Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
Wątek poświęcony opiniom i wrażeniom z pobytów w hotelach sieci Accor: opisz-swoj-pobyt-upgrade-wrazenia,1578,32921

adres kontaktowy do BOK:
accor.customercare.pl@acc.accor-customercare.com
ewentualnie customercare@accor.com
zwrotnie odpisują (po polsku) ze skrzynki:
Guestrelations.Coordinator.en@acc.accor ... ercare.com
jako dalsza linia ewentualnie
guestexperience.gb@accor.com

Linki do kalendarzy miesiąca z cenami: viewtopic.php?p=914692#p914692
Lub jeśli znany jest kod hotelu, to link
Kod:
http://www.ibis.com/pl/booking/dispo-calendar.shtml?tarsCode=XXXX
gdzie XXXX to ten kod

Hotele ibis Budget biorące udział w programie Le Club Accorhotels (można płacić punktami i otrzymywać punkty za noclegi)
[+] Pokaż
Wszystkie w Polsce, Korei Płd, Japonii, Chile, Rosji, Meksyku, Kolumbii, Peru, Gruzji, Kambodży,
W Belgii tylko: Knokke, Gent Centrum Dampoort, Oostende airport, Blankenberge.
W Holandii tylko: Rotterdam The Hague Airport, Stein Maastricht, Amsterdam City South.
W UK tylko: Newport, Bromsgrove, Bishops Stortford London Stansted Airport, Burton Upon Trent Centre, Portishead Marina, Lancaster Centre, Dundee Camperdown, London Bromley Centre, Glasgow Cumbernauld, Sheffield Centre St Marys Gate.
W Brazylii wszystkie, oprócz Santos Gonzaga, Belo Horizonte Afonso Pena, SP Centro São João, Sertaozinho i SP Frei Caneca.
W Australii wszystkie, oprócz Sydney Airport, Melbourne Airport, Gosford, Perth Airport, Melbourne CBD, Windsor Brisbane.
W Hiszpanii, Niemczech, Portugalii, Francji, Austrii, Indonezji, Szwajcarii, Nowej Zelandii, Luksemburgu, Singapurze żaden.

Hotele Accor z salonikiem dla Platinum
https://www.accorhotels.com/leclub/user ... x.en.shtml
[+] Pokaż
Chiny
+ Novotel Citygate Hong Kong
+ Novotel Beijing Xinqiao (codziennie śniadania i kolacje gratis dla Platinum, w ciągu dnia przekąski)
+ Pullman Shanghai Jing An (Jedzenia nie jest za dużo w porze "free" czyli 18-20, ale za to bardzo smaczne i wymyślne kompozycje. Oczywiście nie mając wykupionych śniadań, mając dostęp do saloniku masz śniadania w saloniku.)
+ Sofitel Shanghai Hyland

Czechy:
+ Mercure Ostrava Center

Grecja:
+ Sofitel Athens Airport

Malezja:
+Novotel Kuala Lumpur City Centre
+ Pullman Kuala Lumpur Bangsar

Niemcy:
+ Sofitel Berlin Kurfürstendamm
+ Novotel Muenchen City
+ Novotel Muenchen Airport

Tajlandia:
+ Novotel Phuket Vintage Park Resort
+ Pullman Bangkok Hotel G
+ Novotel Bangkok Siam
+ Novotel Bangkok Platinum Pratunam
+ Novotel Bangkok Sukhumvit 20
+ Novotel Hua Hin Cha Am Beach Resort and SPA

Węgry:
+ Novotel Budapest Centrum
+ Sofitel Budapest Chain Bridge

Wielka Brytania:
+Pullman Liverpool

Gwarancja dostępności pokoju: https://secure.accorhotels.com/pl/leclub/bod.html

Pokoje hotelowe w ciągu dnia, bez nocy, tzw. "day use":
https://all.accor.com/hotels-services-d ... x.en.shtml

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 14100 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 649, 650, 651, 652, 653, 654, 655 ... 705  Następna
Autor Wiadomość
#13021 PostWysłany: 30 Lis 2023 23:56 

srebrny
Pewnie dlatego, że to płatność cykliczna.
 Profil Relacje PM off  

Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️ Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️
Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN
#13022 PostWysłany: 01 Gru 2023 00:10 

złoty
Trzeba pamiętać o zakończeniu współpracy:

Kod:
3.5.3. Subscription payment is via credit card and renewal occurs automatically if the subscriber does not wish to cancel ALL Signature. The available options are: (i) Recurring monthly payment: in this modality, the credit card will be debited monthly in the respective monthly fee and plan chosen by the subscriber; (ii) Quarterly cash plan: in this modality, the credit card will be debited every three months in the respective quarterly value and plan chosen by the subscriber; (iii) Annual one-time plan: in this modality, the credit card will be debited annually in the respective value of the annual fee and plan chosen by the subscriber.

Kod:
3.5.5. In accordance with article 49 of the Defense Code, the subscriber may withdraw from this instrument within 7 (seven) days from the date of joining ALL Signature or requesting a change to the plan. If this right of repentance is exercised by the Subscriber, any amounts paid, in any capacity, during the reflection period, will be returned and the points credited by the Club will be refunded.

Kod:
3.5.10. For requests to cancel the ALL Signature subscription, the subscriber can use the account settings or contact the specific channel for this purpose [customercare@accor.com]. The options are: immediate cancellation and cancellation requested at the end of the period, in which cancellation is scheduled for the day before the next payment renewal.

Ciekawym punktem jest ten o niewygasających puntach:
Kod:
3.2.4. Points that do not expire: while the Club subscription is valid, Reward points do not expire.
 Profil Relacje PM off
jotr lubi ten post.

#13023 PostWysłany: 01 Gru 2023 10:28 

Dokladnie, wg regulaminu, tak dlugo jak ma sie wazna subskrypcje to punkty nie wygasaja.
I tak jak trafnie zauwazyl @Chupacabra trzeba pamietac o zakonczeniu subskrypcji, jesli nie chcemy aby sie odnowila po zakonczeniu aktualnego okresu.
Mozna to zrobic bez problemu po zalogowaniu sie na swoje konto All Accor, warto ustawic sobie jakies przypomnienie w telefonie, bo latwo bedzie o tym zapomniec za rok, jesli ktos wykupil teraz w promocji roczna subskrypcje :)
 Profil Relacje PM off  

#13024 PostWysłany: 01 Gru 2023 17:41 

niebieski
Czy w tym roku jest jakiś Kalendarz Adwentowy?
 Profil Relacje PM off  

#13025 PostWysłany: 01 Gru 2023 20:24 

srebrny
Coś takiego wynalazłem, ale bez jakiegoś dalszego przekierowania:

Profil Relacje PM off  

#13026 PostWysłany: 02 Gru 2023 07:43 
Awatar użytkownika

Loty: 591
Kilometry: 1 041 285
Krajów: 86 / 40.2%
platynowy
Na maila dostałem ofertę (być może dedykowaną) podwójnych punktów dla rezerwacji przez aplikację do 31.12.2023. Termin pobytu do 31.03.2024.
Konieczna rejestracja.ImageImage
 Profil Relacje PM off
kacper451 lubi ten post.

#13027 PostWysłany: 02 Gru 2023 10:09 

złoty
@pawfazi Raczej tylko dla posiadających subskrypcję na ALL Plus w Azji
 Profil Relacje PM off  

#13028 PostWysłany: 04 Gru 2023 20:13 

srebrny
Wersja kalendarza adwentowego dla US i CA w tym roku jest taka: https://12limitlessgifts.com/.
Nie trzydziestodniowa, a dwunastodniowa.
Z warunków:
Additional Requirements to Win: Potential winners will become confirmed winners (each a “Winner”) after meeting the requirements that follow. Failure to do so will result in disqualification and an alternate winner may be selected by the means set forth above. Potential winners will be required to:
(1) Verify their ALL – Accor Live Limitless membership number;
(2) Sign and return, within forty-eight (48) hours of notification and if provided by Sponsor, an Affidavit of Eligibility, a Liability Waiver, a Publicity Release (where allowable), a W-9 Form (if the potential winner is a U.S. resident) and/or a Declaration and Release if potential winner is a Canadian resident or as otherwise determined by Sponsor (collectively, “the Releases”).
Please note: as indicated above, if you are a potential winner of a prize valued at $600.00 USD or more and a U.S. resident, you will be required to furnish your social security number which Sponsor will use only as set forth above; and
(3) if any potential winner is a Canadian resident, he or she will be required to correctly answer a time-limited skill-testing question without any assistance in order to become a Winner. The skill-testing question may be part of the Releases or may be provided separately.

Ostatnio edytowany przez Tulio, 04 Gru 2023 20:23, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off
4 ludzi lubi ten post.
michcioj uważa post za pomocny.

#13029 PostWysłany: 04 Gru 2023 20:15 

Loty: 16
Kilometry: 20 948
Krajów: 6 / 2.8%
niebieski
jotr napisał(a):
Moze sie komus przyda - Accor zdjal blokade na subskrypcje karty All Signature, ktora wczesniej byla dostepna tylko dla osob z brazylijskim "peselem".
Aktualnie do jutra (30.11) wlacznie mozna wykupic subskrypcje z kodem rabatowym 15% przy subksrypcji rocznej lub 50% przy subksrypcji miesiecznej/kwartalnej. (......)

Link do skorzystania z promocji (kody rabatowe sa podane w tekscie na stronie):
https://all.accor.com/a/pt-br/subscript ... 990a18b8f9

Kurde szkoda że nie zajrzałem do wątku na koniec listopada bo właśnie braknie mi około punktów do utrzymania Golda na moim koncie i już się z tym pogodziłem że go stracę, ale widzę że jest światełko w tunelu na koncie żony (teraz silver)

Doradżcie proszę jak to rozegrać , widzę że promka dalej jest aktualna jedynie kod rabatowy już stracił ważność (ale to pikuś )
Na drugim koncie brakuje mi około 2100 punktów status do golda z czego minimum ponad 1k dostanę za najbliższe 4 noclegi w weekend w Trójmieście ,i właśnie kolejne ten brakujący 1000 punktów może by było warto pokusić się na zakup którejś sunskrybcji i ewentualnie potem zrezygnować jeżeli bym brał miesięczną czy kwartalną?
 Profil Relacje PM off  

#13030 PostWysłany: 05 Gru 2023 11:41 
Awatar użytkownika

Loty: 249
Kilometry: 457 365
Krajów: 46 / 21.5%
niebieski
@kewatkO może łatwiej będzie Ci uzbierać odpowiednią liczbę noclegów, jak coś to możesz rozważyć zakup jednej z kart z poniższego linku. Karty dają odpowiednio 10 lub 20 nocy statusowych.
https://all.accor.com/loyalty-program/all-plus/index.pl.shtml
 Profil Relacje PM off
kewatkO lubi ten post.

#13031 PostWysłany: 05 Gru 2023 12:34 

Loty: 336
Kilometry: 348 358
Krajów: 37 / 17.3%
niebieski
Podpowiedzcie mi proszę, czy to standardowa praktyka za granicą, czy wymysł hotelu?
W Ibisie w Rydze chciałem skorzystać z przedłużonego pobytu do godziny 17.00 (mam Silvera). Powiedziano mi, że mogę zostać do godziny 15.00, ale za pobyt do 17.00 muszę zapłacić 20 euro (chociaż hotel nie był pełny). W polskich Ibisach, w których wcześniej bywałem, bez problemu można zostać do 17.00 i nikt nie wspomina o dopłacie.
 Profil Relacje PM off  

#13032 PostWysłany: 05 Gru 2023 12:35 

srebrny
Tak bywa...
 Profil Relacje PM off  

#13033 PostWysłany: 05 Gru 2023 12:37 
Awatar użytkownika

Loty: 101
Kilometry: 94 804
Krajów: 17 / 7.9%
niebieski
Tom Stedd napisał(a):
Podpowiedzcie mi proszę, czy to standardowa praktyka za granicą, czy wymysł hotelu?
W Ibisie w Rydze chciałem skorzystać z przedłużonego pobytu do godziny 17.00 (mam Silvera). Powiedziano mi, że mogę zostać do godziny 15.00, ale za pobyt do 17.00 muszę zapłacić 20 euro (chociaż hotel nie był pełny). W polskich Ibisach, w których wcześniej bywałem, bez problemu można zostać do 17.00 i nikt nie wspomina o dopłacie.

Normalna praktyka w wielu hotelach. Czasem nawet nocując w tym samym hotelu raz dadzą Ci zostać tak długo bezpłatnie a drugi raz za opłatą.

#13034 PostWysłany: 06 Gru 2023 11:01 
Awatar użytkownika

srebrny
Czy ktos z korzystających może mi powiedzieć jak wygląda sprawa z suite night upgrade?
Na przykładzie Pragi i hotelu Mgallery pokazuje mi że aby mieć upgrade to muszę zarezerwowac apartament junior typu de luxe, ostatni na liście jest apartament Kafka. Czy w ramach tej usługi z automatu wrzucą mnie do tego najwyższego czy jednak dostanę ten junior de luxe?
w innim przypadku np Fairmont w Monte Carlo pokazuje mi apartament typu junior i tyle na liście pomimo że bez tej usługi oferują więcej i lepszych apartamentów, czy w takim razie dostanę tylko to co na liście czy jest szansa na te dużo lepsze? dzięki
 Profil Relacje PM off  

#13035 PostWysłany: 06 Gru 2023 11:51 
Awatar użytkownika

Loty: 478
Kilometry: 508 581
Krajów: 56 / 26.2%
niebieski
@Andi gdy rok temu orientowałem się w temacie, to wtedy trzeba było zarezerwować tak jak piszesz - jeden level niżej niż suite, ale przez call center. Tak szczerze przy platynie od kilku lat, ani razu nie skorzystałem z tej opcji, bo po prostu wychodzi dużo, dużo drożej, a z reguły i tak dają lepszy pokój niż rezerwujesz.
 Profil Relacje PM off
Andi uważa post za pomocny.

#13036 PostWysłany: 06 Gru 2023 20:52 
Awatar użytkownika

To wszystko zależy od hotelu. We wrocławskim MGallery w cenie standardowego pokoju przy suit night upgrade dostaje się z automatu apartament typu junior a więc 4 kategorie wyżej, w warszawskim Sofitelu apartament junior dostaje się przy rezerwacji pokoju superior... Więc z tym suit night upgrade różnie bywa ;p jak to w Accor
 Profil Relacje PM off  

#13037 PostWysłany: 09 Gru 2023 22:26 

Loty: 1
Kilometry: 1 342
Krajów: 2 / 0.9%
-- 09 Gru 2023 21:26 --

Czy ktoś z was ma jakieś informacje na temat Mercure Szklarska Poręba?
Nagle zniknął z aplikacji Accor, na stronie pojawia się jakiś error. Szkoda by było gdyby zniknął z ich portfolio :(

-- 09 Gru 2023 21:26 --

Czy ktoś z was ma jakieś informacje na temat Mercure Szklarska Poręba?
Nagle zniknął z aplikacji Accor, na stronie pojawia się jakiś error. Szkoda by było gdyby zniknął z ich portfolio :(
 Profil Relacje PM off  

#13038 PostWysłany: 10 Gru 2023 10:10 
Awatar użytkownika

Loty: 591
Kilometry: 1 041 285
Krajów: 86 / 40.2%
platynowy
Niestety ten hotel Mercure Szklarska Poręba nie jest już w sieci Accor.
Teraz nazywa się Hotel Bergo. Szkoda :-(
 Profil Relacje PM off
skrzat lubi ten post.
skrzat uważa post za pomocny.

#13039 PostWysłany: 11 Gru 2023 15:15 

Ciekawe co się podziało, ledwie 1,5 roku w sieci…
 Profil Relacje PM off  

#13040 PostWysłany: 11 Gru 2023 15:29 
Awatar użytkownika

Loty: 769
Kilometry: 1 122 711
Krajów: 83 / 38.8%
HON fly4free
Właściciel doszedł do wniosku, że mi się nie opłaca płacić Accorowi
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 14100 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 649, 650, 651, 652, 653, 654, 655 ... 705  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość