Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
Wątek poświęcony opiniom i wrażeniom z pobytów w hotelach sieci Accor: opisz-swoj-pobyt-upgrade-wrazenia,1578,32921

adres kontaktowy do BOK:
accor.customercare.pl@acc.accor-customercare.com
ewentualnie customercare@accor.com
zwrotnie odpisują (po polsku) ze skrzynki:
Guestrelations.Coordinator.en@acc.accor ... ercare.com
jako dalsza linia ewentualnie
guestexperience.gb@accor.com

Linki do kalendarzy miesiąca z cenami: viewtopic.php?p=914692#p914692
Lub jeśli znany jest kod hotelu, to link
Kod:
http://www.ibis.com/pl/booking/dispo-calendar.shtml?tarsCode=XXXX
gdzie XXXX to ten kod

Hotele ibis Budget biorące udział w programie Le Club Accorhotels (można płacić punktami i otrzymywać punkty za noclegi)
[+] Pokaż
Wszystkie w Polsce, Korei Płd, Japonii, Chile, Rosji, Meksyku, Kolumbii, Peru, Gruzji, Kambodży,
W Belgii tylko: Knokke, Gent Centrum Dampoort, Oostende airport, Blankenberge.
W Holandii tylko: Rotterdam The Hague Airport, Stein Maastricht, Amsterdam City South.
W UK tylko: Newport, Bromsgrove, Bishops Stortford London Stansted Airport, Burton Upon Trent Centre, Portishead Marina, Lancaster Centre, Dundee Camperdown, London Bromley Centre, Glasgow Cumbernauld, Sheffield Centre St Marys Gate.
W Brazylii wszystkie, oprócz Santos Gonzaga, Belo Horizonte Afonso Pena, SP Centro São João, Sertaozinho i SP Frei Caneca.
W Australii wszystkie, oprócz Sydney Airport, Melbourne Airport, Gosford, Perth Airport, Melbourne CBD, Windsor Brisbane.
W Hiszpanii, Niemczech, Portugalii, Francji, Austrii, Indonezji, Szwajcarii, Nowej Zelandii, Luksemburgu, Singapurze żaden.

Hotele Accor z salonikiem dla Platinum
https://www.accorhotels.com/leclub/user ... x.en.shtml
[+] Pokaż
Chiny
+ Novotel Citygate Hong Kong
+ Novotel Beijing Xinqiao (codziennie śniadania i kolacje gratis dla Platinum, w ciągu dnia przekąski)
+ Pullman Shanghai Jing An (Jedzenia nie jest za dużo w porze "free" czyli 18-20, ale za to bardzo smaczne i wymyślne kompozycje. Oczywiście nie mając wykupionych śniadań, mając dostęp do saloniku masz śniadania w saloniku.)
+ Sofitel Shanghai Hyland

Czechy:
+ Mercure Ostrava Center

Grecja:
+ Sofitel Athens Airport

Malezja:
+Novotel Kuala Lumpur City Centre
+ Pullman Kuala Lumpur Bangsar

Niemcy:
+ Sofitel Berlin Kurfürstendamm
+ Novotel Muenchen City
+ Novotel Muenchen Airport

Tajlandia:
+ Novotel Phuket Vintage Park Resort
+ Pullman Bangkok Hotel G
+ Novotel Bangkok Siam
+ Novotel Bangkok Platinum Pratunam
+ Novotel Bangkok Sukhumvit 20
+ Novotel Hua Hin Cha Am Beach Resort and SPA

Węgry:
+ Novotel Budapest Centrum
+ Sofitel Budapest Chain Bridge

Wielka Brytania:
+Pullman Liverpool

Gwarancja dostępności pokoju: https://secure.accorhotels.com/pl/leclub/bod.html

Pokoje hotelowe w ciągu dnia, bez nocy, tzw. "day use":
https://all.accor.com/hotels-services-d ... x.en.shtml

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 14104 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96 ... 706  Następna
Autor Wiadomość
#1841 PostWysłany: 18 Wrz 2015 13:02 
Awatar użytkownika

Loty: 225
Kilometry: 260 138
Krajów: 30 / 14.0%
niebieski
punkty wracają, kasa nie wraca bo karta jest obciążana dopiero w hotelu (przy wymeldowaniu ewentualnie zameldowaniu) - kartę podajesz tylko do zagwarantowania rezerwacji po 18.
blantomat uważa post za pomocny.

Wakacje all inclusive w Egipcie od 2624 PLN 🍹🍉 Loty z 10 miast + 4* hotel przy plaży 🐠🐚 Wakacje all inclusive w Egipcie od 2624 PLN 🍹🍉 Loty z 10 miast + 4* hotel przy plaży 🐠🐚
Piękna włoska wyspa w wydaniu lux ✨🥂 All inclusive na Sardynii za 1889 PLN (loty + ⭐⭐⭐⭐ hotel) ☀️🏖️ Piękna włoska wyspa w wydaniu lux ✨🥂 All inclusive na Sardynii za 1889 PLN (loty + ⭐⭐⭐⭐ hotel) ☀️🏖️
#1842 PostWysłany: 19 Wrz 2015 08:59 
Awatar użytkownika

Loty: 179
Kilometry: 458 354
Krajów: 44 / 20.6%
srebrny
Gdyby ktoś chciał śledzić transmisje na żywo to mecze rugby są w Polsacie Sport. Pierwszy pewniak wczoraj zwycięski, Anglia wygrała z Fidżi 35:11 ;) Oprócz tego, że każdy dostaje 25 pkt Accor za poprawne wytypowanie wyniku meczu, to dodatkowo do jednej osoby w każdej z 3 rund konkursowych trafi 50 tys. punktów.

Jeszcze 7 meczy i będzie jakaś tam szansa, mierzona w promilach.

W pierwszej rundzie losowana będzie jedna taka osoba, spośród wszystkich którzy poprawnie wytypują wynik przynajmniej 8 spotkań.
 Profil Relacje PM off  

#1843 PostWysłany: 19 Wrz 2015 09:29 

Loty: 119
Kilometry: 254 856
Krajów: 35 / 16.4%
niebieski
A wiadomo kiedy dopiszą pierwsze 25 punktów bo brakuje mi 8 do silvera?

#1844 PostWysłany: 19 Wrz 2015 09:50 

HON fly4free
to chyba jeszcze trochę poczekasz Terms & Conditions - turniej jest dość długi:
Cytuj:
The Le Club AccorHotels points gained by the Entrants and the winners during the Contest shall be credited afterwards within one (1) month after the end of the Contest
 Profil Relacje PM off  

#1845 PostWysłany: 19 Wrz 2015 09:52 
Awatar użytkownika

Loty: 179
Kilometry: 458 354
Krajów: 44 / 20.6%
srebrny
The Le Club AccorHotels points gained by the Entrants and the winners during the Contest shall be credited afterwards within one (1) month after the end of the Contest.

Trochę to może potrwać. Do miesiąca czasu, od zakończenia konkursu.
 Profil Relacje PM off  

#1846 PostWysłany: 19 Wrz 2015 19:09 

niebieski
Jak długo ważne są punkty liczone do statusu? Załóżmy, że mam na koncie 7000 punktów, które zdobyłem 8 października 2014. Kiedy najpóźniej muszę zdobyć pozostałe 3000, aby uzyskać status gold? Do końca października 2015 czy raczej do tego 8 października?
 Profil Relacje PM off  

#1847 PostWysłany: 19 Wrz 2015 19:43 

srebrny
Masz na to rok od czasu uzyskania ostatniego statusu.

Ostatnio edytowany przez boots, 19 Wrz 2015 20:49, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off
adamuto uważa post za pomocny.

#1848 PostWysłany: 19 Wrz 2015 19:43 

HON fly4free
raczej do 8 października - tak interpretowałbym zapis z t&c:
Cytuj:
Program oferuje 4 rodzaje Statusów przyznawanych w zależności od liczby noclegów lub liczby Punktów zgromadzonych w ciągu 12 miesięcy (365 dni): Classic, Silver, Gold i Platinum.

zresztą w profilu powinieneś mieć wskazane, do kiedy punkty masz ważne
 Profil Relacje PM off

#1849 PostWysłany: 19 Wrz 2015 20:39 

niebieski
Pytanie jest kiedy są punkty przeliczane za ostatnie 365 dni? Codziennie czy ostatniego dnia miesiąca? Skoro karty są ważne do ostatniego dnia miesiąca to obstawiałbym, że system sprawdza sytuację punktową na każdym koncie ostatniego dnia, stąd też wyciągnąłbym wniosek, że najpóźniej do 30 września powinna rozliczyć się transakcja na 3000 pkt - tym samym obliczeniu będą podlegać pkt za okres od 2014.10.01 do 2015.09.30, natomiast 31 października do obliczeń zostałyby już wzięte punkty z okresu 2014.11.01. do 2015.10.31. Niestety ja na razie najbliższy termin noclegu sprzed roku mam w listopadzie i dopiero wtedy będę mógł poczynić obserwacje, kiedy zmieni mi się liczba punktów potrzebna do uzyskania nowego statusu. W sierpniu system przestał uwzględniać mi punkty uzyskane za nocleg w sierpniu 2014 r., nie wiem tylko, którego dokładnie dnia zostało to przeliczone, bo przez 3 tygodnie nie logowałem się na konto. Po zalogowaniu 24 sierpnia punkty z 12 sierpnia zeszłego roku nie wchodziły już w skład potrzebnych do zmiany statusu.

Ważność punktów podana na profilu nie ma tutaj nic do rzeczy, gdyż jest ona przedłużana po każdym pobycie. Przy założeniu, że nie wydajemy punktów, mimo, że są one wszystkie ważne, nie wszystkie punkty (starsze niż rok) są liczone do zmiany/utrzymania statusu.
 Profil Relacje PM off

#1850 PostWysłany: 19 Wrz 2015 20:48 

Loty: 163
Kilometry: 153 421
Krajów: 27 / 12.6%
srebrny
Michy napisał(a):
Pytanie jest kiedy są punkty przeliczane za ostatnie 365 dni? Codziennie czy ostatniego dnia miesiąca?
...
Po zalogowaniu 24 sierpnia punkty z 12 sierpnia zeszłego roku nie wchodziły już w skład potrzebnych do zmiany statusu.

Sam sobie odpowiedziałeś na zadane w pierwszym zdaniu pytanie.
 Profil Relacje PM off  

#1851 PostWysłany: 19 Wrz 2015 20:51 

niebieski
Nie odpowiedziałem, ponieważ między 1 sierpnia a 12 sierpnia nie sprawdzałem stanu konta. Tak więc, punkty mogły zostać przeliczone w nocy po 31 lipca lub po 11 sierpnia. Gdybym logował się przed 12 sierpnia, wtedy nie zabierałbym głosu, bo byłoby to aż nadto oczywiste :)
 Profil Relacje PM off  

#1852 PostWysłany: 19 Wrz 2015 20:52 

srebrny
Nie rozumiem, o czym piszesz. Zdobywane punkty są sumowane przez rok czasu od uzyskania aktualnego statusu. I suma ta decyduje o kolejnym statusie.
Oczywiście możesz wejść w nowy status przed upływem roku.

Ostatnio edytowany przez boots, 19 Wrz 2015 20:57, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

#1853 PostWysłany: 19 Wrz 2015 20:56 

srebrny
Michy napisał(a):
Nie odpowiedziałem, ponieważ między 1 sierpnia a 12 sierpnia nie sprawdzałem stanu konta. Tak więc, punkty mogły zostać przeliczone w nocy po 31 lipca lub po 11 sierpnia. Gdybym logował się przed 12 sierpnia, wtedy nie zabierałbym głosu, bo byłoby to aż nadto oczywiste :)

Skoro są punkty ważne 365 dni, to nie mogły być przeliczone 31 lipca, ponieważ nie minęło jeszcze 365 dni od utraty ważności punktów z 12 sierpnia - regulamin jest chyba tutaj aż nadto wyraźny.
 Profil Relacje PM off  

#1854 PostWysłany: 19 Wrz 2015 21:12 

niebieski
Sprawdzę to sobie w listopadzie, bo wcale nie jestem o tym taki przekonany, ale może @adamuto wcześniej da znać kiedy zdobył punkty i czy się nie spóźnił.
 Profil Relacje PM off  

#1855 PostWysłany: 19 Wrz 2015 21:19 

srebrny
Naprawdę nie rozumiem Twoich wątpliwości...
Skoro punkty do zmiany statusu zdobyłeś 12 sierpnia ubiegłego roku, to status i karta jest ważna do końca sierpnia bieżącego roku, bo karta ma miesięczny okres ważności i nie jest ważna do konkretnego dnia w miesiącu, tylko do miesiąca za rok w którym zdobyłeś status.

Natomiast same punkty mają ważność dokładnie 365 dni, sam sprawdziłeś, że 24 sierpnia, punkty z 12 sierpnia już nie były liczone dla kolejnego statusu, bo straciły ważność.
Jeśli miałyby być również rozliczane w cyklu miesięcznym, tak jak karta, to byłyby ważne do 31 sierpnia, a jak piszesz, empirycznie sprawdziłeś, że tak nie było.
 Profil Relacje PM off  

#1856 PostWysłany: 19 Wrz 2015 21:25 

niebieski
Zauważyłem u siebie taką prawidłowość: liczba punktów potrzebna do uzyskania nowego statusu wzrasta dokładnie po roku od daty wymeldowania i naliczenia punktów za ten pobyt sprzed roku. Oznacza to, że punkty za pobyt sprzed roku znikają bezpowrotnie i nie liczą się do nowego statusu. Przykład (dla uproszczenia przyjęto, że punkty nie są wydawane):
- pobyt w dniach 7-10 sierpnia 2014, naliczono 150 pkt,
- 10 sierpnia 2015, ilość punktów na koncie 11000, do nowego statusu brakuje 1500 pkt;
- 11 sierpnia 2015, ilość punktów na koncie 10850, zniknęło 150 pkt, do nowego statusu brakuje 1650 pkt.

Edit: Zastanawiam się, czy nie popełniłem błędu w tym przykładzie, bo może jednak powinno być tak:
- 11 sierpnia 2015, ilość punktów na koncie 11000, do nowego statusu brakuje 1650 pkt.
Bo 150 pkt zniknęło, ale jedynie do wyliczenia nowego statusu, a nie z salda punktowego, którego termin ważności jest odnawiany po każdym dopisaniu nowych punktów. Jednak mam wątpliwość, czy czegoś takiego jak w pierwotnym przykładzie nie zaobserwowałem u siebie, nie jestem pewien. Zwróćcie na to uwagę na swoich kontach w miarę możliwości.

Ostatnio edytowany przez egg, 20 Wrz 2015 00:06, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off
2 ludzi uważa post za pomocny.

#1857 PostWysłany: 19 Wrz 2015 22:00 

niebieski
W takim razie, dzięki @egg wyciągam pewien wniosek z mojego przypadku:
Status zmienił mi się 5 marca 2015 r., kartę mam ważną do końca marca 2016 r., czyli mój status jest ważny prawie 13 miesięcy bez 4 dni i tu się pojawia problem...
Z tego co mówi regulamin do obliczenia nowego statusu brane są punkty z ostatnich 365 dni, a zatem punkty uzyskane w okresie od 5-31 marca 2015 r. nie będą brane pod uwagę przy określaniu nowego statusu, ponieważ zostały zdobyte wcześniej niż 365 dni. Regulamin w punkcie 7.6 mówi:
Cytuj:
Status członka Programu ulega zmianie w momencie spełnienia przez niego warunków danego Statusu; członek Programu zachowuje nowy Status przez 12 miesięcy (365 dni).

można by przypuszczać, że wszystkie punkty zdobyte po uzyskaniu nowego statusu będą liczone do sprawdzenia czy po zakończeniu obecnego statusu "zasłużyliśmy" na jego utrzymanie czy będzie jakiś spadek. Tymczasem tak nie będzie. Z pomocą przychodzi mi Excel, który mówi, że liczba dni ważności mojego statusu to 392 (2016.03.31-2015.03.05), czyli jakby regulamin ma się nijak do rzeczywistości. Stąd się wzięły moje wątpliwości, a jak wszyscy tutaj pamiętamy, w zeszłym roku w marcu też było promo na dużą ilość punktów, które mi się naliczyły już po zmianie statusu - 9 marca, tak więc przypadek @adamuto jest bardzo podobny z moim, tyle, że przesunięty o pół roku.
 Profil Relacje PM off  

#1858 PostWysłany: 19 Wrz 2015 22:15 

srebrny
Michy popełniasz podstawowy błąd utożsamiając okres ważności statusu z okresem ważności punktów, a to są dwie rózne rzeczy.
Spróbuj to zrozumieć, a wtedy wszystko stanie się dla Ciebie dużo prostsze. ;)
Egg bardzo dobrze wytłumaczył na przykładzie ważność punktów, a w Twoim konkretnym przykładzie punkty zdobyte 5-31.03.2015 będą brane do obliczania nowego statusu.
 Profil Relacje PM off
thoth lubi ten post.

#1859 PostWysłany: 19 Wrz 2015 22:55 

niebieski
@Michy
Spójrz na swój licznik konta. Są tam cztery podstawowe informacje:
- informacja o ilości punktów na koncie, które są aktualnym saldem konta; punkty są dopisywane i odpisywane w zależności od tego, czy je zdobywasz czy wykorzystujesz na pobyty,
- informacja o terminie ważności punktów (aktualnego salda), który jest przedłużany po każdym kolejnym pobycie lub dopisaniu punktów,
-informacja o terminie ważności statusu, który jest ważny przez 12 m-cy od momentu jego zdobycia, a dokładnie do ostatniego dnia 12-stego miesiąca.
- informacja o ilości noclegów/punktów, które brakują do zdobycia nowego statusu.

Termin ważności punktów nie jest tożsamy z terminem ważności statusu. Termin ważności punktów jest wydłużany dokładnie o rok od momentu dopisania punktów. Status może zmienić się kilka razy w ciągu roku, tym samym za każdym razem zmienia się termin jego ważności. To, co moim zdaniem najistotniejsze w całej zabawie ze statusami, to powiązanie ilości brakujących punktów z terminem wygasania punktów, który sprawdzamy w historii pobytów. Punkty są ważne przez rok. Nic więcej nie potrzeba, aby dobrze administrować punktami i statusami :)
 Profil Relacje PM off  

#1860 PostWysłany: 19 Wrz 2015 23:05 

srebrny
Cytuj:
Status może zmienić się kilka razy w ciągu roku, 

Nie wiecej, niz trzy. ;-)
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 14104 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96 ... 706  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości