Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 5087 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80 ... 255  Następna
Autor Wiadomość
#1521 PostWysłany: 02 Mar 2018 01:00 

Loty: 177
Kilometry: 387 374
Krajów: 33 / 15.4%
niebieski
cekace napisał(a):
OSK napisał(a):

A to nie jest przypadkiem SCAM?

@cekace jest to jeden z zapowiadanych "przywilejów", jedyny minus, iż teoretycznie jednorazowy

Wakacje all inclusive w Egipcie od 2624 PLN 🍹🍉 Loty z 10 miast + 4* hotel przy plaży 🐠🐚 Wakacje all inclusive w Egipcie od 2624 PLN 🍹🍉 Loty z 10 miast + 4* hotel przy plaży 🐠🐚
Piękna włoska wyspa w wydaniu lux ✨🥂 All inclusive na Sardynii za 1889 PLN (loty + ⭐⭐⭐⭐ hotel) ☀️🏖️ Piękna włoska wyspa w wydaniu lux ✨🥂 All inclusive na Sardynii za 1889 PLN (loty + ⭐⭐⭐⭐ hotel) ☀️🏖️
#1522 PostWysłany: 02 Mar 2018 12:39 
Awatar użytkownika

platynowy
jaco027 napisał(a):
...BRG) dzisiaj nastepny claim (bez wiekszej wiary w sukces) a tu pozytywne rozpatzrenie w...29minut! rekord!. Ostatnio nawet uwalanie claimow zajmowalo wiecej niz 29...godzin. Ciekaw jestem czy sie cos poprawi na dluzej, czy to tylko jednorazowy 'wypadek przy pracy'.
I po szoku :-( Kilka nastepnych claim'ow, aby wykorzystac okazje i ZERO odpowiedzi od kilkunastu godzin na wszystkie zgloszenia. Czyli jednak jednorazowy 'wypadek przy pracy'...byc moze jakis mlody oblugant HH BRG jeszce nie wiedzial, ze modus operandi, to maksymalne uwalanie claim'ow klientow.
 Profil Relacje PM off  

#1523 PostWysłany: 02 Mar 2018 13:40 

Chris Peen napisał(a):
Trzy dni temu wróciłem z Mińska, gdzie spędziłem 3 noce w Hampton by Hilton (gorąco polecam - noc za 5.000 pkt!) w całości za punkty. Do tej pory nie mam ani zaliczonego tego pobytu jako "staya", ani nocy, a przede wszystkim nie dostałem 2.000 z unlimited. Wydawało mi się, że w HH to rozliczenie pobytu było szybciej. Czy interweniować? Czy jeszcze czekać? A może punkty unlimited nie należą mi się, bo rezerwację zrobiłem przed rozpoczęciem promocji (bodajże we wrześniu tamtego roku)?

Hamptona w Mińsku polecam nawet za 10tys punktów, choć o swoje przywileje trzeba było się upomnieć ;-D

do tematu: ja miałem wszystkie punkty łącznie z unlimited już na następny dzień, możliwe , że unlimited nie naliczyły Ci się, bo dokonałeś rezerwacji przed rozpoczęciem promocji
 Profil Relacje PM off  

#1524 PostWysłany: 03 Mar 2018 21:41 
Awatar użytkownika

Loty: 901
Kilometry: 809 273
Krajów: 25 / 11.7%
niebieski
Po niedawnym pobycie w Hamptonie w Gdansku nie naliczyły mi sie punkty i sam pobyt na koncie.
Pobyt na jedną noc, przy czym zajechałem dopiero po północy, więc już na miejscu miałem problemy z poprawnym wystawienie rachunku.
Czy może to być przyczyną że mi ten nocleg nie wskoczył na konto? Reklamować w hotelu czy u HH bezpośrednio?

#1525 PostWysłany: 03 Mar 2018 21:52 

srebrny
W hotelu. Skontaktuj się bezpośrednio z Front Office Manager - bardzo pomocny i rozsądny człowiek. Maja tam faktycznie problemy z naliczaniem punktów i pobytów.
 Profil Relacje PM off  

#1526 PostWysłany: 03 Mar 2018 22:03 
Awatar użytkownika

platynowy
BrunoJ napisał(a):
Po niedawnym pobycie w Hamptonie w Gdansku nie naliczyły mi sie punkty i sam pobyt na koncie.
Pobyt na jedną noc, przy czym zajechałem dopiero po północy, więc już na miejscu miałem problemy z poprawnym wystawienie rachunku.
Czy może to być przyczyną że mi ten nocleg nie wskoczył na konto? Reklamować w hotelu czy u HH bezpośrednio?
Skąd ja to znam... Czyli nie jestem jedyny, który pojawił się u nich bardzo późno (ja dopiero ok. 8 rano) :D
Walczę z tym tematem od poniedziałku. Na razie postęp jest taki, że suma punktów na koncie odpowiednio się powiększyła, ale w szczegółach konta nadal nie widać, skąd się wzięły. A najlepsze jest to, że ten pobyt mam jako anulowany. Z resztą, w historii rezerwacji mam z tego dnia łącznie 3 (!) anulacje. Wynika to zapewne z tego, że już przy wymeldowaniu recepcja na moją prośbę zaczęła kombinować, by punkty się opowiednio naliczyły, no i chyba coś tam przekombinowali. A żadnego problemu nie byłoby, gdyby na nocnej zmianie pamiętali o moim mailu, że pojawię się późno (ale na 100% będę) i nie anulowali noclegu jako "no show"...

Wysłane z mojego P9 przy użyciu Tapatalka
 Profil Relacje PM off  

#1527 PostWysłany: 03 Mar 2018 23:21 
Awatar użytkownika

niebieski
U mnie nie anulowali, ale na koncie w ogole nie mam tego noclegu, ani w punktach, ani w rezerwacjach. Gdyby nie fizyczny rachunek, przysyłany na maila (bo musieli poprawiać bo w pierwotnym daty sie rozjechały) to nie miałbym śladu że tam byłem, może poza obciążeniem na karcie. Akurat mi zależy bo to ostatni nocleg do challengu na status, paradoksalnie jedyny płatny jaki zrobiłem....

Wczesniej nigdy nie mialem problemow z szybkim naliczeniem pobytu/punktów, rowniez promocyjnych. Ale i też zawsze przed północą byłem, więc pewnie nie było tematu.
Raczej poczekam do poniedziałku, bo w weekend to pewnie studenci na front desku są ;)

PS. nie mam szczęścia w tym tygodniu, Acccorowi też sie naliczanie wysypało, a po ręcznym poprawkach jest jeszcze gorzej...

#1528 PostWysłany: 03 Mar 2018 23:38 
Awatar użytkownika

Loty: 554
Kilometry: 1 342 494
Krajów: 47 / 22.0%
niebieski
Po pobycie w Wawie zgubila mi sie jedna noc z dwoch, wyslalam maila z zalaczona faktura dzisiaj o 11.00 i o 19.00 dostalam odpowiedz o tym ile nalicza mi punktow, itp. Najszybsza odpowiedz z Hiltona jaka dostalam kiedykolwiek.

#1529 PostWysłany: 04 Mar 2018 01:00 
Awatar użytkownika

niebieski
Dopiero teraz znalazłem, że moj pobyt został wpisany jako anulowany (lateCncl, czyli jakby no-show).
Czyli samo się nie naprawi, będę odkrecał.

#1530 PostWysłany: 05 Mar 2018 00:46 
Awatar użytkownika

Loty: 588
Kilometry: 853 526
Krajów: 52 / 24.3%
złoty
Tak jeszcze odnośnie kradzieży mojego konta, to właśnie dostałem maila:

"Thank you for your recent stay on 27 February 2018 at Hilton Garden Inn Foshan"

Hilton Garden Inn Foshan
27 February 2018 – 01 March 2018

Hilton Honors Points Earned
2750

Czyli jacyś Chińczycy mi ukradli konto. Ciekawe czy punkty wpadną :D
 Profil Relacje PM off
tropikey lubi ten post.

#1531 PostWysłany: 08 Mar 2018 12:54 
Awatar użytkownika

platynowy
Temat był już poruszany (sam już o to pytałem, lecz w innym kontekście), ale pozwolę sobie wywołać go ponownie... Chodzi mi o bonus dla golda w postaci darmowego drugiego gościa w pokoju.

Do tej pory nie widziałem różnicy w cenie pokoju przy wyszukiwaniu dla jednej lub dwóch osób. W Japonii ta różnica jest (interesuje mnie Hilton Osaka), więc dla obniżenia kosztów chciałbym skorzystać z tego bonusa, a nigdy wcześniej tego nie robiłem, więc mam pewne wątpliwości.

Czy dobrze rozumiem, że rezerwuję pokój (interesuje mnie pokój z dwoma łóżkami) dla jednej osoby, a potem informuję hotel, że chcę skorzystać z ww. bonusu i proszę o zaznaczenie, że będzie jeszcze drugi gość?

Jak się ma skorzystanie z tego bonusu do możliwości uzyskania dwóch innych, czyli śniadania i upgrade'u? Czy ten drugi, dopisany gość również dostanie śniadanie gratis, nawet jeśli nie będzie upgrade'u do pokoju Executive z dostępem do saloniku?

No i ostatnia rzecz - BRG. Czy ktoś z Was korzystał z połączenia bonusu "2. gość gratis" i BRG? Byłoby świetnie, gdyby udało się wycisnąć z pobytu wszystko, czyli najpierw BRG (abstrahując od rożnych doświadczeń, co do akceptowalności BRG), potem dorzucenie 2. gościa do rezerwacji dla jednej osoby, a na koniec upgrade do Executive, a co najmniej śniadanie dla obu gości. Udało się komuś uzyskać to wszystko dla jednej rezerwacji?

Profil Relacje PM off  

#1532 PostWysłany: 08 Mar 2018 13:09 

Loty: 44
Kilometry: 65 890
Krajów: 15 / 7.0%
niebieski
Na wszystkie pytania ze TAK da sie.
Oprocz tego, ze musisz informowac hotelu, poprostu pojawiacie sie we dwoje.
Benefity dzialaja jak zwykle bez zadnej rozniczy wiec nawet jak noe bd dostepu do EL sniadanie db za free dla was dwoje.
 Profil Relacje PM off
tropikey uważa post za pomocny.

#1533 PostWysłany: 08 Mar 2018 13:27 
Awatar użytkownika

Loty: 42
Kilometry: 72 437
Krajów: 14 / 6.5%
srebrny
Darek M. napisał(a):
Tak jeszcze odnośnie kradzieży mojego konta, to właśnie dostałem maila:

"Thank you for your recent stay on 27 February 2018 at Hilton Garden Inn Foshan"

Hilton Garden Inn Foshan
27 February 2018 – 01 March 2018

Hilton Honors Points Earned
2750

Czyli jacyś Chińczycy mi ukradli konto. Ciekawe czy punkty wpadną :D

Kultura, nie jedli śniadania żeby obcego konta nie obciążać ;)

#1534 PostWysłany: 09 Mar 2018 23:05 

Loty: 177
Kilometry: 387 374
Krajów: 33 / 15.4%
niebieski
@tropikey wprawdzie @gruby_inversia odpowiedział na Twoje pytania. Różnicę w cenie dla 1 czy 2 osób często są w Hamptonach. Nigdy nie było potrzeby informowania o chęci skorzystania z tego przywileju. W Hilton Osaka też nie będziesz miał problemu, w 11.2017 byłem tam z żoną, a rezerwację robiłem dla jednej osoby.
tropikey uważa post za pomocny.

#1535 PostWysłany: 09 Mar 2018 23:38 
Awatar użytkownika

platynowy
A jak oceniasz salonik w Hiltonie w Osace? Rozważam zamiennie Marriotta Miyako, który ma rewelacyjne opinie (m.in. ze względu na salonik), ale skończył mi się już gold w Marriott Rewards, więc robi się duża różnica w cenie między oboma hotelami.

Profil Relacje PM off  

#1536 PostWysłany: 11 Mar 2018 10:29 
Awatar użytkownika

Loty: 71
Kilometry: 63 620
Krajów: 17 / 7.9%
Mam takie pytanie - może już się pojawiło, ale zapytam:
Mam status Diamond i chciałbym zarezerwować nocleg w warszawskim Double Tree dla mojego kolegi oraz jego dziewczyny. Chciałbym wpisać go jako drugiego gościa. Mnie nie będzie wtedy w hotelu oczywiście. Czy nie będzie problemu z uzyskaniem dla niego moich benefitów: upgrade, salonik i śniadanie? Czy mi taki pobyt zaliczy się do konta?

Z góry dzięki za odpowiedź:)

#1537 PostWysłany: 11 Mar 2018 10:42 

niebieski
Benefitów mogą nie dać, pobyt zalicza. Teraz restrykcyjnie podchodzą do dawania przywilejów ze statusem. Zreszta w regulaminie jest ze benefity ma właściciel statusu i osoba towarzysząca a tutaj chcesz dla osoby towarzyszącej i jej towarzyszącej :)
 Profil Relacje PM off  

#1538 PostWysłany: 11 Mar 2018 10:51 

Loty: 801
Kilometry: 1 030 727
Krajów: 72 / 33.6%
platynowy
Z logicznego punktu widzenia powinien wpisać raczej jego dziewczynę ;) jako drugiego gościa.

Jak to dobrze rozegra to oni otrzymają i benefity a on zaliczenie pobytu. ;)
 Profil Relacje PM off  

#1539 PostWysłany: 11 Mar 2018 11:17 

Loty: 44
Kilometry: 65 890
Krajów: 15 / 7.0%
niebieski
Mysle ze warto przypiac u gory informacje o tym ze co do zasady nie mozna tak robic i skoncza sie takie pytania, ktore sie pojawiaja co strone :D @zeus
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#1540 PostWysłany: 15 Mar 2018 09:35 
Awatar użytkownika

Loty: 652
Kilometry: 1 484 217
Krajów: 94 / 43.9%
srebrny
Hey może ktoś miał podobny problem i znalazł rozwiązanie próbuję kupić punkty w obecnej promocji, ciągle pojawia mi się ten sam komunikat "Error: There was a problem with your credit card information. Please try again, or try a different card." mimo użycia szeregu różnych kart ciągle to samo support oczywiście jest bezradny niby z moim kontem HH wszystko jest ok odsyłają raz do points.com a raz do wystawcy karty. Points.com też oczywiście nie znalazł żadnego błędu i według nich problemem jest karta. Trochę już mi ręce opadają jak czytam korespondencję od nich. Ktoś ma jakieś pomysły? Myślałem, że to ma związek z tym, że nie mogę też transferować z tego konta punktów jednak nie poruszałem tego tematu w korespondencji z supportem mając na uwadze przypadki blokowania kont na amen opisane na FT. Blokady na kartach oczywiście się pojawiają i wiszą sobie przez tydzień później tak więc nie jest to raczej kwestia kart.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 5087 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80 ... 255  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości