Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 653 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 33  Następna
Autor Wiadomość
#141 PostWysłany: 04 Sty 2014 12:35 
Awatar użytkownika

Loty: 430
Kilometry: 519 314
Krajów: 48 / 22.4%
niebieski
Wpisując kilka z powyższych kodów wyskakuje mi komunikat:
We encountered a system problem while processing your request. Please try again or contact the IHG® Rewards Club Customer Care Center for assistance.

Ktoś z Was spotkał się z takim komunikatem?

Wakacje all inclusive w Egipcie od 2624 PLN 🍹🍉 Loty z 10 miast + 4* hotel przy plaży 🐠🐚 Wakacje all inclusive w Egipcie od 2624 PLN 🍹🍉 Loty z 10 miast + 4* hotel przy plaży 🐠🐚
Piękna włoska wyspa w wydaniu lux ✨🥂 All inclusive na Sardynii za 1889 PLN (loty + ⭐⭐⭐⭐ hotel) ☀️🏖️ Piękna włoska wyspa w wydaniu lux ✨🥂 All inclusive na Sardynii za 1889 PLN (loty + ⭐⭐⭐⭐ hotel) ☀️🏖️
#142 PostWysłany: 04 Sty 2014 12:47 

a mi wyskakuje:
According to our records, you are already registered for this offer.

czyżby zapisanie się w zeszłym roku było aktualne?
 Profil Relacje PM off  

#143 PostWysłany: 04 Sty 2014 12:57 

BZG: ja przy kilku też tak miałem
Zmijas: Część z tych wpisanych w ubiegłym roku miała ważność nie do końca grudnia ale w zależności od czasu dodania przez jakiś tam okres np 60 dni. Tak więc powinny być jeszcze ważne. Z tego co wyczytałem na flytalk i hs to osoby które odbyły noclegi w tym roku dostały punkty za te kody pomimo tego, że nie pojawiają się one w my status.
 Profil Relacje PM off  

#144 PostWysłany: 04 Sty 2014 13:16 

niebieski
Za noclegi 27-29.12 dostałem punkty z kodów mimo tego, że kody nie były już widoczne na moim profilu ...

Muszę jeszcze sprawdzić jeden bo wiem, że było 5k za weekendowy pobyt a ja nie widzę aby takie coś weszło ...
 Profil Relacje PM off  

#145 PostWysłany: 04 Sty 2014 13:25 

niebieski
tomgun napisał(a):
rydzo napisał(a):
Za noclegi 27-29.12 dostałem punkty z kodów mimo tego, że kody nie były już widoczne na moim profilu ...

Muszę jeszcze sprawdzić jeden bo wiem, że było 5k za weekendowy pobyt a ja nie widzę aby takie coś weszło ...

A spałeś 2 noce np. z piątku/sobotę/niedziele? Jak nie to się nie naliczy.

Ja spałem piątek-sobota-niedziela 27-29.12 i też mi nie naliczyło 5k za weekendowy pobyt. Pozostałe, pomimo, że nie były widoczne w My Offer Status zostały naliczone.
 Profil Relacje PM off  

#146 PostWysłany: 07 Sty 2014 21:50 

Nie wiem czy te wszystkie kody weekendowe działają. W ubiegłym roku miałem kilka weekendów z aktywnymi kodami i nie dostałem całości punktów. Może nie można mieć dwóch podobnych kodów a być może przyjdą z opóźnieniem, tak jak w przypadku book direct który rzekomo ma być "wypłacony" w 2014 pod koniec stycznia. Tylko czy to rzeczywiście nastąpi? Niemniej jednak zawsze 8000 punktów miło by było zobaczyć.
Wczoraj nocka w IC WWA i zobaczymy ile punktów wpadnie z wpisanych kodów. Póki co maile przyszły ale w My offer status pusto.
 Profil Relacje PM off  

#147 PostWysłany: 07 Sty 2014 21:53 

niebieski
kendi napisał(a):
tomgun napisał(a):
rydzo napisał(a):

A spałeś 2 noce np. z piątku/sobotę/niedziele? Jak nie to się nie naliczy.

Ja spałem piątek-sobota-niedziela 27-29.12 i też mi nie naliczyło 5k za weekendowy pobyt. Pozostałe, pomimo, że nie były widoczne w My Offer Status zostały naliczone.

niestety za wszystkie kody pomimo iż pozwalały się wbijać nie naliczało punktów ;(
"weekend" nie był jedynym
 Profil Relacje PM off  

#148 PostWysłany: 07 Sty 2014 21:55 

niebieski
Ksop napisał(a):
Nie wiem czy te wszystkie kody weekendowe działają. W ubiegłym roku miałem kilka weekendów z aktywnymi kodami i nie dostałem całości punktów. Może nie można mieć dwóch podobnych kodów a być może przyjdą z opóźnieniem, tak jak w przypadku book direct który rzekomo ma być "wypłacony" w 2014 pod koniec stycznia. Tylko czy to rzeczywiście nastąpi? Niemniej jednak zawsze 8000 punktów miło by było zobaczyć.
Wczoraj nocka w IC WWA i zobaczymy ile punktów wpadnie z wpisanych kodów. Póki co maile przyszły ale w My offer status pusto.

daj znać jak już coś Ci naliczą poza standardowymi 2k za rezerwację, rozumiem, że wbiłeś wszystkie ile się dało z tych powyższych
A na 8k czekam i ja....zawsze to ponad lub prawie jeden nocleg ;)

Ostatnio edytowany przez JJ2010, 07 Sty 2014 21:56, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

#149 PostWysłany: 07 Sty 2014 21:55 
Awatar użytkownika

Loty: 123
Kilometry: 110 954
Krajów: 20 / 9.4%
niebieski
Ksop napisał(a):

daj znać kiedy dopisali i jakie...

#150 PostWysłany: 07 Sty 2014 22:11 

Wbiłem co się dało, bo mam 3 noclegi w styczniu i chociaż rozsądniej byłoby poczekać na oficjalne info co do kodów to trochę mi szkoda tych nocek i ewentualnych punktów:) Mam nadzieję, że nie zadziała to w drugą stronę. Zobaczymy, jak przyjdą punkty to napiszę ile wpadło.
 Profil Relacje PM off  

#151 PostWysłany: 08 Sty 2014 01:07 

Zbanowany
Czy nie jest przypadkowo tak, że IHG nie komentuje nic, bo chce zobaczyć jak jest hackowany ich system RC...
Zadaję sobie pytanie, czy John Ollila z LoyaltyLobby nie ma przypadkiem racji, że na razie dystansuje się do wszystkich tych kodów krążących na blogach...
Mam rezerwacje HI/B i sam zastanawiam się co robić, wbijać kody czy skorzystać tylko z puli pewnych punktów (ok.8000).
 Profil Relacje PM off  

#152 PostWysłany: 08 Sty 2014 01:45 
Awatar użytkownika

niebieski
ADarte napisał(a):
Czy nie jest przypadkowo tak, że IHG nie komentuje nic, bo chce zobaczyć jak jest hackowany ich system RC...
Zadaję sobie pytanie, czy John Ollila z LoyaltyLobby nie ma przypadkiem racji, że na razie dystansuje się do wszystkich tych kodów krążących na blogach...
Mam rezerwacje HI/B i sam zastanawiam się co robić, wbijać kody czy skorzystać tylko z puli pewnych punktów (ok.8000).

Zależy co rozumiesz przez hackowanie.
Jeśli jesteś na tyle przebiegły :twisted: , że posiadasz kody stworzone przez IHG pozwalające uzyskać za 1 pobyt np. 25.000 pkt. i je wbijesz, to oznacza jedynie IMHO, że jesteś w pełni świadomym użytkownikiem systemu bonusowego IHG Rewards Club :)
Jeśli natomiast przypadkiem posiadasz kody nie stworzone przez IHG, a ew. wprogramowane zewnętrznie do systemu IHG przez osoby nieuprawnione i korzystasz z nich celem "podbicia stawki punktowej", to oczywiście w takim przypadku... No coż, choice is yours :roll:

#153 PostWysłany: 08 Sty 2014 02:35 

Zbanowany
Anonymous napisał(a):
danziger napisał(a):
Zależy co rozumiesz przez hackowanie.
Jeśli jesteś na tyle przebiegły :twisted: , że posiadasz kody stworzone przez IHG pozwalające uzyskać za 1 pobyt np. 25.000 pkt. i je wbijesz, to oznacza jedynie IMHO, że jesteś w pełni świadomym użytkownikiem systemu bonusowego IHG Rewards Club :)
Jeśli natomiast przypadkiem posiadasz kody nie stworzone przez IHG, a ew. wprogramowane zewnętrznie do systemu IHG przez osoby nieuprawnione i korzystasz z nich celem "podbicia stawki punktowej", to oczywiście w takim przypadku... No coż, choice is yours :roll:

W mojej ocenie te wszystkie kody bonusowe w rzeczywistości są z pełną świadomością wypuszczane na rynek przez IHG tak by w sposób podświadomy skłonić do wyboru ich hotelu, który często jest w konkretnej lokalizacji gorszy/droższy i pewnie gdyby nie pkt nie wybralibyśmy go. Całe BIG WIN i nowa edycja na to wskazują. Miało nie być już doskonałych kodów, miały wygasać z końcem roku. Po blogach pełno info, że trzeba korzystać i co ? Nowy rok i już 10 kodów do wklepania. Tylko jak przychodzi co do czego to noclegi za pkt poza UK nie są zbyt korzystne. Robią nas w bambuko. :) Kto ma 100 000 -200 000 pkt i nie widzi ciekawej oferty do ich wydania ręka w górę. Czekamy do końca stycznia wtedy wizja 20-40 noclegów po 5.000 się spełni. ;)

Sorki, nie neguję sensu całej gry z kodami bonusowymi, bo sam z nich skutecznie korzystam i w pełni zgadzam się, że IHG to traktuje jako czysty marketing, czego najlepszym przykładem jest dewaluacja punktów... jako "hacking" systemowy IHG może rozumieć np. kody dla pracowników HP by uzyskać status Gold i mogą być zainteresowani kontrolą RC by minimalizować takie zjawiska, dlatego nadal nowe kody to "terra incognita" ile punktów i za co... od 3 stycznia pojawiło się minimum 20 nowych kodów, ale czy ktoś potrafi je zdefiniować ile punktów, za co i do kiedy :roll: ... Proste pytanie dlaczego starzy wyjadacze jak LoyaltyLobby nadal unikają tematu :ugeek:
 Profil Relacje PM off  

#154 PostWysłany: 08 Sty 2014 10:23 
Założyciel
Awatar użytkownika

Loty: 534
Kilometry: 1 278 601
Krajów: 76 / 35.5%
Według raportu Barta kody działają: http://travel.bart.la/2014/01/08/ihg-re ... odes-work/

#155 PostWysłany: 08 Sty 2014 12:23 

Zbanowany
Kamil napisał(a):
Według raportu Barta kody działają: http://travel.bart.la/2014/01/08/ihg-re ... odes-work/

Dziękuje... :)
To jest realny merytoryczny wkład w dyskusję na temat kodów IHG RC, i na tą wiadomość czekałem :D
Mam tylko małe spostrzeżenie co do zasadności wbijania wszelkich kodów bez zastanowienia, gdyż nawet u samego Barta Lapersa jest ich podanych kilkanaście (03.01.2014 + komentarze), a zadziałało tylko sześć, więc czy ma sensu klepać wszystkiego bez opamiętania... :?
 Profil Relacje PM off  

#156 PostWysłany: 08 Sty 2014 13:55 
Awatar użytkownika

Loty: 1096
Kilometry: 2 578 144
Krajów: 111 / 51.9%
srebrny
Cytuj:
Co do Noclegów za punkty kilka przykładów:

Madryt 10 000
Warszawa 5000
Amsterdam 15 000
Kijów 10 000
Barcelona 10 000
Lizbona 10 000
Nowy Jork 10 000

Gdzie widzisz NYC za 10k ?

#157 PostWysłany: 08 Sty 2014 14:11 

Loty: 210
Kilometry: 469 202
Krajów: 56 / 26.2%
srebrny
ADarte napisał(a):
Kamil napisał(a):

Dziękuje... :)
To jest realny merytoryczny wkład w dyskusję na temat kodów IHG RC, i na tą wiadomość czekałem :D
Mam tylko małe spostrzeżenie co do zasadności wbijania wszelkich kodów bez zastanowienia, gdyż nawet u samego Barta Lapersa jest ich podanych kilkanaście (03.01.2014 + komentarze), a zadziałało tylko sześć, więc czy ma sensu klepać wszystkiego bez opamiętania... :?

Mała uwaga ... niestety przed odbyciem noclegu nie wiemy , które kody akurat zadziałają, więc chyba lepiej wklepywać jak leci , skoro nigdy nie było żadnych negatywnych reperkusji związanych z wpisaniem ich zbyt dużej ilości.
 Profil Relacje PM off  

#158 PostWysłany: 10 Sty 2014 14:25 
Awatar użytkownika

niebieski
tomgun napisał(a):
Kamil napisał(a):

Na tą informację czekałem;)

Madryt 10 000
Warszawa 5000
Amsterdam 15 000
Kijów 10 000
Barcelona 10 000
Lizbona 10 000
Nowy Jork 10 000

Ja wczoraj zarezerwowałem Madryt za 5000.

Wysyłane z mojego Lenovo P780 za pomocą Tapatalk 2
 Profil Relacje PM off  

#159 PostWysłany: 10 Sty 2014 14:53 
Awatar użytkownika

niebieski
almukantarant napisał(a):
tomgun napisał(a):
Kamil napisał(a):

Na tą informację czekałem;)

Madryt 10 000
Warszawa 5000
Amsterdam 15 000
Kijów 10 000
Barcelona 10 000
Lizbona 10 000
Nowy Jork 10 000

Ja wczoraj zarezerwowałem Madryt za 5000.

Wysyłane z mojego Lenovo P780 za pomocą Tapatalk 2

Faktycznie Las Tablas w MAD jest za 5000 i do tego darmowy shuttle bus z/na lotnisko.

#160 PostWysłany: 11 Sty 2014 14:01 

niebieski
Hm, a cała lista jest na http://www.ihg.com/hotels/us/en/global/ ... ointbreaks ;)

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 653 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 33  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość