Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 88 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5
Autor Wiadomość
#81 PostWysłany: 10 Lip 2026 12:35 

Loty: 79
Kilometry: 81 959
Krajów: 19 / 8.9%
srebrny
@wtak - nie doszukiwałbym się tu logiki za bardzo. Często przeglądam apkę na różnych destynacjach i często takie "kwiatki' widać. Cieżko to logicznie wytłumaczyć. Po prostu trza brać bo recordGo to solidna firma
 Profil Relacje PM off
wtak uważa post za pomocny.

Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️ Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️
Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN
#82 PostWysłany: 10 Lip 2026 23:25 

RecordGo często ma dobre ceny na krótko przed terminem wypożyczenia. Generalnie raczej można ich polecić
 Profil Relacje PM off
wtak uważa post za pomocny.

#83 PostWysłany: 12 Lip 2026 18:57 

Kravkrk napisał(a):
Opiszę swoje doświadczenia z RecordGo w PMI:
Zrobiłem rezerwacje przez stronę z przedpłatą, z pełnym ubezpieczeniem. Lot planowo był o 22 55 więc asekuracyjnie dałem 23 30 na odbiór auta co wiązało się z dodatkową opłatą 40 euro.
Parę postów temu zastanawiałem się czy muszę czy nie - musiałem ;) Parze przede mną pracowniczka poinformowała że jest "out of office hours" i doliczyła im to do rachunku.
Inna sprawa że lotnisko jest spore, zmęczony podróżą, z 2 dzieci ciężko by było się wyrobić.
Brałem opcje z pełnym ubezpieczeniem więc nic nie blokowali, faktycznie pobrali tylko depozyt ma paliwo - 110 euro i jest to opłata, nie blokada więc warto mieć kartę w euro. Bez problemu mogłem za to zapłacić debetówką wielowalutową Alior banku. Dzięki karcie bonuskaartonline w AH co tydzień masz promocje na zakupy spożywcze i rzeczy na podróż,
Kluczyki dostałem w terminalu na lotnisku, natomiast odbiór auta jest z parkingu wielopoziomowego (1 piętro) naprzeciwko terminala.
Miałem kod CDMR co oznaczało DR 4 lub podobny.I faktycznie dostałem chińczyka, crossover.
Zwrot auta również na parking na 1 piętrze w drop-off area. Cała procedura trwała niecałą minutę.Pani poprosiła o kontrakt, zobaczyła że miałem dodatkowe ubezpieczenie, zapytała czy auto jest zatankowane na full, potwierdziłem, powiedziałem że paragon że stacji jest w środku i to wszystko - nice and easy ;)
Zdecydowanie polecam, jak będę miał okazję, następnym razem na pewno skorzystam.

Z RecordGo jeździłem kilka razy (Majorka, Sycylia, kontynentalna Hiszpania) i generalnie jestem zadowolony. Najlepsza opcja to „Just Go” z pełnym ubezpieczeniem – często wychodzi taniej niż basic + dokupki. Auto zwykle w dobrym stanie, odbiór i zwrot mega szybki (szczególnie key box). Raz tylko kręcili nosem na Revolut, ale poszło. Zawsze robię dokładne zdjęcia + filmik przy odbiorze i zwrocie – zero problemów. Haczyk? Przy niskich cenach trzeba być czujnym i czytać regulamin, ale jak ktoś ogarnia, to naprawdę dobry stosunek jakości do ceny.
 Profil Relacje PM off  

#84 PostWysłany: 12 Lip 2026 19:02 
Awatar użytkownika

Loty: 588
Kilometry: 853 526
Krajów: 52 / 24.3%
złoty
Czekaj, bierzesz pełne ubezpieczenie i jeszcze do tego przejmujesz się zdjęciami?
 Profil Relacje PM off  

#85 PostWysłany: 14 Lip 2026 12:21 
OFICJALNY PROFIL
Awatar użytkownika

Darek M. napisał(a):
Czekaj, bierzesz pełne ubezpieczenie i jeszcze do tego przejmujesz się zdjęciami?

Przezorny zawsze ubezpieczony ;)
Tzw. "pełne" ubezpieczenie wypożyczalni bardzo często na wiele wyłączeń, np. szyby, lusterka, koła, wnętrze, podwozie, dach. Szczególnie warto zrobić zdjęcia tych elementów.
 Profil Relacje PM off  

#86 PostWysłany: 14 Lip 2026 14:01 

srebrny
A powiedz proszę, w jaki sposób doradzasz zrobienie szczegółowych fotek stanu podwozia w momencie najmu?

A tak w ogóle, to pełne ubezpieczenie w Recordgo obejmuje również uszkodzenia opon (w tym przebicia), felg, lusterek, szyb, zamków, anteny i akumulatora. Dziwne, że tego nie wiesz, skoro jesteście również i dla nich pośrednikiem.
 Profil Relacje PM off  

#87 PostWysłany: 14 Lip 2026 14:20 
Moderator forum

boots napisał(a):
Dziwne, że tego nie wiesz, skoro jesteście również i dla nich pośrednikiem.

Pośrednik na swojej stronie wyraźnie promuje wyższość ich ubezpieczenia w AXA nad tymi oferowanymi przez wypożyczalnie, więc zakres tamtych ubezpieczeń raczej pośrednika nie interesuje: https://qeeq.pl/car/car-rental-service/insurance
 Profil Relacje PM off
boots lubi ten post.

#88 PostWysłany: 15 Lip 2026 10:16 
OFICJALNY PROFIL
Awatar użytkownika

boots napisał(a):
A powiedz proszę, w jaki sposób doradzasz zrobienie szczegółowych fotek stanu podwozia w momencie najmu?

A tak w ogóle, to pełne ubezpieczenie w Recordgo obejmuje również uszkodzenia opon (w tym przebicia), felg, lusterek, szyb, zamków, anteny i akumulatora. Dziwne, że tego nie wiesz, skoro jesteście również i dla nich pośrednikiem.

Masz rację, w RecordGo tak to wygląda, więc to bardzo dobra oferta, przyznaję. W przypadku innych wypożyczalni często tak nie jest.

ume napisał(a):
Pośrednik na swojej stronie wyraźnie promuje wyższość ich ubezpieczenia w AXA nad tymi oferowanymi przez wypożyczalnie, więc zakres tamtych ubezpieczeń raczej pośrednika nie interesuje: https://qeeq.pl/car/car-rental-service/insurance

Tak, promujemy AXA, aczkolwiek nie tylko. Pełne ubezpieczenie wypożyczalni z zerowym udziałem własnym ma wiele zalet, dlatego je też bardzo często oferujemy (np. w Maladze 14 wypożyczalni, w tym RecordGo).
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 88 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość