Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 38 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2
Autor Wiadomość
#21 PostWysłany: 10 Cze 2026 22:08 
Awatar użytkownika

Loty: 456
Kilometry: 787 864
Krajów: 57 / 27.5%
niebieski
@bigosm Po prostu jedź i potem opowiedz jak było. Chyba, że już teraz wiesz, że zajebiście - to też spoko.
Tu nie chodzi o to ile zarabiasz, ale o to na co zgadzasz się wydać to, co zarobiłeś. Przypominam, że alternatywnie możesz też oddać "biednym".
Pomyśleć, że w świecie tyle możliwości, a tu nagle pojawiło się Pobierowo i...
 Profil Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.

Złote Piaski w wakacje za 980 PLN 🏖️ Loty do Bułgarii i hotel na tydzień ☀️😍 Złote Piaski w wakacje za 980 PLN 🏖️ Loty do Bułgarii i hotel na tydzień ☀️😍
Costa Brava bez dziury w budżecie 😎☀️ 7 nocy all inclusive w Lloret de Mar za 1627 PLN 🏖️🌊 Costa Brava bez dziury w budżecie 😎☀️ 7 nocy all inclusive w Lloret de Mar za 1627 PLN 🏖️🌊
#22 PostWysłany: 10 Cze 2026 22:12 

srebrny
Niech każdy robi ze swoją kasą to, co chce. Nic wam do tego...
 Profil Relacje PM off  

#23 PostWysłany: 10 Cze 2026 22:16 
Awatar użytkownika

Loty: 456
Kilometry: 787 864
Krajów: 57 / 27.5%
niebieski
@boots Zgadzam się, że to by było cudowne, po prostu się nie czepiać, do niczego ;)
 Profil Relacje PM off  

#24 PostWysłany: 10 Cze 2026 22:16 

złoty
bigosm napisał(a):
Przecież to nie są moje słowa więc w czym masz do mnie problem?

Zaśmieciłeś poważny temat polityką na forum podróżniczym :!:
Nawet jeśli to temat szydera z głupoty rodaków czy obcokrajowców Z luźnych

Autor założyciel tematu napisał co można mieć w tej cenie.

Dodam tylko, że za połowę ceny doba najtańszego pokoju w "promocji" miałem na weekend Apartament dla 4 osób w Gdańsku Przymorzu. Z widokiem na morze

Ale fakt, kto bogatemu zabroni

Ostatnio edytowany przez dg72, 10 Cze 2026 22:19, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

#25 PostWysłany: 10 Cze 2026 22:17 
Awatar użytkownika

platynowy
@boots Sugerujesz ze szydera jest zakazem?
 Profil Relacje PM off
dg72 lubi ten post.

#26 PostWysłany: 10 Cze 2026 22:24 

srebrny
Sugeruję, żeby nie krytykować tego, co inni wybierają.
 Profil Relacje PM off  

#27 PostWysłany: 11 Cze 2026 08:09 

Loty: 51
Kilometry: 135 881
Krajów: 14 / 6.8%
niebieski
Dobry tekst, taki prawdziwy. Tylko tutaj panuje/pokutuje przekonanie, że im bardziej się upodlisz podróżą, noclegiem pod mostem, tym "większym" podróżnikiem jesteś. Reszta to plankton, który nie istniej.
A w temacie, to mignął filmik z cenami drinków.
Aperol ponad 10€, więc Włochy i Niemcy przebite zdecydowanie.

Z opinii, które czasami poprzez znajomych dochodzą, to wśród tzw młodzieży koło 25-40 lat pokutuje przeświadczenie, iż wolą na 2-3 dni pojechać w tzw. luksusy, zamiast tydzień w inne warunki bytowe. I nie mam na myśli spania pod mostem czy u gorola w jednej izbie w 8 osób z kibelkiem z serduszkiem na podwórku.

Jeszcze inny biegun z wczoraj. Pokolenie właśnie to młodzieżowe. 2+2 szukanie wycieczek w biurze, ma być Madera, tylko problem jeden, że nie ma pokojów 4 osobowych. Na dwa pokoje brak szmalu. Ale ma być Madera. Na pytanie, dlaczego sami nie polecicie? Yyyyy no wiesz, słabo z językiem, wyjdzie drogo, samochód, te sprawy.

Musimy szanować wszystkich i różne opinie co do zwiedzania/bywania.
Uważam, że warto chwalić. W końcu zobaczą coś innego niż Pobierowo.
😉

Mod, jakby co, to nie kasuj, tylko przenieś ten socjologiczny aspekt dyskusji.
 Profil Relacje PM off  

#28 PostWysłany: 11 Cze 2026 08:58 
Awatar użytkownika

Loty: 151
Kilometry: 254 156
Krajów: 46 / 22.2%
niebieski
bigosm napisał(a):
Przecież to nie są moje słowa więc w czym masz do mnie problem?

Rzecz w tym, że to są Twoje słowa. Bo napisałeś, że za chwilę będziemy w trójce największych gospodarek i powołałeś się na artykuł "może wejść do grupy trzech najbardziej wpływowych gospodarek w Europie (w ciągu 10 lat). Dodajmy do tego, że większe gospodarki od Polski mają np. Indie, Brazylia, Meksyk, co oznacza... tyle co nic. Po prostu to duże państwa. Jest masa innych wskaźników, na które można się powołać, ale raczej nie będą nam dawać pierwszej trójki w Europie.

Ogólnie to pośmiałbym się z tego Pobierowa, ale przypomniałem sobie o swoich rezerwacjach w okolicach Rijeki. Choć tam przynajmniej pogoda trochę lepsza i widoczki (subiektywnie). Z drugiej strony w Chorwacji zarabia się mniej. No w każdym razie nie tylko w Polsce odkleiły się ceny.

@FUX , Twoja hipokryzja jest nie do strawienia. W ogóle nie rozumiem po co piszesz te bzdury, gdy aktywna część użytkowników regularnie odwiedza forum (mało tu zupełnie nowych), kojarzą co piszesz, a Ty próbujesz im naszkicować jakiś swój nowy, zupełnie nieprawdziwy obraz.

Piszesz o tym, że tu rzekomo ceni się upodlenie podróżą, a nie komfort, bo chciałbyś nam wmówić, że jesteś krytykowany właśnie dlatego. Nie, jakoś jest tu dużo użytkowników, którzy korzystają z luksusowych hoteli, latają biznes klasą i absolutnie nikt nie ma do nich pretensji - mało tego, dostarczają ciekawego kontentu, no i są szanowanymi użytkownikami. Twoje podróże z biurem podróży nie wydają się być jakoś bardziej komfortowe, szczególnie gdy narzekasz na brak posiłku na pokładzie, więc w czym rzecz?

A może dostawało Ci się za rasizm, za kłamanie, za spamowanie, za ściemnianie, co robiłeś przy absolutnym braku pokory i szacunku, obrażając innych? Bo mi się wydaje, że właśnie dlatego.

Piszesz też coś o szanowaniu tego jak inni podróżują, gdzie sam regularnie próbujesz wytykać innym, że niepotrzebnie oszczędzają. Gdy tylko ktoś zaczyna kombinować, żeby zrobić coś za darmo lub taniej (zerknij na nazwę forum), to może liczyć na Ciebie, że się zjawisz, żeby go obrazić, że dla takich pieniędzy zniża się do kombinowania.

Więc nie opowiadaj bajek, nie kłam, nie spamuj, bądź konstruktywnym uczestnikiem forum, to nie będziesz musiał tu takich fikołków wyczyniać, bo i to robisz na okrągło. Nie potrafisz się odnieść do krytyki i po jakimś czasie wracasz ze standardowym tekstem "niezrozumiany fuksio jest krytykowany bo zbyt dobrze podróżuje".

Ostatnio edytowany przez ghostwriter 11 Cze 2026 09:46, edytowano w sumie 3 razy
 Profil Relacje PM off
4 ludzi lubi ten post.
dg72 uważa post za pomocny.

#29 PostWysłany: 11 Cze 2026 09:11 

srebrny
FUX napisał(a):
Tylko tutaj panuje/pokutuje przekonanie, że im bardziej się upodlisz podróżą, noclegiem pod mostem, tym "większym" podróżnikiem jesteś. Reszta to plankton, który nie istniej.

Ale wiesz, że nie musisz tutaj siedzieć skoro nie pasuje klimat i światopoglądy? Nic na siłę.
 Profil Relacje PM off
5 ludzi lubi ten post.

#30 PostWysłany: 11 Cze 2026 09:40 

Loty: 168
Kilometry: 361 697
Krajów: 35 / 16.9%
platynowy
Gołębiewski niestety słynie ze stawiania brzydki dużych klocków ingerujących mocno w lokalny krajobraz.
Tu jest nie inaczej. Duży brzydki kloc nie nawiązujący do krajobrazu, psujący całkowicie charakter naszego wybrzeża.
Betonoza pośrodku lasu i jeszcze palmy posadzili.
No jak ktoś lubi takie klimaty to szydera i z obiektu i z ludzi jest jak najbardziej na miejscu.

A najzabawniejsze było tłumaczenia inwestora :lol: :
Cytuj:
Zapowiedziano posadzenie tysięcy nowych drzew i krzewów wokół hotelu, aby obiekt ostatecznie „wtopił się” w zielone otoczenie.

Ostatnio edytowany przez jar188, 11 Cze 2026 11:33, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off
6 ludzi lubi ten post.

#31 PostWysłany: 11 Cze 2026 10:02 
Awatar użytkownika

platynowy
FUX napisał(a):
Dobry tekst, taki prawdziwy. Tylko tutaj panuje/pokutuje przekonanie, że im bardziej się upodlisz podróżą, noclegiem pod mostem, tym "większym" podróżnikiem jesteś. Reszta to plankton, który nie istniej.

Nie czytales od poczatku... czy tak standardowo generalizujesz? Masz przyklad lepszego przybytku za 25% ceny i do tego jeszcze z salonikiem dla statusowcow gdzie nie musze placic za drinki po 10-20EUR. Takich przybytkow sa na swiecie setki a moze i tysiace... i wiekszosc bedzie tansza niz Pobierowo. To tylko moje 3 grosze do oceny cena/zyska wakacji w srodku wyrabanego lasu z 3000 wspoluczetnikow zabawy. Kazdy odpoczywa jak lubi ale nikt nie kaze sie upadlac... common.
Jak juz tak bardzo chcesz aby bylo git i hej do przodu, to masz przyklady niekoniecznie z Palm Jumejrah... "zwykla" Hiszpania, Wlochy czy Grecja, dolot za "grosze" cena identyczna lub znacznie nizsza niz apartament za 5000PLN w Pobierowie. O jakosci i wartosci dodanej do powyzszych przybytkow i przewadze nad naszym "Dubajem" w srodku niczego chyba nawet nie ma co wspominac...
Zreszta jak Kolega powyzej wposmnial G to idzie na mass tourism, a jak jest mass to powinno byc tanio jak dla mas. Grecja, Turcja, Egipt, Tunezja i te klimaty. A tu jest mass tourism ale cena premium jak za butikowe hotele w najlepszych miejscach EU.
Ps. Przykłady tylko z jednej sieciowki...
ImageImageImageImageImage
 Profil Relacje PM off  

#32 PostWysłany: 11 Cze 2026 11:05 

Loty: 51
Kilometry: 135 881
Krajów: 14 / 6.8%
niebieski
@ghostwriter, polemika byłaby zasadna, gdybyś samemu nie pozostawiał sporo do życzenia. Nie o tym wątek.
@jaco027, no i?
@opo, skoro tak to odbierasz.
 Profil Relacje PM off  

#33 PostWysłany: 11 Cze 2026 12:33 
Awatar użytkownika

Loty: 782
Kilometry: 1 158 008
Krajów: 85 / 41.1%
HON fly4free
@jar188 podniosłeś istotną kwestię, aczkolwiek wielkie betonowe budowle potrafią być wspaniałe, tylko do tego trzeba i pomysłu i architekta.

Hotele Gołębiewski to samo zło, robienie relacji z otwarcia przez f4f uważam za zbyt głęboko sięgającą odpowiedź na gusta użytkowników SG, ale wyraźnie redaktorowi się podobało i ojcu założycielowi też.

Nie wiem jaki jest profil gościa tych hoteli, ale podejrzewam, że główną motywacją jest pokazanie, że mnie stać oraz całkowity brak poczucia estetyki (ten jest u nas bardziej powszechny niż posiadanie kasy na te obrzydlistwa)
 Profil Relacje PM off
4 ludzi lubi ten post.

#34 PostWysłany: 11 Cze 2026 12:45 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Loty: 695
Kilometry: 923 016
Krajów: 86 / 41.6%
bigosm napisał(a):
Jesteśmy w dwudziestce krajów z największą gospodarką na świecie a niedługo będziemy w trójce w Europie:

Kocham to stwierdzenie, bo technicznie nic mi, przeciętnemu Papadopulosowi, nie daje. Jedynie prestiż na wysokich szczeblach. No i niektórym sprzedawcom pozwala coś sprzedać mega drogo, bo przecież: „popatrz, jesteśmy potęgą światową”.

Co do hotelu, no cóż, ceny jakie są, takie są, i chętni się znajdą. Tak samo jak co roku ludzie czekają 3–4 godziny w kolejce po jagodziankę za 60,35 PLN albo stoją gdzieś tylko dlatego, że jakiś influencer/patostreamer tam poszedł.

Ale dla mnie, szlag mnie trafia, że taki moloch powstał w takim miejscu. To istna brzydota, w najgorszym wydaniu. Dlatego popieram to, co dzieje się w Albanii i ich „rewolucję flamingową”. Pokazali ludziom, że walka o naszą naturę jest ważniejsza.

O SG nie wypowiem się, bo jeszcze bana dostanę.
 Profil Relacje PM off
10 ludzi lubi ten post.

#35 PostWysłany: 11 Cze 2026 12:50 
Awatar użytkownika

HON fly4free
@Zeus nie bój się bana na SG i tak ktoś na forum donosi jeśli się tam coś ciekawego pojawi ;)
 Profil Relacje PM off
Zeus lubi ten post.

#36 PostWysłany: 11 Cze 2026 12:52 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Loty: 695
Kilometry: 923 016
@pabien ja już bana dostałem od nich na facebooku, bo psułem im clickbajty xD

Bardziej się boję bana na forum
 Profil Relacje PM off  

#37 PostWysłany: 11 Cze 2026 12:59 
Awatar użytkownika

Loty: 595
Kilometry: 1 043 154
platynowy
Przecież to dział - Luźne gatki :-)
 Profil Relacje PM off  

#38 PostWysłany: 11 Cze 2026 14:46 
Awatar użytkownika

HON fly4free
W sumie to a propos, jest taki dil

https://travel-dealz.de/deal/shangri-la-hambantonta/

*pewnie pora deszczowa
 Profil Relacje PM off
Zeus lubi ten post.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 38 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość