie :) Jak to się robi bo ja też tak chce ;p

Jeśli interesuje Cię ciepło, to warto pomyśleć o Dubaju. Kończysz jakąś polibudę na energetyce, tech chem albo biotechu i jedziesz :D

#13 PostWysłany: 20 Gru 2012 00:41 
Awatar użytkownika

Loty: 109
Kilometry: 141 606
Krajów: 13 / 6.1%
niebieski
Ja pracuję na etacie ;P

W trakcie studiów odbyłam 3 loty, reszta wakacji w tamtym czasie była pociągami lub samochodem, czasem autobusami.
 Profil Relacje PM off  

#14 PostWysłany: 20 Gru 2012 00:46 
Awatar użytkownika

Zbanowany
srebrny
konahu napisał(a):
Cytuj:

Jeśli interesuje Cię ciepło, to warto pomyśleć o Dubaju. Kończysz jakąś polibudę na energetyce, tech chem albo biotechu i jedziesz :D

tylko naj-sam-pierw zastanów się czy rzeczywiście tego chcesz bo to raczej nie są długie wakacje...

#15 PostWysłany: 20 Gru 2012 01:30 

srebrny
sprzedaje IT dla firm :lol: jestem pracownikiem tych znienawidzonych korporacji.
lat 30 :) lubie podrozowac, czesto sobie gdzies wyskocze, ograniczeniem jest 20kilka dni urlopu rocznie,
szkoda mozna by gdzie w poblizu tj. Europie pojawiac sie czesciej..
 Profil Relacje PM off  

#16 PostWysłany: 20 Gru 2012 22:12 
Awatar użytkownika

@czapla
Powiesz mi jak się załatwia prace na drugim końcu świata najlepiej na wyspie ;p
Ja za miesiąc, jak dobrze pójdzie będę miał "inż." więc mogę jechać w świat :)
 Profil Relacje PM off  

#17 PostWysłany: 21 Gru 2012 16:29 
Awatar użytkownika

Zbanowany
A ja żyję z podróżowania :-)
 Profil Relacje PM off  

#18 PostWysłany: 21 Gru 2012 16:36 

namteH napisał(a):
konahu napisał(a):
Cytuj:

tylko naj-sam-pierw zastanów się czy rzeczywiście tego chcesz bo to raczej nie są długie wakacje...

ordys1990 nie pytał o wakację, tylko o pracę 'na końcu świata' :)

#19 PostWysłany: 21 Gru 2012 16:38 

Loty: 29
Kilometry: 57 200
Krajów: 12 / 5.6%
@ordys1990:
Jak się chce to wszystko się da! :) Ja jeszcze nie skończyłam inżyniera (studiuję w Polsce) a chwilowo siedzę właśnie w Australii "pracując" na tutejszym uniwersytecie. Siadasz przed kompa i włączasz google. Oczywiście w anglojęzycznych krajach bez certyfikatu z ang się nie obejdzie.

Wracając do tematu - ja też po studencku, układam sobie sama plan na politechnice, więc kombinując mogę sobie pozwolić na tydzień tu czy tam. Gorzej z pieniędzmi, ale na lowcostową Europę zawsze się da coś uciułać, a dalsze kierunki zaliczam nie za swoje pieniądze. Wschodnia Turcja z czegoś na kształt wolontariatu, Australia z australijskiego uniwersytetu...
Jednak jak wszyscy na tym forum wiedzą: albo długo szukasz i kombinujesz żeby lecieć za free, albo kupujesz wygodnie za "normalną" cenę:).

davidiacus napisał(a):
A ja żyję z podróżowania :-)

Tylko pozazdrościć! :)
 Profil Relacje PM off  

#20 PostWysłany: 21 Gru 2012 16:45 

srebrny
hania napisał(a):
@ordys1990: Oczywiście w anglojęzycznych krajach bez certyfikatu z ang się nie obejdzie.
powaznie ? pracowalem lacznie ok 8 lat w usa i irlandii i nikt nigdy o zadne certyfikaty nie pytal.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 28 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 12 gości