Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
Zeus napisał(a):
Tutaj fajny link, gdzie wpisując kraj w którym byliśmy i daty, można zobaczyć czy możemy oddać krew czy nie,
wiem ze szpital wojskowy w Krakowie używa tej strony: http://rckik.walbrzych.pl/site/index.ph ... iologiczna

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 416 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 17, 18, 19, 20, 21
Autor Wiadomość
#401 PostWysłany: 09 Mar 2026 12:21 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Loty: 690
Kilometry: 902 191
Krajów: 85 / 39.7%
Ja wyrobiłem kartę w Wawie. Zamówiłem za darmo do domu w KRK i potem WAW przepisałem darmowy bilet do 2050 roku chyba :)

Co do wejsciówek, były one w pudełku obok kasowników
 Profil Relacje PM off
bonifacy uważa post za pomocny.

Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️ Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️
Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN
#402 PostWysłany: 09 Mar 2026 12:32 
Awatar użytkownika

złoty
...z tego co pamiętam z mieszkania w Wawie ładnych kilka lat temu - jak się zjeżdżało windą, to nie trzeba było pokonywać bramek.
 Profil Relacje PM off

#403 PostWysłany: 09 Mar 2026 12:58 

srebrny
Zeus napisał(a):
Co do wejsciówek, były one w pudełku obok kasowników

juz chyba nie ma tych darmowych wejsciowek, od dlugiego czasu nie widzialem.
trzeba by poprosic pracownika o otwarcie bramki, wejsc za kims kto wchodzi wieksza bramke gdzie skanuje kod QR
z biletem z aplikacji albo zjechac winda na dol, tam bramek nie ma, jest tylko kasownik na bilet, albo kod QR do skanowania jakby ktos potrzebowal
 Profil Relacje PM off

#404 PostWysłany: 09 Mar 2026 17:19 

tych wejściówek to może nie być, pozostaje winda, nie polecam skakać nad bramką bo czasem łapią aczkolwiek jak się poda ilość litrów na koncie to kończy się grożeniem palcem (u mnie tak było), można tez wejść za kimś kto wchodzi tym szerokim wejściem z boku dla osób z wózkiem czy walizą
 Profil Relacje PM off

#405 PostWysłany: 30 Mar 2026 12:41 

złoty
Zeus napisał(a):
No i w Krakowie na Rzeźniczą (nie wiem czy w Hucie też) można odznaczyć ze wróciło się z regionu malarniczego, oddaje się krew i oni będą badać czy ma się malarię.

Hmm. Dzwoniłem dzisiaj na Rzeźniczą i nie potwierdzili tego. Babka powiedziała że pół roku po powrocie z krajów malarycznych nie można oddawać.

Ktoś na miejscu testował i oddawał i puścili? Ewentualnie w oddziale terenowym?
 Profil Relacje PM off  

#406 PostWysłany: 30 Mar 2026 13:40 
Awatar użytkownika

Loty: 588
Kilometry: 853 526
Krajów: 52 / 24.3%
złoty
Nie powinno się oddawać po powrocie z wielu krajów. Przecież masz ankietę przed oddaniem krwi. Polecam telefon i konsultację przed przyjazdem do punktu. Wiele razy przez podróże nie oddałem krwi. Zatajenie takiego faktu podróży byłoby nieodpowiedzialne i może komuś zaszkodzić zamiast pomóc
 Profil Relacje PM off
michcioj lubi ten post.
michcioj uważa post za pomocny.

#407 PostWysłany: 30 Mar 2026 14:01 

złoty
@Darek M.
Odnosiłem się do informacji Zeusa - zresztą masz przywołany cytat.
I pytanie było właśnie odnośnie tego.

Zatajanie faktu w ankiecie to wiadomo że oczywista bezmyślność i nie o to chyba w oddawaniu krwi chodzi.

Sam od prawie 20 lat zaprzestałem oddawania bo ciężko mi było znaleźć tak długi okres bez wyjazdu do krajów malarycznych, szczególnie jak wcześniej okres karencji był rok a nie pół jak teraz. A chętnie bym do tego procederu wrócił i info Zeusa było światełkiem w tunelu.
 Profil Relacje PM off  

#408 PostWysłany: 30 Mar 2026 14:13 

niebieski
Nie bardzo rozumiem co stoi w tej sytuacji na przeszkodzie aby stacja krwiodawstwa po prostu zrobiła przed oddaniem krwi badania pod kątem tych chorób, które uniemożliwiają oddanie krwi.
 Profil Relacje PM off  

#409 PostWysłany: 30 Mar 2026 14:40 
Awatar użytkownika

Loty: 769
Kilometry: 1 122 711
Krajów: 83 / 38.8%
HON fly4free
Na przeszkodzie stoi zapewne cena
 Profil Relacje PM off  

#410 PostWysłany: 30 Mar 2026 15:03 

niebieski
Jaka jest cena najmniej popularnych grup krwi?
 Profil Relacje PM off  

#411 PostWysłany: 30 Mar 2026 15:18 
Awatar użytkownika

Loty: 769
Kilometry: 1 122 711
Krajów: 83 / 38.8%
HON fly4free
Do 280 zł za litr

To jedyna oficjalna cena.

Musisz mieć na uwadze, że finansowanie opieki zdrowotnej to nie jest efektywny system, jest on pełen biurokracji i procedur, które mogą być średnio dostosowane do rzeczywistości czy do stanu nauki
 Profil Relacje PM off  

#412 PostWysłany: 31 Mar 2026 08:57 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

bepa22 napisał(a):
Zeus napisał(a):
No i w Krakowie na Rzeźniczą (nie wiem czy w Hucie też) można odznaczyć ze wróciło się z regionu malarniczego, oddaje się krew i oni będą badać czy ma się malarię.

Hmm. Dzwoniłem dzisiaj na Rzeźniczą i nie potwierdzili tego. Babka powiedziała że pół roku po powrocie z krajów malarycznych nie można oddawać.

Ktoś na miejscu testował i oddawał i puścili? Ewentualnie w oddziale terenowym?

Przekazałem tego, co nam powiedzieli :(
 Profil Relacje PM off
bepa22 lubi ten post.

#413 PostWysłany: 10 Cze 2026 11:20 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Drodzy Podróżni,
od 14 czerwca br. zacznie obowiązywać zmiana w zakresie honorowania „Małopolskiego biletu dla Zasłużonych Honorowych Dawców Krwi”.
✅ Podróżni posiadający bilety sieciowe dobowe oraz sieciowe miesięczne imienne wydane w ramach ww. oferty, będą mogli podróżować w pociągach uruchamianych przez Koleje Śląskie sp. z o.o. na odcinkach obsługiwanych wspólnie.
✅ Jednocześnie w pociągach uruchamianych przez "Koleje Małopolskie" sp. z o.o. będą honorowane bilety sieciowe imienne dobowe oraz sieciowe imienne miesięczne wydawane przez Koleje Śląskie sp. z o.o. według oferty specjalnej dla HKD – Zasłużonych dla Zdrowia Narodu.

Załącznik:
krew.jpg
krew.jpg [ 99.62 KiB | Obejrzany 530 razy ]

https://www.facebook.com/photo/?fbid=16 ... 2889683614
 Profil Relacje PM off
Akna lubi ten post.
2 ludzi uważa post za pomocny.

#414 PostWysłany: 30 Cze 2026 13:03 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Jak co roku, kto odda krew w KRK od 1/7 dostaje kartkę gdzie mozna dostać darmowe papu od licznych knajp/kawiarni

Załącznik:
krew.jpg
krew.jpg [ 263.54 KiB | Obejrzany 415 razy ]
 Profil Relacje PM off
5 ludzi lubi ten post.
Gadekk uważa post za pomocny.

#415 PostWysłany: 02 Lip 2026 22:03 
Awatar użytkownika

Loty: 380
Kilometry: 808 097
Krajów: 39 / 18.2%
srebrny
Uzupełnię post odnośnie nowych zasad dla HDK w związku ze współpracą (w końcu) Kolei Śląskich i Małopolskich.
Dobre wiadomości dla Honorowych Dawców Krwi - Zasłużonych dla Zdrowia Narodu!
Od 14 czerwca 2026 r. rozszerzamy warunki specjalnej oferty przejazdowej. 🚆
✅ Oferta będzie obowiązywać również na odcinkach obsługiwanych przez Koleje Śląskie na terenie województwa małopolskiego.
✅ Bilety z oferty będą honorowane także w pociągach:
• POLREGIO na trasach Katowice – Kraków Płaszów oraz Bielsko-Biała Główna – Zakopane,
• Kolei Małopolskich na trasach Trzebinia – Kraków Płaszów oraz Kalwaria Zebrzydowska Lanckorona – Zakopane.
🤝 Jednocześnie w pociągach Kolei Śląskich będą honorowane bilet wydane przez:
• POLREGIO na odcinkach Jaworzno Szczakowa – Kraków Płaszów oraz Kęty Podlesie – Zakopane
• Kolei Małopolskich na odcinkach Trzebinia – Kraków Płaszów oraz Kalwaria Zebrzydowska Lanckorona – Zakopane,
według oferty „Małopolski bilet dla Zasłużonych Honorowych Dawców Krwi”.
ℹ️ Oferta nie obejmuje odcinka Chałupki – Bohumín oraz pociągów komercyjnych.
Zeus uważa post za pomocny.

#416 PostWysłany: 08 Lip 2026 13:22 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

„Check-in do pomagania. Oddaj krew - przejmij stery dobra” – pod takim hasłem Centrum Edukacji Lotniczej Kraków Airport oraz Regionalne Centrum Krwiodawstwa i Krwiolecznictwa w Krakowie rozpoczynają wakacyjną akcję promującą honorowe krwiodawstwo.

Od 9 lipca do końca sierpnia na honorowych dawców czeka super niespodzianka.

Każdego dnia 30 pierwszych osób, które oddadzą krew w Regionalnym Centrum Krwiodawstwa i Krwiolecznictwa w Krakowie przy ul. Rzeźniczej 11 , otrzyma upominek od Centrum Edukacji Lotniczej Kraków Airport oraz voucher uprawniający do 50-procentowej zniżki na lot z instruktorem w profesjonalnym symulatorze Airbusa A320.
Voucher będzie ważny przez sześć miesięcy i będzie można go wykorzystać w dni powszednie.

Oddaj krew. Pomagaj. Przejmij stery dobra.

Vouchery będą do odbioru w Sekcji Promocji na IV piętrze, pokój 4.7

https://www.facebook.com/photo?fbid=134 ... 9777773020

Załącznik:
krew.jpg
krew.jpg [ 127.71 KiB | Obejrzany 150 razy ]
 Profil Relacje PM off
5 ludzi lubi ten post.
Gadekk uważa post za pomocny.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 416 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 17, 18, 19, 20, 21

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 9 gości