Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
Wątek poświęcony opiniom i wrażeniom z pobytów w hotelach sieci Accor: opisz-swoj-pobyt-upgrade-wrazenia,1578,32921

adres kontaktowy do BOK:
accor.customercare.pl@acc.accor-customercare.com
ewentualnie customercare@accor.com
zwrotnie odpisują (po polsku) ze skrzynki:
Guestrelations.Coordinator.en@acc.accor ... ercare.com
jako dalsza linia ewentualnie
guestexperience.gb@accor.com

Linki do kalendarzy miesiąca z cenami: viewtopic.php?p=914692#p914692
Lub jeśli znany jest kod hotelu, to link
Kod:
http://www.ibis.com/pl/booking/dispo-calendar.shtml?tarsCode=XXXX
gdzie XXXX to ten kod

Hotele ibis Budget biorące udział w programie Le Club Accorhotels (można płacić punktami i otrzymywać punkty za noclegi)
[+] Pokaż
Wszystkie w Polsce, Korei Płd, Japonii, Chile, Rosji, Meksyku, Kolumbii, Peru, Gruzji, Kambodży,
W Belgii tylko: Knokke, Gent Centrum Dampoort, Oostende airport, Blankenberge.
W Holandii tylko: Rotterdam The Hague Airport, Stein Maastricht, Amsterdam City South.
W UK tylko: Newport, Bromsgrove, Bishops Stortford London Stansted Airport, Burton Upon Trent Centre, Portishead Marina, Lancaster Centre, Dundee Camperdown, London Bromley Centre, Glasgow Cumbernauld, Sheffield Centre St Marys Gate.
W Brazylii wszystkie, oprócz Santos Gonzaga, Belo Horizonte Afonso Pena, SP Centro São João, Sertaozinho i SP Frei Caneca.
W Australii wszystkie, oprócz Sydney Airport, Melbourne Airport, Gosford, Perth Airport, Melbourne CBD, Windsor Brisbane.
W Hiszpanii, Niemczech, Portugalii, Francji, Austrii, Indonezji, Szwajcarii, Nowej Zelandii, Luksemburgu, Singapurze żaden.

Hotele Accor z salonikiem dla Platinum
https://www.accorhotels.com/leclub/user ... x.en.shtml
[+] Pokaż
Chiny
+ Novotel Citygate Hong Kong
+ Novotel Beijing Xinqiao (codziennie śniadania i kolacje gratis dla Platinum, w ciągu dnia przekąski)
+ Pullman Shanghai Jing An (Jedzenia nie jest za dużo w porze "free" czyli 18-20, ale za to bardzo smaczne i wymyślne kompozycje. Oczywiście nie mając wykupionych śniadań, mając dostęp do saloniku masz śniadania w saloniku.)
+ Sofitel Shanghai Hyland

Czechy:
+ Mercure Ostrava Center

Grecja:
+ Sofitel Athens Airport

Malezja:
+Novotel Kuala Lumpur City Centre
+ Pullman Kuala Lumpur Bangsar

Niemcy:
+ Sofitel Berlin Kurfürstendamm
+ Novotel Muenchen City
+ Novotel Muenchen Airport

Tajlandia:
+ Novotel Phuket Vintage Park Resort
+ Pullman Bangkok Hotel G
+ Novotel Bangkok Siam
+ Novotel Bangkok Platinum Pratunam
+ Novotel Bangkok Sukhumvit 20
+ Novotel Hua Hin Cha Am Beach Resort and SPA

Węgry:
+ Novotel Budapest Centrum
+ Sofitel Budapest Chain Bridge

Wielka Brytania:
+Pullman Liverpool

Gwarancja dostępności pokoju: https://secure.accorhotels.com/pl/leclub/bod.html

Pokoje hotelowe w ciągu dnia, bez nocy, tzw. "day use":
https://all.accor.com/hotels-services-d ... x.en.shtml

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 14098 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64 ... 705  Następna
Autor Wiadomość
#1201 PostWysłany: 01 Lip 2015 23:11 

Z opowieści kolegi - brak upgrade'u ze względu na brak wolnych pokojów wyższej kategorii, chociaż w momencie meldowania przez stronę accora dało sie na dany dzień zarezerwować taki pokój. Spotkał sie ktoś z tym? Overbooking też dotyczy hoteli?
 Profil Relacje PM off  

Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️ Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️
Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN
#1202 PostWysłany: 01 Lip 2015 23:13 

niebieski
Orbis Magura Bielsko-Biała już chyba oficjalnie zamienił się w Ibis Styles Bielsko-Biała.
http://www.accorhotels.com/gb/hotel-342 ... ndex.shtml
 Profil Relacje PM off  

#1203 PostWysłany: 01 Lip 2015 23:19 

srebrny
egg napisał(a):
Orbis Magura Bielsko-Biała już chyba oficjalnie zamienił się w Ibis Styles Bielsko-Biała.
http://www.accorhotels.com/gb/hotel-342 ... ndex.shtml
I podniósł ceny - od wczoraj te same pakiety zdrożały przynajmniej o 30 zł/noc.
 Profil Relacje PM off  

#1204 PostWysłany: 01 Lip 2015 23:42 

niebieski
Ceny wzrosły, bo skończyła się promocja wczesnej rezerwacji na lipiec i sierpień. Aktualne ceny obowiązywały również wcześniej.
 Profil Relacje PM off  

#1205 PostWysłany: 01 Lip 2015 23:44 

niebieski
Jak byłem pod koniec czerwca to mówili że 1 lipca zmiana nastąpi. A ceny były do 21 dni przed planowanym pobytem dostępne
 Profil Relacje PM off  

#1206 PostWysłany: 02 Lip 2015 00:01 

niebieski
Ja wybieram się tam w najbliższy weekend. Jestem ciekaw, czy zmiana marki jest tylko z nazwy. Jak dotąd byłem w hotelach Ibis Styles w Wałbrzychu i Redzie. W Ibis Styles Wałbrzych bardziej mi się podobało, chociaż hotelowi w Redzie też nie można niczego zarzucić.

Apropos. Czy w Bielsku-Białej można liczyć na upgrade do apartamentu dla Golda?
 Profil Relacje PM off  

#1207 PostWysłany: 02 Lip 2015 00:07 
Awatar użytkownika

Loty: 442
Kilometry: 537 690
Krajów: 57 / 26.6%
srebrny
egg napisał(a):

To tylko "na papierze", remont łazienek i utrudnienia z tym związane- duży hałas w dzień- jeszcze potrwa chyba dłuuugo.
Nie polecam jeśli ktoś ma zamiar w dzień pracować w pokoju, a akurat nad/obok jest remont.

Ale do durnonocy spoko, zwłaszcza, że śniadanie (raczej kiepskie-na podstawie 6 nocy, a jeszcze 4 przed nami) w cenie.

@egg: też, będziemy w weekend. Mając platynę raz dostałem apartament, ale było sporo ludzi do zwykłych pokoi. Innym razem nie, bo pewnie lepsze/większe/ pokoje są w pierwszej kolejności w remoncie.Raczej nie nastawiaj się na jakikolwiek upgrade. Hehe w zwykłym pokoju dali wodę, a w apartamencie nie, o tak to wygląda.

Ostatnio edytowany przez horacy19, 02 Lip 2015 00:25, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

#1208 PostWysłany: 02 Lip 2015 00:25 

niebieski
@horacy19
Dzięki za info. My raczej będziemy zwiedzać okolice, więc pewnie i tak przez większość czasu nas tam nie będzie, jedynie nocleg i śniadanie. Mam nadzieje, że da się to przeżyć.
 Profil Relacje PM off  

#1209 PostWysłany: 02 Lip 2015 00:36 
Awatar użytkownika

srebrny
egg napisał(a):
@horacy19
Dzięki za info. My raczej będziemy zwiedzać okolice, więc pewnie i tak przez większość czasu nas tam nie będzie, jedynie nocleg i śniadanie. Mam nadzieje, że da się to przeżyć.

Wieczory są spokojne. Jedynie jakieś prace "kosmetyczne" i przemeblowania na dole przy recepcji, ale chyba i tam już skończyli.
Pokoje te co my mieliśmy, to były jeszcze przed remontem, ale za taką kasę jest ok.
Do zobaczenia na welcome drinku ;)

#1210 PostWysłany: 02 Lip 2015 00:56 

niebieski
Rozumiem, że te 10 noclegów to w rozbiciu na kilka pobytów w różnych okresach? Bo czasami po pierwszym śniadaniu człowiek ma dość, a tu jeszcze 9 ;)
Jak do tej pory najlepsze śniadania jadłem w Novotelu Katowice i Mercure Jelenia Góra. Pobyty kilkudniowe, bufet, duża różnorodność. Naprawdę polecam.
 Profil Relacje PM off  

#1211 PostWysłany: 02 Lip 2015 03:42 
Awatar użytkownika

srebrny
egg napisał(a):
Rozumiem, że te 10 noclegów to w rozbiciu na kilka pobytów w różnych okresach? Bo czasami po pierwszym śniadaniu człowiek ma dość, a tu jeszcze 9 ;)
Jak do tej pory najlepsze śniadania jadłem w Novotelu Katowice i Mercure Jelenia Góra. Pobyty kilkudniowe, bufet, duża różnorodność. Naprawdę polecam.

Tak, kilka pobytów, ale w krótkim czasie. Akurat śniadania w Mercure Jelenia Góra nie zrobiły na nas dobrego wrażenia.

Śniadanie wygląda tak (na dłuższy pobyt monotonne):
-na ciepło: jajecznica, wyrób parówkopodobny, plasterki kiełbasy (zamiast tego: raz była biała kiełbasa, raz boczek, a dziś naleśniki- byłem w szoku)
-wędlina, ser żółty, twaróg, pomidory, sałata, ogórki, papryka,pieczarki,pasztet-owa?, sałatka jarzynowa- jak u cioci na imieninach :D, i chleb...duuużo chleba.
-płatki, jogurty, mleka itp.
-owoce- tu źle nawet bardzo źle, dwa razy był pokrojony melon, a poza tym tylko jabłka i pomarańcze.
-napoje- jabłko i pomarańcza-fuj
-jakiś express do kawy, nie wiem nie korzystałem- można zamówić normalną? kawę.

Żeby nie wyszło, że złe opinie jakieś chcę wystawić, bo to nie prawda, generalnie jest OK, teraz plusy:

Obsługa w hotelu naprawdę pomocna i bardzo miła, może jeszcze bez większego doświadczenia, ale dobrze rokująca :)
Materace wygodne, poduchy do wyboru (miękkie,twarde) w apartamencie- super. Czysto- tam gdzie się da ;)

Wg. mnie max cena ze śniadaniem powinna być w granicach 140-160 zł/ pokój 2 os. Jeśli po zakończeniu remontu, będzie to ok 200-240 zł, a tego się obawiam, to moim zdaniem lepiej poszukać alternatywy w Bielsku-Białej. Bo za tyle to jest Ibis Styles w okolicy Paryża.

Przed nami jeszcze 4 noce, i nie ukrywam, że chciałbym - pomimo bliskości hałasu- przenocować w pokoju po remoncie.

Ps. To w sumie bardziej opinia o hotelu, niż dyskusja o promocji Le Club, ale nie mam pomysłu gdzie to umieścić, bo wątek o noclegach w Bielsku-Białej nie istnieje, a nie wiem czy jest potrzeba go tworzyć :?:

#1212 PostWysłany: 02 Lip 2015 08:11 

niebieski
Podpisuję się zupełnie pod tym co napisał Horacy19.
Personel recepcji bardzo pomocny, natomiast room service i obsługa restauracji trochę była słabsza.
Mnie powiedziano na recepcji, że na czas remontu obniżono cenę w hotelu o 30%. Nie wszystkie pokoje będą wyremontowane, bo jak mi powiedziano, budżet nie wystarczył na wszystkie pokoje.
Może się zdarzyć, że się trafi na nieodremontowany pokój. Ja byłem niedawno w tym hotelu na weekend. Pokój dostałem superior, ale nieodnowiony. Meble były bardzo zniszczone, jedynie łóżko wygodne. Mam wrażenie, że w tym hotelu trudno o utrzymanie standardu, szczególnie podczas śniadań.
 Profil Relacje PM off  

#1213 PostWysłany: 02 Lip 2015 10:47 

niebieski
@horacy19
Rozumiem, że na pobytach w Bielsku-Białej wyrabiasz jakąś promocję typu 8k lub 10k? ;)

Oczywiście nie ma sensu tworzyć nowego wątku o Ibis Styles Bielsko-Biała, bo inne hotele też by zaraz chciały i zrobiłby się z tego niezły galimatias. Swoją drogą, myślałem, że to ja jestem wybredny, jeśli chodzi o śniadania ;) Oczywiście są lepsze i gorsze hotele, lepsze i gorsze serwisy śniadaniowe. Mam wrażenie, że czasami różnorodność śniadań zależy od obłożenia hotelu. Zauważyłem to podczas dłuższych pobytów. Zależność jest taka - im więcej osób na śniadaniu, tym większa różnorodność i ilość produktów oraz gotowych potraw. Dokładnie tak było np. we wspomnianym Mercure Jelenia Góra. Byliśmy tam kilka dni (chyba 5) w okresie okołoświątecznym. Im więcej osób ubywało na śniadaniach, tym były one uboższe. Ostatniego dnia nie wystawiono nawet jajecznicy. Ale można było ja zamówić. Tyle, że porcja była ograniczona do kleksa na talerzyku ;)

Nie sądzę, aby ceny po remoncie wzrosły. Możliwe są pewnie sezonowe zwyżki i zniżki, jak wszędzie. Zastanawiam się, czy można poprosić o taki odnowiony pokój?
 Profil Relacje PM off  

#1214 PostWysłany: 02 Lip 2015 10:56 
Awatar użytkownika

Loty: 15
Kilometry: 58 252
Krajów: 10 / 4.7%
srebrny
egg napisał(a):
Mam wrażenie, że czasami różnorodność śniadań zależy od obłożenia hotelu. Zauważyłem to podczas dłuższych pobytów. Zależność jest taka - im więcej osób na śniadaniu, tym większa różnorodność i ilość produktów oraz gotowych potraw. Dokładnie tak było np. we wspomnianym Mercure Jelenia Góra. Byliśmy tam kilka dni (chyba 5) w okresie okołoświątecznym. Im więcej osób ubywało na śniadaniach, tym były one uboższe.

Po ostatnim weekendzie mam identyczne odczucie, w niedzielę, śniadanie na wypasie (ilość i różnorodność), ale gości było pełno ze względu na wesele które odbywało się w sobotę wieczorem, w poniedziałek rano srogo się zawiodłem, większości "dań" nie było :(
Może to akurat polityka tego konkretnego hotelu? W innych tego nie zauważyłem.
 Profil Relacje PM off  

#1215 PostWysłany: 02 Lip 2015 11:26 
Awatar użytkownika

srebrny
@egg, tak promo 10k, dla siebie i żony. Nie wiem czy już remont w niektórych pokojach skończyli. Przy okazji, na kartkach informująco-przepraszających, które są wywieszone m.in. w windzie, jest mowa o nowej elewacji i remontach łazienek, a nie całych pokoi.

@mashacra, podobnie było w Mercure Krynica Zdrój (hotel,pokoje, spa-bardzo przyjemne, polecam), po super śniadaniu w weekend (było sporo gości i jakaś konferencja), w poniedziałek miałem wrażenie, że jest ubogo.

#1216 PostWysłany: 02 Lip 2015 12:16 

niebieski
Widać coś z tymi śniadaniami jest na rzeczy. Inna sprawa, że taka konferencja na śniadaniu potrafi być jak szarańcza ;) Podczas pobytu w Ibis Styles Reda w sobotni wczesny ranek zostały już tylko resztki po takiej grupie, na stołach zaś całe stosy zgromadzonego jedzenia na zapas. W niedziele zaś było może mniej różnorodnie, za to wystarczająco ilościowo.
Nie byłem jeszcze w Mercure Krynica Zdrój, ale przechodziłem kiedyś obok i muszę powiedzieć, że z zewnątrz wygląda naprawdę dobrze.
 Profil Relacje PM off  

#1217 PostWysłany: 02 Lip 2015 13:57 
Awatar użytkownika

niebieski
Co do "nowego" Ibis Styles Bielsko-Biała, to remontowana była jedynie recepcja, elewacja budynku oraz łazienki w niektórych pokojach.

Byłem tam w miniony weekend, miałem dwa pokoje, oba dla osób ze statusem platynowym, dlatego gdy otrzymaliśmy dość wysłużone pokoje, zszedłem na dół zapytać z ciekawości czy byłaby możliwość przeniesienia się do wyremontowanego pokoju. Recepcjonistka poinformowała jednak, że same pokoje w ogóle nie były remontowane.
I szkoda, bo Ibisy Styles (jak ten w Wałbrzychu czy Wrocławiu) prezentują całkiem przyzwoitą jakość, której ten w B-B bez remontu generalnego nie osiągnie.

Ostatnio edytowany przez nowhere, 02 Lip 2015 14:51, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

#1218 PostWysłany: 02 Lip 2015 14:07 

niebieski
Ja byłem miesiąc temu w tym hotelu. Recepcjonistka mówiła, że nie wszystkie pokoje były remontowane, bo nie dostali budżetu na wszystkie. W domyśle na część.
Kogoś okłamano, albo mnie, albo Ciebie.
Zdjęcia na stronie Accora znacznie się różnią od tego co widziałem w hotelu, a to oznacza, że jednak pokoje były remontowane - łóżka z poduchami, ścianki, nowe meble we fioletach.
 Profil Relacje PM off  

#1219 PostWysłany: 02 Lip 2015 14:36 

niebieski
@krzysztof.ka
Może to są zdjęcia Orbis Magura bezpośrednio po jego otwarciu? Większość zdjęć hotelowych nie odzwierciedla aktualnego stanu. Niestety.
 Profil Relacje PM off  

#1220 PostWysłany: 02 Lip 2015 15:21 
Awatar użytkownika

srebrny
Na Tripadvisor można przeczytać komentarze z zeszłego roku na temat tych zdjęć. To są jeszcze zdjęcia z przed tegorocznego remontu.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 14098 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64 ... 705  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 6 gości