Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 5084 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 237, 238, 239, 240, 241, 242, 243 ... 255  Następna
Autor Wiadomość
#4781 PostWysłany: 20 Lut 2025 18:38 
Awatar użytkownika

Loty: 588
Kilometry: 853 526
Krajów: 52 / 24.3%
złoty
Niestety nie pamiętam już. Ale było to na poziomie któregoś Hiltona
 Profil Relacje PM off  

Wakacje na Fuerteventurze z all inclusive 🌊⛳🏖️ 4* hotel Livvo Jandía Golf za 2599 PLN Wakacje na Fuerteventurze z all inclusive 🌊⛳🏖️ 4* hotel Livvo Jandía Golf za 2599 PLN
Wrześniowy wypad do Chorwacji za 889 PLN 🏖️🌊 Loty i 3 noce w 4⭐️ hotelu przy plaży na wyspie Pag ☀️🇭🇷 Wrześniowy wypad do Chorwacji za 889 PLN 🏖️🌊 Loty i 3 noce w 4⭐️ hotelu przy plaży na wyspie Pag ☀️🇭🇷
#4782 PostWysłany: 20 Lut 2025 19:57 

dziabulek napisał(a):
Hotel Waldorf Astoria Dubai Palm Jumeirah. Ktoś ma doświadczenie? Bo z tego co tam widzę to saloniku brak, jest coś na kształt saloniku czyli Club, ale pewnie tam up dla Diamond nie obowiązuje (chyba, ze hotel się zlituje?)

Hotel nastawiony na gości z Rosji, których jest tam bardzo dużo. Pearl Club, czyli ich lounge jest dostępny za dopłatą (kilka lat temu było to w okolicy ~$100/dzień/osoba) bądź przy zarezerwowaniu odpowiedniego typu pokoju. Duża oszczędność w upgrade'ach. Średnie śniadanie. Fajny basen, bardzo dobra obsługa przy nim. Generalnie w hotelu obsługa reaguje entuzjastycznie i jest bardzo pomocna, jeśli mówisz po rosyjsku, w innym wypadku, różnie to bywa. Tak było w trakcie naszego pobytu.

W naszej ocenie, co najwyżej średni hotel z portfolio hiltona w Dubaju. Są tam obiekty dużo lepsze (pod względem obsługi i przywilejów dla wysokich statusów HH) i sporo tańsze.
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#4783 PostWysłany: 20 Lut 2025 20:06 

niebieski
@upgrdpl które Hiltony w Dubaju polecasz ?
 Profil Relacje PM off  

#4784 PostWysłany: 20 Lut 2025 22:03 

@Mateusz099 - bardzo zależy po co się do tego Dubaju wybierasz i co lubisz/chcesz robić. Jako sam hotel taki pobytowy bardzo dobrze było nam w Curio Al Seef, ale tam z kolei nie ma basenu i trzeba mieć dystans do dubajskiego kiczu. Curio V był fajny, szczególnie dla osób chcących skakać po hotelach w (kompleks z hiltonem i ówczesnym LXR'em, który już wyszedł z sieci). Jest lounge, dobre upgrd oraz cały kompleks basenów wszystkich trzech hoteli z którego można korzystać. Po przylocie zawsze bardzo dobrze przyjmowano nas w Hamptonie Airport - zameldowanie od razu, nawet jeśli przylatywaliśmy o zupełnie niedorzecznej porze, typu 6 rano, dodatkowo w okolicy sporo restauracji w ramach krótkiego spaceru.

Generalnie wiele hoteli hiltona w Dubaju opisaliśmy - tu link do artykułu o WA z linkami do innych obiektów: https://www.upgrd.pl/2024/06/recenzja-h ... rah-dubaj/
 Profil Relacje PM off  

#4785 PostWysłany: 20 Lut 2025 23:23 

niebieski
Pobyt rekreacja z dzieciakami plus zwiedzanie miasta, dzięki przejrzę recenzje na stronie

Ostatnio edytowany przez marcinsss, 21 Lut 2025 11:33, edytowano w sumie 1 raz
Cytowanie - nie cytuj całego postu poprzednika, jeżeli zaraz pod nim odpowiadasz
 Profil Relacje PM off  

#4786 PostWysłany: 21 Lut 2025 06:53 
Awatar użytkownika

HON fly4free
Praktycznie każdy hotel był już przez nas oceniany w osobnym wątku dotyczącym pobytu.
Ja osobiście pisałem o Hilton Dubai The Walk gdzie spędziłem 5 dni.
Świetne miejsce, bardo dobre rozpoznawanie statusu, ogromny apartament z 3 sypialniami.
 Profil Relacje PM off  

#4787 PostWysłany: 25 Lut 2025 20:42 

Loty: 163
Kilometry: 153 421
Krajów: 27 / 12.6%
srebrny
W DoubleTree Wroclaw oferta Happy Hours z Executive Lounge na 2 piętrze do końca miesiąca została przeniesiona do restauracji na parterze, wydzielono tam kącik z kilkoma stolikami. Oferta pozostała bez zmian z wyjątkiem tego, że ciepłe napoje podaje obecnie obsługa.
 Profil Relacje PM off  

#4788 PostWysłany: 28 Lut 2025 15:09 

niebieski
Będę za tydzień 2 w dni w Szanghaju. Zastanawiam się nad Conrad Shanghai i Hilton Shanghai City Center. Ktoś ma jakieś doświadczenia? Hilton City Center podobno nówka sztuka i mało o nim jeszcze w sieci. Na zdjęciach oba wyglądają rewelacyjnie. Cenowo na mój termin praktycznie to samo ( Conrad droższy o 300 zł na całości ).
 Profil Relacje PM off  

#4789 PostWysłany: 10 Mar 2025 18:57 

niebieski
Pomóżcie: parking w okolicy Hampton by Hilton Warsaw City Centre. W czwartek po południu znajdę miejsce w SPP czy lepiej korzystać z jakiegoś zorganizowanego parkingu? Jeśli tak to podpowiedzcie z jakiego?
 Profil Relacje PM off  

#4790 PostWysłany: 10 Mar 2025 18:59 
Awatar użytkownika

HON fly4free
Ja zawsze parkuję przy hotelu i nigdy nie miałem problemu ze znalezieniem miejsca.
Czasami bliżej, czasami kawałek do przejścia.
 Profil Relacje PM off
Pacik76 lubi ten post.

#4791 PostWysłany: 14 Mar 2025 23:23 

niebieski
Orientuje sie ktos moze czy posiadanie aktywnego Golda do marca uniemozliwiało skorzystanie z przyjęcia golda na rok w styczniu? Wtedy przy skorzystaniu z kodu wszystko sie pieknie potwierdziło ale teraz widze, ze w info nt statusu w kwietniu spadam do silver...
 Profil Relacje PM off  

#4792 PostWysłany: 14 Mar 2025 23:54 

srebrny
Ztcp to w zasadach było napisane że okres roku rozpocznie się od momentu utraty statusu w takiej sytuacji.
digger uważa post za pomocny.

#4793 PostWysłany: 23 Mar 2025 12:56 
Awatar użytkownika

platynowy
Miałem pobyt w DT Santiago de Chile, 2 noce pod rząd, każda na odrębnej rezerwacji. Z uwagi na opóźniony przylot, zamiast przed północą, na pierwszy nocleg stawiłem się dopiero po 2. w nocy. Po zakończeniu obu noclegów dostałem normalnie punkty i dopiero teraz zorientowałem się, że tego pierwszego noclegu nie ma w mojej historii, jako zaliczonego, jest natomiast w anulowanych, z dopiskiem coś a la "late cncl", czy coś w tym stylu. Zdaje się to sugerować, że to z powodu tego późnego przyjazdu.
Przed przybyciem, wiedząc, że nawet bez opóźnienia się lotu będę u nich bardzo późno, wysłałem stosownego maila i dostałem odpowiedź od managerki (a nie po prostu z recepcji), że oczywiście i robią adnotację przy mojej rezerwacji.

Dziś będę w Santiago i chcę do nich podejść w tej sprawie, bo ten jeden brakujący pobyt to dla mnie problem w sprawach statusowych. Pytanie tylko, czy oni nie mają na to jakiegoś prostego wyjaśnienia, z którym ciężko mi będzie dyskutować i trudno będzie naciskać na to, by dodali mi brakujący pobytu? Może jest tak, że system sam anuluje takie rezerwacje, bez ich udziału? No, ale skasowali mnie za obie noce.
 Profil Relacje PM off  

#4794 PostWysłany: 23 Mar 2025 13:57 
Awatar użytkownika

platynowy
Pomiedzy polnoca a 2am robia przewaznie w hotelach zamknięcie dnia. Jak kogos nie ma, to właśnie jest "late cancel". Pewnie ktos nie przypilnowal Twojej rezerwacji, albo jakis ciemnota siedzial na nocnej zmianie i cancelowal jak leci. Spokojnie do odkrecenia na supporcie. Najlepiej z hotelu poprosic folio pokazujace platnosc za dwie noce. Wtedy jest jeszcze latwiej.
 Profil Relacje PM off
tropikey lubi ten post.
tropikey uważa post za pomocny.

#4795 PostWysłany: 23 Mar 2025 16:37 
Awatar użytkownika

srebrny
Najlepiej w takich przypadkach pisać "z drogi" do hotelu żeby zdalnie zameldowali żeby właśnie nie było late cancel.
Wtedy później nie trzeba nic odkręcać.
Przerabiane kilka razy.
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.
2 ludzi uważa post za pomocny.

#4796 PostWysłany: 28 Mar 2025 18:47 

złoty
Wystarczy zrobić claima przez stronę załączając kopie faktury za pobyt.

#4797 PostWysłany: 29 Mar 2025 23:14 
Awatar użytkownika

HON fly4free
Pierwsze hotele Hiltona w Gwatemali, Rumunii i Anguilla, ponieważ tamtejsze SLH dołączyły do HH :roll:
Malliouhana Resort, Anguilla: https://www.hilton.com/en/hotels/axamal ... na-resort/
Bethlen Estates Transylvania, Romania: https://www.hilton.com/en/hotels/tgmbel ... nsylvania/
Bolontiku Boutique Hotel and Spa, Guatemala: https://www.hilton.com/en/hotels/frsbhl ... l-and-spa/

Do HH dołączyły też inne SLH:
Hotel Schloss Seefels, Austria
HUANG YAN 36 Hotel, China
Senda Monteverde Hotel, Costa Rica
Canne Bianche Lifestyle Hotel, Italy
Le Calette N5, Italy
Villa di Piazzano, Italy
Nobu Hotel Ibiza Bay, Spain
 Profil Relacje PM off  

#4798 PostWysłany: 30 Mar 2025 00:28 
Awatar użytkownika

Loty: 769
Kilometry: 1 122 711
Krajów: 83 / 38.8%
HON fly4free
W Rumunii to już były (choć Hilton w Bukareszcie przeszedł do konkurencji), ale za to ten rumuński jest naprawdę mały

Image
 Profil Relacje PM off  

#4799 PostWysłany: 30 Mar 2025 00:30 

HON fly4free
W Gwatemali też były już dawno choć jedynie w stolicy.
 Profil Relacje PM off  

#4800 PostWysłany: 02 Kwi 2025 12:13 

Loty: 119
Kilometry: 254 856
Krajów: 35 / 16.4%
niebieski
Witajcie. Mam pytanie:

Czy: Challenge to 18 nocek w 90 dni. przedłuża diamonda na czas trwania challengu?
Miałem diamonda do 31 marca 2025r i nadal mam.
Czy jeszcze nie zaktualizowało?

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 5084 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 237, 238, 239, 240, 241, 242, 243 ... 255  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości