Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 5084 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37 ... 255  Następna
Autor Wiadomość
#661 PostWysłany: 01 Lut 2017 11:41 
Awatar użytkownika

Loty: 554
Kilometry: 1 342 494
Krajów: 47 / 22.0%
niebieski
I stalo sie, mieszaja z punktami. Cytat z FT, HHonorsRepresentative. Wczoraj juz zaczelo mi sie pokazywac "Hilton Honors is more flexible than ever. Sign in now to view your Hilton Honors Point rates", a dzisiaj dodali nowe logo.

"I wanted to give you a sneak peek into something we’re officially announcing tomorrow. We’re adding some new benefits for Hilton Honors members – industry-first, game-changing perks.

And no, that’s not a typo! You may have noticed, we’ve dropped that extra “H” in our name. Simple, easy, straightforward – Hilton Honors. And so I’ll be updating my FlyerTalk name to represent that.

We’re continuously listening to our members in these forums, and through extensive research we’re evolving the program. Today we announce three new Points benefits and a new benefit for Diamond Elite Members – just the latest stop on our journey to deliver more of what matters most to you.

1. More flexible Points & Money –Starting in late February, Hilton Honors members can use a flexible payment slider to choose nearly any combination of Points and money to pay for their stay, any time, with no blackout dates. Members can still opt to use all Points on award stays and elite members can continue to enjoy the popular 5th Night Free benefit.

Our Points prices will also become more flexible. When demand and room rates are lower, Points prices will flex and go lower than before. As we launch this new benefit, we’re also saying farewell to hotel categories - which will allow prices to go lower than the previous ranges. But you can rest assured about the value of your Points. As we make this transition on Standard Room Rewards, each hotel's maximum Points price is NOT increasing.

For example, today a Standard Room at Category 10 hotels maxes out at 95,000 Points per night. Once the new Points & Money program launches, those hotels will continue to top out at 95,000 Points, and may sometimes be priced lower than the previous category range.

2. Shop with Points on Amazon – Come summer 2017, Hilton Honors members will be able to use their Points to purchase products on Amazon.com. Our partnership with Amazon will give members more choices and more ways to use Points.

3. Points Pooling – Starting this April, members can combine or “pool” their Hilton Honors Points with family and friends on future award stays. We’re doing away with the previous transfer fee, so it will be completely free for a Hilton Honors member to pool their Points with up to 10 family members and friends to get to more vacations together, faster.

New Diamond Benefit - We’re also excited to share a brand new benefit for our Diamond members. We know that sometimes life puts a pause on travel, whether that be because of a new job, a new addition to the family, or for any number of situations. Starting in March, current eligible Diamond members can choose to extend their status for a year, one-time, for any reason when a light travel period doesn’t allow them to requalify. Diamond members are eligible if they meet either criteria below:

• 3+ years as a Diamond Elite with at least 250 nights (paid or reward) since joining the program; or
• 3+ years as a Diamond Elite with at least 500,000 Base Points since joining the program.

To check your lifetime years, nights or Base Points, please contact the Diamond Desk."
2 ludzi lubi ten post.

Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️ Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️
Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN
#662 PostWysłany: 01 Lut 2017 13:01 

HON fly4free
na razie te zmiany nie wyglądają jakoś źle, ale pewnie za niewinną treścią kryje się więcej niekorzystnych modyfikacji w programie, które wypłyną na dniach.
 Profil Relacje PM off  

#663 PostWysłany: 01 Lut 2017 13:28 
Awatar użytkownika

niebieski
Tutaj jest tabelka z planowanymi zmianami w możliwości zapłaty częściowo w punktach. Niestety nie wiadomo jak mogą pozmieniać się kategorie 1-5.

Załączniki:
Zrzut ekranu 2017-02-01 o 12.27.03.png
Zrzut ekranu 2017-02-01 o 12.27.03.png [ 68.37 KiB | Obejrzany 1610 razy ]
 Profil Relacje PM off  

#664 PostWysłany: 01 Lut 2017 13:44 

niebieski
A tak ma to wyglądać w praktyce:

Profil Relacje PM off  

#665 PostWysłany: 01 Lut 2017 14:26 
Awatar użytkownika

Loty: 554
Kilometry: 1 342 494
Krajów: 47 / 22.0%
niebieski
Za jakis czas dowiemy sie jak to wszystko dziala. W miejscach gdzie doliczaja podatki i resort fee bedzie oplacalo sie kupowac pokoje za punkty. Ja zarezerwowalam rano pokoj na Hawajach na 3 dni, wahalam sie wczoraj, ale dzisiaj podjeli za mnie decyzje. Jak cena za punkty spadanie, to dobrze, to zmienie rezerwacje.

Podejrzewam, ze points + cash nie bedzie zbyt korzystne i gorsze niz obecnie. Obnizka punktow poza sezonem to oczywiscie dobry ruch, jesli to bedzie prawdziwa obnizka. Gorzej jak obecnie najtansze hotele beda kosztowaly wiecej punktow.

#666 PostWysłany: 01 Lut 2017 14:38 

Odniosłem wrażenie, że promocji 2K towarzyszyła podwyżka cen. Chciałem wczoraj dokonać rezerwacji w Londynie, w tym ostatnią noc obok STN. W Kensington cena była <85 GBP, na STN 65 GBP. Pomyślałem, że zaczekam na promo, wszak 2K punktów za noc piechotą nie chodzi. No i mam za swoje - STN 89 GBP, Kensington 99 GBP
 PM off  

#667 PostWysłany: 01 Lut 2017 14:48 

Loty: 797
Kilometry: 1 027 865
Krajów: 72 / 33.6%
platynowy
Raczej nie podwyżka cen tylko wczoraj skończyła sie promocja WS.
 Profil Relacje PM off  

#668 PostWysłany: 01 Lut 2017 14:49 

srebrny
Ja tam liczę na 2k dla rezerwacji robionych wczoraj (niższe ceny z zimowej wyprzedaży przeważyły).
W sumie nie ma twardego zapisu w nowej promocji, że rezerwacja musi być w od lutego (jest mowa o pobycie w danych datach). Co więcej rezrewacje robione przez appkę i płacone Visą, a co mi tam ;) (choć tu szanse na błąd rozliczeń na moją korzyść prawie, że zerowe).
 Profil Relacje PM off  

#669 PostWysłany: 01 Lut 2017 15:30 

niebieski
Ciekawe co teraz bedzie z cenami / punktami hoteli w Polsce. Krakow / Rzeszow to byly teraz okazje.
 Profil Relacje PM off  

#670 PostWysłany: 01 Lut 2017 20:50 

czy ktoś ma jakiś namiar gdzie pisać ęte ponaglenie w Hiltonie na reklamację? Niestety standardowy customer service nie potrafi sprostać reklamacji, hotel również po odpowiedzi udaje, że nie istnieje, mail priority_letter... również głuchy, ktoś ma jakiś pomysł?
Niestety ze sprawą babram się już dobre 3 tygodnie :(
 Profil Relacje PM off  

#671 PostWysłany: 01 Lut 2017 21:12 

platynowy
Próbuj u polskiego Hindusa na naszej infolinii:
dyskusja-ogolna,1576,78564&p=857841&hilit=keys#p857822
 Profil Relacje PM off
koza91 uważa post za pomocny.

#672 PostWysłany: 01 Lut 2017 22:51 
Awatar użytkownika

Loty: 901
Kilometry: 809 273
Krajów: 25 / 11.7%
niebieski
Czy ktoś coś wie, o co chodzi z możliwością przedłużenia Diamonda na rok "bez powodu"? Na razie tajemnicza informacje "coming in March", ale może sa jakieś przecieki?

#673 PostWysłany: 01 Lut 2017 23:09 

platynowy
Lojalnypasazer dość dobrze to rozpisał.
Jeśli chodzi o polskie najtańsze hotele Rzeszów i Kraków pozostają bez zmian.
 Profil Relacje PM off  

#674 PostWysłany: 02 Lut 2017 00:29 

koza91 napisał(a):
czy ktoś ma jakiś namiar gdzie pisać ęte ponaglenie w Hiltonie na reklamację? Niestety standardowy customer service nie potrafi sprostać reklamacji, hotel również po odpowiedzi udaje, że nie istnieje, mail priority_letter... również głuchy, ktoś ma jakiś pomysł?
Niestety ze sprawą babram się już dobre 3 tygodnie :(

Hilton.Comments@hilton.com odpisują zazwyczaj w ciągu kilku godzin i jak masz diamond to starają załatwić sprawę od razu
 Profil Relacje PM off
koza91 uważa post za pomocny.

#675 PostWysłany: 02 Lut 2017 11:45 
Awatar użytkownika

srebrny
Tutaj można sprawdzić nowe stawki punktowe:
http://pointsandmoney.hilton.com
 Profil Relacje PM off
pasta lubi ten post.
pasta uważa post za pomocny.

#676 PostWysłany: 02 Lut 2017 23:08 

niebieski
Koledzy i koleżanki. Mam pytanie to status match. Z moich obliczeń wynika, że zabraknie mi 2 pobytów do Diamenta. Mam czas do 9 kwietnia i już rozplanowałem 6 wyjazdów do Hiltonów w Polsce. Na 2 pozostałe nie mam czasu :( I tu moje pytanie. Czy mogę zrobić rezerwację, zapłacić np. w Hamptonie w Krakowie punktami i się nie pojawić? Zaliczą?
Jeśli nie to czy macie może jakieś rady jak dobić 2 pobyty?
 Profil Relacje PM off  

#677 PostWysłany: 02 Lut 2017 23:12 
Awatar użytkownika

niebieski
Zrób rezerwację, dodaj drugą osobę do zameldowania i wyślij mamę/tatę/brata/siostrę/kumpla etc...

#678 PostWysłany: 02 Lut 2017 23:49 

niebieski
pawelos napisał(a):
Zrób rezerwację, dodaj drugą osobę do zameldowania i wyślij mamę/tatę/brata/siostrę/kumpla etc...

no raczej nie mam kogo wysłać. Musiałoby to być na tygodniu bo w weekendy mam już rezerwacje zrobione na siebie i w nich się pojawię. Ciężko zrobić 8 pobytów w 3 miesiące :(
 Profil Relacje PM off  

#679 PostWysłany: 03 Lut 2017 00:06 
Awatar użytkownika

niebieski
Może poproś jakiegoś forumowicza z Krakowa o pomoc.

#680 PostWysłany: 03 Lut 2017 00:46 

niebieski
no właśnie! Zafunduj komuś pobyty na walentynki :-)

Albo pozostań przy Goldzie, a nie rób na siłę Diamonda. Specjalnej różnicy nie ma (wg mnie)
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 5084 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37 ... 255  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości