Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
Wątek poświęcony opiniom i wrażeniom z pobytów w hotelach sieci Accor: opisz-swoj-pobyt-upgrade-wrazenia,1578,32921

adres kontaktowy do BOK:
accor.customercare.pl@acc.accor-customercare.com
ewentualnie customercare@accor.com
zwrotnie odpisują (po polsku) ze skrzynki:
Guestrelations.Coordinator.en@acc.accor ... ercare.com
jako dalsza linia ewentualnie
guestexperience.gb@accor.com

Linki do kalendarzy miesiąca z cenami: viewtopic.php?p=914692#p914692
Lub jeśli znany jest kod hotelu, to link
Kod:
http://www.ibis.com/pl/booking/dispo-calendar.shtml?tarsCode=XXXX
gdzie XXXX to ten kod

Hotele ibis Budget biorące udział w programie Le Club Accorhotels (można płacić punktami i otrzymywać punkty za noclegi)
[+] Pokaż
Wszystkie w Polsce, Korei Płd, Japonii, Chile, Rosji, Meksyku, Kolumbii, Peru, Gruzji, Kambodży,
W Belgii tylko: Knokke, Gent Centrum Dampoort, Oostende airport, Blankenberge.
W Holandii tylko: Rotterdam The Hague Airport, Stein Maastricht, Amsterdam City South.
W UK tylko: Newport, Bromsgrove, Bishops Stortford London Stansted Airport, Burton Upon Trent Centre, Portishead Marina, Lancaster Centre, Dundee Camperdown, London Bromley Centre, Glasgow Cumbernauld, Sheffield Centre St Marys Gate.
W Brazylii wszystkie, oprócz Santos Gonzaga, Belo Horizonte Afonso Pena, SP Centro São João, Sertaozinho i SP Frei Caneca.
W Australii wszystkie, oprócz Sydney Airport, Melbourne Airport, Gosford, Perth Airport, Melbourne CBD, Windsor Brisbane.
W Hiszpanii, Niemczech, Portugalii, Francji, Austrii, Indonezji, Szwajcarii, Nowej Zelandii, Luksemburgu, Singapurze żaden.

Hotele Accor z salonikiem dla Platinum
https://www.accorhotels.com/leclub/user ... x.en.shtml
[+] Pokaż
Chiny
+ Novotel Citygate Hong Kong
+ Novotel Beijing Xinqiao (codziennie śniadania i kolacje gratis dla Platinum, w ciągu dnia przekąski)
+ Pullman Shanghai Jing An (Jedzenia nie jest za dużo w porze "free" czyli 18-20, ale za to bardzo smaczne i wymyślne kompozycje. Oczywiście nie mając wykupionych śniadań, mając dostęp do saloniku masz śniadania w saloniku.)
+ Sofitel Shanghai Hyland

Czechy:
+ Mercure Ostrava Center

Grecja:
+ Sofitel Athens Airport

Malezja:
+Novotel Kuala Lumpur City Centre
+ Pullman Kuala Lumpur Bangsar

Niemcy:
+ Sofitel Berlin Kurfürstendamm
+ Novotel Muenchen City
+ Novotel Muenchen Airport

Tajlandia:
+ Novotel Phuket Vintage Park Resort
+ Pullman Bangkok Hotel G
+ Novotel Bangkok Siam
+ Novotel Bangkok Platinum Pratunam
+ Novotel Bangkok Sukhumvit 20
+ Novotel Hua Hin Cha Am Beach Resort and SPA

Węgry:
+ Novotel Budapest Centrum
+ Sofitel Budapest Chain Bridge

Wielka Brytania:
+Pullman Liverpool

Gwarancja dostępności pokoju: https://secure.accorhotels.com/pl/leclub/bod.html

Pokoje hotelowe w ciągu dnia, bez nocy, tzw. "day use":
https://all.accor.com/hotels-services-d ... x.en.shtml

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 14104 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 642, 643, 644, 645, 646, 647, 648 ... 706  Następna
Autor Wiadomość
#12881 PostWysłany: 07 Wrz 2023 17:19 
Awatar użytkownika

Loty: 592
Kilometry: 1 042 431
Krajów: 86 / 40.2%
platynowy
Podwyższony cashback na TCB w wersji UK do 15%

Załączniki:
accor.png
accor.png [ 47.24 KiB | Obejrzany 2136 razy ]
 Profil Relacje PM off
cyberjarek lubi ten post.
savoj uważa post za pomocny.

Wakacje all inclusive w Egipcie od 2624 PLN 🍹🍉 Loty z 10 miast + 4* hotel przy plaży 🐠🐚 Wakacje all inclusive w Egipcie od 2624 PLN 🍹🍉 Loty z 10 miast + 4* hotel przy plaży 🐠🐚
Piękna włoska wyspa w wydaniu lux ✨🥂 All inclusive na Sardynii za 1889 PLN (loty + ⭐⭐⭐⭐ hotel) ☀️🏖️ Piękna włoska wyspa w wydaniu lux ✨🥂 All inclusive na Sardynii za 1889 PLN (loty + ⭐⭐⭐⭐ hotel) ☀️🏖️
#12882 PostWysłany: 08 Wrz 2023 01:25 

kacper87 napisał(a):
z subskrypcją ALL plus Voyageur w ogóle są niezłe jaja
oto moja historia:
po zakupieniu subskrypcji ceny rosną zamiast maleć :D

podaje przykład w zrzutach ekranach: ten sam hotel, ten sam okres, ten sam pokój tylko jedno okno zalogowany jako "anonimowy" a drugie jak członek ALL PLUS.

napisałem do Accora i taką otrzymałem odpowiedź:
"Szanowny Panie,
Dziękujemy za kontakt z działem obsługi klienta ALL - Accor Live Limitless.
Kontaktujemy się z Panem w odpowiedzi na zapytanie dotyczące stawek w ALL Plus Voyageur.
Przykro nam, ale nie jesteśmy w stanie odpowiedzieć bezpośrednio, więc pozwoliliśmy sobie na przesłanie Pana sprawy do odpowiedniego działu, który się tym zajmie."

i już tak czekam czekam i czekam
To nawet ciężko nazwać komedią :D

Update: po 28 dniach ???!!! otrzymałem taką oto odpowiedź:

Szanowny Panie,

Kontaktujemy się ponownie w sprawie stawki dla ALL Plus Voyageur.

Zgodnie z informacjami, które otrzymaliśmy od naszego działu technicznego różnice w stawkach mogą wynikać ze względu na wprowadzenie ich do systemu i hotel musi otworzyć sprawę w celu poprawienia stawek, które są niezgodne.

Chcielibyśmy podziękować Panu za zgłoszenie nam tego problemu, ponieważ możemy się skontaktować z hotelem Mercure Larnaca Beach Resort, aby otworzyli sprawę w celu sprawdzenia i poprawienia tych stawek.

Bardzo przepraszamy za zaistniałą sytuacje i dziękujemy za cierpliwość.

Dziękujemy za bycie jednym z naszych najbardziej lojalnych klientów o statusie Diamond i życzymy wyjątkowego przyszłego pobytu.

W przypadku dalszych pytań pozostajemy do Pańskiej dyspozycji.

Z wyrazami szacunku,
Katarzyna
ALL - Accor Live Limitless
Customer Service

Coraz bardziej przekonuje się, że Accor to stan umysłu…

Mercure Larnaca to w ogóle mało co ogarnia. Właśnie jestem świeżo po pobycie i żeby wszystko załatwić tak jak powinno być musiałem z nimi kilkanaście maili wymienić + 3 z centrala accora, finalnie i tak nie naliczyli mi wszystkich pkt status i rewards oraz nocek więc przed chwilą kolejne dwa @ poszły ?
 Profil Relacje PM off  

#12883 PostWysłany: 08 Wrz 2023 12:05 

złoty
Teraz (tylko) do Accor Plus Explorer dorzucają 2500 pkt (€50 zniżki na rezerwacje)

Uwzględniając wartość punktów wychodzi ~490zł za jedną darmową nockę.

https://www.accorplus.com/my/accorlivel ... rd-points/
 Profil Relacje PM off
kacper451 lubi ten post.

#12884 PostWysłany: 08 Wrz 2023 14:54 

adikrakow napisał(a):
Mercure Larnaca to w ogóle mało co ogarnia. Właśnie jestem świeżo po pobycie i żeby wszystko załatwić tak jak powinno być musiałem z nimi kilkanaście maili wymienić + 3 z centrala accora, finalnie i tak nie naliczyli mi wszystkich pkt status i rewards oraz nocek więc przed chwilą kolejne dwa @ poszły ?

To chyba zalezy na kogo sie trafi w recepcji. Bylem w tym hotelu w lipcu, wszystkie punkty i noce dodane prawidlowo na konto w ciagu 4 dni od wymeldowania.
Przy meldowaniu rozpoznany status - otrzymalismy upgrade pokoju oraz butelke wina i kosz owocow jako wstawka powitalna.
 Profil Relacje PM off  

#12885 PostWysłany: 08 Wrz 2023 22:08 

Chupacabra napisał(a):
Może ktoś jest zainteresowany wspólnym zakupem malezyjskiego Accor Plus w wariancie Explorer Plus, którego benefity są opisane tu: https://www.accorplus.com/my/benefits/
Przy zakupie "secondary membership", podczas zakupu pierwszego, cena obu to 1190MYR + 400MYR = 1590MY (około 1400PLN, czyli po 700PLN na osobę).
Secondary members enjoy all the benefits of a Traveller membership.

Zapraszam na priv.

Czy jakiekolwiek z tych benefitów będą respektowane w Europie?
 Profil Relacje PM off  

#12886 PostWysłany: 08 Wrz 2023 23:16 
Awatar użytkownika

Nie. Dla Europy są inne karty

https://all.accor.com/promotions-offers ... 3.pl.shtml
 Profil Relacje PM off  

#12887 PostWysłany: 09 Wrz 2023 05:34 
Awatar użytkownika

złoty
Pierwszy raz zdarzyło mi się nocować w Ibisie Burger po dodaniu ich do programu i rozpoznanie statusu (gold) to do wyboru kawa, herbata bądź woda. Niby nic, ale miło.Image
 Profil Relacje PM off
Misiatek lubi ten post.

#12888 PostWysłany: 09 Wrz 2023 11:22 

srebrny
Cytuj:
Ibisie Burger

:roll: :P
 Profil Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.

#12889 PostWysłany: 10 Wrz 2023 10:00 

Loty: 115
Kilometry: 149 522
Krajów: 17 / 7.9%
platynowy
Czy ktoś z goldem lub wyżej chciałby pomóc z rezerwacją?

Potrzebuję noclegu na jedną nockę z wydłużoną dobą, łudzę się, że goldzik trochę mi w tym pomoże ;)
 Profil Relacje PM off  

#12890 PostWysłany: 10 Wrz 2023 10:55 
Awatar użytkownika

A zdradzisz jak niby miałby pomóc, jeśli nie będzie tego golda z tobą podczas pobytu w hotelu?
 Profil Relacje PM off  

#12891 PostWysłany: 10 Wrz 2023 13:04 

platynowy
Jak przejdzie to, co chcę sprawdzić, to zdradzę ;)

Generalnie nawet jeśli nie przejdzie, to jestem w punkcie wyjścia jak z własną rezerwacją bez statusu, więc nie mam nic do stracenia.
 Profil Relacje PM off  

#12892 PostWysłany: 10 Wrz 2023 13:06 
Awatar użytkownika

Loty: 101
Kilometry: 94 804
niebieski
Zostaw bagaż w recepcji, idź na herbatkę, bez kombinowania :)

#12893 PostWysłany: 10 Wrz 2023 13:32 

niebieski
Mic Glu napisał(a):

Drogo, ja w maju płaciłem 55,20€
 Profil Relacje PM off  

#12894 PostWysłany: 10 Wrz 2023 13:37 

platynowy
Chciałabym, ale mając 2 bombelki pod opieką i spotkania w robocie, które mogę srednio przeprowadzić z lobby czy innego Starbucksa mnie trochę ograniczają ;)

Poki co temat nieaktualny, rezerwacja zrobiona, zobaczymy w środę ;)
 Profil Relacje PM off  

#12895 PostWysłany: 14 Wrz 2023 19:04 
Awatar użytkownika

Loty: 212
Kilometry: 423 281
Krajów: 32 / 15.0%
Za LoyaltyLobby - szykuje się Flash Sale w dn. 18-22/09/2023 na pobyty 2+ noce między 29/10 a 11/12/2023:
https://all.accor.com/promotions-offers/special-offers/owm010316-001-flash-sale.en.shtml
 Profil Relacje PM off
5 ludzi lubi ten post.

#12896 PostWysłany: 16 Wrz 2023 11:36 

Dodam od siebie, że noce za dwie karty All Plus wpadły równo po 20 dniach od zakupu.
 Profil Relacje PM off
pawfazi lubi ten post.

#12897 PostWysłany: 16 Wrz 2023 14:36 
Awatar użytkownika

niebieski
Ponieważ zbliża się koniec roku i wiele osób będzie myślało o przedłużeniu ważności punktów, przypominam o istnieniu serwisu https://collections.accor.com/en/.

Trzeba się zalogować danymi z accora, a następnie wybrać sklep i przejść na jego francuską stronę poprzez serwis collections - to niezbędne, żeby transakcja się zarejestrowała. Potem można już przejść na stronę lokalną (w tym samym oknie), zrobić zakupy, zapłacić, itd. Dzień lub dwa po zakupie przyjdzie mail potwierdzający, czy transakcja się zarejestrowała. Od tego czasu mija przeważne ok. 30-45 dni do wpłynięcia punktów na konto i przedłużenia ważności punktów o rok. Dzień przed przekazaniem punktów przychodzi jeszcze mail z informacją, ile ich dokładnie będzie.

Ważne: jeżeli zrobicie zamówienie w ten sposób, to punkty naliczą się jedynie za rzeczy, które nie zostaną zwrócone. Nie ma więc sensu robić zamówienia i go zwracać w całości.

Do tej pory przetestowane wielokrotnie m.in. z: aliexpress, H&M, Asos, Farfetch, Pandorą, Bonprix czy Body Shop.
4 ludzi lubi ten post.

#12898 PostWysłany: 17 Wrz 2023 19:37 
Awatar użytkownika

srebrny
Czy jest gdzieś aktualna lista hoteli z salonikiem(generalnie chodzi mi o hotele w Azji)? podwieszony link niestety jest nieaktualny, dzięki
PS. Chyba że jest jakiś klucz po jakim można wnioskować że dany hotel posiada salonik, np jakiś Sofitel posiada to znaczy że Sofitele inne też na 100% będą mieć, to samo dotyczy Pullman, Grand Mercure itp?
 Profil Relacje PM off  

#12899 PostWysłany: 17 Wrz 2023 19:43 

Loty: 801
Kilometry: 1 030 727
Krajów: 72 / 33.6%
platynowy
No bez jaj :lol:

https://all.accor.com/loyalty-program/u ... x.pl.shtml
 Profil Relacje PM off  

#12900 PostWysłany: 17 Wrz 2023 20:02 
Awatar użytkownika

srebrny
@kacper451 o tym wlasnie pisałem, info w tym zestawieniu jest nieaktualne niestety
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 14104 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 642, 643, 644, 645, 646, 647, 648 ... 706  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 4 gości