Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 213 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 7, 8, 9, 10, 11
Autor Wiadomość
#201 PostWysłany: 23 Kwi 2015 22:40 
Awatar użytkownika

niebieski
Potwierdzam, że 'kombinując' na recepcji czasami powstają ciekawe overlappingi.
Mój najlepszy poniżej. Przy tej ilości nocy powinienem chyba dostać co najmniej dożywotnie śniadania gratis w Józefowie :lol:

Załączniki:
overlapping.jpg
overlapping.jpg [ 27.4 KiB | Obejrzany 2274 razy ]
2 ludzi lubi ten post.

Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️ Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️
Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN
#202 PostWysłany: 23 Kwi 2015 22:43 

Loty: 145
Kilometry: 309 536
Krajów: 29 / 13.6%
niebieski
no to klops ....
to w takim razie jak już ta jedna noc mam z soboty na niedziele to teraz wystarczy zaliczyć pobyt z jedna noca czy dalej dwie ?
 Profil Relacje PM off  

#203 PostWysłany: 23 Kwi 2015 22:55 

HON fly4free
wg regulaminu zaliczyć trzeba jeden pobyt obejmujący dwie noce (a nie dwa pobyty "jednonocne"), więc raczej masz pobyt weekendowy do poprawki
 Profil Relacje PM off
silazak lubi ten post.

#204 PostWysłany: 23 Kwi 2015 22:57 

Loty: 801
Kilometry: 1 030 727
Krajów: 72 / 33.6%
platynowy
digger napisał(a):
Mialem analogiczna sytuacje w zimowej edycji - probowalem nawet reklamowac, ale uzyskalem tylko wyjasnienie, iz overlapping stay to niby nocka nie kwalifikujaca sie do punktow, gdy ma sie zabookowane dwa pokoje na te sama date (sęk w tym, ze ja mialem jedynie 1 pokoj).

Z ciekawosci - kombinowales cos z przypisywaniem tej nocki do konta juz na recepcji hotelu? Bo ja wtedy tak i w moim przypadku zwalilem to na karb jakiegos bledu recepcjonisty, ktory spowodowal "podwojna" widocznosc nocki przez system.

Nie, bo dostałem po prawie miesiącu te dodatkowe, w tym samym dniu jak dostałem ten overlapping stay,
akurat meldowałem sie ponownie w HIE Warszawa (a i tak nie zatrybiłem o co chodzi).
Tylko u mnie niekwalifikująca a są punkty po raz drugi.
 Profil Relacje PM off  

#205 PostWysłany: 24 Kwi 2015 12:26 

Loty: 556
Kilometry: 1 237 445
Krajów: 131 / 61.2%
złoty
Czy mogłabym prosić kogoś o pomoc, żeby nie było wtopy ;)
Rzutem na taśmę chciałabym zrobić SYS i zdobyć te 50 000 punktów, które chciałabym wydac na 2 noclegi na Arubie (Holiday Inn Resort). Ale nie wiem czy jest dostępny pokój na Arubie. Czy ktoś mógłby sprawdzić czy w terminie 13-15.06 są dostępne noclegi za punkty? Wychodzi 2 noce po 25 000 czyli akurat 50 000 punktów.

Ile czeka się na przyznanie punktów w SYS?? Żeby też się nie okazało, że zrobie noce, naliczenie trwa długo, a jak już wpadną mi te punkty, to nie będzie pokoi za punkty.
Z góry dzięki za pomoc.

#206 PostWysłany: 24 Kwi 2015 12:35 

niebieski
Są dostępne.
 Profil Relacje PM off  

#207 PostWysłany: 24 Kwi 2015 12:46 
Awatar użytkownika

niebieski
@maxima
Dostępność za punkty w tym terminie jest.
Co do terminu rozliczenia SYS, to teoretycznie możesz mieć punkty na koncie jakieś 4-5 dni po zaliczeniu. Ale to jest IHG, więc niestety nikt nie da Ci gwarancji terminu rozliczenia... ;)

Załączniki:
Aruba.jpg
Aruba.jpg [ 52.81 KiB | Obejrzany 2147 razy ]

#208 PostWysłany: 24 Kwi 2015 13:09 

srebrny
danziger napisał(a):
Potwierdzam, że 'kombinując' na recepcji czasami powstają ciekawe overlappingi.
Mój najlepszy poniżej. Przy tej ilości nocy powinienem chyba dostać co najmniej dożywotnie śniadania gratis w Józefowie :lol:

Też w zeszłym roku miałem sporo dodatkowych nocy w Józefowie, mają nieźle namieszane, bo często są tam dziwne przypadki.
Niestety raczej nie będzie Ci do śmiechu jak przez te noce, algorytm wyliczy Ci zadania niemożliwe do wykonania przy kolejnych Big Winach. A odkręcenie tego w Józefowie jest podobnie mało realne jak kumaty consultant w IHG.
 Profil Relacje PM off  

#209 PostWysłany: 24 Kwi 2015 13:34 
Awatar użytkownika

niebieski
Tulio napisał(a):
Niestety raczej nie będzie Ci do śmiechu jak przez te noce, algorytm wyliczy Ci zadania niemożliwe do wykonania przy kolejnych Big Winach. A odkręcenie tego w Józefowie jest podobnie mało realne jak kumaty consultant w IHG.

Już i tak mam takie zadania w kolejnych Big Winach, że robię je tylko częściowo. System zmusił mnie do robienia kompletnych Big Winów na 'kolegę' o statusie club ( 3-4 noce i ca 50k pkt na koncie) :D

#210 PostWysłany: 13 Cze 2015 16:40 
Awatar użytkownika

Loty: 250
Kilometry: 492 027
Krajów: 43 / 20.1%
niebieski
Jakiś czas temu zrobiłem zadania z SYS, potem przez dłuższy czas nie interesowałem się sprawą i dopiero teraz zajrzałem na swoje konto. Wszystko niby jest ok, zadania zostały zaliczone, punkty dodane, ale byłem przekonany, że w promocji nagrodą miało być 50000 punktów lub dwa dowolne darmowe noclegi i to raczej tą drugą opcją byłem bardziej zainteresowany. Nie miałem natomiast żadnej możliwości wyboru nagrody, po prostu zostały dodane punkty. Stronka setyoursights.ihg.com niestety przekierowuje już na ihg.com, więc nie mam gdzie tego zweryfikować. Chciałem się upewnić, czy coś mi się nie pomieszało w tej kwestii, czy też może jak przez pewien czas nie wybrałem nagrody to oni wybrali za mnie? A jeśli nie, to czy ewentualnie gdzieś da się tę opcję jeszcze zmienić?
 Profil Relacje PM off  

#211 PostWysłany: 13 Cze 2015 17:25 

srebrny
Było tak jak piszesz: jak przez określony czas nie wybrałeś rodzaju nagrody, sami przyznawali punkty.
 Profil Relacje PM off
miki_fly uważa post za pomocny.

#212 PostWysłany: 13 Cze 2015 17:42 
Awatar użytkownika

Loty: 250
Kilometry: 492 027
Krajów: 43 / 20.1%
niebieski
Dzięki za odpowiedź. A czy ktoś był może w podobnej sytuacji i pisał do nich z prośbą o zmianę nagrody? Jest szansa, że coś takiego przejdzie?
 Profil Relacje PM off  

#213 PostWysłany: 13 Cze 2015 18:00 

srebrny
Małe sprostowanie: free nights były przyznawane tylko w promocji Into the Nights jesienią 2014. W ostatniej były wyłącznie punkty. :D
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 213 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 7, 8, 9, 10, 11

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość