Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Ten temat został zablokowany, nie możesz edytować ani pisać nowych postów.  [ 52 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2, 3  Następna
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 05 Sty 2015 01:19 

niebieski
Spotkał się ktoś z Was kiedyś z problemami z InterContinental Warszawa? Posiadam status Platinum Elite od dwóch lat. Miałem zarezerwowany pokój dla dwóch osób z dostępem do Club Lounge i łóżkiem King Bed. Miał być gotowy od 14:00, a przybyłem do hotelu o 14:30 i nie był. Kazano mi czekać "maksymalnie 20 minut" na pokój 4101. Obsługa recepcji spisała się akurat dobrze, bo bez przerwy dzwonili na górę pytając o gotowość pokoju. Ostatecznie pokój otrzymaliśmy o 15:25, czyli prawie godzinę po czasie. Niestety był to już inny pokój - 4006, który nie ma King Bed, ale mniejsze Queen Bed. Nie otrzymałem zupełnie nic z racji statusu, nawet listu powitalnego. Dodatkowo pokój był przygotowany tylko dla jednej osoby, niemiły pan w telefonicznym Instant Service wysłał nam panią z drugim zestawem. W środku nocy do pokoju wleciała pani z dwoma ciasteczkami owsianymi, a rano obudziła nas ekipa sprzątająca, która była przekonana, że pokój jest pusty.
Spałem już wielokrotnie w tym hotelu i to pierwsza taka akcja. Uznać to za incydent czy raczej normę? Mieliście już podobne sytuacje? Uważacie, że powinienem walczyć o jakiś bonus z tego tytułu?
 Profil Relacje PM off  

Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️ Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️
Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN
#2 PostWysłany: 05 Sty 2015 01:28 
Awatar użytkownika

Loty: 101
Kilometry: 94 804
Krajów: 17 / 7.9%
niebieski
Złóż reklamację.
Powinieneś dostać jakieś punkty jako rekompensatę.

#3 PostWysłany: 05 Sty 2015 01:36 

srebrny
FemmeFatale napisał(a):
Spałem już wielokrotnie w tym hotelu i to pierwsza taka akcja. Uznać to za incydent czy raczej normę? Mieliście już podobne sytuacje? Uważacie, że powinienem walczyć o jakiś bonus z tego tytułu?

Nie rozumiem po co o tym piszesz, skoro spałeś wielokrotnie i byłeś dotychczas zadowolony.
Sam chyba jesteś dowodem, że to tylko incydent.
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#4 PostWysłany: 05 Sty 2015 01:48 

niebieski
Ale ta sytuacja to zdecydowanie przegięcie !!! Gdyby mnie to spotkało to bym im zrobił na recepcji jesień średniowiecza.!!!
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 05 Sty 2015 02:08 

Platinum status nie daje automatycznie zadnych przywilejow. Hotele intercontinental maja osobny program.
Trzeba miec conajmniej status Ambasadora aby dostac m.in early check in , late check out albo upgrade pokoju.
Napisz reklmacje do Priority Club nie do hotelu , szybciej i chetniej daja rekompensate w posts ci kilku tys punktow
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 05 Sty 2015 02:22 
Awatar użytkownika

Reklamacja jest jak najbardziej wskazana, i tylko szkoda, że podczas check out nie poprosił3ś managera o rozmowę 'pełną troski' o standardy usług w hotelu...
w zależności od twoich umiejętności mogłabyś uzyskać dosyć szybką reakcję, zaczynając od kilku tysięcy punktów aż po...
w sytuacji o dużo większym kalibrze niż twoja, w jednym z IC zaoferowano mi voucher 'night+dinner' jako formę zadość uczynienia dla stałej klientki
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 05 Sty 2015 02:29 
Awatar użytkownika

Loty: 155
Kilometry: 317 243
Krajów: 28 / 13.1%
srebrny
Smutna historia, ale jak zwykle nie umiem zrozumieć, dlaczego piszesz na forum po powrocie do domu, zamiast zrobić aferę na recepcji już w momencie przydzielenia nie tego pokoju? A najpóźniej przy wymeldowaniu?
MUC2014 lubi ten post.

#8 PostWysłany: 05 Sty 2015 02:35 

niebieski
FemmeFatale napisał(a):
W środku nocy do pokoju wleciała pani z dwoma ciasteczkami owsianymi,

To jest szczególnie intrygujące... :D Stosunkowo rzadko, bo tylko służbowo i nie w Polsce, bywam w "dobrych" hotelach- ale nigdy jeszcze w 4 i 5 gwiazdkowcach nie spotkałem się z czymkolwiek w tym rodzaju... Czy to jest jakiś standard, taki niezapowiedziany (i jak podejrzewam niezamawiany) poczęstunek/przekąska dostarczany do pokoju? Pytam pół żartem ale też pół serio.
 Profil Relacje PM off  

#9 PostWysłany: 05 Sty 2015 03:29 
Awatar użytkownika

niebieski
W wielu hotelach sieciowych w zależności od statusu w programie lojalnościowym bezpłatnie dostaje się list powitalny i poczęstunek- przekąska (np. tacka z ciastkami, owocami). Takie rzeczy są już w pokoju zanim gość do niego wejdzie. W przypadku opisanym powyżej nastąpiło to zdecydowanie za późno...
Wracając do sedna reklamacja jest jak najbardziej wskazana, ale na miejscu w hotelu mogłeś zyskać dużo więcej.
www.okruszek.org.pl
www.pustamiska.pl
 Profil Relacje PM off  

#10 PostWysłany: 05 Sty 2015 08:14 

srebrny
Ja dałbym sobie spokój z reklamacją, chyba że jestes pieniaczem.
Status Platinum bez Ambasadora nic oficjalnie nie daje, wszystko masz w zależności "od dostępności".
Mogłeś to rozegrać zdecydowanie lepiej.
Widząc, że na pokój trzeba czekać, było poprosić o to, żeby ktoś z recepcji włożył kartę w windzie, abyś mógł wjechać na piętro z salonikiem, bodajże 42-e jak mnie pamięć nie myli.
Spokojnie byś sobie te pół godziny tak przesiedział i się zrelaksował, zamiast tupać nogami na recepcji.
Jak by Twój pobyt w lounge'u się przeciągnał, to pewnie dostałbyś ten pokój z King Bed, może nawet razem z listem powitalnym.
Swoją drogą po co Ci te listy, prawie zawsze jest tam to samo.
Uniknąłbyś nocnej dostawy zestawu powitalnego dla Ambasadora (pewnie na górze pokój widzieli jako pusty).
A wcale to nie prawda, że zestaw powitalny zawsze na gościa czeka. Różnie bywa.
Ja też w warszawskim IC raz czekałem na pokój, bez dostępu do clubu. Byłem wtedy z dziećmi, ale jakoś te kilka minut przeczekały na dole.
W "nagrodę" dostaliśmy razem z pakietem powitalnym zestaw dla dzieci, puzzle i książeczki. Bez proszenia i wykłócania się o cokolwiek.
 Profil Relacje PM off  

#11 PostWysłany: 05 Sty 2015 08:51 
Awatar użytkownika

Loty: 104
Kilometry: 466 167
Krajów: 33 / 15.4%
niebieski
skoro masz platyne znaczy ze od dwoch lat co roku nocujesz 2 miesiace w sieci ma sie rozumiec?

a co to za pani z ciasteczkami i o ktorej godzinie? skoro nocujesz tak duzo w hotelach to powinnas wiedziec ze room service czesto rano zaglada do pokoju - a na klamce od srodka wisi magiczna wywieszka " nie przeszkadzac" ktora wystarczy przewiesic na zewnetrzna strone klamki.

zaden list ci sie nie nalezy, i co sie pienisz na forum jak poszlas do pokoju i widzialas ze lozko jest queen a nie king trzeba bylo przedzwonic do recepcji i poprosic o zmiane pokoju

Platinum level members will be offered a complimentary upgrade, as determined by the hotel, which might include rooms on higher floors, corner rooms, newly renovated rooms, or rooms with preferred views. The upgrade will be offered at time of check-in, based on availability, and will only apply to the member's personal guest room. The hotel is not required to upgrade members to suites or specialty rooms,

i otrzymales pokoj na najwyzszym pietrze a mogles miec na przyklad na 35tym bo klubowe teraz od 35 daja
Europa /USA /Kanada /Dominikana /Martynika /Gwadelupa/ St.Lucia /Barbados /Brazylia /Argentyna /Chile /Urugwaj /Egipt /Izrael /ZEA /Dubai /Katar /Etiopia /RPA /Suazi /Tanzania /Singapur /Tajlandia /Indonezja /Filipiny /Australia /Nowa Zelandia /Fidżi /Hawaje /Korea /Japonia

Ostatnio edytowany przez luftairways 05 Sty 2015 09:06, edytowano w sumie 2 razy
 Profil Relacje PM off  

#12 PostWysłany: 05 Sty 2015 09:00 

Czy naprawde trzeba sie tak wpieniac? Jestem pewien, ze Niemiec, Francuz, Wloch czy Brytyjczyk nie plakalby nad czyms takim... Dodam, ze ja bedac platynowym meldowalem sie w IC WAW parę razy o 7, 9, 11 godzinie. Wystarczyl telefon godzinę przed i już. Listy z poczęstunkiem czasem wchodziły później, a jak mialem karte na drzwiach NIE PRZESZKADZAC, to byl list, ze chcieli dostarczyc i prosza o kontakt. Noclegi byly za free bez club
 Profil Relacje PM off  

#13 PostWysłany: 05 Sty 2015 10:53 
Awatar użytkownika

Loty: 554
Kilometry: 1 342 494
Krajów: 47 / 22.0%
niebieski
Ja bylam w tym hotelu raz i byl to moj pierwszy i ostatni raz. Moj pokoj nie byl gotowy, w koncu pan powiedzial, ze da nam pokoj z lepszym widokiem, na troche nizszym pietrze. Pokoj byl ponizej Club Level i tez byl przygotowany tylko dla jednej osoby, wygladal jakby dawno go nie sprzatali, bo wszystko bylo zakurzone i zamiast twin bed bylo bardzo male lozko. Zgodzilismy sie co prawda na zmiane z twin na double, ale nie spodziewalam sie takiego malego lozka.

Ale to wszystko co powyzej nie mialo wiekszego znaczenia, dopoki nie chcialam uzyc recznika kapielowego, na ktorym odkrylam wielka brazowa smuge. Dobrze, ze wczesniej przyniesli drugi recznik do pokoju, bo musialabym wycierac sie w mala szmatke. Jak znajdziesz recenzje na booking.com z ocenia ponizej 4, to wlasnie moja.

Reklamacje warto napisac, w wiekszosci sieci hotelowych daja ekstra punkty jak klient nie jest zadowolony. Ja pisze jak jestem z czegos niezadowolona i dostaje ekstra punkty w hotelach czy liniach lotniczych.

Jak nie bylo wywieszone "Nie przeszkadzac", to nie ma sie co dziwic, ze ktos pukal do pokoju. Ja zawsze wieszam to zaraz po wejsciu do pokoju i upewniam sie, ze blokada jest zalozona.
john_doe napisał(a):
FemmeFatale napisał(a):
W środku nocy do pokoju wleciała pani z dwoma ciasteczkami owsianymi,

To jest szczególnie intrygujące... :D Stosunkowo rzadko, bo tylko służbowo i nie w Polsce, bywam w "dobrych" hotelach- ale nigdy jeszcze w 4 i 5 gwiazdkowcach nie spotkałem się z czymkolwiek w tym rodzaju... Czy to jest jakiś standard, taki niezapowiedziany (i jak podejrzewam niezamawiany) poczęstunek/przekąska dostarczany do pokoju? Pytam pół żartem ale też pół serio.

W niektorych hotelach przynosza wieczorny poczestunek, jakies owoce, ciastka, itp. Spotkalam sie z tym glownie w Niemczech, w Hiltonie i sieci malych lususowych hoteli. Spotkalam sie rowniez z tym, ze Room Service pomylil pokoj i obudzil mnie w srodku nocy walac do drzwi, a potem jeszcze dzwoniac, to z kolei w Zurychu.

#14 PostWysłany: 05 Sty 2015 11:12 

niebieski
Zamkniecie Lounge o 19? Chyba w innym IC bylas :) Warszawski Lounge w IC jest do 21, fakt ze czasem o 20 prosza zeby nakladac sobie jedzenie, bo powoli zwijaja patery.

Ogolnie tak jak ktos wczesniej wspomniał, najrozsadniej byloby poprosić, zeby ktoś Cie do clubu wpuscił, zeby tam przeczekac. Zgodziliby sie bez zadnych problemow. Ale zgadzam sie - teraz to juz musztarda po obiedzie, zadna reklamacja nic nie da.

Co do przygotowania pokoju "pod jedna osobe" czesto sie z tym spotkalem w IC Waw. Ale wystarczy przedzwonić i poprosic room service, to bez problemu wszystko doniosą. Tak więc bez spiny, to jest bardzo dobry hotel.
 Profil Relacje PM off  

#15 PostWysłany: 05 Sty 2015 11:23 
Awatar użytkownika

Loty: 554
Kilometry: 1 342 494
Krajów: 47 / 22.0%
niebieski
Moze to byla 21.00, w kazdym razie wydawalo mi sie to bardzo wczesnie jak na lounge. Ja nastepnym razem celuje w Bristol, ostatni ktory zostal mi do "zaliczenia" w Wawie.

#16 PostWysłany: 05 Sty 2015 11:30 
Awatar użytkownika

Loty: 65
Kilometry: 157 723
Krajów: 26 / 12.2%
niebieski
FemmeFatale napisał(a):
Spotkał się ktoś z Was kiedyś z problemami z InterContinental Warszawa? Posiadam status Platinum Elite od dwóch lat. Miałem zarezerwowany pokój dla dwóch osób z dostępem do Club Lounge i łóżkiem King Bed. Miał być gotowy od 14:00, a przybyłem do hotelu o 14:30 i nie był. Kazano mi czekać "maksymalnie 20 minut" na pokój 4101. Obsługa recepcji spisała się akurat dobrze, bo bez przerwy dzwonili na górę pytając o gotowość pokoju. Ostatecznie pokój otrzymaliśmy o 15:25, czyli prawie godzinę po czasie. Niestety był to już inny pokój - 4006, który nie ma King Bed, ale mniejsze Queen Bed. Nie otrzymałem zupełnie nic z racji statusu, nawet listu powitalnego. Dodatkowo pokój był przygotowany tylko dla jednej osoby, niemiły pan w telefonicznym Instant Service wysłał nam panią z drugim zestawem. W środku nocy do pokoju wleciała pani z dwoma ciasteczkami owsianymi, a rano obudziła nas ekipa sprzątająca, która była przekonana, że pokój jest pusty.

Dobrze, że nie mam takich problemów... Owszem niefajnie, ale bez przesady.
2 ludzi lubi ten post.
07_Zgłoś.Się uważa post za pomocny.

#17 PostWysłany: 05 Sty 2015 11:38 

Loty: 245
Kilometry: 416 636
Krajów: 28 / 13.1%
W IC jest generalnie zasada, ze pokoj jest przygotowany dla 1 osoby. Nigdy nie zdarzylo mi sie aby byl jakis problem z doniesieniem dodatkowych kosmetykow, recznikow, szlafrokow itd po zgloszeniu tego telefonicznie.
List z poczestunkiem nieraz czeka wczesniej a nieraz jest dostarczany juz w trakcie pobytu.
Ostatnio takze wieczorem Pani z obslugi byla z cukierkami...co szczegolnie ucieszylo moja Corke :-)

Generalnie uwazam, ze to porzadny hotel...ktory jednak powoli uwidacznia to, iz nie jest juz najmlodszy :-)
 Profil Relacje PM off  

#18 PostWysłany: 05 Sty 2015 12:05 

Loty: 74
Kilometry: 109 694
Krajów: 12 / 5.6%
niebieski
Dosłownie kilka dni temu miałem podobną sytuację. Przydzielono mi pokój typu Twin, jak się później okazało, omyłkowo błędnie dokonałem rezerwacji. Nie posiadam żadnego wyższego statusu w tej sieci, a jeden telefon na recepcję rozwiązał problem, zmieniono mi rodzaj pokoju od ręki. Czasem zamiast frustrować się pod nosem, jak to mnie pokrzywdzono wystarczy jedynie zgłosić problem.
Domyślam się, że wybieramy hotele wyższej kategorii właśnie po to, aby uniknąć tego typu problemów, jednak tam pracują tylko ludzie- czasami się mylą.

Ja z kolei staram się w miarę możliwości meldować w hotelu jak najpóźniej. Z doświadczenia zauważyłem, że zwykle dostaje wtedy lepszy pokój.
Ahh no i w HI w Józefowie też nas kiedyś późnym wieczorem odwiedziła obsługa z ciasteczkami z pytaniem, czy wszystko ok i czy nie potrzebujemy czegoś więcej :)
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#19 PostWysłany: 05 Sty 2015 13:05 
Awatar użytkownika

Loty: 104
Kilometry: 466 167
Krajów: 33 / 15.4%
niebieski
te pozne ciasteczka czy czekoladki to w pokojach typu executive, club i apartamentach tak zwany turndown service

In the hospitality industry, turndown service refers to the practice of staff entering a guest's room and "turning down" the bed linen of the bed in the room, preparing the bed for use.[1] An item of confectionery such as a chocolate[2] or a mint[3] is typically left on top of a pillow in the bed that has been turned down.
Europa /USA /Kanada /Dominikana /Martynika /Gwadelupa/ St.Lucia /Barbados /Brazylia /Argentyna /Chile /Urugwaj /Egipt /Izrael /ZEA /Dubai /Katar /Etiopia /RPA /Suazi /Tanzania /Singapur /Tajlandia /Indonezja /Filipiny /Australia /Nowa Zelandia /Fidżi /Hawaje /Korea /Japonia
 Profil Relacje PM off  

#20 PostWysłany: 05 Sty 2015 18:47 

niebieski
Mój pokój też nie był swego czasu gotowy na czas około 14, ale reakcja recepcji jak najbardziej ok - dostałem voucher do club lounge (miałem rezerwację na standardowy pokój).
Wieczorne czekoladki/ciasteczka to standard w IC Waw - tylko z tego co pamiętam koło godziny 19, a nie w środku nocy ;)
Jeśli nie chcesz, żeby się ktoś niepokoił, to najbezpieczniej jest wywiesić kartkę "nie przeszkadzać" i problem z głowy.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Ten temat został zablokowany, nie możesz edytować ani pisać nowych postów.  [ 52 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2, 3  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość