Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
Wątek poświęcony opiniom i wrażeniom z pobytów w hotelach sieci Accor: opisz-swoj-pobyt-upgrade-wrazenia,1578,32921

adres kontaktowy do BOK:
accor.customercare.pl@acc.accor-customercare.com
ewentualnie customercare@accor.com
zwrotnie odpisują (po polsku) ze skrzynki:
Guestrelations.Coordinator.en@acc.accor ... ercare.com
jako dalsza linia ewentualnie
guestexperience.gb@accor.com

Linki do kalendarzy miesiąca z cenami: viewtopic.php?p=914692#p914692
Lub jeśli znany jest kod hotelu, to link
Kod:
http://www.ibis.com/pl/booking/dispo-calendar.shtml?tarsCode=XXXX
gdzie XXXX to ten kod

Hotele ibis Budget biorące udział w programie Le Club Accorhotels (można płacić punktami i otrzymywać punkty za noclegi)
[+] Pokaż
Wszystkie w Polsce, Korei Płd, Japonii, Chile, Rosji, Meksyku, Kolumbii, Peru, Gruzji, Kambodży,
W Belgii tylko: Knokke, Gent Centrum Dampoort, Oostende airport, Blankenberge.
W Holandii tylko: Rotterdam The Hague Airport, Stein Maastricht, Amsterdam City South.
W UK tylko: Newport, Bromsgrove, Bishops Stortford London Stansted Airport, Burton Upon Trent Centre, Portishead Marina, Lancaster Centre, Dundee Camperdown, London Bromley Centre, Glasgow Cumbernauld, Sheffield Centre St Marys Gate.
W Brazylii wszystkie, oprócz Santos Gonzaga, Belo Horizonte Afonso Pena, SP Centro São João, Sertaozinho i SP Frei Caneca.
W Australii wszystkie, oprócz Sydney Airport, Melbourne Airport, Gosford, Perth Airport, Melbourne CBD, Windsor Brisbane.
W Hiszpanii, Niemczech, Portugalii, Francji, Austrii, Indonezji, Szwajcarii, Nowej Zelandii, Luksemburgu, Singapurze żaden.

Hotele Accor z salonikiem dla Platinum
https://www.accorhotels.com/leclub/user ... x.en.shtml
[+] Pokaż
Chiny
+ Novotel Citygate Hong Kong
+ Novotel Beijing Xinqiao (codziennie śniadania i kolacje gratis dla Platinum, w ciągu dnia przekąski)
+ Pullman Shanghai Jing An (Jedzenia nie jest za dużo w porze "free" czyli 18-20, ale za to bardzo smaczne i wymyślne kompozycje. Oczywiście nie mając wykupionych śniadań, mając dostęp do saloniku masz śniadania w saloniku.)
+ Sofitel Shanghai Hyland

Czechy:
+ Mercure Ostrava Center

Grecja:
+ Sofitel Athens Airport

Malezja:
+Novotel Kuala Lumpur City Centre
+ Pullman Kuala Lumpur Bangsar

Niemcy:
+ Sofitel Berlin Kurfürstendamm
+ Novotel Muenchen City
+ Novotel Muenchen Airport

Tajlandia:
+ Novotel Phuket Vintage Park Resort
+ Pullman Bangkok Hotel G
+ Novotel Bangkok Siam
+ Novotel Bangkok Platinum Pratunam
+ Novotel Bangkok Sukhumvit 20
+ Novotel Hua Hin Cha Am Beach Resort and SPA

Węgry:
+ Novotel Budapest Centrum
+ Sofitel Budapest Chain Bridge

Wielka Brytania:
+Pullman Liverpool

Gwarancja dostępności pokoju: https://secure.accorhotels.com/pl/leclub/bod.html

Pokoje hotelowe w ciągu dnia, bez nocy, tzw. "day use":
https://all.accor.com/hotels-services-d ... x.en.shtml

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 14094 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40 ... 705  Następna
Autor Wiadomość
#721 PostWysłany: 01 Kwi 2015 08:28 

Loty: 163
Kilometry: 153 421
Krajów: 27 / 12.6%
srebrny
Jak miałeś w ciągu ostatniego pół roku jakieś pobyty w Accorach rezerwowane nie przez ich stronę, to możesz walczyć, żeby zaliczyli Ci je do liczby noclegów, a jako konsekwencja ich słabego systemu, punkty za nie też wtedy wpadną.
Ew. możesz też liczyć, że mimo formalnego braku spełnienia warunków dostaniesz golda lub platynę, jak ja. ;)
 Profil Relacje PM off  

Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️ Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️
Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN
#722 PostWysłany: 01 Kwi 2015 10:14 
Awatar użytkownika

Loty: 179
Kilometry: 458 354
Krajów: 44 / 20.6%
srebrny
Jeśli jeszcze nie zapisałeś się do ankiet z poprzedniej strony, to spróbuj może tym sposobem.

Po pierwszej wypełnionej dostałem maila:
Your Le Club Accorhotels account will be credited within 250 Le Club Accorhotels Points within 6 weeks.

Minus - czas oczekiwania. Choć jaki jest faktyczny nie wiem, może trwa to nieco krócej. Mi to przyszło dopiero 3 dni temu.
 Profil Relacje PM off  

#723 PostWysłany: 01 Kwi 2015 10:17 

niebieski
04patryk12 napisał(a):
W accorze pracują ludzie którzy mają ewidentny problem z matematyką.

Za pobyt w Novotelu zapłaciłem 105 Euro, mam póki co status silver na tym koncie, więc za każde wydane 10 Euro powinienem dostać 31 punktów, czyli 10x31 = 310.

Najpierw naliczyli mi 248 pkt czyli 8x31, złożyłem reklamację i dostałem odpowiedź że punkty są już prawidłowo naliczone na moim koncie. Loguję się i co widzę...dopisali mi 30 pkt :shock:

A tak biję się o te brakujące punkty ponieważ gdybym dostał pełne 310 pkt to wskakuję na Golda, w tym momencie brakuje mi 24 pkt.

Oczywiście napisałem kolejną reklamację, ale poradźcie mi w jaki sposób, najlepiej za darmo lub jak najmniejszym kosztem skołować te brakujące kilka punktów?

Bo coś czuję, że te skomplikowane rachunki ich przerosną.

Reklamacje lub ankieta (jedna wystarczy). Innego szybszego sposobu oprócz kolejnego noclegu nie widzę.
 Profil Relacje PM off  

#724 PostWysłany: 01 Kwi 2015 10:34 
Awatar użytkownika

Loty: 901
Kilometry: 809 273
Krajów: 25 / 11.7%
niebieski
Zapominacie napisac ze w ankiecie trzeba podac nr buta i co się je na sniadanie. Jak kto lubi, ale wg mnie nie jest to warte
A co do reklamacji to ja również niedawno coś reklamowałem i mi odpisali ze punkty nalicza się od kwoty bez podatku, wiec to ze zaplaciles 105Eur nie oznacza ze za tyle dostaniesz punkty . Akurat w przypadku mojej reklamacji, zdjęli mi wcześniejsze 273 i dopisali 276 (czyli ze w pierwotnym wyliczeniu pomylili się o 3 pkt). Poniżej fragment odpowiedzi którą dostałem

Cytuj:
As stated in our general terms and conditions, we would like to remind you that the base used to calculate points is the total amount of the invoice, not including taxes (such as VAT).

For this reason, when crediting points for your stay, only the pre-tax amount was credited to your Le Club Accorhotels account.

Oprócz VATu, często dochodzi jeszcze City Tax (pojedyncze euro), ale czasem to jest również ekstra płatne śniadanie czy parking.

#725 PostWysłany: 01 Kwi 2015 10:37 

srebrny
Te 3 to pewnie dlatego, że system przeliczył ponownie po innym kursie. Potwierdzam, że bez VAT - też dostałem taką odpowiedź i u mnie mniej więcej się zgadzało.
 Profil Relacje PM off  

#726 PostWysłany: 01 Kwi 2015 10:40 

niebieski
04patryk12 napisał(a):
W accorze pracują ludzie którzy mają ewidentny problem z matematyką.

Za pobyt w Novotelu zapłaciłem 105 Euro, mam póki co status silver na tym koncie, więc za każde wydane 10 Euro powinienem dostać 31 punktów, czyli 10x31 = 310.

Najpierw naliczyli mi 248 pkt czyli 8x31, złożyłem reklamację i dostałem odpowiedź że punkty są już prawidłowo naliczone na moim koncie. Loguję się i co widzę...dopisali mi 30 pkt :shock:

Jeśli podatek w kraju, w którym byłeś wynosi 17% od usług noclegowych to prawidłowa ilość punktów wynosi 278. Tak, więc wygląda na to, że wszystko już wyprostowali (248+30=278).

Gdybyś zapłacił netto 105 euro to ilość należnych punktów wyniosłaby: 10,5*31=326 punktów, za ogólnymi warunkami programu Le Club Accor.
 Profil Relacje PM off  

#727 PostWysłany: 01 Kwi 2015 10:55 
Awatar użytkownika

Loty: 94
Kilometry: 122 440
Krajów: 22 / 10.3%
niebieski
Netto był koszt 95,45 Euro więc poprawili i naliczyli 9*31 = 279 pkt, teraz się zgadza zakładając jako wyjściowa cenę netto, pisząc reklamację wnioskowałem o jakiś bonus w związku ze źle naliczonymi punktami ale nic mi nie dali, a zadowoliłbym się 24 punktami :)

Powiem szczerze, że zaskoczyliście mnie, że punkty liczą się od netto, do tej pory jak przeliczałem czy dobrze mi naliczyli punkty to liczyłem od brutto i jakoś mi się zgadzało :)

No nic w takim razie na Golda muszę jeszcze trochę poczekać, dzięki za wyjaśnienie tematu, szkoda że mil z jakiegoś programu nie można wymienić na accory :P

#728 PostWysłany: 01 Kwi 2015 11:15 

niebieski
W regulaminie jest jasno napisane, że punkty są naliczane od kwoty netto. Musisz zwrócić uwagę, że niektóre koszty, które ponosisz w hotelu nie kwalifikują się do naliczenia punktów np.: opłaty klimatyczne lub inne podatki.

Jeśli kwota netto wyniosła 95,45 euro to powinieneś dostać 296 punktów, tak więc polecam dalej drążyć temat i daj znać jaki będzie finał tej sprawy. Ponieważ kwota jest wyrażona w euro to odpada Ci ryzyko kursowe i to, że jednego dnia przysługuje Ci więcej punktów a innego mniej.
 Profil Relacje PM off  

#729 PostWysłany: 01 Kwi 2015 11:22 
Awatar użytkownika

Loty: 94
Kilometry: 122 440
Krajów: 22 / 10.3%
niebieski
A nie jest tak, że liczą od pełnych 10 Euro?

#730 PostWysłany: 01 Kwi 2015 11:27 

niebieski
Za 10 euro przysługuje 25 pkt a za część z 10 euro proporcjonalna ilość pełnych punktów.

http://www.accorhotels.com/pl/leclub/be ... ards.shtml
Na dole strony masz kalkulator i możesz sobie to sprawdzić wpisując kwotę netto.
 Profil Relacje PM off  

#731 PostWysłany: 01 Kwi 2015 18:15 
Awatar użytkownika

Loty: 494
Kilometry: 1 102 778
Krajów: 59 / 27.6%
Zbanowany
Promocja Finnair i Accor:

http://www.finnair.com/accor

#732 PostWysłany: 02 Kwi 2015 11:44 

Dwa razy w roku jest duża wyprzedaż w Accor. Ostatnia była w październiku. Kiedy będzie następna?
 PM off  

#733 PostWysłany: 02 Kwi 2015 12:00 

Loty: 163
Kilometry: 153 421
Krajów: 27 / 12.6%
srebrny
Już była na przełomie lutego i marca. Pobyty trzeba było rezerwować do 15 marca.

EDIT - sorry, pomyślałem, że chodzi o 'Big Win', a pewnie chodzi o wyprzedaż pokoi w niższych cenach...
 Profil Relacje PM off  

#734 PostWysłany: 02 Kwi 2015 12:07 

niebieski
@Higflyer

ostatnia wyprzedaz byla bodajze w styczniu
 Profil Relacje PM off  

#735 PostWysłany: 02 Kwi 2015 12:09 

Letnia wyprzedaż jest zawsze na przełomie maja i czerwca na okres wakacji.
 PM off  

#736 PostWysłany: 02 Kwi 2015 12:22 

srebrny
W ubiegłym roku była "Private Sale, 2 nights for the price of 1" - rezerwacje na pewno zaczynały się tak jakoś na początku kwietnia.
 Profil Relacje PM off  

#737 PostWysłany: 02 Kwi 2015 15:43 

Na stronie Accor jest napisane "Dwa razy w roku, nawet do 40% zniżki w naszych hotelach, a Ty dowiesz się
o nich 48 godzin wcześniej niż inni."
Z tego wnoszę, że dwa razy w roku są duże wyprzedaże hoteli. Jedna taka wyprzedaż była w październiku, a od tej pory były tylko różnego rodzaju akcje np. "3 noce w cenie 2", na początku roku zniżki 40 % w wybranych hotelach itp. ale takiej dużej wyprzedaży nie było.

Promocja Big Win to inna sprawa.

-- 02 Kwi 2015 15:45 --

Chyba jest tak jak pisze Greg1291. Zobaczymy.
 PM off
szymonpoznan1 uważa post za pomocny.

#738 PostWysłany: 03 Kwi 2015 16:36 

Witam,

mam pytanie dot. wykorzystywania punktów na noclegi.
Zarezerwowałam hotel w Wiedniu, przy rezerwacji zaznaczyłam, że chcę wykorzystać 8k punktów. W potwierdzeniu mam wyraźną informację, że "Liczba wykorzystanych punktów Le Club Accorhotels to 8000".
Ponieważ nie zablokowali mi środków na karcie od razu (do czego się ostatnio przyzwyczaiłam) napisałam maila do hotelu z prośbą o potwierdzenie rezerwacji.
Wszystko ok, za wyjątkiem takiej oto informacji: Also we noted that you will use your points in the amount of EUR 160,00 to pay for the rest of the outstanding amount. Please do not forget to bring the vouchers if you want to use them.
Jakie vouchery skoro zapłaciłam punktami i już ich nie mam? Reszta rezerwacji to 7,4 euro zablokowane na karcie. W regulaminie jest wyraźne info, że albo punkty albo vouchery. Nie ma informacji, że należy traktować to jakoś łącznie.
Ktoś może mi to wyjaśnić? Choć wygląda mi to na błąd menadżera z hotelu. Ale zanim zacznę z nim dyskusję chcę się upewnić.
 Profil Relacje PM off  

#739 PostWysłany: 03 Kwi 2015 16:47 

srebrny
Tak, to ich błąd. Jeśli płacisz na stronach Accoru punkty są pobierane od razu i pomniejszają kwotę do zapłaty w hotelu. Vouchery są używane tylko, gdy robisz rezerwację z płatnością na miejscu.
 Profil Relacje PM off
agiii uważa post za pomocny.

#740 PostWysłany: 03 Kwi 2015 17:00 

No to boksuje się z panem menadżerem.
Dzięki.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 14094 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40 ... 705  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości