Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
Wątek poświęcony opiniom i wrażeniom z pobytów w hotelach sieci Accor: opisz-swoj-pobyt-upgrade-wrazenia,1578,32921

adres kontaktowy do BOK:
accor.customercare.pl@acc.accor-customercare.com
ewentualnie customercare@accor.com
zwrotnie odpisują (po polsku) ze skrzynki:
Guestrelations.Coordinator.en@acc.accor ... ercare.com
jako dalsza linia ewentualnie
guestexperience.gb@accor.com

Linki do kalendarzy miesiąca z cenami: viewtopic.php?p=914692#p914692
Lub jeśli znany jest kod hotelu, to link
Kod:
http://www.ibis.com/pl/booking/dispo-calendar.shtml?tarsCode=XXXX
gdzie XXXX to ten kod

Hotele ibis Budget biorące udział w programie Le Club Accorhotels (można płacić punktami i otrzymywać punkty za noclegi)
[+] Pokaż
Wszystkie w Polsce, Korei Płd, Japonii, Chile, Rosji, Meksyku, Kolumbii, Peru, Gruzji, Kambodży,
W Belgii tylko: Knokke, Gent Centrum Dampoort, Oostende airport, Blankenberge.
W Holandii tylko: Rotterdam The Hague Airport, Stein Maastricht, Amsterdam City South.
W UK tylko: Newport, Bromsgrove, Bishops Stortford London Stansted Airport, Burton Upon Trent Centre, Portishead Marina, Lancaster Centre, Dundee Camperdown, London Bromley Centre, Glasgow Cumbernauld, Sheffield Centre St Marys Gate.
W Brazylii wszystkie, oprócz Santos Gonzaga, Belo Horizonte Afonso Pena, SP Centro São João, Sertaozinho i SP Frei Caneca.
W Australii wszystkie, oprócz Sydney Airport, Melbourne Airport, Gosford, Perth Airport, Melbourne CBD, Windsor Brisbane.
W Hiszpanii, Niemczech, Portugalii, Francji, Austrii, Indonezji, Szwajcarii, Nowej Zelandii, Luksemburgu, Singapurze żaden.

Hotele Accor z salonikiem dla Platinum
https://www.accorhotels.com/leclub/user ... x.en.shtml
[+] Pokaż
Chiny
+ Novotel Citygate Hong Kong
+ Novotel Beijing Xinqiao (codziennie śniadania i kolacje gratis dla Platinum, w ciągu dnia przekąski)
+ Pullman Shanghai Jing An (Jedzenia nie jest za dużo w porze "free" czyli 18-20, ale za to bardzo smaczne i wymyślne kompozycje. Oczywiście nie mając wykupionych śniadań, mając dostęp do saloniku masz śniadania w saloniku.)
+ Sofitel Shanghai Hyland

Czechy:
+ Mercure Ostrava Center

Grecja:
+ Sofitel Athens Airport

Malezja:
+Novotel Kuala Lumpur City Centre
+ Pullman Kuala Lumpur Bangsar

Niemcy:
+ Sofitel Berlin Kurfürstendamm
+ Novotel Muenchen City
+ Novotel Muenchen Airport

Tajlandia:
+ Novotel Phuket Vintage Park Resort
+ Pullman Bangkok Hotel G
+ Novotel Bangkok Siam
+ Novotel Bangkok Platinum Pratunam
+ Novotel Bangkok Sukhumvit 20
+ Novotel Hua Hin Cha Am Beach Resort and SPA

Węgry:
+ Novotel Budapest Centrum
+ Sofitel Budapest Chain Bridge

Wielka Brytania:
+Pullman Liverpool

Gwarancja dostępności pokoju: https://secure.accorhotels.com/pl/leclub/bod.html

Pokoje hotelowe w ciągu dnia, bez nocy, tzw. "day use":
https://all.accor.com/hotels-services-d ... x.en.shtml

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 14098 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61 ... 705  Następna
Autor Wiadomość
#1141 PostWysłany: 23 Cze 2015 16:09 

Czy wy też nie możecie zalogować się na konto?
 Profil Relacje PM off  

Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️ Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️
Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN
#1142 PostWysłany: 23 Cze 2015 16:11 

Loty: 551
Kilometry: 1 234 871
Krajów: 131 / 61.2%
złoty
od paru dni strona dziwnie działa, wczoraj w ogóle nie mogła nic zrobić, a na rezerwacji mnie wyrzucalo. W tej chwili nie mogę się zalogowąc :(

#1143 PostWysłany: 23 Cze 2015 16:17 

niebieski
@galis
Wystarczy raz zarejestrować się do konkretnej promocji. Po tym fakcie na stronie z info o promocji powinieneś widzieć informację, że korzystasz z danej promocji. W przypadku promocji 1500 punktów nie trzeba korzystać z restauracji, aby otrzymać punkty bonusowe.
 Profil Relacje PM off
galis uważa post za pomocny.

#1144 PostWysłany: 23 Cze 2015 18:06 

Loty: 818
Kilometry: 1 453 044
Krajów: 86 / 40.2%
srebrny
maddog napisał(a):
Czy wy też nie możecie zalogować się na konto?

Mi sie udalo zalogowac przed chwila bez problemow,pkty rowniez sie zgadzaja

#1145 PostWysłany: 24 Cze 2015 09:54 

egg napisał(a):
@galis
Wystarczy raz zarejestrować się do konkretnej promocji. Po tym fakcie na stronie z info o promocji powinieneś widzieć informację, że korzystasz z danej promocji. W przypadku promocji 1500 punktów nie trzeba korzystać z restauracji, aby otrzymać punkty bonusowe.

dziękuję za informacje, mam jeszcze jedno pytanie: czy obowiązkowo trzeba skorzystać z restauracji by otrzymać te punkty czy wystarczy tylko śniadanie?
 Profil Relacje PM off  

#1146 PostWysłany: 24 Cze 2015 09:56 

niebieski
Wystarczy nocleg. Nic nie musisz konsumowac
 Profil Relacje PM off
galis uważa post za pomocny.

#1147 PostWysłany: 24 Cze 2015 10:20 

mam pytanie dotyczące statusu karty: mimo że kilkakrotnie korzystałem z noclegów (w ciągu ostatniego roku tylko raz) to wciąż mam info, że do statusu silver brakuje mi 9 noclegów i określona liczba punktów. Czy aby mieć status silver wymagane jest 10 noclegów w jednym roku? i co jeśli otrzymam status silver? mam go dożywotnio? ( przy założeniu że skorzystam z noclegu co najmniej raz w roku) czy też aby go utrzymać należy 10 razy korzystać z noclegów?
 Profil Relacje PM off  

#1148 PostWysłany: 24 Cze 2015 10:23 

Loty: 319
Kilometry: 561 739
Krajów: 56 / 26.2%
srebrny
Wszystkie odpowiedzi masz na stronie accor napewno znajdziesz .
http://www.accorhotels.com/pl/leclub/help.shtml
 Profil Relacje PM off  

#1149 PostWysłany: 24 Cze 2015 10:30 
Moderator forum
Awatar użytkownika

Loty: 402
Kilometry: 577 747
Krajów: 59 / 27.6%
galis napisał(a):
Czy aby mieć status silver wymagane jest 10 noclegów w jednym roku?

Tak. Standardowo. Korzystając z promocji można jednak zdobyć statusy szybciej. Niżej podpisany status Silver zrobił po 3 noclegach (w praktyce było tego więcej, ale 3 wystarczyły).

galis napisał(a):
i co jeśli otrzymam status silver? mam go dożywotnio?

Nie. Na 1 rok.

galis napisał(a):
( przy założeniu że skorzystam z noclegu co najmniej raz w roku) czy też aby go utrzymać należy 10 razy korzystać z noclegów?

Tak. Albo korzystać z promocji punktowych Accora. Opisujemy je na F4F bardzo dokładnie.
 Profil Relacje PM off  

#1150 PostWysłany: 24 Cze 2015 10:48 
Awatar użytkownika

Loty: 408
Kilometry: 718 413
Krajów: 44 / 20.6%
srebrny
a troszkę techniczne pytanie,
status jest wazny przez rok od jego otrzymania, przenosząc się na poziom wyżej, przedłuzamy ten status o rok.
Co w przypadku gdy mamy już platiunium, statusu wyżej nie ma. Konczy się w czerwcu 2016.

i teraz ... w czerwcu 2016 wygasa plat., spadam do najniższego i od samego początku próbuje zdobyć status wyzej ? ... bez sensu bo powiedzmy nie mam szans cieszyć się np goldem w lipcu, sierpniu itd.

czy to wygląda ciut inaczej ? i np już teraz zbieram jakoś pkt na przedłużenie statusu ?

dzieki za pomoc :)
 Profil Relacje PM off  

#1151 PostWysłany: 24 Cze 2015 10:55 

Zbanowany
niebieski
Liczy się aktywność noclegowo/punktowa w ciągu ostatnich 12 miesięcy.
Trudno mi sobie wyobrazić, żeby spaść z Platinum na podstawowy poziom, czyli w ciągu ostatniego roku nie odbyć żadnego lub bardzo niewiele noclegów korzystając ze statusu Platinum. W takim wypadku nasuwa się pytanie, po co w ogóle dążyć do statusu Platinum, skoro później nie będzie się nocowało w Accorach i korzystało z jego przywilejów?
 Profil Relacje PM off  

#1152 PostWysłany: 24 Cze 2015 10:59 

srebrny
Spadasz oczywiście na taki poziom, na jaki "zarobiłeś" w ciągu 12 ostatnich miesięcy posiadania platyny. Teoretycznie nawet na podstawowy można spać, ale często dają podobno jakieś "poduszki". ;)
 Profil Relacje PM off  

#1153 PostWysłany: 24 Cze 2015 11:00 
Awatar użytkownika

srebrny
nie do końca o to mi chodziło :)
pytanie jakie są zasady utrzymania platinium po jego zdobyciu, ile pkt, ile nocy, w jakim czasie, czy od dzis do daty wygaśnięcia statusu itp.

edit - reasumując, przez kolejnych 12 miesięcy zbieram tak jakby na drugą platynę aby utrzymać ją po wygaśnięciu aktualnej ?
 Profil Relacje PM off  

#1154 PostWysłany: 24 Cze 2015 11:01 

srebrny
flus napisał(a):
Liczy się aktywność noclegowo/punktowa w ciągu ostatnich 12 miesięcy.
Trudno mi sobie wyobrazić, żeby spaść z Platinum na podstawowy poziom, czyli w ciągu ostatniego roku nie odbyć żadnego lub bardzo niewiele noclegów korzystając ze statusu Platinum. W takim wypadku nasuwa się pytanie, po co w ogóle dążyć do statusu Platinum, skoro później nie będzie się nocowało w Accorach i korzystało z jego przywilejów?

Jak się nie będzie nocowało, to nie ma sensu zdobywać statusu. Ale to chyba ogólna zasada, nie dotycząca tej sieci. :D

-- 24 Cze 2015 11:02 --

suszek napisał(a):
nie do końca o to mi chodziło :)
pytanie jakie są zasady utrzymania platinium po jego zdobyciu, ile pkt, ile nocy, w jakim czasie, czy od dzis do daty wygaśnięcia statusu itp.

Takie same jak dla zdobywania. Po prostu w ciągu 12 miesięcy posiadania platyny musisz "zdobyć" ją raz jeszcze na kolejny okres.
 Profil Relacje PM off  

#1155 PostWysłany: 24 Cze 2015 11:10 

suszek, liczą się wszystkie punkty i noclegi z ostatnich 12 miesięcy. Jeśli status wygasa Ci w czerwcu to można sprawdzić ile pkt/noclegów było przez ostatni rok.
Jeśli nie było min. 2000 pkt/10 noclegów to spada się na najniższy poziom bez żadnych przywilejów. W Accor nie ma miękkiego spadku jak w niektórych innych sieciach.

Przyjazna wyszukiwarka tanich lotów SamolotemTaniej.pl
Dyskusja na forum o wyszukiwarce tutaj
 Profil Relacje PM off
suszek lubi ten post.

#1156 PostWysłany: 24 Cze 2015 11:18 
Awatar użytkownika

srebrny
wszystko jasne :) dzieki
i przy okazji w końcu też znalazłem oryginał
"Twój status zmieni się w momencie spełnienia warunków opisanych poniżej. Status ten otrzymuje się na okres 12 miesięcy (365 dni). Jeśli po upływie 12 następnych miesięcy nadal spełniasz warunki otrzymania danego statusu, jest on odnawiany na kolejne 12 miesięcy (365 dni). Jeśli nie spełnisz warunków w trakcie kolejnych 12 miesięcy, otrzymasz kartę o statusie odpowiednim do aktywności. Karta odpowiadająca nowemu statusowi uczestnika programu zostaje niezwłocznie wysłana."
 Profil Relacje PM off  

#1157 PostWysłany: 24 Cze 2015 11:27 
Awatar użytkownika

Loty: 130
Kilometry: 249 917
Krajów: 29 / 13.6%
niebieski
Jak dobrze rozumiem, jeśli zdobyłem status Gold, który jest ważny do 30 czerwca 2016, to jeśli do tego czasu zdobędę 30 noclegów lub 10 000 punktów, to za rok status Gold zostanie utrzymany?

Drugi przykład. Do czerwca 2016 zdobywam platynę, wówczas status mi się przedłuża o rok, np. do czerwca 2017, ale jeśli wówczas nie zdobędę 25 000, a 10 000 punktów, to spadam z platyny do golda?

Dobrze myślę?

#1158 PostWysłany: 24 Cze 2015 11:30 

niebieski
Tak dokładnie jest jak opisałeś.
Można też sobie załatwić golda kupując kartę Ibis Business. Teraz jest promocja, zamiast 90 euro płaci się 60 euro za roczną ważność karty.
Do tego karta daje upust 10% w Ibisach na usługi w przystawkach zwykłych i 5% przy każdej promocyjnej.
Ja sobie przedłużyłem golda kupując tę kartę. Śniadania są tańsze o 10% przy każdej rezerwacji.
 Profil Relacje PM off  

#1159 PostWysłany: 24 Cze 2015 11:35 

srebrny
Tjw1978 napisał(a):
Jak dobrze rozumiem, jeśli zdobyłem status Gold, który jest ważny do 30 czerwca 2016, to jeśli do tego czasu zdobędę 30 noclegów lub 10 000 punktów, to za rok status Gold zostanie utrzymany?

Drugi przykład. Do czerwca 2016 zdobywam platynę, wówczas status mi się przedłuża o rok, np. do czerwca 2017, ale jeśli wówczas nie zdobędę 25 000, a 10 000 punktów, to spadam z platyny do golda?

Dobrze myślę?

Tylko jeszcze trzeba pamiętać, ze na Platynę wskakujesz zaraz po zdobyciu wymaganych punktów, a nie na koniec okresu posiadania Golda. Czasem więc opłaca się odbyć ostatni pobyt kwalifikujący na Platynę w ostatnim miesiącu posiadania Golda, żeby cieszyć się statusami dłużej. ;)
 Profil Relacje PM off  

#1160 PostWysłany: 24 Cze 2015 19:00 

niebieski
Dokładnie, masz rację :) Dlatego nie skorzystałem z 3 pobytu dla promo 10K, żeby status mi nie uciekał, jak nie będę jeździł.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 14098 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61 ... 705  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości