Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 103 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6
Autor Wiadomość
#101 PostWysłany: 05 Kwi 2018 10:53 

Loty: 91
Kilometry: 246 564
Krajów: 27 / 12.6%
No to tak ciężko będzie. Robusta jest nie tylko mocniejsza i bardziej gorzka, ale też i bardziej kwaśna od arabiki. Więc ze wzrostem jej udziału rośnie też kwaśność kawy. To raczej polecam tą z 30% robusty.

No i Pellini robi chyba bardziej łagodne kawy. To z tej samej strony polecam cafe vergnano (gran aroma mocniejsza lub espresso słabsza). Też ją nieraz piłem i ma lepsze ceny :)
d-t-x uważa post za pomocny.

City break na Malcie za 509 PLN 🌤️😎 Loty na weekend i noc w ⭐⭐⭐⭐ hotelu z krytym basenem City break na Malcie za 509 PLN 🌤️😎 Loty na weekend i noc w ⭐⭐⭐⭐ hotelu z krytym basenem
Ucieknij na słoneczne wybrzeże Costa del Sol ☀️ Wycieczka do Hiszpanii za 749 PLN 🇪🇸 Loty i noclegi w cenie 🌊 Ucieknij na słoneczne wybrzeże Costa del Sol ☀️ Wycieczka do Hiszpanii za 749 PLN 🇪🇸 Loty i noclegi w cenie 🌊
#102 PostWysłany: 29 Kwi 2021 21:20 

srebrny
A mnie w ogóle nie smakuje.
 Profil Relacje PM off
Chupacabra lubi ten post.

#103 PostWysłany: 29 Kwi 2021 21:54 

niebieski
Mnie przez laaaata ćwierć wieku temu zastanawiało, że robusta pijana we Włoszech (w sensie mieszanki z arabiką) jest pyszna, a w PL jest... fe!
Potem odkryłem - nic nowego - że robusta, owszem, jest pyszna, ale tylko ta wysokiej jakości. A z jakością idzie z reguły cena.

Od wielu lat pijam na codzień mieszankę 80-20/70-30 A i R. I jest pysznie.
A mimo iż taka kawa do najtańszych nie należy, to realnie wychodzi taniej niż 100% arabika, bo ona kofeiny ma malutko, a mieszanka o wiele więcej. I stawia na nogi na dłużej - więc kawy pije się mniej :)

Choć jak to mówią: kawa jest zawsze tak dobra, jak towarzystwo w jakim się ją pije. :D
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 103 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 5 gości