Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 5084 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 235, 236, 237, 238, 239, 240, 241 ... 255  Następna
Autor Wiadomość
#4741 PostWysłany: 14 Sty 2025 13:14 

niebieski
marek2011 napisał(a):
Już damo śniadanie w normalnych i droższych lokalizacjach dla kilkuosobowej rodziny (z dziećmi) to może być całkiem spory wydatek każdego dnia, więc zjedzenie go w ramach statusu przynosi wymierną oszczędności + zawsze jakiś tam voucher na drinka, lekki up (akurat na D te upy też są bardzo różniaste) czy późniejsze wymeldowanie będą wartością dodaną. Plus więcej punktów = sui generis cashback od rezerwacji.

Pewnie, ale nie powiesz mi że jeszcze parę lat temu GOLD nie znaczył więcej, dla mnie wstęp do Lounge i Upgrade dawały na prawdę dużo więcej niż samo śniadanie - które też można zjeść w lounge :)

Przykład z Berlina, wstęp do lounge, app do apartamentu piętrowego, to na prawdę robi różnicę w stosunku do zwykłego pokoju. Tak samo DoubleTree Wawa gdzie zwykłe pokoje są malutkie, a UP do apartamentu albo nawet prezydenckiego mega zwiększa komfort pobytu z dwójką dzieci. I tak jest ok przy goldzie bo bookuje pokój dla jednej osoby, przyjeżdżam z rodziną i z reguły nie ma problemu ( chociaż ostatnio w Monachium twierdzili że w pokoju maks 3 osobny, łączony nie mają ) to po prostu kiedyś było lepiej. Teraz wybieram się do Dubaju, chce spać w hiltonach i myślę czy nie kupić jednak diamentu.
 Profil Relacje PM off  

Wakacje na Fuerteventurze z all inclusive 🌊⛳🏖️ 4* hotel Livvo Jandía Golf za 2599 PLN Wakacje na Fuerteventurze z all inclusive 🌊⛳🏖️ 4* hotel Livvo Jandía Golf za 2599 PLN
Wrześniowy wypad do Chorwacji za 889 PLN 🏖️🌊 Loty i 3 noce w 4⭐️ hotelu przy plaży na wyspie Pag ☀️🇭🇷 Wrześniowy wypad do Chorwacji za 889 PLN 🏖️🌊 Loty i 3 noce w 4⭐️ hotelu przy plaży na wyspie Pag ☀️🇭🇷
#4742 PostWysłany: 14 Sty 2025 13:26 

HON fly4free
Zgadza się, gdzieś dekadę temu znaczył dużo więcej - sam byłem kiedyś G przez dwa, może trzy lata zanim zostałem D i dostawałem wtedy niemal zawsze EL itd.
 Profil Relacje PM off
cekace lubi ten post.

#4743 PostWysłany: 14 Sty 2025 14:00 
Awatar użytkownika

Loty: 151
Kilometry: 254 156
Krajów: 46 / 21.5%
niebieski
@zoli , nie wiem czy coś się zmieniło, ale wcześniej nie dało się sprawdzić w żaden inny sposób, jak na czacie HH (lub przez telefon, ale czat wygodniejszy).

@Mateusz099 , chodzi tylko o grubo przesadzone zdanie, że gold już prawie nic warty nie jest. Jak ktoś miał np. golda czy platynę w IHG to wie, że gold w HH warty jest bardzo dużo i że pole do obniżania korzyści jest bardzo duże.

Oczywiście dobry upgrade jest ważniejszy jak się jest z rodziną, salonik być może też, ale to tylko Twoja perspektywa. Pewnie sporo osób podróżuje z partnerem/partnerką i up jest miłym dodatkiem, ale nie waży tak bardzo na komforcie, jak wtedy, gdy się jest więcej niż w dwie osoby. Salonik też może być różnie postrzegany, bo choćby po sobie wnioskuję, że wracać się do niego na kolację często było nie po drodze w czasie podróży, a i żadne wybitne specjały tam nie czekały, więc chętniej jadłem na mieście. Poza tym tu jeszcze jedna istotna rzecz - ten salonik musi w hotelu w ogóle być. Dlatego dla wielu osób śniadanie jest korzyścią główną i uraziłeś ich uczucia (w tym moje) :(
 Profil Relacje PM off
5 ludzi lubi ten post.

#4744 PostWysłany: 14 Sty 2025 14:09 
Awatar użytkownika

srebrny
@ghostwriter @Mateusz099
Ja podróżuję w układzie 2+1, gdzie dziecko zawsze ma swoje osobne łóżko i dla mnie ważniejsze jest darmowe śniadanie, niż up i dostęp do Saloniku.
Teraz w tym roku to odczuję jak po latach z D, spadło się na Silver. Trzeba będzie coś wykombinować, by mieć przynajmniej Golda...
 Profil Relacje PM off
katka256 lubi ten post.

#4745 PostWysłany: 14 Sty 2025 14:19 
Awatar użytkownika

Loty: 151
Kilometry: 254 156
Krajów: 46 / 21.5%
niebieski
@cekace No jasne, w 2+1 up też kluczowy. To też zależy od kontekstu, bo inaczej będzie w hotelu resortowym na wypoczynku, inaczej przy jakimś aktywnym zwiedzaniu.

A ja dodałbym jeszcze do argumentu rzekomej przepaści między goldem a diamondem dodać kontrargument, że możliwości zdobycia golda i diamonda też są odpowiednio różne.
 Profil Relacje PM off
cekace lubi ten post.

#4746 PostWysłany: 14 Sty 2025 14:47 

HON fly4free
@ghostwriter: co do EL to wiele jednak zależy od miejsca: pomijając ewentualną kwestię alko (dla jednych to ważna rzeczy, dla innych bez znaczenia), to inaczej się patrzy i kalkuluje ofertę EL na kolację w Indiach czy Bangkoku, gdzie, jeśli chcesz, alternatywnie zjesz za kilka złotych jakiś posiłek gdzieś tam w garkuchni czy za 20 zeta w przeciętnej knajpie, a inaczej w jakiś Australiach czy innym Chile - gdzie wyjście na kolację byle gdzie to spokojnie ze 100+ zeta/os i to bez żadnych sensacji. Wtedy bufet w EL ma znacznie większą wartość dodaną. Przy odpowiednim planowaniu pobytu można praktycznie nic nie albo niewiele wydać na extra jedzenie co w ogólnym rozrachunku będzie stanowiło istotną oszczędność.
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#4747 PostWysłany: 15 Sty 2025 01:20 

niebieski
-- 15 Sty 2025 00:06 --

ghostwriter napisał(a):
@zoli , nie wiem czy coś się zmieniło, ale wcześniej nie dało się sprawdzić w żaden inny sposób, jak na czacie HH (lub przez telefon, ale czat wygodniejszy).

@Mateusz099 , chodzi tylko o grubo przesadzone zdanie, że gold już prawie nic warty nie jest. Jak ktoś miał np. golda czy platynę w IHG to wie, że gold w HH warty jest bardzo dużo i że pole do obniżania korzyści jest bardzo duże.

Oczywiście dobry upgrade jest ważniejszy jak się jest z rodziną, salonik być może też, ale to tylko Twoja perspektywa. Pewnie sporo osób podróżuje z partnerem/partnerką i up jest miłym dodatkiem, ale nie waży tak bardzo na komforcie, jak wtedy, gdy się jest więcej niż w dwie osoby. Salonik też może być różnie postrzegany, bo choćby po sobie wnioskuję, że wracać się do niego na kolację często było nie po drodze w czasie podróży, a i żadne wybitne specjały tam nie czekały, więc chętniej jadłem na mieście. Poza tym tu jeszcze jedna istotna rzecz - ten salonik musi w hotelu w ogóle być. Dlatego dla wielu osób śniadanie jest korzyścią główną i uraziłeś ich uczucia (w tym moje) :(

Sorry nie chciałem nikogo urazić, piszę o własnych odczuciach, po pięciu latach bycia w D, spadłem na S, żeby po nie udanym fast tracku wskoczyć na G. Zabrakło kilku nocek do D.

My rodzina 2+2, śniadanie pewnie za darmo super dostać, z reguły ładna oszczędność, ale mimo wszystko śniadanie na mieście dla rodziny to mniej więcej 100-200 zł. Kiedy jest salonik to ta nawet biedna zupa, coś konkretnego na ząb plus jeden drugi trzeci drink kwotowo robi większą różnicę. Dla mnie przy takiej obsadzie ważniejszy jest większy pokój. Każdy ma inne priorytety.

-- 15 Sty 2025 00:09 --

marek2011 napisał(a):
Zgadza się, gdzieś dekadę temu znaczył dużo więcej - sam byłem kiedyś G przez dwa, może trzy lata zanim zostałem D i dostawałem wtedy niemal zawsze EL itd.

Wtedy G I D nie robiło praktycznie różnicy w hotelu, mimo że upgrade tu był uznaniowy jak teraz, a tam obligatoryjny to zawsze dawali co tylko się dało najlepszego.

Mimo wszystko, jako stały klient do teraz sieci, najbardziej ubolewam nad likwidacją lounge w DT Warszawa, dla mnie to był jeden z najlepszych w jakich byłem w sieci przez klimat. Hotel stracił przez rozchodzi chociaż nadal przyjeżdżamy regularnie kilka razy do roku.

-- 15 Sty 2025 00:14 --

ghostwriter napisał(a):

Przesadziłem fakt, ale ja bym wolał mimo wszystko EL zamiast śniadania. Taka sytuacja rodzinna. Wszystko pisze z perspektywy własnej, rodzina 2+2 ważny większy pokój, jak jest lounge to w lounge mam śniadanie, piwo wieczorem w fajnej scenerii z reguły i coś na ząb, dzieciom i tak zamawiamy z karty frytki, nugettsy czy co mają ochotę i ładnie to nadbija rachunek, ale jeden dwa drinki plus wino a żony i wszystko się równoważy.
Wielkość pokoju ma znaczenie dla nas. Tak jak pisałem, spróbuję ogarnąć sobie Diamond bo na dłuższe pobyty gold to za mało. Po 5 latach w Diamond człowiek za bardzo się przyzwyczaił.

-- 15 Sty 2025 00:18 --

cekace napisał(a):
@ghostwriter @Mateusz099
Ja podróżuję w układzie 2+1, gdzie dziecko zawsze ma swoje osobne łóżko i dla mnie ważniejsze jest darmowe śniadanie, niż up i dostęp do Saloniku.
Teraz w tym roku to odczuję jak po latach z D, spadło się na Silver. Trzeba będzie coś wykombinować, by mieć przynajmniej Golda...

2+1 nie tak źle niby ale pokój z dodatkowym łóżkiem w pokoju jak DT Warszawa ? Gdzie tam wstawić łóżko. Ostatnio Hampton Monachium kolega dostał pokój jak większość rozkładana kanapa nie szło przejść. Ten Up robi robotę. My 2+2. Co do golda kup na eBay, albo D jak nie zrobisz nocek to masz G. Chyba że jakiś fast track. Dużo tego teraz.

Ew opcja z której korzystałem ostatnio, jakis Amerykanin mi zrobił rezerwację, konto D, ja jako druga
Osoba. Wszystko bez problemu. Trochę dyskomfort tylko jak pytali w jednym hotelu kiedy Pan Amerykanin przyjdzie po fakturę o której przyjedzie etc.

-- 15 Sty 2025 00:20 --

ghostwriter napisał(a):
@cekace No jasne, w 2+1 up też kluczowy. To też zależy od kontekstu, bo inaczej będzie w hotelu resortowym na wypoczynku, inaczej przy jakimś aktywnym zwiedzaniu.

A ja dodałbym jeszcze do argumentu rzekomej przepaści między goldem a diamondem dodać kontrargument, że możliwości zdobycia golda i diamonda też są odpowiednio różne.

Ja miałem fast track, 6 do G albo 12 do D, zrobiłem 11 i niestety mam G. Sprawdzę najbliższy wyjazd Abu Zabi Dubaj 10-12 nocek w HILTON i chyba kupię Diamond na tę okoliczność
 Profil Relacje PM off  

#4748 PostWysłany: 15 Sty 2025 07:30 
Awatar użytkownika

srebrny
Zrobiłeś 11 nocy i nie zrobiłeś 12 "DURNOSPANIA" by mieć D? I teraz chcesz kupować D? Coś mi tu nie gra...

Ostatnio edytowany przez cekace, 15 Sty 2025 09:51, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off
kerad85 lubi ten post.

#4749 PostWysłany: 15 Sty 2025 07:36 
Awatar użytkownika

Loty: 101
Kilometry: 94 804
Krajów: 17 / 7.9%
niebieski
Aż nie do pomyślenia, żeby jednej nocy nie przespać więcej na siłę dla D
cekace lubi ten post.

#4750 PostWysłany: 15 Sty 2025 08:29 

niebieski
-- 15 Sty 2025 07:28 --

cekace napisał(a):
Mateusz099 napisał(a):
Ew opcja z której korzystałem ostatnio, jakis Amerykanin mi zrobił rezerwację, konto D, ja jako druga
Osoba. Wszystko bez problemu. Trochę dyskomfort tylko jak pytali w jednym hotelu kiedy Pan Amerykanin przyjdzie po fakturę o której przyjedzie etc.

Ja miałem fast track, 6 do G albo 12 do D, zrobiłem 11 i niestety mam G. Sprawdzę najbliższy wyjazd Abu Zabi Dubaj 10-12 nocek w HILTON i chyba kupię Diamond na tę okoliczność

@Mateusz099
Nie zdziw się jak uda Ci się następnym razem zameldować, ale nie dostaniesz przywilejów D, dopóki nie zamelduje się właściciel konta..

Zrobiłeś 11 nocy i nie zrobiłeś 12 "DURNOSPANIA" by mieć D? I teraz chcesz kupować D? Coś mi tu nie gra...

Fasttrack dla pracowników korpo, był od maja, ja znalazłem zapis w połowie sierpnia - termin kończył się 31.08 na zrobienie nocek, fizycznie nie było to możliwe już. Tamte nocki realnie potrzebowałem.

-- 15 Sty 2025 07:29 --

pawi napisał(a):
Aż nie do pomyślenia, żeby jednej nocy nie przespać więcej na siłę dla D

Nie szło fizycznie tego zrobić, za późno znalazłem i zapisałem się do fast tracka dla pracowników korpo - ja nie pracuję, ale pracuje tam siostra :)
 Profil Relacje PM off  

#4751 PostWysłany: 15 Sty 2025 21:32 

cześć, za butelkę dobrego wina przekażę kod do Golda.
Zainteresowanych zapraszam na priv
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.
grondo uważa post za pomocny.

#4752 PostWysłany: 16 Sty 2025 01:30 

niebieski
@Arek15

Priv

Ostatnio edytowany przez Gadekk, 16 Sty 2025 10:25, edytowano w sumie 1 raz
Cytowanie - nie cytuj całego postu poprzednika, jeżeli zaraz pod nim odpowiadasz
 Profil Relacje PM off  

#4753 PostWysłany: 20 Sty 2025 22:46 
Awatar użytkownika

HON fly4free
Macie jakiś pomysł na wyciągnięcie od HH magicznego kodu (nie, nie dostałem go) do przekazania statusu?
Od ponad 2 tygodni co kilka dni piszę do nich na 3 różne maile (priority, diamond, hiltonhonors) i ZERO odzewu.
Nie pamiętam czy kiedykolwiek tak skutecznie mnie ignorowali jak teraz.
 Profil Relacje PM off  

#4754 PostWysłany: 20 Sty 2025 22:47 
Awatar użytkownika

Loty: 101
Kilometry: 94 804
Krajów: 17 / 7.9%
niebieski
Może napisz na Twitter? mi ostatnio pomogli z czymś innym, ale za pierwszym razem trafiłem na osobę, która nie znała ich regulaminu :)
Garmond lubi ten post.

#4755 PostWysłany: 23 Sty 2025 21:43 

Cześć, wystawiam na WOSP zaproszenie do HH Gold Status 2025.
Uwaga, kod ważny jest tylko do końca stycznia, dlatego po zakończonej licytacji trzeba go niezwłocznie wykorzystać.

https://allegro.pl/oferta/hilton-honors ... 7168365204
 Profil Relacje PM off
jaco027 lubi ten post.

#4756 PostWysłany: 23 Sty 2025 22:22 

Loty: 119
Kilometry: 254 856
Krajów: 35 / 16.4%
niebieski
Ma ktoś DIAMONDA do odsprz.....
Pierwszy raz od 7 lat nie zrobiłem go :(
Szyn3k uważa post za pomocny.

#4757 PostWysłany: 23 Sty 2025 22:35 
Awatar użytkownika

Loty: 588
Kilometry: 853 526
Krajów: 52 / 24.3%
złoty
Wystąp o challenge na czacie. W zeszłym roku korzystałem z tej opcji.
 Profil Relacje PM off  

#4758 PostWysłany: 23 Sty 2025 23:23 

niebieski
Darek M. napisał(a):
Wystąp o challenge na czacie. W zeszłym roku korzystałem z tej opcji.

i jaki otrzymałeś dla DIAMONDA?

#4759 PostWysłany: 23 Sty 2025 23:28 

HON fly4free
Skoro miałeś 7 lat to poproś - o ile nie korzystałeś z tej opcji wcześniej - o jednorazowe przedłużenie. Warunkiem jest zrealizowanie 250 nocy w sieci od początku członkostwa w programie, ale po 7 latach powinieneś go spełniać.
 Profil Relacje PM off  

#4760 PostWysłany: 23 Sty 2025 23:30 

niebieski
Poprosiłem. Odmówili
Brakuje mi chyba z 20-30 noclegów.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 5084 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 235, 236, 237, 238, 239, 240, 241 ... 255  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość