Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
Wątek poświęcony opiniom i wrażeniom z pobytów w hotelach sieci Accor: opisz-swoj-pobyt-upgrade-wrazenia,1578,32921

adres kontaktowy do BOK:
accor.customercare.pl@acc.accor-customercare.com
ewentualnie customercare@accor.com
zwrotnie odpisują (po polsku) ze skrzynki:
Guestrelations.Coordinator.en@acc.accor ... ercare.com
jako dalsza linia ewentualnie
guestexperience.gb@accor.com

Linki do kalendarzy miesiąca z cenami: viewtopic.php?p=914692#p914692
Lub jeśli znany jest kod hotelu, to link
Kod:
http://www.ibis.com/pl/booking/dispo-calendar.shtml?tarsCode=XXXX
gdzie XXXX to ten kod

Hotele ibis Budget biorące udział w programie Le Club Accorhotels (można płacić punktami i otrzymywać punkty za noclegi)
[+] Pokaż
Wszystkie w Polsce, Korei Płd, Japonii, Chile, Rosji, Meksyku, Kolumbii, Peru, Gruzji, Kambodży,
W Belgii tylko: Knokke, Gent Centrum Dampoort, Oostende airport, Blankenberge.
W Holandii tylko: Rotterdam The Hague Airport, Stein Maastricht, Amsterdam City South.
W UK tylko: Newport, Bromsgrove, Bishops Stortford London Stansted Airport, Burton Upon Trent Centre, Portishead Marina, Lancaster Centre, Dundee Camperdown, London Bromley Centre, Glasgow Cumbernauld, Sheffield Centre St Marys Gate.
W Brazylii wszystkie, oprócz Santos Gonzaga, Belo Horizonte Afonso Pena, SP Centro São João, Sertaozinho i SP Frei Caneca.
W Australii wszystkie, oprócz Sydney Airport, Melbourne Airport, Gosford, Perth Airport, Melbourne CBD, Windsor Brisbane.
W Hiszpanii, Niemczech, Portugalii, Francji, Austrii, Indonezji, Szwajcarii, Nowej Zelandii, Luksemburgu, Singapurze żaden.

Hotele Accor z salonikiem dla Platinum
https://www.accorhotels.com/leclub/user ... x.en.shtml
[+] Pokaż
Chiny
+ Novotel Citygate Hong Kong
+ Novotel Beijing Xinqiao (codziennie śniadania i kolacje gratis dla Platinum, w ciągu dnia przekąski)
+ Pullman Shanghai Jing An (Jedzenia nie jest za dużo w porze "free" czyli 18-20, ale za to bardzo smaczne i wymyślne kompozycje. Oczywiście nie mając wykupionych śniadań, mając dostęp do saloniku masz śniadania w saloniku.)
+ Sofitel Shanghai Hyland

Czechy:
+ Mercure Ostrava Center

Grecja:
+ Sofitel Athens Airport

Malezja:
+Novotel Kuala Lumpur City Centre
+ Pullman Kuala Lumpur Bangsar

Niemcy:
+ Sofitel Berlin Kurfürstendamm
+ Novotel Muenchen City
+ Novotel Muenchen Airport

Tajlandia:
+ Novotel Phuket Vintage Park Resort
+ Pullman Bangkok Hotel G
+ Novotel Bangkok Siam
+ Novotel Bangkok Platinum Pratunam
+ Novotel Bangkok Sukhumvit 20
+ Novotel Hua Hin Cha Am Beach Resort and SPA

Węgry:
+ Novotel Budapest Centrum
+ Sofitel Budapest Chain Bridge

Wielka Brytania:
+Pullman Liverpool

Gwarancja dostępności pokoju: https://secure.accorhotels.com/pl/leclub/bod.html

Pokoje hotelowe w ciągu dnia, bez nocy, tzw. "day use":
https://all.accor.com/hotels-services-d ... x.en.shtml

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 14104 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 115, 116, 117, 118, 119, 120, 121 ... 706  Następna
Autor Wiadomość
#2341 PostWysłany: 27 Paź 2015 00:25 

niebieski
Ja z takim opisem dostałem punkty z tytułu złożonej reklamacji o brak naliczonych punktów w promocji. Mnie to wygląda na punkty podstawowe za nocleg w promocji wrześniowej + 1000 pkt bonus. Składałeś jakąś reklamację w tej sprawie?
 Profil Relacje PM off  

Wakacje all inclusive w Egipcie od 2624 PLN 🍹🍉 Loty z 10 miast + 4* hotel przy plaży 🐠🐚 Wakacje all inclusive w Egipcie od 2624 PLN 🍹🍉 Loty z 10 miast + 4* hotel przy plaży 🐠🐚
Piękna włoska wyspa w wydaniu lux ✨🥂 All inclusive na Sardynii za 1889 PLN (loty + ⭐⭐⭐⭐ hotel) ☀️🏖️ Piękna włoska wyspa w wydaniu lux ✨🥂 All inclusive na Sardynii za 1889 PLN (loty + ⭐⭐⭐⭐ hotel) ☀️🏖️
#2342 PostWysłany: 27 Paź 2015 08:56 

Loty: 801
Kilometry: 1 030 727
Krajów: 72 / 33.6%
platynowy
Tak, składałem, właściwie dwie reklamacje za ten sam pobyt.
Jedna dotyczyła braku punktów za pobyt (odpowiedź magiczna kwota 10 EUR), poszła reklamacja do reklamacji.
Druga dotyczyła samego pokoju typu "tragedia" oraz przywileji.
Nie dostałem żadnych odpowiedzi na razie.

Jeżeli jest tak jak piszesz i dotyczy to reklamacji to czy nie powinno być to inaczej opisane inaczej jako "September 2015 offer" 1000 pkt ??
Zaliczyło Ci pobyt/noclegi za tą reklamację do ogólnego licznika pobytów/noclegów??

W miedzy czasie miałem drugi dwudniowy pobyt (który rozliczył się w sumie prawidłowo)
ale teraz znów będę musiał pisać reklamację ponieważ, ten drugi albo ten pierwszy (w zależności od kolejności) powinien być już rozliczony jako 5000pkt bonus.
Nerwica z tym Accorem.
 Profil Relacje PM off  

#2343 PostWysłany: 27 Paź 2015 09:01 
Site Admin
Awatar użytkownika

Loty: 205
Kilometry: 300 878
Krajów: 30 / 14.0%
W Private Sales nie można kupować przy punktach?
 Profil Relacje PM off  

#2344 PostWysłany: 27 Paź 2015 09:50 

niebieski
Nie moznq:(
 Profil Relacje PM off  

#2345 PostWysłany: 27 Paź 2015 10:23 

niebieski
@kacper451, u mnie też nie było nazwy promocji tylko opis identyczny z Twoim. Punkty z reklamacji zaliczyło mi do statusu, natomiast punkty podstawowe za nocleg naliczyły się prawidłowo, więc z liczbą noclegów nie miałem kłopotów. U mnie też było sytuacja, że najpierw wpadły punkty na konto, a za 2 tygodnie dostałem maila, że reklamacja uznana i mogę się zalogować, żeby sprawdzić stan punktów.

Taki sposób dopisywania punktów z reklamacji ma swoją zaletę - wydłuża ważność punktów na koncie, co może być ważne, dla osób które nie planują przez dłuższe czas wyjazdów :)
 Profil Relacje PM off
kacper451 uważa post za pomocny.

#2346 PostWysłany: 27 Paź 2015 12:17 
Awatar użytkownika

Loty: 260
Kilometry: 438 923
Krajów: 32 / 15.0%
niebieski
Do obstawiania ostatnia runda, czyli finał, w Tackle the Odds https://www.facebook.com/leclubaccorhot ... 0951120626
 Profil Relacje PM off
dmirstek lubi ten post.

#2347 PostWysłany: 27 Paź 2015 18:10 

Loty: 1125
Kilometry: 1 117 119
Krajów: 97 / 45.3%
platynowy
maciejwroclaw napisał(a):
Teoretycznie nie ma. W praktyce na kilka różnych wyjazdów chyba nie zdarzyło mi się, żeby rezerwacje przez Quidc były rozliczone na koncie Accor kilka dni po wymeldowaniu. Nie jest to przypadek czy ociąganie hotelu z rozliczeniem, bo celowo zrobiłem w tym samym hotelu rezerwacje bez Q i punkty były od razu.

Musi to być chyba jakiś odosobniony przypadek. Miałem rezerwację przez Quidco, wymeldowanie w niedzielę, punkty na koncie dzisiaj.

#2348 PostWysłany: 27 Paź 2015 19:30 

srebrny
Sudoku napisał(a):
Musi to być chyba jakiś odosobniony przypadek. Miałem rezerwację przez Quidco, wymeldowanie w niedzielę, punkty na koncie dzisiaj.

ok sudoku po jakim czasie zazwyczaj dostajesz kase od quidco za rezerwacje hoteli accora ?
 Profil Relacje PM off  

#2349 PostWysłany: 27 Paź 2015 21:33 

Loty: 1125
Kilometry: 1 117 119
Krajów: 97 / 45.3%
platynowy
Dopiero niedawno z nimi ruszyłem.

Przy tej rezerwacji (robiona półtora miesiąca temu, noclegi w ostatni weekend), napisali mi po miesiącu, że przewidywany termin wypłaty to 5 stycznia.

Nie jest to zatem szybko, ale też nie rok, jak ktoś tu pisał.

#2350 PostWysłany: 27 Paź 2015 21:46 

srebrny
ok daj prosze znac kiedy dostaniesz kase na quidco :)
jestem w podobnej sytuacji, tez dopiero z nimi ruszylem
 Profil Relacje PM off  

#2351 PostWysłany: 28 Paź 2015 13:56 

niebieski
Właśnie zaskoczyła mnie sytuacja na amerykańskim topcashback odnośnie zrobionych jakiś czas temu rezerwacji w Accorze. W przypadku kilku niedawno odbytych pobytów podstawowa kwota transakcji została zmniejszona. Doszedłem już do tego, że wartość rezerwacji została skorygowana o wartość śniadań. Czy spotkał się już ktoś z czymś takim?
 Profil Relacje PM off  

#2352 PostWysłany: 28 Paź 2015 17:05 

srebrny
egg napisał(a):
Właśnie zaskoczyła mnie sytuacja na amerykańskim topcashback odnośnie zrobionych jakiś czas temu rezerwacji w Accorze. W przypadku kilku niedawno odbytych pobytów podstawowa kwota transakcji została zmniejszona. Doszedłem już do tego, że wartość rezerwacji została skorygowana o wartość śniadań. Czy spotkał się już ktoś z czymś takim?

nie, spotkalem sie tylko o zmniejszenie kwoty rezerwacji o wartosc vat-u.

-- 28 Paź 2015 16:14 --

michcioj napisał(a):
eh.... no troche slabo.
bylem wczoraj w sofitelu w Hamburgu, przyjazd do pozny i... nie bylo zadnego malego prezentu vip.
w sumie pewnie i tak by to cos malego bylo ewentualnie, ale jesli sie nalezy, to troche glupio
ze nikt tak daleko nie pomyslal zeby sprawdzic czy mam np. golda czy nie.
co robic ? jak uwazacie ? czy warto skladac reklamacje ? moge dac wtedy dodatkowe punkty ?

dobra, odpowiem sam sobie :)

reklamacje zlozylem kilka dni temu dzisiaj dostalem odpowiedz, ze tak to nie powinno byc,
info poszlo do kierownictwa hotelu i w ramach przeprosin dostaje 750 punktow. punkty juz sa na koncie :)

Ostatnio edytowany przez michcioj, 28 Paź 2015 17:24, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#2353 PostWysłany: 28 Paź 2015 17:21 

niebieski
Niezbadane są wyroki Accora ;)
 Profil Relacje PM off
michcioj lubi ten post.

#2354 PostWysłany: 28 Paź 2015 18:16 

michcioj napisał(a):
reklamacje zlozylem kilka dni temu dzisiaj dostalem odpowiedz, ze tak to nie powinno byc,
info poszlo do kierownictwa hotelu i w ramach przeprosin dostaje 750 punktow. punkty juz sa na koncie :)

Słabo :D Ja za brak pokoju dla palących w Novotel Suite, też swoją drogą w HH, dostałem 1000 :D
 PM off  

#2355 PostWysłany: 28 Paź 2015 19:59 

niebieski
Myślałem, że we wszystkich hotelach Accora obowiązuje zakaz palenia. A tu niespodzianka.
 Profil Relacje PM off  

#2356 PostWysłany: 28 Paź 2015 22:17 

srebrny
panlukasz napisał(a):
michcioj napisał(a):

Słabo :D Ja za brak pokoju dla palących w Novotel Suite, też swoją drogą w HH, dostałem 1000 :D

kurde to zaraz napisze ze zarty sobie chyba robia, chce conajmniej 2000 punktow :-)

ale tak szczerze - jak dla mnie jest ok, lacznie z punktami za pobyt wpadlo jakies 1300 punktow.
 Profil Relacje PM off  

#2357 PostWysłany: 28 Paź 2015 22:38 
Awatar użytkownika

Loty: 588
Kilometry: 853 526
Krajów: 52 / 24.3%
złoty
Odnośnie Quidco, to ja pisałem o 12 miesiącach. Po moim oburzeniu obsługa przeprosiła mnie za wprowadzenie w błąd. Czas naliczenia wynosi do 12 tygodni a nie miesięcy :)
 Profil Relacje PM off
michcioj lubi ten post.
michcioj uważa post za pomocny.

#2358 PostWysłany: 28 Paź 2015 22:42 

Loty: 321
Kilometry: 573 245
Krajów: 56 / 26.2%
srebrny
A jak jest z czasem wpływu na konto paypal z quidco bo czekam już 6 dni
 Profil Relacje PM off  

#2359 PostWysłany: 29 Paź 2015 00:55 

niebieski
egg napisał(a):
Myślałem, że we wszystkich hotelach Accora obowiązuje zakaz palenia. A tu niespodzianka.

W Ibis Lisboa Jose Malhoa pokoje dla palących są na ostatnim XIV piętrze, czyli widok jako bonus.
Znalazłem stronę o wszystkich Smoker Friendly Hotels:
http://www.smokers-united.com/index.php?ln=en
 Profil Relacje PM off  

#2360 PostWysłany: 29 Paź 2015 01:39 

niebieski
W tym rzecz, że raczej nie skorzystam ;)
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 14104 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 115, 116, 117, 118, 119, 120, 121 ... 706  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość