Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 13 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 20 Sty 2016 09:05 

niebieski
Witam forumowiczów.

Mam problem z IC Warszawa i rezerwacją u nich.
Korzystając z podpowiedzi na Forum, zrobiłem rezerwację weekendową na ostatni weekend stycznia "pod Accelerate 2016" na 1 osobę ze stawką weekendową ze śniadaniem.
Posiadając status Ambassador napisałem do nich maila, że będzie obłożenie 2 osobowe i z racji przywileju Ambassadora (single room rate for double occupancy) proszę o bezpłatne dopisanie jednej osoby oraz że ta osoba będzie się pierwsza check-nować.

IC nie odpisał mi na tego maila, zadzwoniłem więc do działu rezerwacji, który poinformował mnie, iż wklejono mojego maila do rezerwacji i sprawa jest już załatwiona.

Wczoraj coś mnie jednak tknęło i sprawdziłem w apce IHG, że IC zmienił mi jednostronnie rezerwację z 1 na 2 osoby doliczając sobie przy tym pieniądze za drugą osobę.
Nie twierdzę, że przy stawce weekendowej ze śniadaniem takie dopisanie osoby jest bezpłatne (nie znam na tyle T&C) ale:
1. IC zrobił zmianę rezerwacji bez mojej zgody dopisując niejako do rachunku ponad 100zł,
2. Nie odpisał na maila, z żadną informacją zwrotną,
3. Zmiana rezerwacji może spowodować, że ich "arcysprawny" system nie policzy mi rezerwacji z apki tylko jako rezerwację przez hotel, co ma oczywiście kluczowe znaczenie pod kątem Accelerate 2016. Sprawę komplikuje fakt, że stawka jest bezzwrotna nie mam więc pola manewru.

I tu pytanie do Szanownych Forumowiczów: jak napisać dobrą reklamację i DO KOGO? Bezpośrednio do IHG (mam wątpliwość czy Filipińczycy mnie zrozumieją) czy też to managera IC ?

pozdrawiam
 Profil Relacje PM off  

Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️ Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️
Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN
#2 PostWysłany: 20 Sty 2016 09:27 

Loty: 801
Kilometry: 1 030 727
Krajów: 72 / 33.6%
platynowy
Ja to najpierw zadzwonił bym do IC (do jakiegoś kompetentnego menadżera od punktów).
Przedstawił cala sytuację i niech to odkręcają, wspominając przy tym, że robisz zadanie do promocji i musi to być w taki ani inny sposób rozliczone.
Dopiero jakby to nie poskutkowało oficjalna droga do IHG.
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 20 Sty 2016 09:28 

starając sie patrzeć obiektywnie to wygląda to tak:
chcąc "wykonać zadanie" z Accelerate 2016 zarezerwowałeś pokój i szukałeś osoby, która "za Ciebie" ten pobyt odbędzie
wg warunków Ty jako osoba dokonująca rezerwacji musisz zgłosić się w check-in, ponieważ zmieniłeś rezerwację w zasadzie "do góry nogami" to chyba się nie powinieneś dziwić

ale oczywiście próbuj, ja bym pewnie chciał unieważnić tą zmianę mailową (nie: anulować, bo wtedy fee tylko napisać, że to była pomyłka bla bla bla)
Dodatkową osobe możesz zabrać i nie musisz w zasadzie nikomu o tym mówić, ale Ty musisz wtedy być w checkin....
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 20 Sty 2016 09:50 

niebieski
Na tą chwilę IC poinformował mnie telefonicznie, że dokonał zmiany na 2 osoby po to żeby w restauracji nie było problemów ale oczywiście "zdejmą" tą jedną osobę z rezerwacji podczas check out-u i będzie stara stawka.

Dalej mam obawę o Accelerate i rezerwację mobilną.

Na tą chwilę chyba nie pozostaje nic innego jak napisać do nich maila jako "podkładka" pod ewentualną reklamację...
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 20 Sty 2016 11:16 
Awatar użytkownika

Loty: 118
Kilometry: 155 471
Krajów: 19 / 8.9%
srebrny
drop napisał(a):
wg warunków Ty jako osoba dokonująca rezerwacji musisz zgłosić się w check-in

Według warunków czego konkretnie?
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 20 Sty 2016 15:24 

Loty: 9
Kilometry: 4 243
Krajów: 2 / 0.9%
Chiniol - zadzwoń tu:
223288878
Poproś żeby Cię nie przełączali tylko załatw z Panią tą sprawę. To numer do Lounge, tam jest spokój i można bez stresu pogadać. Powiedz żeby załatwiła modyfikację tej rezerwacji w odpowiednim dziale. Pozdro!
 Profil Relacje PM off
digger lubi ten post.

#7 PostWysłany: 20 Sty 2016 17:32 

niebieski
Póki co otrzymałem od IC Wawa odpowiedź, że:

"Co do punktów, to nie powinny nasze zmiany spowodować jakiś zaburzeń podczas rejestracji punktów, z racji tego iż kod cenowy, na który została wprowadzona od samego początku rezerwacja, nie uległ zmianie."

ciekawe czy koleś, który mi odpisywał wie o co chodzi...
osobiście wątpię... :(
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 21 Sty 2016 15:41 

zadzwoń na infolinię, oni (wg mnie) naprawdę są nie tylko mili, ale ogarnięci i chętni do pomocy
nic Cię to nie kosztuje, a być może w 2 minuty załatwisz temat i będziesz spokojny
 Profil Relacje PM off
przemos74 lubi ten post.
przemos74 uważa post za pomocny.

#9 PostWysłany: 21 Sty 2016 19:30 
Awatar użytkownika

Loty: 307
Kilometry: 488 854
Krajów: 71 / 33.2%
niebieski
@chiniol
no to miałem/mam bardzo podobny problem z IC Wawa. Coś widać jest na rzeczy.

Zrobiłem tam rezerwację na 2 osoby ze śniadaniami. Po kontakcie emailowym IC dokonało modyfikacji rezerwacji celem podwyższenia standardu pokoju. Po tej zmianie przez przypadek zauważyłem, że stawka bazowa wzrosła o 10 euro (a więc o cenę równą cenie śniadania dla drugiej osoby w moim przypadku).

I tu się zaczęła wymiana z nimi kolejnych chyba z dziesięciu wiadomości w celu wyjaśnienia ceny za pokój.
Najpierw twierdzili, że to ja zmieniłem rezerwację z jednoosobowej na dwuosobową i dlatego doszło 10 euro dopłaty za śniadanie drugiej osoby. Ale rezerwacja od początku była dwuosobowa i zawierała ową dopłatę (stawka podstawowa + 10e za śniadanie drugiej osoby + podatki). Po wymianie kilku emaili i pisaniu w kółko tego samego, wysyłaniu kolejnych zrzutów ekranu, w końcu stanęło na tym, że zapewniają mnie, że zapłacę tyle ile jest wyszczególnione w mojej rezerwacji w potwierdzeniu emailowym. Przyczyna pojawienia się zawyżonej ceny nie została w każdym razie wyjaśniona, odniosłem wręcz wrażenie, że nie do końca potrafili zrozumieć istotę problemu pomimo bardzo łopatologicznego tłumaczenia podpartego zrzutami ekranów.
Co ciekawe w systemie widzę cały czas tą wyższą cenę (przeliczoną teraz na PLN po przewalutowaniu obiektu), przez chwilę była blokada na karcie na właściwą kwotę, a sam pobyt będzie w lutym i zobaczymy na czym finalnie stanie...

#10 PostWysłany: 21 Sty 2016 22:40 

niebieski
dzięki Wam za wskazówki,

po moim mailu do IC WAWa widzę, że stawka wróciła do pierwotnej (cena za 1 osobę), ale są wskazane 2 osoby.
Czyli jest teoretycznie tak jak być powinno, przy czym dalej nie wiem czy to zostanie dobrze rozliczone...

Wydaje mi się, że dopóki nie będę widział jak to zostało rozliczone z Accelerate, to niewiele już więcej wskóram.

pozdrawiam
 Profil Relacje PM off  

#11 PostWysłany: 22 Sty 2016 18:27 
Awatar użytkownika

Loty: 307
Kilometry: 488 854
Krajów: 71 / 33.2%
niebieski
Może ktoś poradzi jak napisać SKUTECZNĄ reklamację w sprawie przywrócenia pierwotnych warunków promocji Accelerate 2016?
Posiadam zrzut ekranu ze szczegółami oferty jaką miałem, ale nie ma na nim mojego numeru IHG - a takowy chcą żebym im przesłał. Raz, że go nie wyczaruję, drugi to nie ma w ogóle opcji zrobienia takiego zrzutu ekranu bo w nagłówku strony z ofertą (przynajmniej u mnie) wyświetla się tylko imię.
Dzięki za ew. podpowiedzi.

#12 PostWysłany: 19 Wrz 2016 22:04 

Muszę złożyć reklamację dotyczącą wysokości rachunku za pobyt. Proszę o poradę gdzie lepiej ją skierować - do centrali czy do hotelu?
W HI Prague Congress Center zamiast 218 EUR za pobyt ściągnęli z karty o ponad 100 EUR więcej (usługi dodatkowe w to nie wchodzą). Zorientowałem się dopiero po tygodniu, rozliczając wyjazd.
 PM off  

#13 PostWysłany: 20 Wrz 2016 06:56 

złoty
Najpierw bezpośrednio do hotelu. Jeśli rzeczywiście popełnili błąd to oddadzą. W przypadku braku kontaktu lub stawianiu oporu, wtedy claim do IHG.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 13 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość