Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
Miles&More Jetfriends dla twojego dziecka +500 mil na start

Jakby ktoś musiał załatwiać bilet (nagrodę) w niedzielę przez infolinię to podaję numer +902123548899 (infolinia Turkish, mówią po angielsku)

- "rezerwacja biletu nagrody"
obecnie na apce i stronie internetowej wywala mi błąd.
coś mam zmienić w ustawieniach?
- usuń polskie znaki w ustawieniach profilu

Informacja od @billabong
Odcinki statusowe w M&M są naliczane tylko za loty: LOTem, Lufą, Eurowings, Air Dolomiti, Austrian Air, Brussels Air, Croatia Air, Luxair lub Swiss. Lecąc tymi liniami, wejdziemy do Poloneza/Mazurka na FTL w WAW.
Do statusu za odcinki nie wlicza się m.in. TAP

Sprawdzanie daty wazności mil - od @skrzat
W przeglądarce trzeba się zalogować na konto M&M
W tej samej zakładce otworzyć stronę: https://api.miles-and-more.com/v1/accou ... Periods=12
gdzie na końcu adresu wpisuje się ilość następnych kwartałów, które chcemy podejrzeć (w powyższym przypadku 12 kwartałów, czyli 3 lata.
Pokaże się plik JSON, w którym jest m.in. ilość posiadanych mil (remainingAmount), ilość mil, które wydaliśmy (cumulativeSpendAmount), ilość mil które wygasły (cumulativeExpiredAmount) oraz podział na kwartały z liczbą mil, które wygasną po zakończeniu każdego kwartału.
Oczywiście przy statusie ilość wygasająca będzie = 0 z informacją dlaczego nie wygasną, np. status: SEN

Nie masz mil? Nie naliczono Ci odcinka? Wyślij zapytanie z kartą pokładową na ffp[at]lot.pl

Infolinie:
PL +48 22 459 62 00
DE +49 69 209 777 777
+49 69 86799555
US +1 800 581 6400

Biletu za mile nie upgrade'ujesz za e-voucher

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 9588 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57 ... 480  Następna
Autor Wiadomość
#1061 PostWysłany: 28 Lip 2014 16:43 

Najprościej otrzymać za wyrobienie którejś z kart kredytowych M&M.
M&M Premium z mBanku czy Citibank LOT Gold da Ci 2000 mil. Potem jeszcze tylko transakcje na 3000 zł (mBank) lub 5000 (Citi) i masz 3000 mil 8-)

Wakacje na Fuerteventurze z all inclusive 🌊⛳🏖️ 4* hotel Livvo Jandía Golf za 2599 PLN Wakacje na Fuerteventurze z all inclusive 🌊⛳🏖️ 4* hotel Livvo Jandía Golf za 2599 PLN
Wrześniowy wypad do Chorwacji za 889 PLN 🏖️🌊 Loty i 3 noce w 4⭐️ hotelu przy plaży na wyspie Pag ☀️🇭🇷 Wrześniowy wypad do Chorwacji za 889 PLN 🏖️🌊 Loty i 3 noce w 4⭐️ hotelu przy plaży na wyspie Pag ☀️🇭🇷
#1062 PostWysłany: 28 Lip 2014 20:27 

niebieski
Może masz jakieś punkty payback, albo Alma. Można zamienić
 Profil Relacje PM off  

#1063 PostWysłany: 28 Lip 2014 20:42 
Awatar użytkownika

Loty: 650
Kilometry: 779 606
Krajów: 54 / 25.2%
niebieski
Wyrobienie w promocji karty Diners Club daje 5000 pkt

#1064 PostWysłany: 28 Lip 2014 21:48 

Benias napisał(a):
Wyrobienie w promocji karty Diners Club daje 5000 pkt

Było do końca czerwca.
 Profil Relacje PM off  

#1065 PostWysłany: 31 Lip 2014 00:42 

Zbanowany
Mam pytanie, mam wykupione bilety Singapore Airlines w klasie rezerwacyjnej Q, czy jest jakiś sensowny program w sojuszu Star Alliance, który umożliwiłby mi uzyskać mile?
Trasa długa bo: Los Angeles - Tokio - Singapur - Bangkok.
 Profil Relacje PM off  

#1066 PostWysłany: 31 Lip 2014 02:50 

srebrny
bezsamochodu napisał(a):
Mam pytanie, mam wykupione bilety Singapore Airlines w klasie rezerwacyjnej Q, czy jest jakiś sensowny program w sojuszu Star Alliance, który umożliwiłby mi uzyskać mile?

Bilet masz wystawiony przez SQ (początek numeru 618 ) ?

#1067 PostWysłany: 31 Lip 2014 08:56 

niebieski
SPLDER napisał(a):
bezsamochodu napisał(a):

A co to za różnica? W *A liczy się metal.
 Profil Relacje PM off  

#1068 PostWysłany: 31 Lip 2014 12:30 

Zbanowany
Bilet jest wystawiony przez Singapore Airlines. W programie KrisFlyer pokazuje mi, że dostanę: 4825 mil/punktów.
Ale nie dostałem odpowiedzi, czy jest inny program?
I przepraszam, że wprowadziłem błąd, klasa rezerwacyjna to: N.
 Profil Relacje PM off  

#1069 PostWysłany: 01 Sie 2014 01:50 

srebrny
blasto napisał(a):
SPLDER napisał(a):
bezsamochodu napisał(a):

A co to za różnica? W *A liczy się metal.

Oczywiście, że jest różnica - klasy rezerwacyjne na lotach operowanych przez innych przewoźników nie zawsze odpowiadają tym na bilecie

-- 01 Sie 2014 01:57 --

bezsamochodu napisał(a):
Bilet jest wystawiony przez Singapore Airlines. W programie KrisFlyer pokazuje mi, że dostanę: 4825 mil/punktów.
Ale nie dostałem odpowiedzi, czy jest inny program?
I przepraszam, że wprowadziłem błąd, klasa rezerwacyjna to: N.

Obawiam się, że nigdzie ( a przynajmniej w żadnym sensownym programie) poza KrisFlyer nie dostaniesz mil za klasę N

#1070 PostWysłany: 09 Sie 2014 11:06 

Loty: 154
Kilometry: 250 756
Krajów: 28 / 13.1%
niebieski
Nie wiem czy w tym temacie zapytać ale lepszego nie znalazem.tzn mam kartę miles&mores z lufthansy czy jak kupię bilety do Nowego jorku w LOcie to bedę mogł doliczyć sobie punkty na nią?wszystko jest w ramach star alliance chyba.

Ostatnio edytowany przez koncentrator, 09 Sie 2014 11:37, edytowano w sumie 1 raz
A ja znalazłem. Nawet w tym samym dziale.
 Profil Relacje PM off  

#1071 PostWysłany: 09 Sie 2014 11:08 

Tak, będziesz mógł. LOT też jest członkiem Miles&More.
Ilość mil możesz przeliczyć na https://www.meilenrechner.de/earn_miles.php?language=eng
 PM off  

#1072 PostWysłany: 16 Sie 2014 13:58 

Loty: 154
Kilometry: 250 756
Krajów: 28 / 13.1%
niebieski
W pazdzierniku będę leciał do USA z bratem.Czy jest możliwość doliczyć punkty za jego bilety w obie strony do mojego konta milowego?będę kupować logując się na moje konto.
 Profil Relacje PM off  

#1073 PostWysłany: 16 Sie 2014 14:07 

77kylo - mile dostajesz na swoje konto tylko za swój własny przelot.
 Profil Relacje PM off  

#1074 PostWysłany: 01 Paź 2014 20:26 

Przeczytalem wszystkie posty w tym watku ale nie znajduje odpowiedzi na nastepujace zagadnienie:
po uzyskaniu statusu FTL dostalem drugi numer karty M&M ale tego jakos nie zauwazylem. Powinienem byl otrzymywac za kazdy lot 25% wiecej mil ale one sie nie naliczaly bo zawsze poslugiwalem sie i nadal tak robie poprzednia "zwykla" karta.
Czy mozna 6 miesiecy wstecz poprosic o naliczenie dodatkowych 25% mil? Jezeli tak to kogo? Gdzie pisac?
Mam tez konto w CITI i tam tez nie podawalem numeru nowej karty czy musze to zglosic bo widze ze dostaje co miesiac mile za transakcje ale moze bedzie ich o 25% wiecej jak zmienia numer karty? Czy podobnie jest w Diners bo tam jest analogiczna historia.
Generalne pytanie zatem czy wszedzie gdzie mialem wprowadzony poprzedni numer karty M^M powinienem zglosic ze ulegl zmianie i pozamieniac go juz teraz na nowy w przyszlych rezerwacjach... mam kilka biletów jeszcze w tym roku i od razu podczas rezerwacji podawalem swoj standardowy numer. Dziekuje za odpowiedz.
 Profil Relacje PM off  

#1075 PostWysłany: 01 Paź 2014 20:36 

niebieski
peter200 napisał(a):
Generalne pytanie zatem czy wszedzie gdzie mialem wprowadzony poprzedni numer karty M^M powinienem zglosic ze ulegl zmianie i pozamieniac go juz teraz na nowy w przyszlych rezerwacjach... mam kilka biletów jeszcze w tym roku i od razu podczas rezerwacji podawalem swoj standardowy numer. Dziekuje za odpowiedz.

nie musisz. 25% nalicza sie niezaleznie ktory nr karty jest podany
 Profil Relacje PM off  

#1076 PostWysłany: 01 Paź 2014 20:43 
Awatar użytkownika

Loty: 901
Kilometry: 809 273
Krajów: 25 / 11.7%
niebieski
na swoje konto M&M przez www możesz się logować uzywajac obu numerow - starego i nowego. Wiec oba numery sa przypisane do Twojego konta. Ale z jakiegoś powodu sa dwa rozne, wiec może faktycznie to ma znaczenie. Zglos problem przez strone M&M i powinni doliczyć. Przy czym dodatkowe mile doliczają się tylko za przeloty chyba, wiec z kart tych 25% extra chyba nie dostaniesz. Tak samo nie ma bonusu na mile od partnerow (rental, sklepy).
Mysle ze jednak przestaw się na nowy numer, bo jak będziesz chciał pokazywać plastik to żeby się zgadzalo. W przyszłych rezerwacjach nie powinno to być problemem nawet jeśli już wcześniej podales.

#1077 PostWysłany: 01 Paź 2014 21:04 

srebrny
peter200 napisał(a):
Przeczytalem wszystkie posty w tym watku ale nie znajduje odpowiedzi na nastepujace zagadnienie:
po uzyskaniu statusu FTL dostalem drugi numer karty M&M ale tego jakos nie zauwazylem. Powinienem byl otrzymywac za kazdy lot 25% wiecej mil ale one sie nie naliczaly bo zawsze poslugiwalem sie i nadal tak robie poprzednia "zwykla" karta.
Czy mozna 6 miesiecy wstecz poprosic o naliczenie dodatkowych 25% mil? Jezeli tak to kogo? Gdzie pisac?
Mam tez konto w CITI i tam tez nie podawalem numeru nowej karty czy musze to zglosic bo widze ze dostaje co miesiac mile za transakcje ale moze bedzie ich o 25% wiecej jak zmienia numer karty? Czy podobnie jest w Diners bo tam jest analogiczna historia.

Jeśli miałeś już FTL-a to powinieneś zgłosić - należy Ci się 25% mil więcej. Najlepiej przez stronę formularzem.
Owe 25% mil więcej należy sie tylko za loty.
Dla *A oba numery sa tożsame. Dziwne, że nie naliczyli Ci za loty więcej mil. Ja miałem identyczną sytuację i od razu dostawałem 25% mil więcej za loty (mimo, że nic nigdzie nie zmianiałem)

#1078 PostWysłany: 01 Paź 2014 21:21 
Awatar użytkownika

Loty: 94
Kilometry: 151 564
Krajów: 17 / 7.9%
peter200 napisał(a):

Czy to były loty liniami zintegrowanymi, czyli LH, LO, OS i kilku innych? Jak tam to pisz na adres e-mail do polskiego oddziału M&M lub od razu do Niemiec. Jak leciałeś innymi liniami partnerskimi to bonus się nie należy.

peter200 napisał(a):
Mam tez konto w CITI i tam tez nie podawalem numeru nowej karty czy musze to zglosic bo widze ze dostaje co miesiac mile za transakcje ale moze bedzie ich o 25% wiecej jak zmienia numer karty?

W banku nie trzeba zmieniać, stary numer jest nadal aktywny. Executive Bonus dotyczy tylko mil ze przeloty i to tylko liniami zintegrowanymi, a nie za inne usługi.
 Profil Relacje PM off  

#1079 PostWysłany: 01 Paź 2014 21:26 

Loty: 644
Kilometry: 1 419 433
Krajów: 59 / 27.6%
niebieski
Nie wszystkie loty dają dodatkowe 25% mil - zależy od linii, która wykonywała lot.
Np. "executive bonus" dostajemy przy takich liniach jak Adria, Air Canada, Austrian, Lot, Lufthansa, United (i kilka innych)
a nie dostaniemy przy: Aegean, Air China, Zir New Zealand itd.
Na stronie programu Miles and More w sekcji Gromadzenie mil można ustalić która linia daje "executive bonus":
http://www.miles-and-more.com/online/portal/mam/pl/earn/flight?l=pl&cid=1000340
Można wyświetlić tylko te które dają bonus przez filtr "Szukaj według korzyści"

#1080 PostWysłany: 01 Paź 2014 21:35 

Dziekuje za kompleksowa odpowiedz duzo sie dowiedzialem.
Dodatkowe mile sie nie naliczaja nawet za loty LOTEM czy LH sprawdzilem np. lot LOTem z POZ do WAW mam 250 mil ale nie executive bonus
5/09/2014 POZNAN-WARSAW +250 +250
LO3950/LO3950
Klasa ekonomiczna, V
• Mile premiowe 184 875
• Mile statusowe
(bieżący rok) 26 383

za to dostalem 500 mil za jeden nocleg w hotelu sieci Best Western hura..... rezerwacja byla na stronie bestwestern.com waluta EURO podalem numer karty w profilu na koncie best western i taka mila niespodzianka juz po kilku dniach mam punkty... jak juz wiem z waszych wyjasnien bez extra dodatku 25%
26/09/2014 Best Western +500

nie wiem dlaczego tak jest. Napisze do nich albo zadzwonie w godzinach ich pracy.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 9588 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57 ... 480  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 5 gości