Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 148 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 8  Następna
Autor Wiadomość
#41 PostWysłany: 26 Mar 2018 15:45 
Awatar użytkownika

Loty: 169
Kilometry: 241 913
Krajów: 37 / 17.3%
niebieski
Widać, w zielonej ramce.
 Profil Relacje PM off
Iwona Tomkiewicz lubi ten post.

Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️ Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️
Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN
#42 PostWysłany: 26 Mar 2018 15:46 

Loty: 155
Kilometry: 317 745
Krajów: 33 / 15.4%
niebieski
Miałem podobny problem z ArguscarHire w meksyku, po wymianie maili z pośrednikiem i potwierdzeniem z wypożyczalni drugi kierowca był za darmo.
Napisz do nich oraz do wypożyczalni aby potwierdzili ze drugi kierowca jest za darmo.
 Profil Relacje PM off
Iwona Tomkiewicz lubi ten post.

#43 PostWysłany: 26 Mar 2018 15:51 
Awatar użytkownika

W ofercie jest , zdjęcie 1, natomiast w rezultacie nie widać :(
Załącznik:
rezerwacja3.png
rezerwacja3.png [ 106.83 KiB | Obejrzany 7669 razy ]
 Profil Relacje PM off  

#44 PostWysłany: 04 Kwi 2018 16:00 

Moi drodzy, przeczytałem cały wątek, ale nadal nie jestem pewny, poprawcie mnie, jeśli źle zrozumiałem.
Chcę wypożyczyć autko na 1 tydzień w Ryanair (z AutoClick) - 10EUR/dzień bez ubezpieczenia. Jest napisane, że zablokują również 1050EUR na KK.
Sprawdzałem stronę AutoClick bezpośrednio, jest trochę drożej, ale nieznacznie (ok 40zł), przy czym dodatkowy kierowca jest za darmo, a nie 5EUR/dzień jak przez Ryanair.

Teraz pytania:

1. Czy żeby druga osoba mogła jeździć, musi być dodatkowy kierowca? Inaczej jest mandat?
2. Czy muszę mieć KK, bo debetowa, którą płacę w Internecie jak kredytową (np. booking itd) nie zadziała?

Porównując ofertę AutoClick bezpośrednio oraz z Ryanair jeśli chcę dodatkowego kierowcę, to warto wziąć wprost z Ryanaira, ale wtedy nie mam ubezpieczenia z AXA, a ich wyższe niż podstawowe kosztuje spore pieniądze. Czy w takim razie lepiej brać RyanAir bez dodatkowego kierowcy, ale z AXA, skoro niezależnie czy wezmę przez Ryanair, czy przez AC to i tak depozyt jest 1050EUR?

Dzięki z góry!
 Profil Relacje PM off  

#45 PostWysłany: 04 Kwi 2018 16:48 

HON fly4free
ogrey napisał(a):
1. Czy żeby druga osoba mogła jeździć, musi być dodatkowy kierowca? Inaczej jest mandat?
2. Czy muszę mieć KK, bo debetowa, którą płacę w Internecie jak kredytową (np. booking itd) nie zadziała?

1 - mandatu nie będzie, ale i ubezpieczenia też nie
2 - do blokady depozytu na 99,99% 100% musi być kredytowa głównego kierowcy - przeczytaj warunki wypożyczalni -> Ważne informacje
Cytuj:
Informacje dotyczące depozytu i karty kredytowej
AKCEPTOWANE: MasterCard (nie debetowa ani przedpłacona), Visa (nie debetowa ani przedpłacona)
 Profil Relacje PM off  

#46 PostWysłany: 10 Kwi 2018 09:22 
Awatar użytkownika

Loty: 6
Kilometry: 7 594
Krajów: 3 / 1.4%
niebieski
Udział własny12 550
krasnal napisał(a):
To jest jakaś kwota z kosmosu. Strona Ryanair podaje tę samą kwotę dla każdego samochodu i każdej wypożyczalni na tym i innych lotniskach.

@krasnal jestem po wypożyczeniu auta przez FR, Faro na 7 dni, Auris kombi, diesel, przejechane miał 12000, auto w dobrym stanie i niezłym wyposażeniu. Cena wynajmu 60,85E za tydzień bez ubezpieczenia (mam roczne od iCarhireinsurance.com) z wkładem własnym.

Nie jest to mój pierwszy wynajęty samochód i nie pierwszy wkład własny blokowany na karcie, ale nieprawdopodobnie wysoki, zablokowali mi 2460E (nie jest to 12550zł ale i tak bardzo wysoka blokada), miałem to na potwierdzeniu, jeszcze raz sprawdziłem czy nie wynająłem przypadkowo porsche, ale nie to wkład własny przy Aurisie :o
Oczywiście w wypożyczalni próba sprzedania ubezpieczenia ze zdjęciem wkładu. Musicie uważać przy wynajmie z wkładem własnym ile piszą tyle zablokują.
Załącznik:
WW.jpg
WW.jpg [ 173.74 KiB | Obejrzany 7494 razy ]
 Profil Relacje PM off  

#47 PostWysłany: 01 Maj 2018 00:09 

Witam. Przymierzam się do wynajmu auta, ale robię to po raz pierwszy (skuszony niskimi cenami ryanaira). Mam trzy pytania do Państwa. 1) Czy dobrze rozumiem, że wypożyczalnia w momencie odbioru auta sprawdza dostępny limit na karcie do wysokości depozytu, a nie wkładu własnego. Jeśli posiadam limit na karcie powiedzmy do wysokości 800 GPB, a wkład własny wynosi 1000, to co się stanie w momencie zajścia szkody/kradzieży? Jak mnie będą ścigać? 2) Czy preautoryzację/blokadę środków traktować trzeba jak normalne zakupy i liczyć się z kosztem przewalutowania? Tzn. mój bank im te pieniądze przekazuje, a oni potem oddają? 3) Co to znaczy opłata lotniskowa? W "ważnych informacjach" nie napisali, że jest wliczona w cenę wynajmu. Ile wynosi ta opłata? Dziękuję za wszelką pomoc.
 Profil Relacje PM off  

#48 PostWysłany: 01 Maj 2018 20:53 

niebieski
Nikomu nie chce się odpowiadać, bo wszystko jest nawet na tym forum lub obok:
https://www.fly4free.pl/wakacyjny-porad ... czyc-auto/

Ad1: dadzą radę obciążyć na dodatkowe 200 GBP
Ad2: prawidłowo zrobiona blokada zmniejsza dostępne środki, ale po zwolnieniu jest neutralna dla konta i nie powoduje przewalutowań
Ad3: opłata lotniskowa zazwyczaj jest w cenie najmu i powinna się wiązać z korzystaniem przez wypożyczalnię z parkingu lotniska, jeśli wypożyczalnia jest gdzieś dalej i np. dowozi swoim busem, to może tej opłaty nie być
 Profil Relacje PM off  

#49 PostWysłany: 04 Maj 2018 09:31 

niebieski
Witam, mam zarezerwowane auto na 14 dni przez Ryanair w Agadirze (pobrana już cała kwota). Do odbioru zostało 11 dni. Okazało się, że znajomi zarezerwowali też auto w Ryanair na 14 dni. Mamy trochę rozbieżne plany zwiedzania ale 7 dni się idealnie pokrywa i chcielibyśmy przez ten czas korzystać z jednego auta. Teraz pytanie, Jeśli wprowadzimy zmiany w jednej rezerwacji - skrócenie wynajmu z 14 na 7 dni to Ryanair zwróci pełną różnicę na kartę którą płaciliśmy za wynajem? Czy są potrącane jakieś opłaty manipulacyjne, prowizje, koszty itp?
 Profil Relacje PM off  

#50 PostWysłany: 04 Maj 2018 10:28 
Moderator forum
Awatar użytkownika

Loty: 628
Kilometry: 956 686
Krajów: 61 / 28.5%
w teorii reklamują, że zmiany bezpłatnie, ale mimo wszystko proponuję najpierw kontakt bezpośredni tel. 22 3971519.
Zdzislaw422 uważa post za pomocny.

#51 PostWysłany: 04 Maj 2018 10:44 
Awatar użytkownika

Loty: 625
Kilometry: 983 931
Krajów: 33 / 15.4%
niebieski
Zdzislaw422 napisał(a):
Jeśli wprowadzimy zmiany w jednej rezerwacji - skrócenie wynajmu z 14 na 7 dni to Ryanair zwróci pełną różnicę na kartę którą płaciliśmy za wynajem? Czy są potrącane jakieś opłaty manipulacyjne, prowizje, koszty itp?

Bez obawy, nie bedzie zadnych oplat ani prowizji - zmiana lub skasowanie rezerwacji do 24 godzin przed odbiorem sa bezplatne (powinno byc to wyraznie zaznaczone na potwierdzeniu rezerwacji oraz voucherze). Przy zmianie skutkujacej nizsza cena roznica bedzie zwrocona na karte (wg moich doswiadczen - w ciagu 1-2 dni roboczych).

Także = również / też
Tak że = więc / zatem / dlatego
 Profil Relacje PM off
Zdzislaw422 uważa post za pomocny.

#52 PostWysłany: 28 Maj 2018 10:41 

pajacyk napisał(a):
Napisałem to gdzie indziej ale może się komuś przyda:
Rozwaliłem oponę i potrącili 70e. Zgłosiłem internetowo szkodę po przyjeździe 18.11. do firmy ubezpieczeniowej, zewnętrznej - AXA Assistance (UK) Ltd - poprzez specjalnie dedykowaną stronę. Prostą w obsłudze, załączyłem zdjęcia: prawa jazdy, dokumentu potwierdzającego wypożyczenie, dokumentu potwierdzającego zapłatę (faktura) oraz wyciągi z banku potwierdzające moją zapłatę. W dniu 6.12 kasa na koncie (po przewalutowaniu 10 zł mniej), długo to trwało ale miałem problemy z logowaniem do strony po stworzeniu konta (pamięć ;-)). Także wszystko ok, bezproblemowo, opona ewidentnie rozwalona z mojej winy, wypłacono odszkodowanie bez zbędnych pytań, wypożyczalnia nie zająknęła się o lekko uszkodzonym progu i lejącym się płynie (szczęście?), ale pewnie to też odzyskałbym z ubezpieczenia. To tyle, w razie pytań chętnie coś uzupełnię

Witajcie.
Ja niestety mam problem ze zgłoszeniem szkody przez tą stronę. Wszystko fajnie, ale wpisaniu numeru konta, na który ma zostać zrobiony zwrot i próbie wysłania zgłoszenia wyskakuje mi komunikat, że nr konta powinien składać się z 8 cyfr.
@pajacyk pamiętasz może jak było w Twoim przypadku? Czy podałeś nr konta z polskiego banku?
Dodam też, że przy próbie wysłania maila na adresy, które znalazłam w plikach informacyjnych otrzymanych po zakupieniu dodatkowego ubezpieczenia AXA dostaję zwrotkę o braku możliwości wysłania wiadomości..
 Profil Relacje PM off  

#53 PostWysłany: 29 Maj 2018 13:34 

Niestety nie pamiętam, ale odpowiadali na maile, znalazłem ten bdenquiries@axa-assistance.co.uk, ale nie wiem czy na niego wysyłałem korespondencję, sorki ale wypadło mi to już ze skrzynki e-maile...
 Profil Relacje PM off  

#54 PostWysłany: 07 Lip 2018 19:52 

oqrde napisał(a):
Udział własny12 550
krasnal napisał(a):
To jest jakaś kwota z kosmosu. Strona Ryanair podaje tę samą kwotę dla każdego samochodu i każdej wypożyczalni na tym i innych lotniskach.

@krasnal jestem po wypożyczeniu auta przez FR, Faro na 7 dni, Auris kombi, diesel, przejechane miał 12000, auto w dobrym stanie i niezłym wyposażeniu. Cena wynajmu 60,85E za tydzień bez ubezpieczenia (mam roczne od iCarhireinsurance.com) z wkładem własnym.

Nie jest to mój pierwszy wynajęty samochód i nie pierwszy wkład własny blokowany na karcie, ale nieprawdopodobnie wysoki, zablokowali mi 2460E (nie jest to 12550zł ale i tak bardzo wysoka blokada), miałem to na potwierdzeniu, jeszcze raz sprawdziłem czy nie wynająłem przypadkowo porsche, ale nie to wkład własny przy Aurisie :o
Oczywiście w wypożyczalni próba sprzedania ubezpieczenia ze zdjęciem wkładu. Musicie uważać przy wynajmie z wkładem własnym ile piszą tyle zablokują.
Załącznik:
WW.jpg

Wytłumaczyła ktoś może dlaczego tutaj zablokowano wkład własny , a wcześniej niektórzy w tym temacie pisali ,że blokują jedynie depozyt ? ? Zarezerwowałem fiata 500 w inter rent w Palermo na tydzień z pełnym ubezpieczeniem Axa. Depozyt na KK ma wynieść 800 euro , 1500 euro wkald własny w przypadku uszkodzeń i 3000 euro w przypadku kradzieży. Rozumiem ,że koledze zablokowali 2460 euro bo nie wykupił ubezpieczenia Axa , czy może jednak zawsze blokują wkład własny a nie depozyt ? Pozdrawiam
 Profil Relacje PM off  

#55 PostWysłany: 09 Lip 2018 23:11 
Awatar użytkownika

Loty: 6
Kilometry: 7 594
Krajów: 3 / 1.4%
niebieski
Blokują tyle ile masz napisane w rezerwacji. FR jest pośrednikiem, korzysta z różnych wypożyczalni z różnymi warunkami. Generalnie wykupienie ubezpieczenia u pośrednika nie zwalnia z blokady na karcie, ubezpieczenie (pełne) bezpośrednio w wypożyczalni zwalnia z blokady na karcie depozytu.
 Profil Relacje PM off
Jacol900 uważa post za pomocny.

#56 PostWysłany: 13 Lip 2018 13:35 

oqrde napisał(a):
Blokują tyle ile masz napisane w rezerwacji. FR jest pośrednikiem, korzysta z różnych wypożyczalni z różnymi warunkami. Generalnie wykupienie ubezpieczenia u pośrednika nie zwalnia z blokady na karcie, ubezpieczenie (pełne) bezpośrednio w wypożyczalni zwalnia z blokady na karcie depozytu.

Mam napisane 800 euro jako depozyt,
1500 euro jako wkład własny za uszkodzenia
3000 euro jako wkład własny za kradzież auta.

Limit na karcie mam do 1100 euro.

Rozmawiałem teraz na chacie z pracownikiem Ryanaaira, który powiedział mi, że wypożyczalnia może mi auta nie wynająć ze względu na te 3000 euro jako wkład własny za kradzież auta.
Szkoda, że nie było to nigdzie napisane przed wpłaceniem pieniędzy.
 Profil Relacje PM off  

#57 PostWysłany: 13 Lip 2018 13:43 

srebrny
Bez obaw, nie znają Twojego limitu na karcie.
 Profil Relacje PM off

#58 PostWysłany: 13 Lip 2018 14:17 

boots napisał(a):
Bez obaw, nie znają Twojego limitu na karcie.

Czyli wpiszą se blokadę 3000 euro i przejdzie z moim limitem do 1100 euro ?
 Profil Relacje PM off  

#59 PostWysłany: 13 Lip 2018 14:20 

srebrny
Zablokują 800 euro.
 Profil Relacje PM off

#60 PostWysłany: 13 Lip 2018 14:23 
Moderator forum
Awatar użytkownika

Loty: 628
Kilometry: 956 686
Krajów: 61 / 28.5%
Nigdy mi się nie zdarzyło, żeby wypożyczalnia zablokowała więcej niż depozyt podany w warunkach. Może być tak, że konsultant z czatu będzie ci opowiadał takie rzeczy, żebyś rozważył zakup ubezpieczenia na ich stronie.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 148 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 8  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość