Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 455 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 23  Następna
Autor Wiadomość
#161 PostWysłany: 17 Maj 2020 11:11 
Awatar użytkownika

srebrny
DMW napisał(a):
Wintermute napisał(a):
DMW napisał(a):
Nawet minister Gliński skrytykował zdjęcie z listy piosenki Kazika.

I zakończył to takim stwierdzeniem:
"Na szczęście żyjemy w wolnym kraju i minister kultury nie musi się zgadzać ze wszystkimi decyzjami władz publicznego radia".
Gomułka by tego nie wymyślił...

Co by nie powiedział będzie źle? A jak Twoim zdaniem powinien zareagować aby nie narazić się na porównanie do Gomułki?

"Budowanie i wsparcie dla nowych elit, instytucji, musi trwać. Elit nie stworzy się w rok. Czasem trzeba całego pokolenia. Czegoś, co było w Polsce budowane przez 26 lat nie zmieni się w półtora roku. Zachęcam do bardziej wnikliwego zapoznania się z tym, co robimy. Budujemy nowe instytucje. Robimy wyraźną korektę. "
Piotr Gliński

jakby nie patrzeć, Kazik jeśli jest elytą to na pewno nie nową :idea:

moim zdaniem najwyższy już czas na awans społeczny Zenka Martyniuka
zacznijmy od poziomu "szlachty zagrodowej" :!:

kliknij pomógł

Ostatnio edytowany przez becek, 17 Maj 2020 11:15, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off
4 ludzi lubi ten post.

Wakacje all inclusive w Egipcie od 2624 PLN 🍹🍉 Loty z 10 miast + 4* hotel przy plaży 🐠🐚 Wakacje all inclusive w Egipcie od 2624 PLN 🍹🍉 Loty z 10 miast + 4* hotel przy plaży 🐠🐚
Piękna włoska wyspa w wydaniu lux ✨🥂 All inclusive na Sardynii za 1889 PLN (loty + ⭐⭐⭐⭐ hotel) ☀️🏖️ Piękna włoska wyspa w wydaniu lux ✨🥂 All inclusive na Sardynii za 1889 PLN (loty + ⭐⭐⭐⭐ hotel) ☀️🏖️
#162 PostWysłany: 17 Maj 2020 11:14 
Awatar użytkownika

HON fly4free
igore napisał(a):
A propos Bartka Gila. Kiedyś gościłem u siebie Irańczyka. Przy śniadaniu standardowo w tle leciała Trójka. Audycja była poświęcona muzyce irańskiej a mój gość był wręcz zachwycony, że w polskim radiu takie cuda. Następnego dnia pojechał do Warszawy, gdzie nocleg znalazł za pośrednictwem couch surfingu. Jakież było moje zdziwienie, gdy po kilku dniach napisał: " wiesz co, igore- okazało się, że mój host z Warszawy prowadził audycje, której słuchaliśmy".
Zagadka irańskich inspiracji Bartka wyjaśniona:
“Do sprawy odniosła się też Mahdieh Gholami, żona Gila. "Mój mąż, pracujący w dziale muzycznym, został zawieszony. Dlaczego? W tym tygodniu piosenka 'Twój ból jest większy niż mój' stała się numerem jeden na Liście Przebojów Programu Trzeciego. To piosenka przeciwko Jarosławowi Kaczyńskiemu, szefowi rządzącej partii PiS" - pisze Gholami. Dalej stwierdza, że dyrektor radia Tomasz Kowalczewski poprosił jej męża i kilka innych pracowników, by podpisali oświadczenie, mówiące o pomyłce w w ostatnim głosowaniu i unieważnieniu listy. Po odmowie podpisania, dziennikarze mieli zostać zawieszeni. "Nie widziałam czasów komunistycznych w Polsce, ale jestem z Iranu i powiem, że to nawet nie jest dyktatura, to znacznie gorsze niż jakikolwiek komunizm lub dyktatura".
 Profil Relacje PM off
7 ludzi lubi ten post.

#163 PostWysłany: 17 Maj 2020 11:24 
Awatar użytkownika

platynowy
@Garmond: To nam się teraz pięknie klamra spina z wątkiem o D. Rosiaku, u którego tematyka irańska jest jedną z najczęstszych :)
 Profil Relacje PM off  

#164 PostWysłany: 17 Maj 2020 11:25 
Awatar użytkownika

Loty: 70
Kilometry: 138 694
Krajów: 24 / 11.2%
niebieski
becek napisał(a):
moim zdaniem najwyższy już czas na awans społeczny Zenka Martyniuka
zacznijmy od poziomu "szlachty zagrodowej" :!:

@becek, Zenek śpiewał te swoje piosenki od wielu lat, i dalej by sobie śpiewał spokojnie gdyby władzy nie zachciało się z niego robić jakiejś ikony. Został w to niejako wmanewrowany.
Dlatego ubliżanie mu w ten sposób jest, moim zdaniem, nie na miejscu.

Tęcza jest Ważnym elementem religii judeo-chrześcijańskich, kolorami czakr, symbolem dzieciństwa i różnorodności w jedności, kolorami siedmiu kontynentów, a nie tylko flagą ruchu LGBT (btw 6. kolorów zamiast 7.). Zależy mi tylko na tym, aby pamiętać o różnorodności znaczenia tęczy.
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#165 PostWysłany: 17 Maj 2020 11:28 

Loty: 40
Kilometry: 97 863
Krajów: 11 / 5.1%
srebrny
Robią to za jego zgodą i aprobatą. Często wypowiada sie w tv na tematy "pro"
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#166 PostWysłany: 17 Maj 2020 11:28 
Awatar użytkownika

srebrny
hmmmmm, nie słyszałem żeby miał coś przeciwko, raczej wprost przeciwnie :mrgreen:
przeczytaj post #121

kliknij pomógł
 Profil Relacje PM off
ewaolivka lubi ten post.

#167 PostWysłany: 17 Maj 2020 11:30 
Awatar użytkownika

niebieski
a co konkretnie zrobił nieprzyzwoitego, poza tym, że jak każdy pop-piosenkarz spiewał z kasę?

Tęcza jest Ważnym elementem religii judeo-chrześcijańskich, kolorami czakr, symbolem dzieciństwa i różnorodności w jedności, kolorami siedmiu kontynentów, a nie tylko flagą ruchu LGBT (btw 6. kolorów zamiast 7.). Zależy mi tylko na tym, aby pamiętać o różnorodności znaczenia tęczy.
 Profil Relacje PM off  

#168 PostWysłany: 17 Maj 2020 11:32 

srebrny
Widac tvpis nie oglądasz ;) jest tam czestym gosciem i wypowiada się na tematy nie związane z muzyką.....
 Profil Relacje PM off  

#169 PostWysłany: 17 Maj 2020 11:35 
Awatar użytkownika

niebieski
to fakt, nie mam telewizji w ogóle, i nie wiedziałem o jego pozamuzycznych działaniach.

Profil Relacje PM off  

#170 PostWysłany: 17 Maj 2020 11:46 
Awatar użytkownika

platynowy
Stanowisko prezes PR w tej sprawie, a na końcu artykułu różne spojrzenia na to, jak doszło do zwycięstwa piosenki Kazika:

https://m.wirtualnemedia.pl/m/artykul/t ... a-tlumaczy

Mam nadzieję, że wkrótce odezwie się M. Niedźwiedzki (lub chociaż P. Baron) i napisze, jak to wygląda z jego punktu widzenia.
 Profil Relacje PM off  

#171 PostWysłany: 17 Maj 2020 11:53 

Loty: 320
Kilometry: 571 157
Krajów: 56 / 26.2%
srebrny
"Najlepszą obroną jest atak"
 Profil Relacje PM off  

#172 PostWysłany: 17 Maj 2020 12:20 
Awatar użytkownika

Loty: 62
Kilometry: 78 218
Krajów: 12 / 5.6%
niebieski
Dziwią mnie ludzie, wierzący w tłumaczenia o "błędzie w głosowaniu" - przecież to równie wiarygodne, jak tłumaczenia milicji, że senator opozycji sam wszedł do radiowozu i nie chciał z niego wyjść :lol:
 Profil Relacje PM off
9 ludzi lubi ten post.

#173 PostWysłany: 17 Maj 2020 12:39 

srebrny
Hirek Wrona odchodzi z 3
 Profil Relacje PM off
SPLDER lubi ten post.

#174 PostWysłany: 17 Maj 2020 12:49 
Awatar użytkownika

platynowy
Dziś zawieszę chwilowo moje protestacyjne niesłuchanie Trójki i włączę po 15:00 Siestę, by posłuchać, co też powie Kydryński. Trafił z momentem powrotu swojej audycji jak kulą w płot...

Muszę jednocześnie przyznać, że zapunktowała u mnie min. Emilewicz:

https://wiadomosci.onet.pl/kraj/piosenk ... mn/rpdrb2e

Edit:
I jeszcze instrukcja, jak otworzyć sobie stronę Lp3 bez błędu "500":

https://www.komputerswiat.pl/aktualnosc ... 4-qyK907DU

Ostatnio edytowany przez tropikey, 17 Maj 2020 12:52, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off
4 ludzi lubi ten post.
3 ludzi uważa post za pomocny.

#175 PostWysłany: 17 Maj 2020 12:56 
Awatar użytkownika

platynowy
Jak widac efekt kuli snieznej zostal uruchomiony.

Pierwszy bedzie mial szanse red. Kydrynski...za 2h... zobaczymy czy jego powrot nie bedzie tez pozegnaniem...
tropikey napisał(a):
...Mam nadzieję, że wkrótce odezwie się M. Niedźwiedzki (lub chociaż P. Baron) i napisze, jak to wygląda z jego punktu widzenia.

PS. Poprawcie mnie, bo moze sie myle i zyje w PRLu? Naprawde mamy rok 2020...chyba - mam coraz mocniejsze deja 'vu...Agnieszka Holland i "1983"...

Załączniki:
pr3-playlista.JPG
pr3-playlista.JPG [ 31.2 KiB | Obejrzany 1365 razy ]
 Profil Relacje PM off  

#176 PostWysłany: 17 Maj 2020 13:26 
Awatar użytkownika

srebrny
Cytuj:
Mystic Production
1 godz. ·

Niniejszym informujemy o zawieszeniu współpracy z Trójka - Program 3 Polskiego Radia.
W ostatnich latach ze stacji została zwolniona lub odeszła elita dziennikarstwa, najlepsi z najlepszych. Ludzie, którzy stanowili dla nas gwarancję niezależności i dzięki którym Trójka była radiem mądrym, otwartym na świat. Radiem, które uczyło i bawiło, dla którego najwyższymi wartościami były mądrość i wolność - w tym gwarantowana nam przez Konstytucję Rzeczypospolitej Polskiej wolność wyrażania swoich poglądów oraz wolność twórczości artystycznej.
Dziś tej Trójki już nie ma. Piątkowe i sobotnie wydarzenia, a więc anulowanie wyników głosowania słuchaczy Listy Przebojów Marka Niedźwieckiego i Piotra Barona, co w naszej ocenie nosi znamiona cenzury, przelały czarę goryczy. Nie możemy pozostać bierni.
Prosimy o nieemitowanie naszych utworów na antenie PR3 do czasu przywrócenia w radiu podstawowych standardów, których oczekujemy od mediów, szczególnie publicznych.
Nasza decyzja obejmuje zarówno katalog artystów międzynarodowych (m.in. Deep Purple, Nick Cave, Skunk Anansie, Marillion - pełna lista zostanie dostarczona radiu), jak i polskich (Organek, Lao Che, Sorry Boys, Artur Andrus, Piotr Bukartyk – tu również pełna lista zostanie dostarczona radiu).

Mystic Production

najsmutniejsze jest to , że to wszystko bez znaczenia
puszczą tam cokolwiek z kasety albo zamkną z powodu braku słuchaczy
i już
a gdzieś tam na podwórku, koleś obraca kiełbachę na grillu, nucąc pod nosem nowy hymn "majteczki w kropeczki w cieniu ostrza mgły"

kliknij pomógł
 Profil Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.
Wintermute uważa post za pomocny.

#177 PostWysłany: 17 Maj 2020 13:30 
Awatar użytkownika

platynowy
A może o to po prostu chodzi? Z punktu widzenia obecnych władz Trójka jest takim trochę wrzodem, którego najlepiej się pozbyć. Trzeba było tylko podjąć nieco starań, by odwrócili się od niej słuchacze, a i dziennikarze odchodząc sami uwalniają Polskie Radio od wydatków.
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#178 PostWysłany: 17 Maj 2020 13:33 
Awatar użytkownika

srebrny
wydatki zostaną a nawet się zwiększą ;)

kliknij pomógł
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#179 PostWysłany: 17 Maj 2020 13:39 
Awatar użytkownika

platynowy
Pewnie tak. Mi chodziło tylko o wydatki, które mogłyby potencjalnie powstać, gdyby to radio rozwiązywało umowy z dziennikarzami ;)
 Profil Relacje PM off  

#180 PostWysłany: 17 Maj 2020 13:50 

srebrny
-- 17 Maj 2020 13:44 --

To są publiczne pieniądze więc nie trzeba ciąć wydatków. Zapewne jest już kolejka chętnych ze szkoły ojca dyrektora do objęcia stanowisk. A ze nikt tego słuchać nie będzie to co z tego?

-- 17 Maj 2020 13:50 --

DMW napisał(a):
Wintermute napisał(a):
DMW napisał(a):
Nawet minister Gliński skrytykował zdjęcie z listy piosenki Kazika.

I zakończył to takim stwierdzeniem:
"Na szczęście żyjemy w wolnym kraju i minister kultury nie musi się zgadzać ze wszystkimi decyzjami władz publicznego radia".
Gomułka by tego nie wymyślił...

Co by nie powiedział będzie źle? A jak Twoim zdaniem powinien zareagować aby nie narazić się na porównanie do Gomułki?

Towarzysz Gliński ma tak duże zasługi dla nowej Polski na odcinku kultura, że z Gomułką śmiało mógłby iść pod rękę. Osobiscie nie spodziewam się po nim wypowiedzi innych niż zgodnych z linią partii więc pewnie nic takiego nie powie.
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 455 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 23  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 11 gości