Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
Miles&More Jetfriends dla twojego dziecka +500 mil na start

Jakby ktoś musiał załatwiać bilet (nagrodę) w niedzielę przez infolinię to podaję numer +902123548899 (infolinia Turkish, mówią po angielsku)

- "rezerwacja biletu nagrody"
obecnie na apce i stronie internetowej wywala mi błąd.
coś mam zmienić w ustawieniach?
- usuń polskie znaki w ustawieniach profilu

Informacja od @billabong
Odcinki statusowe w M&M są naliczane tylko za loty: LOTem, Lufą, Eurowings, Air Dolomiti, Austrian Air, Brussels Air, Croatia Air, Luxair lub Swiss. Lecąc tymi liniami, wejdziemy do Poloneza/Mazurka na FTL w WAW.
Do statusu za odcinki nie wlicza się m.in. TAP

Sprawdzanie daty wazności mil - od @skrzat
W przeglądarce trzeba się zalogować na konto M&M
W tej samej zakładce otworzyć stronę: https://api.miles-and-more.com/v1/accou ... Periods=12
gdzie na końcu adresu wpisuje się ilość następnych kwartałów, które chcemy podejrzeć (w powyższym przypadku 12 kwartałów, czyli 3 lata.
Pokaże się plik JSON, w którym jest m.in. ilość posiadanych mil (remainingAmount), ilość mil, które wydaliśmy (cumulativeSpendAmount), ilość mil które wygasły (cumulativeExpiredAmount) oraz podział na kwartały z liczbą mil, które wygasną po zakończeniu każdego kwartału.
Oczywiście przy statusie ilość wygasająca będzie = 0 z informacją dlaczego nie wygasną, np. status: SEN

Nie masz mil? Nie naliczono Ci odcinka? Wyślij zapytanie z kartą pokładową na ffp[at]lot.pl

Infolinie:
PL +48 22 459 62 00
DE +49 69 209 777 777
+49 69 86799555
US +1 800 581 6400

Biletu za mile nie upgrade'ujesz za e-voucher

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 9584 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 427, 428, 429, 430, 431, 432, 433 ... 480  Następna
Autor Wiadomość
#8581 PostWysłany: 07 Paź 2024 09:06 
Awatar użytkownika

niebieski
Na Okęciu działa FTL, wchodzę z dzieciakami do Poloneza i Mazurka. Warunek muszą mieć poniżej 12 lat. Obawiam się, że tylko na Okęciu tak można…

https://www.lot.com/pl/pl/regulaminy/re ... %20rodziny.
2 ludzi lubi ten post.

Wakacje w Tunezji 🌊☀️ 7 dni z all inclusive w 4* hotelu za 2057 PLN Wakacje w Tunezji 🌊☀️ 7 dni z all inclusive w 4* hotelu za 2057 PLN
Szarm el-Szejk na wakacyjny urlop 🌊☀️ Tydzień w 4* hotelu all inclusive za 2909 PLN Szarm el-Szejk na wakacyjny urlop 🌊☀️ Tydzień w 4* hotelu all inclusive za 2909 PLN
#8582 PostWysłany: 07 Paź 2024 11:29 
Awatar użytkownika

Loty: 554
Kilometry: 1 342 494
Krajów: 47 / 22.0%
niebieski
Aga_podrozniczka napisał(a):
Odnosnie mojego problemu z rezerwacja, ktora chcialam przesunac. Bylo mozliwe przesunac ja prawie rok do przodu, nie ma ograniczenia 12 miesiecy od kupna biletu. Ale poniewaz na razie sa dostepne tylko loty do stycznia w rozkladach, pani zaproponowala, ze moze zawiesic moj bilet i jak bedzie dostepnosc na luty, to moge wtedy zadzwonic i zmienic rezerwacje na date za rok. Potwierdzila rowniez to info o no-show, ale powiedziala, ze lepiej im powiedziec, ze nie bedzie sie lecialo, oni wtedy dodaja info do rezerwacji i jest zawieszona. Rozmawialam z kims z amerykanskim akcentem, wiec nie wiem z ktorego call centre.

Jedno jest pewne, poziom obslugi klienta jest bez porowniana do British Airways, ktorymi zwykle latam, gdzie trzeba wisieci na telefonie i sluchac muzyczki. W M&M za kazdym razem jak dzwonie, od razu ktos obiera.

Spedzilam dzisiaj poltorej godziny na telefonie, zeby odwiesic rezerwacje i zmienic daty, ale nie osiagnelam zbyt wiele.
1 rozmowa - gosci nie wie nic o takiej rezerwacji, ktora jest zawieszona
2. nie ma probleu, zmienmy daty, o ale musi byc taka sama kolejnosc lotow, nie mozna zmienic stopoverow, rozlaczam sie i zmieniam daty i trase.
3. nie ma problemu, ale ostatni lot najpozniej rok od daty wylotu na istniejacym bilecie (23 luty 2024), rozlaczam sie i ide zmieniac daty.
4. Twoj bilet byl wazny do czerwca 2024 i nie mozesz go zmienic, ale mozemy zrobic refund. Rozlaczam sie i dzwonie jeszcze raz.
5. nie ma problemu, ale nie ma dostepnosci na wybrane loty miedzy 16 stycznia, a 17 lutego i nie sugeruj sie saver award availability na stronie United. Konkluzja: nie moge nigdzie sprawdzic czy jest dostepnosc czy nie, wiec musze do nich dzwonic co jakis czas i przechodzic przez ten sam proces.

Chwala im za to, ze moj bilet istnieje, wziawszy pod uwage, ze zarezerwowalam go w marcu 2022, chwala im za szybkie odbieranie telefonu bez czekania. Anulowac nie moge, bo nie moga zagwarantowac, ze mile nie wygasna, po powrocie na konto. Niby od czasu jak zrobilam rezerwacje, Lufthansa dodawala mi po jednej mili dla ochrony mil, ale kto to wie czy mile nie wygasna i odzyskanie ich bedzie niemozliwe. Nie pozostaje mi nic innego jak kontynuowac rytual dzwonienia do M&M co tydzien.

Wczesniej niz przed styczniem nie moge poleciec, bo mam juz inne loty i w lutym-marcu jest najlepsza pora roku na moj wypad. Trasa to HNL-KSA-GUM-HNL, a w srodku jeszcze GUM-ROR-SPN-GUM. GUM - ROR mam juz bilet od roku i tylko przesuwam daty, ale ostatnio spadla ilosc mil za te trase, wiec go anuluje i zarezerwuje ponownie.
4 ludzi lubi ten post.

Temat postu: Re: Hyde Park
#8583 PostWysłany: 09 Paź 2024 12:49 

Loty: 139
Kilometry: 227 786
Krajów: 38 / 17.8%
złoty
Mam bilet za mile M&M na hoppera UA155 na pojutrze. Wsiadam na PNI, lecę na HNL. Myślicie, że jest jakakolwiek szansa na dodanie stopa na MAJ czyli lecieć 11/10 PNI-MAJ i później 13/10 MAJ-HNL? W który support uderzać? Jakiś mail? Chat United i LH mnie zbył - United umywa ręce bo rezerwacja wystawiona przez LH, a chat LH twierdzi, że nie mogą nic zmieniać na chacie przez to, że to bilet za mile.

Z tych ciekawszych zaliczone: Mikronezja, Syria, Liban, Izrael, Kosowo, Laponia, Hawaje, Kazachstan, Guam, Wietnam, Filipiny, Svalbard
 Profil Relacje PM off  

#8584 PostWysłany: 09 Paź 2024 13:43 
Awatar użytkownika

Loty: 1096
Kilometry: 2 578 144
Krajów: 111 / 51.9%
srebrny
W tym wypadku raczej bym dzwonił i rzeczywiście do LH, bo United nie ma tutaj wiele do powiedzenia. Czat LH jest wyjątkowo niepomocny. Na telefonie są nieco bardziej ogarnięci konsultanci, jednak obstawiam że taka zmiana nie będzie po prostu możliwa z uwagi na zasady taryfy. Możesz zawsze poprosić o rozmowę z supervisorem, który ma największą wiedzę i powinien wszystko wyjaśnić.
jaras724 uważa post za pomocny.

#8585 PostWysłany: 09 Paź 2024 17:25 
Awatar użytkownika

Loty: 369
Kilometry: 708 029
Krajów: 59 / 27.6%
srebrny
Ja mam jeszcze pytanko odnosnie zmatchowanie, ktore tutaj hulało z kilka tygodniu temu,
tak jak mówiłem, udało się, aczkolwiek dopiero dzisiaj dostalem oficjalne informacje o zmatchowaniu tego, chociąz faktycznie status juz mialem z miesiac temu i tak:
od tego czasu odbyłem 4 lot, wiadomo, ze 6 lotów przedłuza status do lutego 2026, ale czy te 6 lotów liczą od jakiego momentu ktoś coś wie?
Od momentu faktycznego uzyskania status - czyli kilka tygodniu temu, czy od dnia , w którym poinformowali i przeslali info czyli dzisiaj?

#8586 PostWysłany: 09 Paź 2024 17:55 
Awatar użytkownika

platynowy
Zdaje się, że liczy się moment podwyższenia statusu:

"Can I claim past sectors as eligible flights under the status match offer?
No. Only new flights taken after your Miles & More account has been upgraded will count towards the qualification criteria".

https://lufthansa.statusmatch.com/faq/
 Profil Relacje PM off  

#8587 PostWysłany: 09 Paź 2024 22:22 

HON fly4free
Dodanie stopa jest technicznie zmianą trasy więc nie sądzę, żeby na bilecie M&M było to możliwe. Można spytać, ale jeśli coś - to raczej oddanie i zrobienie nowej rezerwacji, a z kolei jeśli to bilet OW stop jest wykluczony o ile masz na myśli taki prawdziwy >24 a nie jakieś kilkanaście godzin na miejscu.
Generalnie z biletami M&M można albo zmienić daty zachowując oryginalną trasę (i o ile jest dostępność na nowe) lub oddać bilet.
 Profil Relacje PM off  

#8588 PostWysłany: 10 Paź 2024 21:44 

HON fly4free
Czy ktoś ma może mail analogiczny do ffp@lot.pl ale bliżej źródła (Lufthansa), bo z przykrością stwierdzam, że przestali reagować i totalnie nic się nie dzieje. Chodzi o nienaliczone punkty za wykonany lot SN, przez formularz claim też nie przechodzi. Coś ewidentnie skopane.
 Profil Relacje PM off  

#8589 PostWysłany: 10 Paź 2024 22:28 

HON fly4free
@man4business: spróbuj na impressum @ miles-and-more.com
 Profil Relacje PM off  

#8590 PostWysłany: 11 Paź 2024 14:29 

Jako, że głównie korzystam z low-costow, ale w tym roku kilka razy leciałem LOTem takie pytanko. Czy pkt i qualify pkt zawsze się uzyskuje taka sama ilosc? Co jesli zdobede qualify pkt do Freqent Traveler ale zabraknie mi tych "punktow" zwyklych, czy oba te pkt przepadaja? I jeszcze pytanko czy da sie jakos kupic te zwykle pkt za mile albo inne sposoby zeby doczlapac sie do freqent traveler?
Szukalem w regulaminie ale troche zawily jest.
Dzieki za odpowiedz

#8591 PostWysłany: 11 Paź 2024 15:44 
Awatar użytkownika

złoty
To zależy - tyle samo punktów i punktow kwalifikujących dostaje się za loty liniami "core'owymi" (jak grupa LH i LOT) - jeśli lecisz innymi z sojuszu, to dostaniesz tylko punkty. Do statusu potrzebna jest odpowiednia ilość punktów ""zwykłych" z czego połowa z tego musi być wyleciana na "coro'owych" liniach (czyli punkty kwalifikujące). Licznik zeruje się na koniec roku - od 1 stycznia albo zaczynasz obronę statusu albo jego zdobywanie.
Innych sposobów nie ma (np. w Flying Blue można dokupić punkty XP płacąc za ekologiczne paliwo, w Miles&Smiles można kupić kilka tysięcy mil statusowych za grube pieniądze).
 Profil Relacje PM off  

#8592 PostWysłany: 11 Paź 2024 17:01 

HON fly4free
Za pomocą aplikacji UpTrip i pewnej liczby kart (można otrzymać po dwie karty za przeleciany odcinek w grupie Lufthansa) można otrzymać 20 punktów i 20 punktów kwalifikujących - do sprawdzenia w aplikacji.
W ogóle za 50 kart można dostać FTL.

Po uzbieraniu minimum 800 Qualifying Points pojawia się też możliwość:
Cytuj:
Mileage exchange
Exchange your miles for Points and Qualifying Points to achieve Senator status. You can exchange up to 20,000 miles – and get up to 125 Points and 125 Qualifying Points in return.
Takie coś może się opłacać jeśli na siłę trzeba by było zainwestować w loty za te 125 pkt (czyli brakującą pulę do 2000 - Senatora).
 Profil Relacje PM off
abelincoln lubi ten post.

#8593 PostWysłany: 11 Paź 2024 18:06 
Awatar użytkownika

Loty: 177
Kilometry: 260 908
Krajów: 35 / 16.4%
srebrny
Czy za lot linią spoza M&M, w klasie za którą nie ma w ogóle mil premiowych dostanę punkty za odcinki?
 Profil Relacje PM off  

#8594 PostWysłany: 11 Paź 2024 18:20 

platynowy
Nie wiem czy o to pytasz, ale przykładowo za międzykontynentalny lot turkiem dostaniesz mile + punkty. Nie dostaniesz punktów kwalifikujących.

Przykładowo:Image
 Profil Relacje PM off
lukket lubi ten post.

#8595 PostWysłany: 11 Paź 2024 18:37 
Awatar użytkownika

srebrny
Chodzi mi o sytuację w której wheretoctedit pokazuje 0 mil premiowych (Egyptair klasa W, międzykontynentalny). Czy za taki lot liczą się punkty zwykłe?

Ostatnio edytowany przez lukket, 11 Paź 2024 20:24, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

#8596 PostWysłany: 11 Paź 2024 18:39 
Awatar użytkownika

niebieski
Nie, czymkolwiek by one miały być.
 Profil Relacje PM off
lukket lubi ten post.
lukket uważa post za pomocny.

#8597 PostWysłany: 11 Paź 2024 22:42 
Awatar użytkownika

niebieski
man4business napisał(a):
Czy ktoś ma może mail analogiczny do ffp@lot.pl ale bliżej źródła (Lufthansa), bo z przykrością stwierdzam, że przestali reagować i totalnie nic się nie dzieje. Chodzi o nienaliczone punkty za wykonany lot SN, przez formularz claim też nie przechodzi. Coś ewidentnie skopane.

Ależ to wszystko można przez ffp@lot.pl - ja miałem do naliczenia punkty/mile z United i Air Canada, które nie przechodziły formularzem (bo strona United przy zakupie biletów dolepiła mi phd - doktorat - do nazwiska), więc napisałem na ffp@lot.pl dołączając do e-maila skany boardingów. Odpisali tak:

Szanowny Panie,

dziękuję za korespondencję.
Uprzejmie informuję, że prośbę o naliczenie skierowałam do Miles & More w Niemczech, gdzie sprawa zostanie rozpatrzona. Aktualny czas oczekiwania na rozpatrzenie to 30 dni.

I faktycznie w niecały miesiąc punkty/mile były na koncie.
 Profil Relacje PM off  

#8598 PostWysłany: 12 Paź 2024 05:00 
Awatar użytkownika

Loty: 379
Kilometry: 804 269
Krajów: 39 / 18.2%
srebrny
Akna napisał(a):
Dobra, w końcu opanowane - na stronie LOT i pojawiło się to
Załącznik:
2024-10-03_17h44_06.png

Więc wychodzi, że mimo biletu z kodem od 220 mam dodatkowy bagaż w cenie

No więc tak. W praktyce mam 2xlot+ eurowings i nie przeszedł dodatkowy bagaż , tzn lot by puścił, ostatni odcinek nie. Na szczęście zgodzili się nadać nam podstawowy bagaż do miejsca docelowego. Nie mogliśmy się też odprawić na ostatni odcinek lotu. Zobaczymy co dalej.
Na infolinii lotu też nie byli do n końca pewni, co nas czeka przy checkinie.

#8599 PostWysłany: 12 Paź 2024 17:55 
Awatar użytkownika

srebrny
lukket napisał(a):
Chodzi mi o sytuację w której wheretoctedit pokazuje 0 mil premiowych (Egyptair klasa W, międzykontynentalny). Czy za taki lot liczą się punkty zwykłe?
Faktycznie, dotarłem do kalkulatora Miles&more i nici. Zero czegokolwiek.

Swoją drogą to ciekawe, że mile i punkty można dostać za krajówkę w Turkishu za 150 zł, a za bilet kosztujący 500€ zero czegokolwiek. Jak sprawdziłem to na mojej trasie dopiero economy flex kosztujący dwa razy tyle dawał klasę z punktami.
 Profil Relacje PM off  

#8600 PostWysłany: 12 Paź 2024 18:37 

Loty: 1119
Kilometry: 1 113 616
Krajów: 97 / 45.3%
platynowy
Takie są uroki i niuanse różnych programów lojalnościowych. Jak się leci/nocuje w hotelu dla mil/punktów, to trzeba wszystko bardzo uważnie sprawdzać przed dokonaniem rezerwacji. Najgorsze i tak są dynamiczne zmiany (zwykle na gorsze), które zachodzą pomiędzy momentem rezerwacji a czasem lotu/pobytu.
lukket lubi ten post.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 9584 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 427, 428, 429, 430, 431, 432, 433 ... 480  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość