Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
Miles&More Jetfriends dla twojego dziecka +500 mil na start

Jakby ktoś musiał załatwiać bilet (nagrodę) w niedzielę przez infolinię to podaję numer +902123548899 (infolinia Turkish, mówią po angielsku)

- "rezerwacja biletu nagrody"
obecnie na apce i stronie internetowej wywala mi błąd.
coś mam zmienić w ustawieniach?
- usuń polskie znaki w ustawieniach profilu

Informacja od @billabong
Odcinki statusowe w M&M są naliczane tylko za loty: LOTem, Lufą, Eurowings, Air Dolomiti, Austrian Air, Brussels Air, Croatia Air, Luxair lub Swiss. Lecąc tymi liniami, wejdziemy do Poloneza/Mazurka na FTL w WAW.
Do statusu za odcinki nie wlicza się m.in. TAP

Sprawdzanie daty wazności mil - od @skrzat
W przeglądarce trzeba się zalogować na konto M&M
W tej samej zakładce otworzyć stronę: https://api.miles-and-more.com/v1/accou ... Periods=12
gdzie na końcu adresu wpisuje się ilość następnych kwartałów, które chcemy podejrzeć (w powyższym przypadku 12 kwartałów, czyli 3 lata.
Pokaże się plik JSON, w którym jest m.in. ilość posiadanych mil (remainingAmount), ilość mil, które wydaliśmy (cumulativeSpendAmount), ilość mil które wygasły (cumulativeExpiredAmount) oraz podział na kwartały z liczbą mil, które wygasną po zakończeniu każdego kwartału.
Oczywiście przy statusie ilość wygasająca będzie = 0 z informacją dlaczego nie wygasną, np. status: SEN

Nie masz mil? Nie naliczono Ci odcinka? Wyślij zapytanie z kartą pokładową na ffp[at]lot.pl

Infolinie:
PL +48 22 459 62 00
DE +49 69 209 777 777
+49 69 86799555
US +1 800 581 6400

Biletu za mile nie upgrade'ujesz za e-voucher

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 9588 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81 ... 480  Następna
Autor Wiadomość
#1541 PostWysłany: 25 Cze 2015 03:15 

Powiedzcie mi jak jest z dostępnością lotów przez Pacyfik? Ponieważ szukając przez stronę M&M trasę z LAX do NRT zawsze pokazuje przez Europę. :) Stawka milowa jest identyczna przez Pacyfik czyli 50.000 mil i dokąd "najdalej" można dolecieć Tokio, Bangkok, Pekin?

Czy ktoś z was widzi kwoty dopłat do biletów nagród w przypadku nowego połączenia do Tokio? Zawsze pokazuje mi poniższy komunikat. (obrazek)

Załączniki:
2015-06-25_031256.jpg
2015-06-25_031256.jpg [ 15.7 KiB | Obejrzany 1202 razy ]
 Profil Relacje PM off  

Relaks na Kanarach 😎🏖️ Wypoczynek na Fuerteventurze za 1669 PLN Relaks na Kanarach 😎🏖️ Wypoczynek na Fuerteventurze za 1669 PLN
Wietnam z Etihad Airways 🪷🌏 Hanoi z Warszawy za 2391 PLN 😍✈️🧳 Wietnam z Etihad Airways 🪷🌏 Hanoi z Warszawy za 2391 PLN 😍✈️🧳
#1542 PostWysłany: 25 Cze 2015 07:09 

Loty: 644
Kilometry: 1 419 433
Krajów: 59 / 27.6%
niebieski
TonyH napisał(a):
Powiedzcie mi jak jest z dostępnością lotów przez Pacyfik? Ponieważ szukając przez stronę M&M trasę z LAX do NRT zawsze pokazuje przez Europę.

Przez stronę M&M można zarezerwować bilet nagrodę online na całą siatkę połączeń linii Adria Airways, Austrian Airlines Group, Brussels Airlines, Condor (tylko klasa ekonomiczna), Croatia Airlines, Polskie Linie Lotnicze LOT (nie na Premium Economy Class), Lufthansa i SWISS.
Żadna z tych linii nie lata przez Pacyfik.
Dostepnosci musisz szukać przez stronę United, Aeroplan-u (Air Canada) lub ANA - i wtedy kupić telefonicznie w M&M. Stawki milowe wynikają z tabeli na stronie M&M

#1543 PostWysłany: 25 Cze 2015 10:24 
Awatar użytkownika

niebieski
TonyH napisał(a):
Stawka milowa jest identyczna przez Pacyfik czyli 50.000 mil i dokąd "najdalej" można dolecieć Tokio, Bangkok, Pekin?

Identyczna z? Z Am.Pn do Azji/Oceanii bezpośrednio możesz polecieć za 40k w Y. 50k to już "trzy regiony", więc możesz też właśnie transfer w EU mieć jak strona M&M pokazuje. Całkiem sensowna jest wtedy dopłata tych 10k mil jeśli byś robił podróż w dwie strony i sobie dłuższy stop w EU na przykład zrobił.
 Profil Relacje PM off  

#1544 PostWysłany: 25 Cze 2015 10:43 

srebrny
darekd napisał(a):
Przez stronę M&M można zarezerwować bilet nagrodę online na całą siatkę połączeń linii Adria Airways, Austrian Airlines Group, Brussels Airlines, Condor (tylko klasa ekonomiczna), Croatia Airlines, Polskie Linie Lotnicze LOT (nie na Premium Economy Class), Lufthansa i SWISS.

hej
czy ktos kupowal za mile loty condora z Niemiec ?
interesuje mnie ile kosztuje mil i doplat loty do Havany, Mauritusu lub Cancun.

kiedy szukalem online ile mil by kosztowalo varadero lub BKK eurowings i nic nie bylo dostepne :(
 Profil Relacje PM off  

#1545 PostWysłany: 25 Cze 2015 16:17 
Awatar użytkownika

niebieski
Koszt milowy to normalna wartość z tabelki (Germanwings i Condor są też wymienione przy FlySmartach). Dodatkowo pewnie horendalne opłaty.
 Profil Relacje PM off  

#1546 PostWysłany: 25 Cze 2015 17:33 

złoty
Z tego co pamiętam to loty Condora są widoczne w szukajce M&M i można je bukować online. Dopłaty raczej wysokie.

#1547 PostWysłany: 25 Cze 2015 18:07 

Loty: 644
Kilometry: 1 419 433
niebieski
Lot z Warszawy do Cancun przez Frankfurt (i z powrotem):
Lot+Condor to 70000 mil i 1530 PLN
Lufthansa+Condor to 70000 mil i 1380 PLN
Ceny na dzisiaj (pewnie zależą od kursu Euro).

#1548 PostWysłany: 25 Cze 2015 20:36 

niebieski
L4FF napisał(a):
TonyH napisał(a):
Stawka milowa jest identyczna przez Pacyfik czyli 50.000 mil i dokąd "najdalej" można dolecieć Tokio, Bangkok, Pekin?

Identyczna z? Z Am.Pn do Azji/Oceanii bezpośrednio możesz polecieć za 40k w Y. 50k to już "trzy regiony", więc możesz też właśnie transfer w EU mieć jak strona M&M pokazuje. Całkiem sensowna jest wtedy dopłata tych 10k mil jeśli byś robił podróż w dwie strony i sobie dłuższy stop w EU na przykład zrobił.

Nie zrobi dłuższego stopa przy nagrodzie one-way przecież.

Najlepsza opcja przez Pacyfik moim zdaniem to USA-Hawaje UA + Hawaje-Chiny CA, na dwóch biletach. 40 k. mil, niskie dopłaty i dowolnej długości pobyt na Oahu. Dostępność na trasie Hawaje-Nowa Zelandia jest zerowa, więc tej opcji nie biorę pod uwagę nawet.
 Profil Relacje PM off  

#1549 PostWysłany: 25 Cze 2015 23:16 
Awatar użytkownika

niebieski
No przecież pisałem "podróż w dwie strony".
To co piszesz można by chyba złożyć jako open-jaw z trzech regionów (US-HI-ICN) i np ICN-PEK-WAW. Za 10k i parę groszy dopłat więcej są dwa stopy i jeszcze dalszy skok.
Albo powrót ICN-NRT-US, w tej samej cenie jw.
 Profil Relacje PM off  

#1550 PostWysłany: 26 Cze 2015 00:02 

niebieski
Tak, już ogarniam. Wrócić z Azji można też przez Nową Zelandię - zwiększyła się mocno dostępność na AKL-LAX.
 Profil Relacje PM off  

#1551 PostWysłany: 26 Cze 2015 10:18 
Awatar użytkownika

niebieski
To będzie kolejne 10k za region, ale też warto.
UA z SYD/MEL czy może AC przez YVR dałoby się też miejsca utrafić jeśli nie z ANZ, odcinków chyba starczy.
 Profil Relacje PM off  

#1552 PostWysłany: 01 Lip 2015 00:14 

Loty: 24
Kilometry: 42 123
Krajów: 11 / 5.1%
Witam, jakie na ten moment najbardziej opłacają się loty po za Europę z programu Miles&More?? Czytam forum i wujka google od kilku dni i na prawdę nie mogę znaleźć odpowiedzi...proszę o pomoc lub o linki do postów w tym temacie...Chodzi mi o to na jakie kierunki najczęściej z praktyki opłaca się wymienić mile za loty gdzieś...
 Profil Relacje PM off  

#1553 PostWysłany: 01 Lip 2015 00:44 
Awatar użytkownika

Loty: 494
Kilometry: 1 102 778
Zbanowany
Locust napisał(a):
Witam, jakie na ten moment najbardziej opłacają się loty po za Europę

Napisz, ile masz mil, to łatwiej Ci będzie doradzić.

#1554 PostWysłany: 01 Lip 2015 09:23 

BusinessClass napisał(a):
Locust napisał(a):
Witam, jakie na ten moment najbardziej opłacają się loty po za Europę

Napisz, ile masz mil, to łatwiej Ci będzie doradzić.

No właśnie nie mam w ogóle, tylko zastanawiam się czy sobie założyć kartę kredytową "wizz raiffeisen", czy "mbank miles & more". Mam dość duże obroty na aktualnej karcie kredytowej z której chce zrezygnować, więc myślę sobie że w jakimś czasie może uzbierałbym jakieś mile w miles & more. Od 2 tygodni wgryzam się w temat na forum i na googlach i nie jestem zdecydowany. Wiadomo, że na jakieś dalsze wyjazdy przydałoby mi się kilka kart. Ale póki jestem w Polsce chciałbym używać 1 i na niej nabijać mile w Mbanku lub punkty w Raiffeisen.

Moje pytanie jest teoretyczne, a nie konkretnie już potrzebuje gdzieś wyjechać. Czy istnieje szansa abym poprzez zbieranie Mil miał szanse w jakiejś korzystnej cenie (bo wiem że płaci się opłaty lotniskowe) wyjechać gdzieś po za Europę? Np USA, Azja? Czy raczej to rzadkość i nie ma sensu zbierać mil?

Proszę o pomoc i wyrozumiałość, na prawdę wczytywałem się w temat, póki napisałem tutaj wiadomość. :oops:
 Profil Relacje PM off
witekkowal lubi ten post.

#1555 PostWysłany: 01 Lip 2015 09:47 

Loty: 139
Kilometry: 298 747
Krajów: 33 / 15.4%
niebieski
Sprawa jest prosta. Latasz wizzairem wybierasz kartę Raiffeisena. Latasz Lufą lub liniami partnerskimi (np. LOT) wybierasz kartę mBanku.
BusinessClass lubi ten post.

#1556 PostWysłany: 01 Lip 2015 09:58 

TomGSM napisał(a):
Sprawa jest prosta. Latasz wizzairem wybierasz kartę Raiffeisena. Latasz Lufą lub liniami partnerskimi (np. LOT) wybierasz kartę mBanku.

Rozumiem i faktycznie latam na razie głównie po Europie i zazwyczaj jest to Wizzair, Ryanair, czy EasyJet, ale marzy mi się jakaś wycieczka do USA, Azji (Wietnam, Tajlandia, Indonezja, Chiny, Japonia, itp/itd) lub Australii / Nowej Zelandii. A tam póki co żadna z powyższych linii nie lata, więc pewnie będzie wchodziło w rachubę Lufthansa czy LOT. Czy w takim przypadku opłaca mi się karta z Miles&More i faktycznie można liczyć na jakieś dobre ceny lotów w tamte kierunki?
 Profil Relacje PM off  

#1557 PostWysłany: 01 Lip 2015 10:13 
Awatar użytkownika

Loty: 155
Kilometry: 317 243
Krajów: 28 / 13.1%
srebrny
Sprawa prosta i raczej nie nadaje się na ten temat, ale tak na szybko:

Żeby za mile M&M polecieć do USA potrzebujesz 60 000 mil czyli musisz wydać 180 000zł (przy założeniu że będziesz miał kartę Silver z przelicznikiem 3zł za 1 mile). Dodatkowo będziesz i tak musiał dopłacić około 600zł.

Jeśli chcesz lecieć do Azji (w tym momencie Pekin, ale będzie też Tokio, Seul, Bangkok) to potrzeba 80 000 mil, a żeby je zdobyć musisz wydać 240 000zł. Dopłaty poza milami również będą na poziomie około 600zł.

W obu przypadkach mówimy oczywiście o LOT, gdzie dopłaty są niższe niż w Lufie.

Oczywiście mile też zbiera się latając, pisząc opinie na HC itp., więc te wymagane wydatki mogą być trochę mniejsze ;)

Dla porównania w WIZZ:

Wydając 180 000zł kartą masz do wydania na loty 3600zł, a wydając 240 000zł kartą masz do wydania na loty w WIZZ 4800zł. Dopłat oczywiście żadnych.

Inne przykłady wydawania mil masz w tym wątku, przeczytaj choć kilkanaście ostatnich stron, gdzie choćby blasto wrzucał ciekawą opcję na Gapalagos.

Są też czasem promocje milowe, gdzie za połowę stawki można polecieć do USA czy Azji - czyli odpowiednio 30k mil i 40k mil RT.
2 ludzi lubi ten post.
2 ludzi uważa post za pomocny.

#1558 PostWysłany: 01 Lip 2015 10:37 

srebrny
Do tego dolicz straty na przewalutowaniu transakcji zagranicznych - mBank pobiera zbójecką prowizję 5.9 proc, co oznacza że każdy wydany 1000 zł kartą mBanku za granicą kosztuje nas 59 zł więcej niż kartą wizz
Locust lubi ten post.
Locust uważa post za pomocny.

#1559 PostWysłany: 01 Lip 2015 18:34 

Wielkie dzięki szymonpoznan1 i SPLDER :)

w końcu wiem na czym "stoję" :) wiem kiedy się opłaca M&M i ile należy mniej więcej nazbierać żeby gdzieś po za Europę polecieć, oczywiście nie licząc jakiś promocji / okazji...

nie ukrywam 180 000 i 240 000 zł to trochę dużo obrotu jak dla mnie... + oczywiście jak będę latał liniami, które są w M&M to można dodatkowo nabić "mile"...

Mam jeszcze jedno pytanie, czy punkty zbierane poprzez bezpośredni system M&M za np odbyte loty lub przez kartę Mbank tacą swoją ważność? Gdzieś doczytałem się, że w jednym przypadku tracą ważność po 3 latach (i trzeba je wykorzystać jeżeli nie chce się żeby przepadły mile), a w niektórych przypadkach nie tracą ważności...proszę o pomoc o rozjaśnienie tematu.
 Profil Relacje PM off  

#1560 PostWysłany: 01 Lip 2015 18:50 

Loty: 12
Kilometry: 31 528
Krajów: 8 / 3.7%
Mile zbierane normalnie, za loty, tracą ważność po 3 latach. Ale jak masz kartę mBanku i co miesiąc z niej korzystasz, czyli co miesiąc masz zasilenie konta milowego, to mile nie tracą ważności, nawet te za loty.
 Profil Relacje PM off
Locust lubi ten post.
Locust uważa post za pomocny.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 9588 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81 ... 480  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 5 gości