Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 15 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 07 Gru 2012 20:06 

niebieski
Jak zapatrujecie się na temat spożywania alkoholu w trakcie lotu/podróży autobusem?
Czy powinno być to dozwolone/zakazane/"regulowane"?

Sam osobiście skłaniałbym się ku zakazowi albo regulacji (np. jak w Wizz, że sprzedaje tylko przewoźnik). Dziwnym trafem moje spotkania z osobnikami z własnym zapasem alkoholu zawsze kończyły się jakimiś "ciekawymi" zdarzeniami.
 Profil Relacje PM off  

Wakacje all inclusive w Egipcie od 2624 PLN 🍹🍉 Loty z 10 miast + 4* hotel przy plaży 🐠🐚 Wakacje all inclusive w Egipcie od 2624 PLN 🍹🍉 Loty z 10 miast + 4* hotel przy plaży 🐠🐚
Piękna włoska wyspa w wydaniu lux ✨🥂 All inclusive na Sardynii za 1889 PLN (loty + ⭐⭐⭐⭐ hotel) ☀️🏖️ Piękna włoska wyspa w wydaniu lux ✨🥂 All inclusive na Sardynii za 1889 PLN (loty + ⭐⭐⭐⭐ hotel) ☀️🏖️
#2 PostWysłany: 07 Gru 2012 20:22 

Widocznie masz problem..Ty masz problem a nie ci co spożywają.
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 07 Gru 2012 20:40 

Powinien byc zakaz i to skutecznie egzekwowany. Jak ktos chce pic niech to robi w miejscu ktore się do tego nadaje lub tez w w domu czy towarzystwie ludzi którym to nie przeszkadza. Komunikacja publiczna NIE jest takim miejscem.
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 07 Gru 2012 21:27 
Awatar użytkownika

Loty: 69
Kilometry: 142 806
Krajów: 26 / 12.2%
niebieski
Maciek25 napisał(a):
Powinien byc zakaz i to skutecznie egzekwowany. Jak ktos chce pic niech to robi w miejscu ktore się do tego nadaje lub tez w w domu czy towarzystwie ludzi którym to nie przeszkadza. Komunikacja publiczna NIE jest takim miejscem.

Od kiedy to lot samolotem jest komunikacją publiczną? ;)
I w czym Ci przeszkadza to, że ktoś pije alkohol?

#5 PostWysłany: 07 Gru 2012 21:57 
Awatar użytkownika

Zbanowany
srebrny
GosiaWawa napisał(a):
Widocznie masz problem..Ty masz problem a nie ci co spożywają.

a na czym polega Jego problem? może coś więcej dodasz czy tylko takim nic nieznaczącym ogólnikami sypniesz?

#6 PostWysłany: 07 Gru 2012 21:59 
Awatar użytkownika

Zbanowany
srebrny
Pabloo napisał(a):
...I w czym Ci przeszkadza to, że ktoś pije alkohol?

może patrzmy trochę szerzej. na pewno nie jest problem w tym, że ktoś pije czy to alkohol czy mleko ale jak się po tym zachowuje i jak to wpływa na komfort podróży oraz, jak ktoś wspomniał wyżej, czy samego alkoholu nie czuć zbytnio jak np w przypadku piwa.

#7 PostWysłany: 07 Gru 2012 22:12 

Pabloo napisał(a):
Maciek25 napisał(a):

Od kiedy to lot samolotem jest komunikacją publiczną? ;)
I w czym Ci przeszkadza to, że ktoś pije alkohol?

A czym? Prywatną?
Przeszkadza mi jeśli ktos nadużyje alkoholu, wypicie kieliszka wina nie jest niczym złym, wyżlopanie 2 butelek piwa to juz przegięcie.
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 07 Gru 2012 23:09 
Awatar użytkownika

Loty: 4
Kilometry: 4 702
Krajów: 3 / 1.4%
niebieski
Wypicie dwoch butelek piwa? Najlepiej zakazac wszystkiego i zgasic swiatlo. Spozywac alkohol trzeba z umiare - proste.
 Profil Relacje PM off  

#9 PostWysłany: 07 Gru 2012 23:13 
Awatar użytkownika

Loty: 155
Kilometry: 317 243
Krajów: 28 / 13.1%
srebrny
No właśnie - znowu ktoś prowokuje idiotyczny temat, a nie bierze pod uwagę podstawowych kwestii Na przykład:

- jeden żeby się upić potrzebuje butelki, a inny dziesięciu
- 'smród' po piwie może być, a może go nie być, ewentualna kiltura wymaga zapytać pasażera obok, czy mu nie przeszkadza, poza tym 'śmierdzieć' jednym piwem czy lampką wina to nie można, ale już przed 10 godzin lotu śmierdzieć potem, bo ktoś nie zaprzyjaźnił się z prysznicem to już w porządku?
- co chyba najważniejsze i nie dotyczy to tylko samolotu/autobusu tylko ogółu gdy pojawia się sprawa picia alkoholu gdzieś, choćby w parku itp... Wypić jednego piwa w tych miejscach nie można, bo to nie kulturalne, ale wypić dziesięć w domu i tam pójść to już jest ok?

#10 PostWysłany: 08 Gru 2012 00:12 
Awatar użytkownika

Loty: 1
Kilometry: 282
Krajów: 1 / 0.5%
HON fly4free
wrzucę swoje 3grosze

niedalej jak miesiac temu dziabnąłem 2 wina (tj 8 szklaneczek po 0,2 litra) w long haulu, nikomu nie naublizałem , stewki milo sie usmiechaly, dolewaly niemalże zrobiliśmy sobie zdjęcie, nie wymiotowałem, naokoło siedzieli koledzy którzy nie wypili znacznie mniej niz ja :)

za niedługi okres czasu znowu posadzili mnie na 12 h i znowu wypiłem 2 literki winka, włoskie Rosso, nie najwyższych lotów, ale pijalne, ze stosunkiem cena/jakość dość zjadliwym bo i wszystko było za darmo, do tego piwka, no cóż na powrocie już zabrakło i piwa i wina, crew zrobił żelazne zapasy na śniadanie, nikt nie protestował, nikt nie robił burd, wszystko na wesoło i z uśmiechem,

także ni w ząb nie kumam jak komuś może przeszkadzać picie moje, lub mnie picie sąsiada jeśli nic się nie dzieje...

Natomiast jakieś 2 miechy temu jade pociągiem takim bezprzedziałowym z Krakowa do Gdańska i za Warszawa rozlewam na pol przedzialu piwko na miodzie .. reczniki w ruch i szorowanie na kolankach, jakiś gość z Mławy trymal plecak na ziemii i mu trochę zalałem.. cóż mysle narobiłem łajna trzeba beknąć - jak każdy wyjazd mam ubezpieczony to i w tym szkody OC na mieniu do 10 kPLN więc nie ma sprawy wręczam Panu wizytówkę, potem odpowiada mi numerem konta i ja mu przelewa, biorąc pieniądze od zakładu ubezpieczeń..

więc dalej nie rozumiem w czym problem

z podrowieniami

#11 PostWysłany: 08 Gru 2012 00:54 

srebrny
osobiscie wydaje mi sie, ze chodzi o zdrowy rozsadek, jak ktos po piwie jest denerwujacy to niech lepiej nie pije,
ja tam sobie lubie wypic kilka lampek wina na long haul czy np. 2 piwka na trasie np. KRK-Dub
zawsze sie pytam wspolpasarow czy nikomu nie bedzie przeszkadzac i spoko, nigdy nikt nie mila nigdy nic przeciw.
 Profil Relacje PM off  

#12 PostWysłany: 08 Gru 2012 01:13 

temat rzeka...
po drugie jest to podobnie jak z np przewozeniem rzeczy niebezpiecznych w samolocie: wiadomo jest zakaz bo istniej potencjalne ryzyko uzycia ich np przez terrorystow, ale przeciez 99.9% pasazerow nie ma takich zamiarow! a mimo to nie moga wozic roznych rzeczy...
podobnie z alkoholem:nie da sie tego jednoznacznie okreslic: jeden glupieje po piwie, a inny jest spokojny po 10, jeden sie glosno zachowuje a drugi spi...itp itd...
nie wiem czy jakies zakazy maja tu sens( bo kto i jak ma je egzekwowac) ale z drugiej strony kazdy chyba doswiadczyl nieprzyjemnosci zwiazanych z pijacymi( czy to halas, zaczepki, czy po prostu zanieczyszczenie okolicy)
wiec chyba zostanie tak jak jest teraz :D
 Profil Relacje PM off  

#13 PostWysłany: 08 Gru 2012 14:01 

Zbanowany
Bezsensowny temat, trąci konfidenctwem zakładającego

#14 PostWysłany: 08 Gru 2012 16:10 
Awatar użytkownika

Zbanowany
srebrny
Mixer napisał(a):
Bezsensowny temat, trąci konfidenctwem zakładającego

to, że nie rozumiesz tematu to nie znaczy, że trąci kofidenctwem (cokolwiek to miałoby znaczyć w tym kontekście)

#15 PostWysłany: 14 Gru 2012 11:03 
Awatar użytkownika

Loty: 120
Kilometry: 235 123
Krajów: 24 / 11.2%
Moja najlepsza podroz z pijanymi Aerosvitem do Bangkoku przez Kijow- prawie caly samolot obywateli Ukrainy, poza kilkoma Polakami i rodziną przestraszonych Niemcow i juz po pierwszych godzinach lotu polowa samolotu chodzi nawalona. Nieszczegolnie mi to przeszkadzało, dobrze sie bawili, nikomu nie przeszkadzali. Mniej wiecej w polowie podrozy wszyscy smacznie posnęli i byla cisza. Sama lubię dziabnąc jakąs tzw. małpkę , żeby ładnie zasnac w samolocie i sie nie nudzic.
Byl tez lot z Londynu na Ibizę, niektorzy Anglicy tez lubią wypic, a ze faceci lecieli na kawalerski to najpierw oni i caly samolot spiewal "we're going to to Ibiza!", a potem jeden z beztroskich Panow sie pozygal i to juz nie bylo fajne...
Ale najgorsza podroz na Cypr z grupą nawalonych dziewczyn, ktore im wiecej wypily tym glosniej krzyczaly i sie smialy, a pod koniec to juz wszyscy pasazerowie znali ich plany na podboje Cypryjczykow oraz zyciorysy od A do Z. Ilez mozna sie chąc/niechcąc dowiedziec podczas 3h podrozy??? Za duzo. Masakra, bo siedzialam 2 rzędy dalej.
Wiec moim skromym zdaniem wszystko zalezy od kultury i wychowania.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 15 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 9 gości