Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 34 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2
Autor Wiadomość
#21 PostWysłany: 28 Kwi 2012 00:34 

niebieski
sylwia_pl napisał(a):
krepso napisał(a):
A te 500 lotow to niby nie po promocyjnych cenach... ;)

wiesz... niektórzy latają służbowo...

A no właśnie - niektórzy do Wwy do pracy, a niektórzy na Okęcie również w tej samej sprawie. SENa i OK E+ ma się z tej okazji :D :D :D
Po pewnym czasie nie robi większej róźnicy - niech tylko to cholerne A2 zrobią, albo gierkówkę skończą remontować, to kielicha wypiję z tej okazji :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
 Profil Relacje PM off  

Wakacje all inclusive w Egipcie od 2624 PLN 🍹🍉 Loty z 10 miast + 4* hotel przy plaży 🐠🐚 Wakacje all inclusive w Egipcie od 2624 PLN 🍹🍉 Loty z 10 miast + 4* hotel przy plaży 🐠🐚
Piękna włoska wyspa w wydaniu lux ✨🥂 All inclusive na Sardynii za 1889 PLN (loty + ⭐⭐⭐⭐ hotel) ☀️🏖️ Piękna włoska wyspa w wydaniu lux ✨🥂 All inclusive na Sardynii za 1889 PLN (loty + ⭐⭐⭐⭐ hotel) ☀️🏖️
#22 PostWysłany: 06 Lip 2012 18:42 

niebieski
Witam. Mam stwierdzony ropień przyzębny w "7". Biorę słabe antybiotyki/problem z jelitem i normalnie nie mogę zażywać antybiotyków/ W niedzielę mam lot, poniedziałek powrót samolotem a we wtorek usunięcie zęba. Czy może to zaszkodzić, czy mogę mieć problemy podczas lotu? Lecieć czy nie? Dodam, że wcześniej nie odczuwałem bólu, ale ząb nie doskwierał. Raz gdy miałem w ciągu 2 dniu 4 starty i lądowania zatoki same wypływały przez nos. Pozdrawiam

#23 PostWysłany: 23 Sie 2012 11:56 

Witam, jestem tu na forum po raz pierwszy, nigdy tu nie zaglądałam, a w związku z tym, że podróże sa moja pasję cieszę się, że takie miejsce znalazłam :D
Ale do rzeczy. Od 5 lat mieszkam w Polsce, jezyka polskiego uczyła mnie od dziecka babcia. Bardzo chciałabym ułatwić podróżowanie mojej mamie między Gruzją, skąd pochodzę, a Polską. Mama zawsze bała się latać i wybierała podróże autokarem, ale wiadomo, ze tyle godzin w autokarze nawet najlepszej klasy to jednak katorga. Mama za namowa przyjaciół przełamuje się i jest skłonna do mnie przylecieć. Tylko przeczytałam gdzieś na internecie, że może odczuwać ból, a nawet może dojść do krwawienia, gdy zęby sa niedoleczone. Zmartwiło mnie to, bo mama od może 2 lat nie ma górnej 5 czy 6, myslę, że się tego bardzo wstydzi, bo nie chce o tym rozmawiać. Czy coś jej się może stać? Rozmawiałam w tej sprawie z moja pania stomatolog w Polsce, ale nie umiala mi odpowiedziec. Prosze o poradę.Dziękuję.
 Profil Relacje PM off  

#24 PostWysłany: 23 Sie 2012 12:09 

niebieski
pistacja napisał(a):
...Rozmawiałam w tej sprawie z moja pania stomatolog w Polsce, ale nie umiala mi odpowiedziec. Prosze o poradę.Dziękuję.

lekarz Ci nie pomógł i oczekujesz, że ktoś na forum dotyczącym tanich lotów da Ci 100% odpowiedz? :roll:
 Profil Relacje PM off  

#25 PostWysłany: 23 Sie 2012 12:12 
Awatar użytkownika

Loty: 109
Kilometry: 141 606
Krajów: 13 / 6.1%
niebieski
pistacja napisał(a):
Witam, jestem tu na forum po raz pierwszy, nigdy tu nie zaglądałam, a w związku z tym, że podróże sa moja pasję cieszę się, że takie miejsce znalazłam :D
Ale do rzeczy. Od 5 lat mieszkam w Polsce, jezyka polskiego uczyła mnie od dziecka babcia. Bardzo chciałabym ułatwić podróżowanie mojej mamie między Gruzją, skąd pochodzę, a Polską. Mama zawsze bała się latać i wybierała podróże autokarem, ale wiadomo, ze tyle godzin w autokarze nawet najlepszej klasy to jednak katorga. Mama za namowa przyjaciół przełamuje się i jest skłonna do mnie przylecieć. Tylko przeczytałam gdzieś na internecie, że może odczuwać ból, a nawet może dojść do krwawienia, gdy zęby sa niedoleczone. Zmartwiło mnie to, bo mama od może 2 lat nie ma górnej 5 czy 6, myslę, że się tego bardzo wstydzi, bo nie chce o tym rozmawiać. Czy coś jej się może stać? Rozmawiałam w tej sprawie z moja pania stomatolog w Polsce, ale nie umiala mi odpowiedziec. Prosze o poradę.Dziękuję.

brak zęba sam w sobie nie stanowi problemu (oczywiście nie można tuż po zabiegu, no ale to chyba nie jest tak świeże)
sama latałam po wyrwaniu 6tki jakiś czas, teraz latam z implantem w tym miejscu... było i jest ok
ale czy Twoja Mama ma inne problemy zębowo/zdrowotne stanowiące ryzyko, tego niestety nie mogę powiedzieć
 Profil Relacje PM off  

#26 PostWysłany: 23 Sie 2012 12:37 

Hetman napisał(a):
pistacja napisał(a):
...Rozmawiałam w tej sprawie z moja pania stomatolog w Polsce, ale nie umiala mi odpowiedziec. Prosze o poradę.Dziękuję.

lekarz Ci nie pomógł i oczekujesz, że ktoś na forum dotyczącym tanich lotów da Ci 100% odpowiedz? :roll:

Raczej chciałam się dowiedzieć, czy ktos miał takie doświadczenie, albo o podobnym przypadku słyszał.
 Profil Relacje PM off  

#27 PostWysłany: 23 Sie 2012 12:48 

sylwia_pl napisał(a):
pistacja napisał(a):

brak zęba sam w sobie nie stanowi problemu (oczywiście nie można tuż po zabiegu, no ale to chyba nie jest tak świeże)
sama latałam po wyrwaniu 6tki jakiś czas, teraz latam z implantem w tym miejscu... było i jest ok
ale czy Twoja Mama ma inne problemy zębowo/zdrowotne stanowiące ryzyko, tego niestety nie mogę powiedzieć

Dziękuję za odpowiedz, mama na ile wiem problemów ze zdrowiem nie ma. Problem z tym jej zębem jest taki, że ona nie miała go wyrwanego przez specjalistę, tylko z tego co się dowiedziałam to miała tam dużą plombę jeszcze srebrną i ta plomba wyleciała, a zab się rozkruszył. Mama nie poszła z tym do stomatologa, nie dlatego, ze o siebie nie dba, tylko było dużo problemów osobistych i odsunęła to na dalszy plan.
 Profil Relacje PM off  

#28 PostWysłany: 23 Sie 2012 13:16 

Co to za problem pójść do bezpłatnego dentysty na tą godzinkę, nie ma to żadnego związku ze sprawami osobistymi, po za tym tamten dentysta być może doradził by coś twoje mamie w sprawie lotu samolotu, nie moja sprawa zresztą jednak jeżeli twoja mama nie ma jakiś dodatkowych przypadłości typu wysokie ciśnienie nie ma o co się obawiać. Pewne jest natomiast to że dla organizmu 1000 razy lepszy jest lot samolotem te 2h niż wykończająca jazda autokarem nawet z klimatyzacją 2 dni.
 Profil Relacje PM off  

#29 PostWysłany: 01 Wrz 2012 19:09 

niebieski
pistacja napisał(a):
Hetman napisał(a):
pistacja napisał(a):

Raczej chciałam się dowiedzieć, czy ktos miał takie doświadczenie, albo o podobnym przypadku słyszał.

Witam. Niestety nie wszyscy czytają ze zrozumieniem. Od siebie dodam, że nie było żadnych problemów. Pozdrawiam

#30 PostWysłany: 01 Wrz 2012 21:40 
Awatar użytkownika

Loty: 171
Kilometry: 188 843
Krajów: 25 / 11.7%
złoty
Dopiero odkryłem ten temat o plombach ...:D
Teraz chyba skonsultuję się z dentystą bo po tylu lotach jeszcze nie wypadła to chyba nienormalne <LOL>

#31 PostWysłany: 02 Wrz 2012 01:35 

niebieski
dobrze zrobione plomby nie powinny wypadać przez latanie ani przez rzucie gumy. co innego jeśli plomby są źle zrobione albo gdy się nie dba o zęby...
 Profil Relacje PM off  

#32 PostWysłany: 02 Wrz 2012 10:50 
Awatar użytkownika

Loty: 171
Kilometry: 188 843
Krajów: 25 / 11.7%
złoty
jacek69 napisał(a):
Czytając tytuł, miałem przekonanie że ktoś ma duże poczucie humoru, a tu znajduję akademicką dyskusję :shock:

Prawie na pracę magisterską :D

#33 PostWysłany: 03 Wrz 2012 15:40 
Awatar użytkownika

Loty: 314
Kilometry: 416 261
Krajów: 32 / 15.0%
srebrny
Awerik napisał(a):
Bo ciśnienie w samolocie jest jest niższe niż na zewnątrz - odpowiada ciśnieniu na poziomie 1500 - 2000 metrów.

Jak już wracamy do starych tematów, to i ja dodam od siebie:
Mi zawsze wydawało się, jest akurat odwrotnie - ciśnienie w samolocie jest właśnie wyższe niż na zewnątrz...

;)

#34 PostWysłany: 07 Wrz 2012 01:36 

Hetman napisał(a):
dobrze zrobione plomby nie powinny wypadać przez latanie ani przez rzucie gumy. co innego jeśli plomby są źle zrobione albo gdy się nie dba o zęby...

potwierdzam, kilka plomb posiadam ale żadna nie wyleciała podczas niejednego lotu :)
różnice ciśnień są nie aż tak duże :)
w uszach czujemy nacisk na delikatną błonę bębenkową ale np. oczy przecież nikogo w samolocie nie bolą z powodu wyższego ciśnienia :)

Paweł
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 34 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 8 gości