Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
Wątek poświęcony opiniom i wrażeniom z pobytów w hotelach sieci Accor: opisz-swoj-pobyt-upgrade-wrazenia,1578,32921

adres kontaktowy do BOK:
accor.customercare.pl@acc.accor-customercare.com
ewentualnie customercare@accor.com
zwrotnie odpisują (po polsku) ze skrzynki:
Guestrelations.Coordinator.en@acc.accor ... ercare.com
jako dalsza linia ewentualnie
guestexperience.gb@accor.com

Linki do kalendarzy miesiąca z cenami: viewtopic.php?p=914692#p914692
Lub jeśli znany jest kod hotelu, to link
Kod:
http://www.ibis.com/pl/booking/dispo-calendar.shtml?tarsCode=XXXX
gdzie XXXX to ten kod

Hotele ibis Budget biorące udział w programie Le Club Accorhotels (można płacić punktami i otrzymywać punkty za noclegi)
[+] Pokaż
Wszystkie w Polsce, Korei Płd, Japonii, Chile, Rosji, Meksyku, Kolumbii, Peru, Gruzji, Kambodży,
W Belgii tylko: Knokke, Gent Centrum Dampoort, Oostende airport, Blankenberge.
W Holandii tylko: Rotterdam The Hague Airport, Stein Maastricht, Amsterdam City South.
W UK tylko: Newport, Bromsgrove, Bishops Stortford London Stansted Airport, Burton Upon Trent Centre, Portishead Marina, Lancaster Centre, Dundee Camperdown, London Bromley Centre, Glasgow Cumbernauld, Sheffield Centre St Marys Gate.
W Brazylii wszystkie, oprócz Santos Gonzaga, Belo Horizonte Afonso Pena, SP Centro São João, Sertaozinho i SP Frei Caneca.
W Australii wszystkie, oprócz Sydney Airport, Melbourne Airport, Gosford, Perth Airport, Melbourne CBD, Windsor Brisbane.
W Hiszpanii, Niemczech, Portugalii, Francji, Austrii, Indonezji, Szwajcarii, Nowej Zelandii, Luksemburgu, Singapurze żaden.

Hotele Accor z salonikiem dla Platinum
https://www.accorhotels.com/leclub/user ... x.en.shtml
[+] Pokaż
Chiny
+ Novotel Citygate Hong Kong
+ Novotel Beijing Xinqiao (codziennie śniadania i kolacje gratis dla Platinum, w ciągu dnia przekąski)
+ Pullman Shanghai Jing An (Jedzenia nie jest za dużo w porze "free" czyli 18-20, ale za to bardzo smaczne i wymyślne kompozycje. Oczywiście nie mając wykupionych śniadań, mając dostęp do saloniku masz śniadania w saloniku.)
+ Sofitel Shanghai Hyland

Czechy:
+ Mercure Ostrava Center

Grecja:
+ Sofitel Athens Airport

Malezja:
+Novotel Kuala Lumpur City Centre
+ Pullman Kuala Lumpur Bangsar

Niemcy:
+ Sofitel Berlin Kurfürstendamm
+ Novotel Muenchen City
+ Novotel Muenchen Airport

Tajlandia:
+ Novotel Phuket Vintage Park Resort
+ Pullman Bangkok Hotel G
+ Novotel Bangkok Siam
+ Novotel Bangkok Platinum Pratunam
+ Novotel Bangkok Sukhumvit 20
+ Novotel Hua Hin Cha Am Beach Resort and SPA

Węgry:
+ Novotel Budapest Centrum
+ Sofitel Budapest Chain Bridge

Wielka Brytania:
+Pullman Liverpool

Gwarancja dostępności pokoju: https://secure.accorhotels.com/pl/leclub/bod.html

Pokoje hotelowe w ciągu dnia, bez nocy, tzw. "day use":
https://all.accor.com/hotels-services-d ... x.en.shtml

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 14093 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 705  Następna
Autor Wiadomość
#221 PostWysłany: 15 Maj 2014 10:19 

Loty: 797
Kilometry: 1 027 865
Krajów: 72 / 33.6%
platynowy
Aby status był przedłużony mail powinien być mniej więcej takiej treści (przynajmniej ja taki otrzymałem):

"Naleza Panstwo do grupy naszych najwierniejszych klientów, dlatego z wielka radoscia pragniemy poinformowac, ze przedluzamy waznosc Panstwa karty Le Club Accorhotels Platinum na nastepny rok. Dzieki swojej karcie bedziesz mógl nadal cieszyc sie wspanialymi uslugami i przywilejami, z których korzystales dotychczas podczas swoich pobytów w hotelach grupy Accor
Panstwa nowa karta Le Club Accorhotels Platinum zostanie wyslana w ciagu 2 tygodni od daty konca waznosci aktualnej karty!"

To co dostał cimek to ma raczej związek z utrzymaniem punktów (które zgodnie z mailem przepadłyby gdyby nie odbyło się 1 noclegu we wskazanym terminie), a dalej zachęca do utrzymania statusu platinum tradycyjnym sposobem, punkty albo noclegi.
 Profil Relacje PM off  

Wakacje na Fuerteventurze z all inclusive 🌊⛳🏖️ 4* hotel Livvo Jandía Golf za 2599 PLN Wakacje na Fuerteventurze z all inclusive 🌊⛳🏖️ 4* hotel Livvo Jandía Golf za 2599 PLN
Wrześniowy wypad do Chorwacji za 889 PLN 🏖️🌊 Loty i 3 noce w 4⭐️ hotelu przy plaży na wyspie Pag ☀️🇭🇷 Wrześniowy wypad do Chorwacji za 889 PLN 🏖️🌊 Loty i 3 noce w 4⭐️ hotelu przy plaży na wyspie Pag ☀️🇭🇷
#222 PostWysłany: 15 Maj 2014 11:39 
Awatar użytkownika

niebieski
kacper451 napisał(a):
"Naleza Panstwo do grupy naszych najwierniejszych klientów, dlatego z wielka radoscia pragniemy poinformowac, ze przedluzamy waznosc Panstwa karty Le Club Accorhotels Platinum na nastepny rok. Dzieki swojej karcie bedziesz mógl nadal cieszyc sie wspanialymi uslugami i przywilejami, z których korzystales dotychczas podczas swoich pobytów w hotelach grupy Accor
Panstwa nowa karta Le Club Accorhotels Platinum zostanie wyslana w ciagu 2 tygodni od daty konca waznosci aktualnej karty!"

pisałeś do nich o przedłużenie czy tak sami ?
 Profil Relacje PM off  

#223 PostWysłany: 15 Maj 2014 13:39 

platynowy
Nie, sami od siebie zaoferowali.
 Profil Relacje PM off  

#224 PostWysłany: 16 Maj 2014 15:18 

Witam, jest JAKAŚ możliwość zdobycia wyższego statusu? (posiadam tylko HH silver..) Będę dziś spał w Novotelu Centrum w Warszawie i nie ukrywam, że przydała by się chociaż możliwość późniejszego wymeldowania..

POZdrawiam.
 Profil Relacje PM off  

#225 PostWysłany: 16 Maj 2014 15:26 

Loty: 154
Kilometry: 151 837
Krajów: 25 / 11.7%
srebrny
Poproś o możliwość późnego check outu, mogą się zgodzić niezależnie od posiadanego statusu.
 Profil Relacje PM off  

#226 PostWysłany: 17 Maj 2014 20:26 
Awatar użytkownika

niebieski
Ktoś wie, czy możliwy jest status match z club carlson gold do le club ?

#227 PostWysłany: 17 Maj 2014 23:15 
Awatar użytkownika

niebieski
Nie jest to obecnie możliwe.

Ostatnio edytowany przez Roku, 04 Mar 2016 01:41, edytowano w sumie 1 raz
Cytowanie - nie cytuj całego postu poprzednika jeżeli zaraz pod nim odpowiadasz
 Profil Relacje PM off  

#228 PostWysłany: 26 Maj 2014 11:15 

Loty: 551
Kilometry: 1 234 871
Krajów: 131 / 61.2%
złoty
czy punkty Accor mozna wykorzystać na rezerwację najtańszego pokoju tzn w opcji płatność z góry? Po zalogowaniu i przejściu do płatności nie widzę takiej możliwości.

#229 PostWysłany: 26 Maj 2014 11:36 

platynowy
Jeżeli Cie dobrze zrozumiałem to: nie za wszystkie hotele jest możliwość płatności punktami.
Możesz natomiast zamówić voucher (2000 Pkt) do zapłaty za nocleg ale wówczas to co poniżej wartości vouchera przepada a co wyżej to bedzie do dopłaty.
 Profil Relacje PM off  

#230 PostWysłany: 26 Maj 2014 11:44 

Zbanowany
maxima napisał(a):
czy punkty Accor mozna wykorzystać na rezerwację najtańszego pokoju tzn w opcji płatność z góry? Po zalogowaniu i przejściu do płatności nie widzę takiej możliwości.

Moim zdaniem mozna oplacic tylko cene regularna. Ale moge sie mylic, bo ostatnio nie wykorzystywalem punktow.
 Profil Relacje PM off  

#231 PostWysłany: 26 Maj 2014 12:10 

Loty: 47
Kilometry: 49 067
Krajów: 8 / 3.7%
niebieski
Ostatnio nocowałem przy użyciu voucherów. W związku z tym, że taka płatność możliwa jest tylko w opcji "flex", to przez stronę nie udało się zarezerwować najtańszej opcji, ale po rozmowie z kierownikiem hotelu, udało się klepnąć bezzwrotną rezerwację z płatnością na miejscu :)
Dzwoń do hotelu.
 Profil Relacje PM off  

#232 PostWysłany: 26 Maj 2014 12:35 

złoty
chodziło mi o to, że chcę zarezerwować 2 pokoje, zapłacić (jesli się da najniższą cenę, czyli bez możliwości zmiany) i wykorzystać przy płatności voucher (bo to płatność z góry by była). Przy wyższej cenie jest opcja, aby opłacić część pobytu punktami - w tej najniższej cenie mi się to ine pokazuje. więc pytanie czy to jest możliwe w ogóle.

Swoją drogą, czy rezerwując 2 pokoje dostanę za nie punkty, czy tylko za 1?

#233 PostWysłany: 26 Maj 2014 12:39 

Zbanowany
Cytuj:
Swoją drogą, czy rezerwując 2 pokoje dostanę za nie punkty, czy tylko za 1?

A kto spi w drugim?
 Profil Relacje PM off  

#234 PostWysłany: 26 Maj 2014 12:50 

złoty
znajomi, będzie 1 rezerwacja na w sumie 4 osoby (2 pokoje po 2osoby, dorośli)

Ostatnio edytowany przez Roku, 04 Mar 2016 01:41, edytowano w sumie 1 raz
Cytowanie - nie cytuj całego postu poprzednika jeżeli zaraz pod nim odpowiadasz
 Profil Relacje PM off  

#235 PostWysłany: 26 Maj 2014 12:56 

Zbanowany
To punkty beda tylko za Twoj pokoj.
 Profil Relacje PM off  

#236 PostWysłany: 26 Maj 2014 13:47 

złoty
sama sobie odpowiem :) i dla potomnych.
bez problemu zarezerwowałam najtańszy pokój w opcji bez anulacji na infolinii - oni widzą wtedy punkty i spokojnie odliczają. Pani dziwiła się, że online nie mogę tego zrobić, bo powinno też być dostępne.
Tak więc jak komuś zależy na najniższej cenie i wie, że nie anuluje, to na infolinii zabukują.

#237 PostWysłany: 09 Cze 2014 09:02 
Awatar użytkownika

Loty: 442
Kilometry: 537 690
Krajów: 57 / 26.6%
srebrny
Możecie sprawdzić czy u was na stronie accor punkty i status wyświetlają się prawidłowo?
Mam platinum, wczoraj się wymeldowałem z hotelu od tego czasu na stronie accor mam jak na obrazku poniżej i nie mogę się również zalogować przez aplikację mobilną (a do soboty wszystko było ok).

Jak próbuję na stronie skontaktować się z nimi przez maila to w polu: Wskaż kartę, której dotyczy wniosek nie ma mojej karty i nie da się przejść dalej.

Załączniki:
accor.jpg
accor.jpg [ 183.76 KiB | Obejrzany 2069 razy ]

#238 PostWysłany: 09 Cze 2014 09:18 

Ja mam to samo tez mam platinum i nie widze swoich punktow ani statusu d wczoraj wlasnie.

Przy okazji pytanie : majac platyne mam wstep do club lounge ale moge wejsc sam czy razem z osoba towarzyszaca ktora jest w moim pokoju zameldowana ???
 Profil Relacje PM off  

#239 PostWysłany: 09 Cze 2014 11:47 
Awatar użytkownika

tommytar napisał(a):
Ja mam to samo tez mam platinum i nie widze swoich punktow ani statusu d wczoraj wlasnie.

Spokojnie, bez stresu, mam informację bezpośrednio z centrali Accora we Francji, że aktualnie trwają prace konserwacyjne systemu i zapomnieli wywiesić 'karteczki' mówiącej o tym fakcie, a wszystko powinno wrócić do normy najpóźniej w dniu jutrzejszym
 Profil Relacje PM off  

#240 PostWysłany: 09 Cze 2014 15:08 
Awatar użytkownika

Jeśli pokój jest na 2 osoby to 2 mogą korzystać z saloniku.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 14093 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 705  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości