Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
Wątek poświęcony opiniom i wrażeniom z pobytów w hotelach sieci Accor: opisz-swoj-pobyt-upgrade-wrazenia,1578,32921

adres kontaktowy do BOK:
accor.customercare.pl@acc.accor-customercare.com
ewentualnie customercare@accor.com
zwrotnie odpisują (po polsku) ze skrzynki:
Guestrelations.Coordinator.en@acc.accor ... ercare.com
jako dalsza linia ewentualnie
guestexperience.gb@accor.com

Linki do kalendarzy miesiąca z cenami: viewtopic.php?p=914692#p914692
Lub jeśli znany jest kod hotelu, to link
Kod:
http://www.ibis.com/pl/booking/dispo-calendar.shtml?tarsCode=XXXX
gdzie XXXX to ten kod

Hotele ibis Budget biorące udział w programie Le Club Accorhotels (można płacić punktami i otrzymywać punkty za noclegi)
[+] Pokaż
Wszystkie w Polsce, Korei Płd, Japonii, Chile, Rosji, Meksyku, Kolumbii, Peru, Gruzji, Kambodży,
W Belgii tylko: Knokke, Gent Centrum Dampoort, Oostende airport, Blankenberge.
W Holandii tylko: Rotterdam The Hague Airport, Stein Maastricht, Amsterdam City South.
W UK tylko: Newport, Bromsgrove, Bishops Stortford London Stansted Airport, Burton Upon Trent Centre, Portishead Marina, Lancaster Centre, Dundee Camperdown, London Bromley Centre, Glasgow Cumbernauld, Sheffield Centre St Marys Gate.
W Brazylii wszystkie, oprócz Santos Gonzaga, Belo Horizonte Afonso Pena, SP Centro São João, Sertaozinho i SP Frei Caneca.
W Australii wszystkie, oprócz Sydney Airport, Melbourne Airport, Gosford, Perth Airport, Melbourne CBD, Windsor Brisbane.
W Hiszpanii, Niemczech, Portugalii, Francji, Austrii, Indonezji, Szwajcarii, Nowej Zelandii, Luksemburgu, Singapurze żaden.

Hotele Accor z salonikiem dla Platinum
https://www.accorhotels.com/leclub/user ... x.en.shtml
[+] Pokaż
Chiny
+ Novotel Citygate Hong Kong
+ Novotel Beijing Xinqiao (codziennie śniadania i kolacje gratis dla Platinum, w ciągu dnia przekąski)
+ Pullman Shanghai Jing An (Jedzenia nie jest za dużo w porze "free" czyli 18-20, ale za to bardzo smaczne i wymyślne kompozycje. Oczywiście nie mając wykupionych śniadań, mając dostęp do saloniku masz śniadania w saloniku.)
+ Sofitel Shanghai Hyland

Czechy:
+ Mercure Ostrava Center

Grecja:
+ Sofitel Athens Airport

Malezja:
+Novotel Kuala Lumpur City Centre
+ Pullman Kuala Lumpur Bangsar

Niemcy:
+ Sofitel Berlin Kurfürstendamm
+ Novotel Muenchen City
+ Novotel Muenchen Airport

Tajlandia:
+ Novotel Phuket Vintage Park Resort
+ Pullman Bangkok Hotel G
+ Novotel Bangkok Siam
+ Novotel Bangkok Platinum Pratunam
+ Novotel Bangkok Sukhumvit 20
+ Novotel Hua Hin Cha Am Beach Resort and SPA

Węgry:
+ Novotel Budapest Centrum
+ Sofitel Budapest Chain Bridge

Wielka Brytania:
+Pullman Liverpool

Gwarancja dostępności pokoju: https://secure.accorhotels.com/pl/leclub/bod.html

Pokoje hotelowe w ciągu dnia, bez nocy, tzw. "day use":
https://all.accor.com/hotels-services-d ... x.en.shtml

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 14104 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95 ... 706  Następna
Autor Wiadomość
#1821 PostWysłany: 16 Wrz 2015 23:27 

Tjw1978 napisał(a):
TonyH napisał(a):
Znów Accor zaskakuje, wchodzę na konto a tam 3200 pkt w gratisie.. :)

PRZEBIJAM :) Mnie Accor też dziś pozytywnie zaskoczył. Złożyłem reklamację (naliczyli punkty za 1 pokój, powinni za 2). Korzystałem przy tym z majowej promocji. Powinno wpaść za pierwszy nocleg około 1350 punktów.

Dziś odpowiedź.
Reklamacja została uznana, ale system chyba nie jest zbyt szczelny, bo działanie pracownika Accora spowodowało, że z majowej promocji dali mi dodatkowo 4000 punktów - tak jakby za drugi nocleg :) W sumie - ponad 5000 :D

Zastanawiam się czy nie oddać :) Trzeba być przyzwoitym :D

To ja pokonuję dalej, dzisiaj dostałem odpowiedź na reklamację na pobyt w Novotel Airport Warszawa, gdzie w drugim dniu znalazłem w pokoju na środku pokoju szczotkę od WC i szmatkę od pokojowych. Zadzwoniłem na recepcję gdzie usłyszałem: "że w sumie ktoś mógłby po to przyjść, ale jak mogę to proszę wystawić na korytarz.. " i dostałem w ramach przeprosin 2200 punktów, czyli w 2 dni zarobiłem 5400 pkt. :D
 Profil Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.
krzysztof.ka uważa post za pomocny.

Wakacje all inclusive w Egipcie od 2624 PLN 🍹🍉 Loty z 10 miast + 4* hotel przy plaży 🐠🐚 Wakacje all inclusive w Egipcie od 2624 PLN 🍹🍉 Loty z 10 miast + 4* hotel przy plaży 🐠🐚
Piękna włoska wyspa w wydaniu lux ✨🥂 All inclusive na Sardynii za 1889 PLN (loty + ⭐⭐⭐⭐ hotel) ☀️🏖️ Piękna włoska wyspa w wydaniu lux ✨🥂 All inclusive na Sardynii za 1889 PLN (loty + ⭐⭐⭐⭐ hotel) ☀️🏖️
#1822 PostWysłany: 17 Wrz 2015 00:38 
Awatar użytkownika

Loty: 901
Kilometry: 809 273
Krajów: 25 / 11.7%
niebieski
Swoją drogą to ciekawe czy sprawdzają ze taki incydent miał faktycznie miejsce. No i czy pozniej barman nie sika takiemu klientowi do piwa w barze w ramach odwetu za skarżenie ;)

Wysłane z mojego iPhone (łatwo zgadnąć po błędach z "ułatwiacza" pisania), przez Tapatalk
Roku lubi ten post.

#1823 PostWysłany: 17 Wrz 2015 00:43 

Przebijam
reklamacja zgłoszona przez stronę accor i to samo w ankiecie po pobycie, za jedną noc
hotel dał 4000 pkt w ramach rekompensaty, a accor 3 tygodnie później odpowiedział na reklamacje i dał 3200 pkt. Łącznie 7200 pkt, gdzie noc kosztowała trochę ponad 200 zł
 Profil Relacje PM off  

#1824 PostWysłany: 17 Wrz 2015 09:53 

Właśnie walczę o przyznanie odznaki Holiday Maker ( 3 pobyty w hotelach typu Resort ) w Places by Accor.
Co ciekawe Mercure Karpacz Resort nie jest hotelem typu resort, ale Mercure Wisła Patria już tak.
Okazało się, że już w maju powinni przyznać odznakę i punkty ( 2 x Mrągowo, 1 x Dosłońce, 1 x Wisła ).
Wysłałem maila miesiąc temu i dopiero wczoraj odpisali.
Dziś dzwoniłem do Accora i dałem do zrozumienia, że oprócz punktów za odznakę oczekuję rekompensaty.
Zobaczymy co wymyślą.
 Profil Relacje PM off
krzysztof.ka lubi ten post.

#1825 PostWysłany: 17 Wrz 2015 11:16 

BrunoJ napisał(a):
Swoją drogą to ciekawe czy sprawdzają ze taki incydent miał faktycznie miejsce. No i czy pozniej barman nie sika takiemu klientowi do piwa w barze w ramach odwetu za skarżenie ;)

Wysłane z mojego iPhone (łatwo zgadnąć po błędach z "ułatwiacza" pisania), przez Tapatalk

Spokojnie załączyłem zdjęcie leżącego "sprzętu" na podłodze. Dodatkowo znałem imię recepcjonisty. Hotel posiada również monitoring więc mogą sprawdzić to w każdej chwili. Reklamację napisałem w kopii do Dyrektora Hotelu oraz do Le Club.
 Profil Relacje PM off  

#1826 PostWysłany: 17 Wrz 2015 11:21 

srebrny
kjhogan napisał(a):
Właśnie walczę o przyznanie odznaki Holiday Maker ( 3 pobyty w hotelach typu Resort ) w Places by Accor.

ok ale co taka odznaka wogole daje ?
 Profil Relacje PM off  

#1827 PostWysłany: 17 Wrz 2015 11:28 

michcioj napisał(a):
kjhogan napisał(a):

ok ale co taka odznaka wogole daje ?

+10 punktów reputacji na forum F4F i uścisk dłoni prezesa MOL. :o :D

Przyjazna wyszukiwarka tanich lotów SamolotemTaniej.pl
Dyskusja na forum o wyszukiwarce tutaj
 Profil Relacje PM off
michcioj lubi ten post.

#1828 PostWysłany: 17 Wrz 2015 11:34 

500 pkt Accora.
 Profil Relacje PM off
michcioj lubi ten post.

#1829 PostWysłany: 17 Wrz 2015 13:16 
Awatar użytkownika

Loty: 179
Kilometry: 458 354
Krajów: 44 / 20.6%
srebrny
System Accora działa, jak system przeliczania punktów reputacji na forum, nikt z zainteresowanych nie wie, na jakich zasadach się to odbywa :)

Ostatnio dostałem 2000 pkt odszkodowania, a do tego zadziałał mi Points Accelerator i dodatkowo doliczyło mi 926 pkt ;)
 Profil Relacje PM off  

#1830 PostWysłany: 17 Wrz 2015 20:01 

srebrny
Nowa promocja accora na Facebooku - 25 pkt za każdy trafnie wytypowany wynik meczu rugby http://woobox.com/yv5kvo?LCAH
9 ludzi uważa post za pomocny.

#1831 PostWysłany: 17 Wrz 2015 21:14 
Awatar użytkownika

srebrny
SPLDER dzięki za cynk ;)

Gdyby ktoś nie znał się na rugby, poniżej mała podpowiedź i kursy bukmacherów na pierwszą kolejkę grupową mistrzostw świata:

Image

Tak więc w przypadku pierwszych 5 meczy zdecydowani faworyci to: Anglia, Irlandia, Francja, Walia, Nowa Zelandia. To, że wygrają bukmacherzy obstawiają coś jak 1 do 12.

Image

W przypadku drugiej kolejki kursy na mecze, pojawią się zapewne po rozegraniu pierwszych spotkań, na bwin.com faworyci grup prezentują się następująco:

Image

Z prognoz wynika, że faworytami na papierze kolejnych pięciu spotkań są również drużyny wymienione jako pierwsze. Jedyny mecz, który nie ma faworyta to ostatnie spotkania Francja-Irlandia, szanse zwycięstwa bukmacherzy rozkładają praktycznie identycznie.

Osobiście dam tą jedną 2 i postawię na Irlandię ;)

Image
 Profil Relacje PM off
7 ludzi lubi ten post.
8 ludzi uważa post za pomocny.

#1832 PostWysłany: 17 Wrz 2015 22:13 

niebieski
Proponuje same 1:)
 Profil Relacje PM off  

#1833 PostWysłany: 18 Wrz 2015 01:00 

srebrny
nie wiem czemu ale pojawia sie glupi blad:

You must select a winner for Australia vs Fiji match

w meczach nie ma tej pary co zrobic ?
 Profil Relacje PM off  

#1834 PostWysłany: 18 Wrz 2015 01:08 
Awatar użytkownika

srebrny
Australia-Fiji to mecz numer 6.
 Profil Relacje PM off  

#1835 PostWysłany: 18 Wrz 2015 05:19 
Awatar użytkownika

Loty: 133
Kilometry: 252 707
Krajów: 35 / 16.4%
srebrny
Gdzie doczytaliście się (bo jakoś nie widzę), że dają 25 pkt. za każdego trafnie wytypowanego zwycięzce?
Jakie są zasady konkursu? Link na dole strony ("Participation in this promotion is subject to the official rules") prowadzi do pustej strony.
Czy aby nie obstawienie nie spowoduje ściągnięcia z konta iluśtam punktów tytułem zakładu?

#1836 PostWysłany: 18 Wrz 2015 05:21 
Awatar użytkownika

srebrny
http://accorhosting.com/TACKLETHEODDS/' ... itions.pdf
 Profil Relacje PM off
Raphael uważa post za pomocny.

#1837 PostWysłany: 18 Wrz 2015 09:24 

Mogę wpisać numer karty, adres e-mail, wytypować wszystkie wyniki.

W którym miejscu można zgodzić się na warunki konkursu, potwierdzić swój wiek itd.?
 Profil Relacje PM off  

#1838 PostWysłany: 18 Wrz 2015 12:00 

Loty: 2
Kilometry: 9 598
Krajów: 3 / 1.4%
niebieski
Biorę udział w promocji z przeliczania punktów Accora na punkty Flyingblue.

Póki co, poza jednym przypadkiem udało się wyprowadzić naliczone mile po odbytym noclegu na bezpośrednie rezerwacje w hotelach z powodzeniem.

Mam natomiast pytanie do kogoś kto może także podjął wyzwanie, czy próbował zamieniać naliczone punkty na vouchery?
Jest to ewentualnie możliwe tylko jeżeli odznaczymy automatyczne przeliczanie punktów accor->flyingblue i "odmrozimy" możliwość wzięcia vouchera 40 EU.

Powoli kończy mi się zapotrzebowanie na planowane noclegi i nie chciałbym rezerwować czegoś na siłę.

Jednym słowem pytam czy jeżeli "na chwilę" odznaczymy automatyczne przeliczanie i zgarniemy voucher, to można po wszystkim powrócić do automatycznego przeliczania i punkty zostaną naliczane tak jak wcześniej :)
 Profil Relacje PM off  

#1839 PostWysłany: 18 Wrz 2015 12:43 
Awatar użytkownika

Loty: 225
Kilometry: 260 138
Krajów: 30 / 14.0%
niebieski
Najprościej rezerwuj hotele na termin za pół roku w stawce zwrotnej, zakończysz działania przełączysz się na punkty i wtedy anulujesz zbędne rezerwacje.
To lepsze rozwiązanie bo voucher ma ważność pół roku, a tak będziesz miał punkty na koncie.
ZENNNEK lubi ten post.
blantomat uważa post za pomocny.

#1840 PostWysłany: 18 Wrz 2015 12:58 

Loty: 2
Kilometry: 9 598
Krajów: 3 / 1.4%
niebieski
Aron napisał(a):
Najprościej rezerwuj hotele na termin za pół roku w stawce zwrotnej, zakończysz działania przełączysz się na punkty i wtedy anulujesz zbędne rezerwacje.
To lepsze rozwiązanie bo voucher ma ważność pół roku, a tak będziesz miał punkty na koncie.

Punkty (2000) użyte do rezerwacji jak i dopłata z konta/karty wraca wtedy z powrotem na moje konto accora?
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 14104 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95 ... 706  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość