Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
Miles&More Jetfriends dla twojego dziecka +500 mil na start

Jakby ktoś musiał załatwiać bilet (nagrodę) w niedzielę przez infolinię to podaję numer +902123548899 (infolinia Turkish, mówią po angielsku)

- "rezerwacja biletu nagrody"
obecnie na apce i stronie internetowej wywala mi błąd.
coś mam zmienić w ustawieniach?
- usuń polskie znaki w ustawieniach profilu

Informacja od @billabong
Odcinki statusowe w M&M są naliczane tylko za loty: LOTem, Lufą, Eurowings, Air Dolomiti, Austrian Air, Brussels Air, Croatia Air, Luxair lub Swiss. Lecąc tymi liniami, wejdziemy do Poloneza/Mazurka na FTL w WAW.
Do statusu za odcinki nie wlicza się m.in. TAP

Sprawdzanie daty wazności mil - od @skrzat
W przeglądarce trzeba się zalogować na konto M&M
W tej samej zakładce otworzyć stronę: https://api.miles-and-more.com/v1/accou ... Periods=12
gdzie na końcu adresu wpisuje się ilość następnych kwartałów, które chcemy podejrzeć (w powyższym przypadku 12 kwartałów, czyli 3 lata.
Pokaże się plik JSON, w którym jest m.in. ilość posiadanych mil (remainingAmount), ilość mil, które wydaliśmy (cumulativeSpendAmount), ilość mil które wygasły (cumulativeExpiredAmount) oraz podział na kwartały z liczbą mil, które wygasną po zakończeniu każdego kwartału.
Oczywiście przy statusie ilość wygasająca będzie = 0 z informacją dlaczego nie wygasną, np. status: SEN

Nie masz mil? Nie naliczono Ci odcinka? Wyślij zapytanie z kartą pokładową na ffp[at]lot.pl

Infolinie:
PL +48 22 459 62 00
DE +49 69 209 777 777
+49 69 86799555
US +1 800 581 6400

Biletu za mile nie upgrade'ujesz za e-voucher

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 9592 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 96, 97, 98, 99, 100, 101, 102 ... 480  Następna
Autor Wiadomość
#1961 PostWysłany: 14 Mar 2016 14:38 
Awatar użytkownika

Loty: 39
Kilometry: 45 226
Krajów: 11 / 5.1%
niebieski
posiadam MC M&M Mbanku i chciałbym ją zamienić na Visa M&M Premium.
Czy ktoś próbował takiej zamiany? Oczywiście chodzi o to aby pominąć koszty wydania i ewentualnie opłaty rocznej. Jakieś patenty na przeprowadzenie rozmowy aby to osiągnąć? (może najpierw zgłoszenie zgubienia / kradzieży pomoże?)

Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️ Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️
Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN
#1962 PostWysłany: 14 Mar 2016 17:38 
Awatar użytkownika

HON fly4free
@lendziro
Ja złożyłem m-ce temu wniosek o zmianę na premium, a po kilku dniach wniosek został anulowany :) Bez żadnego wyjaśnienia itp.
 Profil Relacje PM off  

#1963 PostWysłany: 14 Mar 2016 17:52 

Loty: 724
Kilometry: 938 929
Krajów: 59 / 27.6%
niebieski
lendziro napisał(a):
posiadam MC M&M Mbanku i chciałbym ją zamienić na Visa M&M Premium.
Czy ktoś próbował takiej zamiany? Oczywiście chodzi o to aby pominąć koszty wydania i ewentualnie opłaty rocznej. Jakieś patenty na przeprowadzenie rozmowy aby to osiągnąć? (może najpierw zgłoszenie zgubienia / kradzieży pomoże?)

Najlepiej / NIESTETY / działa pisemne wypowiedzenie umowy :x - wtedy konsultanci wreszcie stają się racjonalni i powinni bez problemu zamienić karty / per saldo jest remis dla Ciebie i banku - Ty zostajesz dla banku i masz nową kartę - możesz też wycofać wypowiedzenie / bez podania przyczyny
Jak bankowi na Tobie zależy to wqarto spróbować :lol:
 Profil Relacje PM off  

#1964 PostWysłany: 14 Mar 2016 18:14 

Loty: 235
Kilometry: 330 438
Krajów: 50 / 23.4%
niebieski
Jakiś tydzień temu zadałem takie pytanie na czacie mBanku - konsultantka napisała, że jest opłata 1% od kwoty podnoszonego limitu. Karty Premium wydawane są z minimalnym limitem 10 000 zł, ja na swojej zwykłej M&M mam 3000 zł, więc zapłaciłbym 70 zł za zmianę karty. Konsultantka napisała, że nie da się uniknąć tej opłaty, więc tak jak napisano powyżej pewnie dopiero tzw. "retencja" dałaby nam kartę za free. Co do zwalniania się z opłaty rocznej, to pewnie płaz itp. zrobiłyby robotę :)

#1965 PostWysłany: 16 Mar 2016 11:54 

srebrny
Miałem FTLa do końca lutego. W tym tygodniu przy internetowej odprawie, rejs LO, miałem podany ten nr karty dla FTL (rezerwacja w lutym, w pierwszą stronę lot już odbyty, to był lot powrotny, choć z WAW).
Bramki na security biznesowym się otworzyły, do Poloneza też mnie przyjęli.
Czy może to mieć związek z tym, że rezerwacja była dokonana jak jeszcze miałem FTLa czy to jakaś drobna luka w systemie czy po prostu przypadek? Skłaniam się ku pierwszemu wariantowi.
Mile naliczone prawidłowo, czyli bez Bonus Executive jak to byłoby przy FTL.
 Profil Relacje PM off  

#1966 PostWysłany: 16 Mar 2016 12:11 

niebieski
Skoro pojawił się temat karty M&M Premium w mBanku (wydawanej obecnie, niestety o warunkach z przed czerwca 2013 można zapomnieć...)- również zapomnijcie o tym, że bank potraktuje Was ulgowo w jakikolwiek znaczący sposób.

Ta karta daje 1 milę za 3zł, co przy dzisiejszych opłatach interchange powoduje, że bank de facto do tej karty dopłaca.
Byle komu Jej nie wyda- z calym szacunkiem. Stąd właśnie kosmiczne i trudne do uniknięcia- z uwagi na progi zwalniające- opłaty roczne. Bank liczy na to, że przy takim tzw. zamożnym (affluent w terminologii bankowej) kliencie, zarobi przy okazji na innych usługach.

Jaki sens jest posiadać tę kartę- mając 3000zł limitu na obecnej karcie- nie wiem, chyba, że @maciek88 jest fanem regularnego nadpłacania karty.
Tak samo- wnioski o zmianę karty na M&M Premium będą anulowane wtedy, kiedy nie spełniacie kryterium dochodów na tę kartę (wyznaczonego mniej lub bardziej formalnie, ale do niedawna przynajmniej to było 10k netto).

Żeby nie było- ja tej karty nie posiadam, może dlatego, że trzeźwo oceniłem, że w moim przypadku się nie kalkuluje, bo po prostu nie jestem w stanie wykręcić obrotów na zwolnienie z opłat.

Szczęsliwi za to ci, którzy posiadają tę kartę z przed czerwca 2013- w tym wypadku nie dość, że obowiązuje ubezpieczenie, to jeszcze zwolnienie z opłat przy bodajże 120 transakcjach rocznie.
 Profil Relacje PM off  

#1967 PostWysłany: 16 Mar 2016 12:28 

niebieski
Ano sens jest taki, że karta za wydane 3 zł daje 1 mile, zwykła m&m za wydane 5 zł daje jedną mile.
Przy dużych obrotach robi się spora różnica.
I nie za bardzo rozumiem, co oznacza "bycie fanem nadpłacania karty".
Na mojej karcie mam 3k limitu, bo sam o taki wnioskowałem. Jeżeli posiadanie karty Premium wiąże się z limitem min. 10k, to ok.
Obrót roczny do zwolnienia z opłaty też jest do zrobienia.
Tym bardziej, że za obrót 60k wpadnie 20k mil.

#1968 PostWysłany: 16 Mar 2016 12:33 

niebieski
No właśnie o to mi chodziło- masz obecnie kartę z limitem 3000zł a nastawiasz się na kręcenie kartą rocznie minimum 60 000zł- po prostu nie do końca mi to pasuje, przynajmniej przy standardowym sposobie korzystania z KK.
Ale też nie siedzę w Twoim portfelu, więc przepraszam za zbyt daleko idące insynuacje. :)
Jeśli zrobisz obroty zwalniające z opłat, no to jak najbardziej warto się starać o tę kartę.

I faktycznie- chyba najlepszą metodą na uniknięcie opłaty za podneisienie limitu będzie wypowiedzenie obecnej karty i wniosek o nową. Możesz też najpierw zawnioskować o nową, potem wypowiedzieć starą- mBank spokojnie pozwala na posiadanie wielu KK (ale tylko jednej KK danego typu dla danego klienta).
 Profil Relacje PM off  

#1969 PostWysłany: 16 Mar 2016 12:43 

niebieski
john_doe napisał(a):
Szczęsliwi za to ci, którzy posiadają tę kartę z przed czerwca 2013- w tym wypadku nie dość, że obowiązuje ubezpieczenie, to jeszcze zwolnienie z opłat przy bodajże 120 transakcjach rocznie.

Teraz jest 240 transakcji, ale to i tak świetny deal.
 Profil Relacje PM off  

#1970 PostWysłany: 16 Mar 2016 12:43 

Loty: 123
Kilometry: 191 041
Krajów: 19 / 8.9%
john_doe napisał(a):

Mam ta karte od 2012, ilosc transakcji to chyba 240, nie wiem czy tego ubezpieczenia nie zlikwidowali jakis czas temu. Karta rzeczywiscie jest duzo lepsza do zbierania mil, ale wydaje mi sie ze warunkiem jest to, ze ktos robi wymagane obroty bez problemu, przy oplacie 600pln caly czar prysnie.
 Profil Relacje PM off  

#1971 PostWysłany: 16 Mar 2016 12:56 

srebrny
maciek88 napisał(a):
Tym bardziej, że za obrót 60k wpadnie 20k mil.

W większości przypadków mniej, bo zaokrąglają, przez co jednak jakąś część mil się traci.
 Profil Relacje PM off  

#1972 PostWysłany: 16 Mar 2016 13:01 

niebieski
john_doe napisał(a):
Jeśli zrobisz obroty zwalniające z opłat, no to jak najbardziej warto się starać o tę kartę.

No wydawało mi się oczywiste, że zakładamy zrobienie tego obrotu :)

adamuto napisał(a):
Teraz jest 240 transakcji, ale to i tak świetny deal.

Przy kartach premium jedynie obrót 60k rocznie zwalnia z opłaty 600 zł. Nie ma warunku ilości transakcji.

Tulio napisał(a):
W większości przypadków mniej, bo zaokrąglają, przez co jednak jakąś część mil się traci.

Zakładam robienie zakupów w miarę "równych" kwotowo :)

#1973 PostWysłany: 16 Mar 2016 13:25 

Mozna tez wyrobic komus karte dodatkowa, mile wtedy ida na nasze konto i obrot liczy sie razem.
Kiedys nie zmienialo to wymaganej kwoty 60tys rocznie, ale teraz chyba w takim przypadku jest wymagane 90tys.
 Profil Relacje PM off  

#1974 PostWysłany: 16 Mar 2016 17:14 
Awatar użytkownika

platynowy
Skow napisał(a):
nie wiem czy tego ubezpieczenia nie zlikwidowali jakis czas temu.

O ile mi wiadomo, to nie - była na ten temat krótka dyskusja tu: http://www.fly4free.pl/forum/mbank-pakiet-travel-world-do-karty-m-m,135,30447

Będąc w lutym w Meksyku oparłem swoje ubezpieczenie w zdecydowanej większości właśnie na założeniu, że ubezpieczenie z karty mbanku nadal działa (na wszelki wypadek dokupiłem jakieś podstawowe, też na stronie mbanku), ale na szczęście nie miałem okazji sprawdzić, czy wszystko jest OK. Jednak z informacji na stronie po zalogowaniu do mbanku wynika, że ubezpieczenie jest cały czas aktywne...
 Profil Relacje PM off  

#1975 PostWysłany: 16 Mar 2016 17:16 

niebieski
Tak, dla starych kart, z przed czerwca '13, ubezpieczenia wciąż działają.
 Profil Relacje PM off
spokoluzik uważa post za pomocny.

#1976 PostWysłany: 16 Mar 2016 21:54 

Potwierdzam.
 Profil Relacje PM off  

#1977 PostWysłany: 16 Mar 2016 22:39 

złoty
@ lendziro - i jak? dostałeś kartę premium?

Ja też posiadam kartę M&M podstawową z limitem 3k ale mam ofertę "dla ciebie" na podwyższenie limitu 10k, więc chciałbym zmienić na kartę Premium. Boje się że nie będą chętni mi wyrobić kartę Premium. Co polecacie? Pisemne wypowiedzenie umowy i czekanie na telefon? Chodzi mi głównie o to żeby dostać kartę Premium, opłatę za podwyższenie limitu przełknę jeśli będę musiał.
 Profil Relacje PM off  

#1978 PostWysłany: 17 Mar 2016 06:04 

john_doe napisał(a):
Tak, dla starych kart, z przed czerwca '13, ubezpieczenia wciąż działają.

Rzeczywiście w systemie jest informacja że ubezpieczenie aktywne mimo tego że karta która wyrobiłem w 2012 już mi się skończyła i niedawno wyslali nowa.
 Profil Relacje PM off  

#1979 PostWysłany: 17 Mar 2016 23:15 

Ja też mam już drugi egzemplarz z tego samego powodu ale umowa pozostaje oryginalna.
 Profil Relacje PM off  

#1980 PostWysłany: 18 Mar 2016 15:19 
Awatar użytkownika

Loty: 290
Kilometry: 297 839
Krajów: 45 / 21.0%
Ciekawe czy ktoś z Was zna podobny przypadek:
- dzisiaj ok. 12:00 dostałem e-mail od Miles & More Service z taką (w skrócie) treścią

Przed chwilą zmieniliśmy adres e-mail na Pana koncie Miles & More. Aby ochronić Pana przed nieautoryzowanym dostępem do konta, chcielibyśmy zapytać:

Czy dokonał Pan tej zmiany na koncie Miles & More osobiście?

Jeżeli tak - wszystko jest w porządku i nie musi Pan podejmować żadnych kroków.

Jeżeli nie - prosimy natychmiast skontaktować się telefonicznie z Centrum Obsługi Miles & More.

Odczytałem go 2 godziny później.
Loguje się na stronę. Sprawdzam konto milowe i tu zonk!
Jednak ktoś się włamał i zrobił transakcje online w "FCB ONLINE-SHOP" na ponad 40 000 mil.
Zadzwoniłem do wspomnianego Centrum, niby przyjęto moje zgłoszenie, ale wysłano mnie na policję.
Dopiero jak dostaną takie zgłoszenie z komisariatu to ruszą z tym dalej.
No cóż - ciekawe ile będzie trwało moje tłumaczenie co to w ogóle jest M&M, a co dopiero o kradzieży mil. :)
 Profil Relacje PM off
dj3500 lubi ten post.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 9592 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 96, 97, 98, 99, 100, 101, 102 ... 480  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: tropikey oraz 2 gości