Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
Wątek poświęcony opiniom i wrażeniom z pobytów w hotelach sieci Accor: opisz-swoj-pobyt-upgrade-wrazenia,1578,32921

adres kontaktowy do BOK:
accor.customercare.pl@acc.accor-customercare.com
ewentualnie customercare@accor.com
zwrotnie odpisują (po polsku) ze skrzynki:
Guestrelations.Coordinator.en@acc.accor ... ercare.com
jako dalsza linia ewentualnie
guestexperience.gb@accor.com

Linki do kalendarzy miesiąca z cenami: viewtopic.php?p=914692#p914692
Lub jeśli znany jest kod hotelu, to link
Kod:
http://www.ibis.com/pl/booking/dispo-calendar.shtml?tarsCode=XXXX
gdzie XXXX to ten kod

Hotele ibis Budget biorące udział w programie Le Club Accorhotels (można płacić punktami i otrzymywać punkty za noclegi)
[+] Pokaż
Wszystkie w Polsce, Korei Płd, Japonii, Chile, Rosji, Meksyku, Kolumbii, Peru, Gruzji, Kambodży,
W Belgii tylko: Knokke, Gent Centrum Dampoort, Oostende airport, Blankenberge.
W Holandii tylko: Rotterdam The Hague Airport, Stein Maastricht, Amsterdam City South.
W UK tylko: Newport, Bromsgrove, Bishops Stortford London Stansted Airport, Burton Upon Trent Centre, Portishead Marina, Lancaster Centre, Dundee Camperdown, London Bromley Centre, Glasgow Cumbernauld, Sheffield Centre St Marys Gate.
W Brazylii wszystkie, oprócz Santos Gonzaga, Belo Horizonte Afonso Pena, SP Centro São João, Sertaozinho i SP Frei Caneca.
W Australii wszystkie, oprócz Sydney Airport, Melbourne Airport, Gosford, Perth Airport, Melbourne CBD, Windsor Brisbane.
W Hiszpanii, Niemczech, Portugalii, Francji, Austrii, Indonezji, Szwajcarii, Nowej Zelandii, Luksemburgu, Singapurze żaden.

Hotele Accor z salonikiem dla Platinum
https://www.accorhotels.com/leclub/user ... x.en.shtml
[+] Pokaż
Chiny
+ Novotel Citygate Hong Kong
+ Novotel Beijing Xinqiao (codziennie śniadania i kolacje gratis dla Platinum, w ciągu dnia przekąski)
+ Pullman Shanghai Jing An (Jedzenia nie jest za dużo w porze "free" czyli 18-20, ale za to bardzo smaczne i wymyślne kompozycje. Oczywiście nie mając wykupionych śniadań, mając dostęp do saloniku masz śniadania w saloniku.)
+ Sofitel Shanghai Hyland

Czechy:
+ Mercure Ostrava Center

Grecja:
+ Sofitel Athens Airport

Malezja:
+Novotel Kuala Lumpur City Centre
+ Pullman Kuala Lumpur Bangsar

Niemcy:
+ Sofitel Berlin Kurfürstendamm
+ Novotel Muenchen City
+ Novotel Muenchen Airport

Tajlandia:
+ Novotel Phuket Vintage Park Resort
+ Pullman Bangkok Hotel G
+ Novotel Bangkok Siam
+ Novotel Bangkok Platinum Pratunam
+ Novotel Bangkok Sukhumvit 20
+ Novotel Hua Hin Cha Am Beach Resort and SPA

Węgry:
+ Novotel Budapest Centrum
+ Sofitel Budapest Chain Bridge

Wielka Brytania:
+Pullman Liverpool

Gwarancja dostępności pokoju: https://secure.accorhotels.com/pl/leclub/bod.html

Pokoje hotelowe w ciągu dnia, bez nocy, tzw. "day use":
https://all.accor.com/hotels-services-d ... x.en.shtml

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 14104 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93 ... 706  Następna
Autor Wiadomość
#1781 PostWysłany: 11 Wrz 2015 11:32 

niebieski
Ja osobiście polecam topcashback.com ze względu na przejrzystość transakcji, szybkość i latwosc wypłaty na PayPal oraz na fakt ze potrafią tak jak to było w lipcu i chyba sierpniu dać 10% zwrotu z accora nawet na ibisach.
 Profil Relacje PM off  

Wakacje all inclusive w Egipcie od 2624 PLN 🍹🍉 Loty z 10 miast + 4* hotel przy plaży 🐠🐚 Wakacje all inclusive w Egipcie od 2624 PLN 🍹🍉 Loty z 10 miast + 4* hotel przy plaży 🐠🐚
Piękna włoska wyspa w wydaniu lux ✨🥂 All inclusive na Sardynii za 1889 PLN (loty + ⭐⭐⭐⭐ hotel) ☀️🏖️ Piękna włoska wyspa w wydaniu lux ✨🥂 All inclusive na Sardynii za 1889 PLN (loty + ⭐⭐⭐⭐ hotel) ☀️🏖️
#1782 PostWysłany: 11 Wrz 2015 11:34 

jesion83 napisał(a):
Trudno mi w to uwierzyć żeby hotel miał informacje ze gdzieś z czegoś innego było przekierowanie na stronę accora

W żadnym razie tak nie twierdzę. Hotel nie ma takiego info, ale Accor ma.
Tak czy inaczej, zerknąłem i byłby to duuuży przypadek IMHO 7 hoteli (PL, DE, ES, PT) i w żadnym nie naliczyło prze Quidc pkt w kilka dni po pobycie tylko po dobrych paru tygodniach.

Przyjazna wyszukiwarka tanich lotów SamolotemTaniej.pl
Dyskusja na forum o wyszukiwarce tutaj
 Profil Relacje PM off  

#1783 PostWysłany: 11 Wrz 2015 11:38 

niebieski
No to może. Ale tu musiała by iść za tym informacja z accora do hotelu o opóźnieniu naliczania punktów, chyba że system działa tam ze ktoś w hotelu klika ilość punktów a następnie ktoś dalej zatwierdza, co chyba nie ma miejsca bo kiedyś po mailu do hotelu punkty od momentu informacji zwrotnej ze zostały naliczone pojawiły się na koncie w kilka minut.

Tak czy owak ciekawe zagadnienie:)
 Profil Relacje PM off  

#1784 PostWysłany: 11 Wrz 2015 11:47 

Po 7+ dniach od wymeldowania i braku punktów wysłałem zgłoszenie o brakujących punktach - hotel odpisał, że dla tej konkretnej rezerwacji nie są w stanie naliczyć punktów przez ich system - dostają komunikat o odmowie - i musi zrobić to centrala Accor.

Ostatnio edytowany przez maciejwroclaw 11 Wrz 2015 12:34, edytowano w sumie 2 razy
 Profil Relacje PM off  

#1785 PostWysłany: 11 Wrz 2015 11:49 

niebieski
No to ciekawe. Możesz coś uszczelnili w jakiś systemach żeby nie łączyć korzyści ale w końcu naliczyla centrala tak??
 Profil Relacje PM off  

#1786 PostWysłany: 11 Wrz 2015 12:33 

niebieski
mashacra napisał(a):
piotrek_ napisał(a):
To jeszcze jedno pytanie robiłem rezerwację za punkty plus dopłata, z przekierowaniem na przelewy24. Po zalogowaniu się do banku, jednak anulowałem transakcję. Dostałem maila z rezerwacją oraz info - "Płatność jest obecnie weryfikowana. Rezerwacja zostanie potwierdzona dopiero po otrzymaniu potwierdzenia realizacji płatności z banku." Rezerwacja jest cannot be cancelled or changed, no ale na razie nie została potwierdzona. Kiedy w takim wypadku punkty wrócą na konto?

Zadzwoniłbym na infolinię i poinformował o tym, że chcesz anulować. Nie powinno być najmniejszych problemów.

Dobry pomysł. Skoro jednak rezerwacja nie jest potwierdzona, bo transakcja płatnicza nie doszła do skutku, to siłą rzeczy taka rezerwacja po określonym czasie zostanie odrzucona a punkty powinny wrócić na konto. W opisanym przypadku chyba nie można mówić o anulowaniu rezerwacji, bo rezerwacja de facto nie nastąpiła. Do jej potwierdzenia potrzebna jest płatność z góry, której rezerwujący nie dokonał. Można poczekać aż punkty zostaną zwrócone. W przeciwnym wypadku pozostaje złożenie reklamacji.
 Profil Relacje PM off  

#1787 PostWysłany: 11 Wrz 2015 12:34 

Loty: 1125
Kilometry: 1 117 119
Krajów: 97 / 45.3%
platynowy
Właśnie zrobiłem poprzez Quidco pierwszą rezerwację w ramach promocji wrześniowej.

Mam nadzieję, że nie będzie jaj z naliczaniem punktów bonusowych.

#1788 PostWysłany: 11 Wrz 2015 12:44 

srebrny
Cytuj:
Właśnie zrobiłem poprzez Quidco pierwszą rezerwację w ramach promocji wrześniowej.

Dlaczego liczysz na punkty promocyjne?
 Profil Relacje PM off  

#1789 PostWysłany: 11 Wrz 2015 12:49 

niebieski
Jeśli dobrze rozumiem to z przekierowania z quidco a zatem na stronie accora, czyli dlaczego miałby nie liczyć na punkty z promo??
 Profil Relacje PM off  

#1790 PostWysłany: 11 Wrz 2015 12:59 

niebieski
No właśnie, idąc tym torem rozumowania, wszystkie programy afiliacyjne są bez sensu, a np. ci, którzy kupują loty po przekierowaniu ze SG fly4free powinni mieć w samolocie hmm, mniej miejsca na nogi? :roll:
Przecież niezależnie od przekierowania, wyświetla się ta sama strona accora, pokazuje konto jeśli się jest zalogowanym itp., to nie ma znaczenia... Dlatego dziwi mnie przypadek @maciejwroclaw, ale przetestuję na własnej skórze już niedługo. :P

#1791 PostWysłany: 11 Wrz 2015 13:02 

Promocje liczą się normalnie.
Chodzi tylko i wyłącznie o długi czas naliczenia punktów (standardowych i promo) na koncie Accor.

Profil Relacje PM off  

#1792 PostWysłany: 11 Wrz 2015 13:08 

niebieski
Tak, chodziło mi w tym momencie bardziej o wpis @boots, ale to że nie mogą normalnie naliczyć punktów też mnie zastanawia, do tej pory robiłam wszystkie rezerwacje przez topcashback.com i nie odczułam problemów.

#1793 PostWysłany: 11 Wrz 2015 13:14 

niebieski
jesion83 napisał(a):
Ja osobiście polecam topcashback.com ze względu na przejrzystość transakcji, szybkość i latwosc wypłaty na PayPal oraz na fakt ze potrafią tak jak to było w lipcu i chyba sierpniu dać 10% zwrotu z accora nawet na ibisach.

Potwierdzam :)
I ze względu na wymienione zalety pozostanę na tcb. Można ewentualnie pomyśleć wymiennie nad wersją brytyjską, ale z tego co pamiętam, musiałem tam zakładać claima i trwało to bardzo długo, początkowo też nie mieli przelewów na paypala (obecnie są)
 Profil Relacje PM off  

#1794 PostWysłany: 11 Wrz 2015 15:00 

Loty: 119
Kilometry: 254 856
Krajów: 35 / 16.4%
niebieski
Cześć.
Brakuje mi 8 punktów do 2500 i zdobycia statusu SILVER.
Chciałbym jednak zakupić nocleg z wykorzystaniem punktów, lecz nie mam zbyt dużo czasu ponieważ chciałby m zrobić rezerwację do dnia dzisiejszego 11 wrzesień aby zdobyć jeszcze 500 punktów dodatkowy z najnowszej promocji wrześniowej.
Pytanie: Jak zdobywa się status Silver, po przez punkty jakie się obecnie posiada na koncie i przekroczy 2500 czy nawet jeśli je wykorzystam i przy następnym pobycie zostaną naliczone mi punkty to system będzie pamiętał że miałem wcześniej już punkty.
Z góry dzieki?

#1795 PostWysłany: 11 Wrz 2015 15:05 

srebrny
Do statusu system wlicza wszystkie punkty "zdobyte", więc spokojnie można je w tym samym czasie wykorzystywać.
 Profil Relacje PM off  

#1796 PostWysłany: 11 Wrz 2015 15:06 

Będzie "pamiętał" i dostaniesz status. :-)

Profil Relacje PM off  

#1797 PostWysłany: 11 Wrz 2015 15:07 
Awatar użytkownika

Loty: 101
Kilometry: 94 804
Krajów: 17 / 7.9%
niebieski
michal24 napisał(a):
Cześć.
Chciałbym jednak zakupić nocleg z wykorzystaniem punktów, lecz nie mam zbyt dużo czasu ponieważ chciałby m zrobić rezerwację do dnia dzisiejszego 11 wrzesień aby zdobyć jeszcze 500 punktów dodatkowy z najnowszej promocji wrześniowej.
Pytanie: Jak zdobywa się status Silver, po przez punkty jakie się obecnie posiada na koncie i przekroczy 2500 czy nawet jeśli je wykorzystam i przy następnym pobycie zostaną naliczone mi punkty to system będzie pamiętał że miałem wcześniej już punkty.
Z góry dzieki?

Liczy sie ilość zdobytych punktów, więc możesz ich użyć.

#1798 PostWysłany: 11 Wrz 2015 15:17 

złoty
michal24 napisał(a):
Cześć.
Z góry dzieki?

Do osiagnięcia wyższego statusu sytem zlicza wszystkie punkty zdobyte w ciągu ostatnich 12 miesięcy od każdego następnego wymeldowania się z hotelu.
 Profil Relacje PM off  

#1799 PostWysłany: 11 Wrz 2015 15:55 

niebieski
maciejwroclaw napisał(a):
Po 7+ dniach od wymeldowania i braku punktów wysłałem zgłoszenie o brakujących punktach - hotel odpisał, że dla tej konkretnej rezerwacji nie są w stanie naliczyć punktów przez ich system - dostają komunikat o odmowie - i musi zrobić to centrala Accor.

Czy płaciłeś punktami z minimalną dopłatą? Bo jeśli tak, to jest to przypadek, w którym hotel ze względu na niską kwotę dopłaty nie ma możliwości naliczenia punktów i wówczas rzeczywiście sprawę przejmuje Accor. Jest to jakaś sprawa ułomności systemów hotelowych.
 Profil Relacje PM off  

#1800 PostWysłany: 11 Wrz 2015 15:57 

egg, w kilku przypadkach płaciłem gotówką, także to nie to.

Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 14104 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93 ... 706  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość