Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 68 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4  Następna
Autor Wiadomość
#41 PostWysłany: 18 Paź 2016 19:11 

niebieski
Czy miał ktoś z Was przypadek, że w trakcie promocji zmieniła się liczba zadań do wykonania do otrzymania bonusu?

Początkowo miałem w warunkach bonusu "Complete 4 of the 5 offers..." a w pewnym momencie zmieniło się na "Complete 4 of the 6 offers...".

Zadania są takie jak były: pięć normalnych i "pod kreską" bonus oraz September Bonus Offer (już rozliczony).
 Profil Relacje PM off  

Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️ Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️
Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN
#42 PostWysłany: 18 Paź 2016 19:26 
Awatar użytkownika

Loty: 179
Kilometry: 458 354
Krajów: 44 / 20.6%
srebrny
Zdarzają się takie sytuacje. Mi zmieniła się liczba zadań do zdobycia bonusu, bodajże w poprzedniej edycji.
 Profil Relacje PM off  

#43 PostWysłany: 20 Paź 2016 09:20 

srebrny
Mam odpowiedź z IHG odnośnie zmiany preferencji punkty / mile:
You may change your earning preference to points or miles as this promotion caters to both miles earner and points earner. Once you change your earning preference to miles, You will still be earning bonus points on the Accelerate promotion, while on your stay, if you already change your earning preference to miles then you will be earning miles for that stay.
Wydaje się zatem, że wszystko powinno być ok.
 Profil Relacje PM off
kamo375 uważa post za pomocny.

#44 PostWysłany: 03 Lis 2016 01:00 

niebieski
Jestem nowy w IHG. Zalozylem konto i robie Accelerate do 31500pkt.

500 sciagniecie apki - ok
2000 3 rezerwacje do 15 grudnia - ok
2000 rezerwacje w dwoch brandach hotelowych - ok
2000 rezerwacje przez stawke "Your Rate" - jak to zrobic w Polsce?? Zapisalem sie do programu i nic.

Bonus za 3z4 zadan 10000
Bonus za 4z4 zadan 15000

Od tego "Your Rate" zalezy 15000pkt :/ Rezerwowalem dwa noclegi przez Advance Saver Rate. Czy oni te rezerwacje uznaja skoro w Polsce/Czechach/Slowacji/Wegrzech nie wprowadzili stawek "Your Rate" ???

Prosze o pomoc.
 Profil Relacje PM off  

#45 PostWysłany: 03 Lis 2016 09:19 

niebieski
Do zadania Your Rate zalicza się też najniższa stawka w pokoju standardowym płatna od razu. Raz zarezerwowałem stawkę z Bonus Points i mi nie zakwailifikował pobyt. Natomiast z Advance Saver Rate już tak.
Może ktoś bardziej doświadczony potwierdzi.
 Profil Relacje PM off  

#46 PostWysłany: 03 Lis 2016 12:45 

niebieski
Napisalem mail do IHG z pytaniem co teraz z moim Accelerate, skoro nie udostepniaja wszedzie stawek "Your Rate" a ja rezerwowalem Advance Saver Rate non refundable - a w hotelach gdzie wystepuja, to sa nawet drozsze niz Your Rate. Zobaczymy co mi odpowiedza. Ma ktos jakies doswiadczenie z tym?
 Profil Relacje PM off  

#47 PostWysłany: 03 Lis 2016 13:04 

srebrny
Masz rezerwacje nieodwoływalne, więc odpowiedź z IHG Ci teraz niczego nie zmieni.
Trzeba było zobaczyć jak Ci się pobyt rozliczy (może być jak u @‌krzysztof.ka‌ i nie będziesz miał problemu).
Bo IHG może napisać, że trzeba zatem rezerwować tam, gdzie takie stawki są.
Przecież nieraz były zadania typu Globtrotter, których w Polsce nie wykonasz.
Jak będziesz miał taką negatywną odpowiedź, to claima nie uznają, gdyby coś poszło nie po Twojej myśli.
 Profil Relacje PM off  

#48 PostWysłany: 03 Lis 2016 13:25 

niebieski
@‌Tulio‌ Dzieki za odpowiedz. Napisalem mail, bo chce miec jasnosc, ze jezeli nie beda sie liczyc to jedna moge odstapic w rodzinie. Inna sprawa, ze nie przypuszczalem, ze siec jest niejednolita jezeli chodzi o stawki i mozliwosci rezerwacji :/ Raz komus rozlicza, innym razem komus nie rozlicza. Uzywalem dotad Accora i tam to byl standard.
 Profil Relacje PM off  

#49 PostWysłany: 03 Lis 2016 18:55 

niebieski
To moje pierwsze kroki w tym temacie. Zapisałem się do bieżącej akcji Acccelerate. Jednym z zadań jest: " Download the IHG® App". Zrobiłem to na telefonie z androidem. Nie dostałem żadnych punktów. Mój kolejny problem wiąże się z rezerwacją hotelu poprzez wspomnianą aplikację. Wybieram dany hotel, termin, stawkę itd. Wreszcie dochodzę do momentu gdzie na dole mam napis "swippe to book" i nic się nie dzieje. Nie mam w systemie zdefiniowanej karty kredytowej (szukałem i nie wiem gdzie jest ta opcja) więc próbowałem wpisać dane karty podczas rezerwacji. Po wpisaniu nic się nie dzieje. Nie wiem co robię źle.
 Profil Relacje PM off  

#50 PostWysłany: 03 Lis 2016 19:10 

srebrny
Musisz "przeciągnąć, przesunąć", a nie naciskać na ten przycisk :)
 Profil Relacje PM off
vivere lubi ten post.
dyzio1 uważa post za pomocny.

#51 PostWysłany: 03 Lis 2016 20:39 

niebieski
Nie ma jak śmiać się z samego siebie :). Tyle czasu kombinowałem!
 Profil Relacje PM off  

#52 PostWysłany: 03 Lis 2016 21:58 

niebieski
@‌dyzio1 ta sprawa moze Cie zainteresuje, dostalem odpowiedz na pytanie o noclegi ze stawki Your Stay, o ktorych pisal @‌krzysztof.ka‌. Odpowiedz brzmi sa noclegi na swiecie za stawki "Your Stay" poza Polska/Czechami/Slowacja/Wegrami i w tych innych krajach noclegi sie kwalifikuja. Odpowiedzi jednoznacznej czy zalicza do promocji noclegi w Polsce ze stawek Advanced Saver Rate nie dostalem, tak naprawde slowem o tym sie nie zajakneli. Wiec albo zlicza i zdobedzie sie pelne 31500pkt albo nie zlicza i bedzie tylko 16500pkt.
 Profil Relacje PM off  

#53 PostWysłany: 04 Lis 2016 15:25 

srebrny
Czyli tak jak przewidywałem, że w tym tonie Ci odpiszą ...

Ja w zeszłym roku miałem w Accelerate zadanie:
Corporate Account Bonus (Stay 8 times using your negotiated rate).
Przyznali mi rację, że nie mogę tego zadania wykonać, po 2 mailach ręcznie naliczyli 10.400 pkt., a ponieważ do BigWina miałem 4 zadania z 5-ciu, to też się udało całego Accelerate wykonać, mimo braku tego Corporate Account Bonus.
W Twoim przypadku jednak jest różnica, bo masz szansę zrobić wymaganą rezerwację.
Powodzenia zatem, skoro komuś tak zaliczyli, to możesz liczyć, że u Ciebie będzie podobnie, to nie Accor :)
 Profil Relacje PM off  

#54 PostWysłany: 15 Lis 2016 10:03 

niebieski
Sytuacja ze stawkami Your Stay sie o tyle uproscila / skomplikowala, ze sa juz dostepbe dla hoteli w Polsce i one na pewno sa kwalifikujace przy accelerate.

Pojawily sie miedzy 2 listopada kiedy rezerwowalem noclegi a 11 listopada kiedy bylem w hotelu. Jest to dobra informacja dla wszystkich, ktorzy dopiero planuja wyjazdy, zla dla tych ktorzy juz byli. Chyba, ze uznane do promocji zostana Advance Saver Rate i nie bedzie trzeba skladac reklamacji, ze sa nierowne warunki dla klientow w czasie promocji.
 Profil Relacje PM off  

#55 PostWysłany: 18 Lis 2016 13:41 

Potrzebuje do wykonania zadania nicleg w jakiejs innej marce niz holiday in express. No show przejdzie? Znacie cos taniego? Najtaniej znalazlam holiday inn w moskwie 34$.
 Profil Relacje PM off  

#56 PostWysłany: 23 Lis 2016 01:00 
Awatar użytkownika

Loty: 874
Kilometry: 1 445 771
Krajów: 134 / 62.6%
srebrny
Zamiast robic no show za 150zl, w zaleznosci od tego skad jestes, wyskocz z zona/dziewczna/kochanka/kochankiem na weekend do Jozefowa lub Bydgoszczy, wydasz niewiele wiecej :)
vivere lubi ten post.

#57 PostWysłany: 23 Lis 2016 09:24 

niebieski
Mam taką sytuację, zrobiłem nocleg, dostałem punkty za nocleg, śniadanie dodatkowo płatne (pozycja food), a kolacja zaliczona w rozliczeniu na koncie do pozostałych niekwalifikujących się do naliczenia punktów.
Czy rzeczywiście tak jest, że w niektórych hotelach posiłek nie liczy się do punktów? Przy poprzednich pobytach, ale w innych hotelach wszystko było ładnie ponaliczane.
Zamierzam reklamować, ale jeżeli to normalne, że nie wszędzie posiłki w restauracjach hotelowych są uznawane za wydatki kwalifikujące do naliczenia punktów, to odpuściłbym. Zaznaczam, że kolacja była rozliczana na pokój.
 Profil Relacje PM off  

#58 PostWysłany: 23 Lis 2016 10:39 
Awatar użytkownika

Loty: 874
Kilometry: 1 445 771
Krajów: 134 / 62.6%
srebrny
Jeżeli kolacja była rozliczana na pokój, a nie płatna osobno to punkty jak najbardziej Ci się należą. Od kwoty netto, nie brutto. Stawki VAT różnią się w większości państw, tzn są niższe na zakwaterowanie niż na gastronomię.
krzysztof.ka lubi ten post.
krzysztof.ka uważa post za pomocny.

#59 PostWysłany: 23 Lis 2016 10:43 

niebieski
Dziękuję za potwierdzenie. Oczywiście obciążenie było na numer pokoju. Faktura jest wspólna. Będę składał reklamację.
 Profil Relacje PM off  

#60 PostWysłany: 06 Gru 2016 16:02 

niebieski
Wazne dla wszystkich nowych bioracych udzial w Accelerate. Po reklamacji uznali pobyty Advance Saver Rate do zadania Your Rate. Powolalem sie na to, ze stawki Your Rate pojawily sie w Polsce w trakcie trwania promocji i nie wszyscy maja te sane warunki w promocji. W efekcie zaliczyli mi pobyty z 10 i 12 listopada do Your Rate i wypelnie warunki promocji. Jezeli ktos mial podobna do mnie sytuacje, zachecam do pisania do nich z podobna argumentacja.

Ostatnio edytowany przez michzak, 06 Gru 2016 16:03, edytowano w sumie 1 raz
Dubel
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 68 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości