Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
Miles&More Jetfriends dla twojego dziecka +500 mil na start

Jakby ktoś musiał załatwiać bilet (nagrodę) w niedzielę przez infolinię to podaję numer +902123548899 (infolinia Turkish, mówią po angielsku)

- "rezerwacja biletu nagrody"
obecnie na apce i stronie internetowej wywala mi błąd.
coś mam zmienić w ustawieniach?
- usuń polskie znaki w ustawieniach profilu

Informacja od @billabong
Odcinki statusowe w M&M są naliczane tylko za loty: LOTem, Lufą, Eurowings, Air Dolomiti, Austrian Air, Brussels Air, Croatia Air, Luxair lub Swiss. Lecąc tymi liniami, wejdziemy do Poloneza/Mazurka na FTL w WAW.
Do statusu za odcinki nie wlicza się m.in. TAP

Sprawdzanie daty wazności mil - od @skrzat
W przeglądarce trzeba się zalogować na konto M&M
W tej samej zakładce otworzyć stronę: https://api.miles-and-more.com/v1/accou ... Periods=12
gdzie na końcu adresu wpisuje się ilość następnych kwartałów, które chcemy podejrzeć (w powyższym przypadku 12 kwartałów, czyli 3 lata.
Pokaże się plik JSON, w którym jest m.in. ilość posiadanych mil (remainingAmount), ilość mil, które wydaliśmy (cumulativeSpendAmount), ilość mil które wygasły (cumulativeExpiredAmount) oraz podział na kwartały z liczbą mil, które wygasną po zakończeniu każdego kwartału.
Oczywiście przy statusie ilość wygasająca będzie = 0 z informacją dlaczego nie wygasną, np. status: SEN

Nie masz mil? Nie naliczono Ci odcinka? Wyślij zapytanie z kartą pokładową na ffp[at]lot.pl

Infolinie:
PL +48 22 459 62 00
DE +49 69 209 777 777
+49 69 86799555
US +1 800 581 6400

Biletu za mile nie upgrade'ujesz za e-voucher

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 9588 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56 ... 480  Następna
Autor Wiadomość
#1041 PostWysłany: 15 Lip 2014 13:18 
Awatar użytkownika

Loty: 155
Kilometry: 317 243
Krajów: 28 / 13.1%
srebrny
bezsamochodu napisał(a):
Brakuje mi jeszcze kilku tysięcy to pokazuje, że brakująca liczba mil.
Wiem, że na wakacje nie ma, ale Lufa ma terminy na listopad, LOT też mógłby wrzucić. :)

Ja w sumie nie pisałem humorystycznie - sugerowałem samemu sprawdzenie trasy, bo ja gdy nie miałem jeszcze nawet kilku tysięcy mil to i tak mogłem sobie sprawdzać w kalkulatorze na stronie M&M wszystkie trasy. Ale skoro Ty nie możesz to sprawdziłem, trochę popłynąłem, nie jest to ponad 2000zł, ale około 1700zł.

LOT raczej nie bawi się we wrzucanie okazji na 'zaś' tak jak lufa. Sam liczę na coś na wrzesień, ale obawiam się, że najwcześniej 1.09 wejdzie okazja, a może nawet dopiero w październiku.

Wakacje na Fuerteventurze z all inclusive 🌊⛳🏖️ 4* hotel Livvo Jandía Golf za 2599 PLN Wakacje na Fuerteventurze z all inclusive 🌊⛳🏖️ 4* hotel Livvo Jandía Golf za 2599 PLN
Wrześniowy wypad do Chorwacji za 889 PLN 🏖️🌊 Loty i 3 noce w 4⭐️ hotelu przy plaży na wyspie Pag ☀️🇭🇷 Wrześniowy wypad do Chorwacji za 889 PLN 🏖️🌊 Loty i 3 noce w 4⭐️ hotelu przy plaży na wyspie Pag ☀️🇭🇷
#1042 PostWysłany: 15 Lip 2014 14:42 
Awatar użytkownika

Loty: 650
Kilometry: 1 481 629
Krajów: 94 / 43.9%
srebrny
Może już ktoś próbował takiego manewru mam kk M&M w mbanku i troche mil na koncie już uciułałem, zaproponowali mi teraz platinium w citi na dobrych warunkach na infolinii powiedzieli, że można podać nr M&M i doczepią kartę citi do tego konta, później chce zrezygnować z karty w mbanku i moje pytanie czy dotychczas zgromadzone mile przepadną ? czy jak będę płacił kartą citi to będą się przedłużać, oczywiście poczekam 3 miesiące od aktywacji karty w citi i dopiero później zlikwiduje tą mbankową.
 Profil Relacje PM off  

#1043 PostWysłany: 15 Lip 2014 23:23 

srebrny
chester0 napisał(a):
Może już ktoś próbował takiego manewru mam kk M&M w mbanku i troche mil na koncie już uciułałem, zaproponowali mi teraz platinium w citi na dobrych warunkach na infolinii powiedzieli, że można podać nr M&M i doczepią kartę citi do tego konta, później chce zrezygnować z karty w mbanku i moje pytanie czy dotychczas zgromadzone mile przepadną ? czy jak będę płacił kartą citi to będą się przedłużać, oczywiście poczekam 3 miesiące od aktywacji karty w citi i dopiero później zlikwiduje tą mbankową.

Mile powinny zostać zachowane na koncie. Nie ma znaczenia skąd masz mile na koncie, tylko czy spełniasz warunek konieczny do ich zachowania - czyli w tym przypadku kk Citka.
Poza tym, nawet jak przez miesiąc nie wykonasz żadnych operacji a w kolejnym wykonasz jakąś, to mile zostaną przedłużone (mimo, że po tym pierwszym miesiącu bez operacji na wyciągu pojawi się informacja o dacie wygaśnięcia mil - znam z autopsji).

#1044 PostWysłany: 16 Lip 2014 08:26 

novart napisał(a):
chester0 napisał(a):

Mile powinny zostać zachowane na koncie. Nie ma znaczenia skąd masz mile na koncie, tylko czy spełniasz warunek konieczny do ich zachowania - czyli w tym przypadku kk Citka.
Poza tym, nawet jak przez miesiąc nie wykonasz żadnych operacji a w kolejnym wykonasz jakąś, to mile zostaną przedłużone (mimo, że po tym pierwszym miesiącu bez operacji na wyciągu pojawi się informacja o dacie wygaśnięcia mil - znam z autopsji).

Ale KK MBANK ma lepszy przelicznik za 3 zł 1 mila w w Citi PLAT. za 4 zł 1 mila więc ja ja od 1,5 roku przeszełdem z Citi do Mbank.
 Profil Relacje PM off  

#1045 PostWysłany: 16 Lip 2014 10:27 
Awatar użytkownika

Loty: 650
Kilometry: 1 481 629
Krajów: 94 / 43.9%
srebrny
Ale KK MBANK ma lepszy przelicznik za 3 zł 1 mila w w Citi PLAT. za 4 zł 1 mila więc ja ja od 1,5 roku przeszełdem z Citi do Mbank.[/quote]

Jasne tylko ja miałem tą kartę 5zł= 1 mila i nie zaproponowali mi lepszej a w Citi na lepszych warunkach mam 4 zł=1 mila stąd ta kombinacja
 Profil Relacje PM off  

#1046 PostWysłany: 19 Lip 2014 11:36 

Witam,

nazbieralo sie na sluzbowych lotach mil. Sam za lataniem nie przepadam. Myslalem zeby wymienic na bilet do paryza (wybrac sie z zona) ale tzw oplaty lotniskowe wychodza drozej niz tani bilet z wizz air (1200zl dla nas obojga tam i z powrotem) :D

Zakupy na worldshop to alternatywa ale stosowana tam oplata za wysylke do Polski zasluguje na pozew zbiorowy ;)

Macie jakies pomysly?

Pozdro
 Profil Relacje PM off  

#1047 PostWysłany: 19 Lip 2014 11:43 

niebieski
pavelkuss napisał(a):
Witam,

nazbieralo sie na sluzbowych lotach mil. Sam za lataniem nie przepadam. Myslalem zeby wymienic na bilet do paryza (wybrac sie z zona) ale tzw oplaty lotniskowe wychodza drozej niz tani bilet z wizz air (1200zl dla nas obojga tam i z powrotem) :D

Zakupy na worldshop to alternatywa ale stosowana tam oplata za wysylke do Polski zasluguje na pozew zbiorowy ;)

Macie jakies pomysly?

Pozdro

Kup komuś bilet a kase wydaj na co chcesz :)
 Profil Relacje PM off  

#1048 PostWysłany: 19 Lip 2014 11:45 
Awatar użytkownika

srebrny
pavelkuss napisał(a):
Witam,

Macie jakies pomysly?

Pozdro

Po raz setny chyba w tym wątku przypominam, że na trasach europejskich podatki i opłaty można opłacić milami. Więc da się lecieć całkowicie za darmo. Dodatkowo kupując lot na max 2 tygodnie do przodu stawka za lot EU jest 15000mil zamiast 30000 mil + podatki, które można zastąpić 18000mil. Tak więc za 33000mil można lecieć całkowicie za darmo po europie kupują bilet na max 2 tygodnie przed wylotem.

#1049 PostWysłany: 19 Lip 2014 11:48 

A takie ogloszenie ze chce komus kupic bilet to gdzie najlepiej?
 Profil Relacje PM off
dj3500 lubi ten post.

#1050 PostWysłany: 19 Lip 2014 11:49 
Awatar użytkownika

srebrny
Na pewno nie na forum ;) Handlowanie milami jest niezgodne z naszym regulaminem jak i z regulaminem M&M.
dj3500 lubi ten post.

#1051 PostWysłany: 19 Lip 2014 12:19 

niebieski
pavelkuss napisał(a):
Witam,

Macie jakies pomysly?

Pozdro

teraz jest promo LOT: 10000 mil + 300zl doplat wiec dla 2 osob wyjdzie Ci 20000mil + ~600zl doplat
 Profil Relacje PM off  

#1052 PostWysłany: 21 Lip 2014 11:58 

Sprawdzam promocje milowe i zauwazylem, ze na listopad 2014 jest pare miast USA i takze Meksyk za 30 tys mil powrotny....z tym, ze podatki+oplaty wynosza 1300-1400zl...w poprzednich promocjach mozna bylo wyrwac USA za 30tys mil + 500zl...czy myslicie,ze oplaty nie spadna juz do 500zl na te kierunki?
Co mozna obecnie wyrwac poza Europa oplatami rzedu ok 500zl?
Dzieki
 Profil Relacje PM off  

#1053 PostWysłany: 21 Lip 2014 12:00 
Awatar użytkownika

srebrny
Nie spadną bo to okazje na Lufe, a tam tyle wynoszą dopłaty. Tam gdzie było 490zł dopłaty to były okazje milowe LOTu, a w tym momencie LOT nie wrzucił żadnych okazji na loty poza Europę. Zazwyczaj tak jest, że na wakacje nic nie ma, najwcześniej można się spodziewać na jesień.

#1054 PostWysłany: 21 Lip 2014 12:09 

Ok dzieki. Promo milowe LOTu np. na USA za 30tys mil na loty jesienne (pazdz-list) pojawi sie ok. wrzesnia? Chyba tak to bylo w poprzednich latach... Kiedy zwykle LOT wrzuca takie promo?
 Profil Relacje PM off  

#1055 PostWysłany: 21 Lip 2014 18:42 
Awatar użytkownika

srebrny
Nie ma reguły. Wg mnie wejdą albo we wrześniu na wrzesień-październik, lub w październiku na październik-listopad. Ale to tylko moje przypuszczenia. Mogą nie wejść wcale w tych miesiącach i dopiero w listopadzie. Albo np. rzucą tylko Pekin za 40 000 mil + 490PLN, tak jak było to w okresie kwiecień-czerwiec.
Jedyna co można odpowiedzieć na pytanie 'kiedy?' to ze zawsze na początku miesiąca. Ale co i w jakim miesiącu tego nie wiemy.

#1056 PostWysłany: 21 Lip 2014 19:18 

ok dzięki będę się czaił :)
 Profil Relacje PM off  

#1057 PostWysłany: 21 Lip 2014 19:51 
Awatar użytkownika

niebieski
Monty napisał(a):
Witajcie,

Jak najkorzystniej wymienic 20000 mil z MM?

Za 10 000 mil to można fajne kierunki w promo LOTu wziąć z niewielkimi dopłatami.

#1058 PostWysłany: 22 Lip 2014 14:42 

niebieski
Czy ktoś zrozumiał zmiany w warunkach M&M?
Z maila wynika:
Cytuj:
Z dniem 01.07.2014 r. Miles & More wprowadza zmienione i zaostrzone Warunki i zasady uczestnictwa. Zgodnie z nowymi Warunkami w przypadku zakończenia uczestnictwa w programie ważność mil premiowych ulega przedłużeniu.

Ktoś to analizował dokładnie? Czy zignorować? :)
 Profil Relacje PM off  

#1059 PostWysłany: 22 Lip 2014 15:20 

Loty: 1121
Kilometry: 1 114 676
Krajów: 97 / 45.3%
platynowy
Oto, co znalazłem:

3.2. Termin ważności mil w przypadku wypowiedzenia umowy
3.2.1 W przypadku wypowiedzenia umowy w trybie zwykłym
Jeżeli niniejsza umowa zostanie rozwiązana w trybie zwykłym przez uczestnika, firmę Lufthansa lub współoperatora programu, mile utracą swoją ważność po upływie 12 miesięcy od jej wypowiedzenia, o ile nie utracą wartości ze względu na obecny status członkowski uczestnika lub nie dojdzie do wcześniejszej utraty przez nie ważności na warunkach określonych w pkt 2.5.
Jeżeli w momencie wpłynięcia wypowiedzenia uczestnik ma na swoim koncie milowym więcej niż 500 000 mil, mile utracą swoją ważność po upływie 36 miesięcy od wypowiedzenia, o ile nie są chronione ze względu na obecny status członkowski uczestnika lub nie dojdzie do wcześniejszej utraty przez nie ważności na warunkach określonych w pkt 2.5.

Natomiast w warunkach obowiązujących do końca czerwca, ważność mil wynosiła 6 miesięcy.

Być może są jeszcze jakieś inne zmiany, ale tych nie wyłapałem.

#1060 PostWysłany: 28 Lip 2014 16:35 

witam,

Brakuje mi ok 3000 mil do lotu do nyc (30 000 mil) i zastanawiam się jak je najefektywniej zdobyc. Wypisałem już kilka opinii o hotelach w których byłem na holiday check, ale ciągle troche jeszcze brakuje. Stąd moje pytanie do doświadcoznych forumowiczów - jakie macie sugestie, aby jak najefektywniej zdobyć te brakujące mile ?
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 9588 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56 ... 480  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 13 gości