Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 174 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 9  Następna
Autor Wiadomość
#41 PostWysłany: 23 Maj 2014 15:15 
Awatar użytkownika

Loty: 107
Kilometry: 135 181
Krajów: 26 / 12.2%
Ze swojego doświadczenia polecam udać się na początku mistrzostw do Maroka. Początek imprezy jest dużo ciekawszy niż koniec. Każdy jeszcze ma szansę awansu, w kraju przebywają kibice - turyści z 16 krajow - uczestników plus duża ilośc z innych państw. Zwykle turnieje umierają wraz z odpadnięciem gospodarza, więc warto życzyć Marokańczykom jak najlepiej. Poza tym można zaobserwować pewne znużenie imprezą. Nawet w Polsce podczas półfinału Niemcy - Włochy nie było już czuć "podniety" z wcześniejszych dni. Dlatego też polecam wszystkim wyjazd na fazę grupową. Co do biletów na mecze to daję głowę, że kupi się na każdy mecz w dniu meczu oprócz gier Maroka. Podejrzewam, że będzie możliwość kupna biletu przez internet. Pragnę jeszcze zauważyć, że mistrzostwa Afryki są rozgrywane co 2 lata, a nie co 4 jak mistrzostwa Europy. Z tego też powodu eliminacje kończą się niedługo przed czempionatem i o kupnie biletów na konkretne mecze będziemy mogli myśleć dopiero zimą. Jeśli chodzi o wyjazdy kibiców afrykąnskich to raczej tłumnie nie jeżdżą. Spore odległości, zasobność portfela, klimat. Zwykle wielu jest Nigeryjczyków. W Maroku powinno by c takze sporo Egipcjan, Tunezyjczyków i Algierczyków jesli ich drużzyny wejdą do turnieju. Już się nie mogę doczekać wyjazdu!

Wakacje all inclusive w Egipcie od 2624 PLN 🍹🍉 Loty z 10 miast + 4* hotel przy plaży 🐠🐚 Wakacje all inclusive w Egipcie od 2624 PLN 🍹🍉 Loty z 10 miast + 4* hotel przy plaży 🐠🐚
Piękna włoska wyspa w wydaniu lux ✨🥂 All inclusive na Sardynii za 1889 PLN (loty + ⭐⭐⭐⭐ hotel) ☀️🏖️ Piękna włoska wyspa w wydaniu lux ✨🥂 All inclusive na Sardynii za 1889 PLN (loty + ⭐⭐⭐⭐ hotel) ☀️🏖️
#42 PostWysłany: 23 Maj 2014 15:34 
Awatar użytkownika

Loty: 420
Kilometry: 661 584
Krajów: 66 / 30.8%
platynowy
Dokładnie z tych samych powodów, jakie wymieniłeś, również skłaniam się od samego początku do wyjazdu na początek PNA.
Chcę lecieć ok.15-20 stycznia na ok.7-10 dni. Większość dotychczasowych postów, sugeruje jednak chęć wyjazdu na fazę pucharową.

O bilety się nie martwię - do kupienia w dniu meczu. Kibiców z innych rejonów niż Afryka północna, również się nie spodziewam w dużej ilości.
Będziemy mogli kibicować Mali (o ile awansuje), którego trenerem jest Henryk Kasperczak :) Fajnie byłoby trafić na ich mecz.

Ktoś z zainteresowanych, jest z Trójmiasta ? Warto byłoby się spotkać i wymienić pomysły przy browarku :)

Image
 Profil Relacje PM off  

#43 PostWysłany: 23 Maj 2014 16:51 
Awatar użytkownika

Loty: 179
Kilometry: 458 354
Krajów: 44 / 20.6%
srebrny
Ja jeśli będę leciał, to w datach +/- 1 dzień - 16/22 stycznia do Marrakeszu i chciałbym pójść na pierwsze 2 mecze grupowe Maroka ;)
 Profil Relacje PM off  

#44 PostWysłany: 24 Maj 2014 12:14 
Awatar użytkownika

Ja będę chciał lecieć na pierwszy tydzień imprezy. Namawiam do wyjazdu kumpla. Faktycznie Mali to może być "polski" zespół, jeśli tylko wejdzie. Kilku kopaczy z naszej ligi też pewnie znajdzie się w składach. Ja jestem ze Śląska czyli lotniska w Katowicach, Warszawie, Krakowie i Wrocławiu wchodzą w grę. Z Północą spotkamy się na miejscu. Nie widzę przeszkód, żeby razem organizować noclegi i same wyjazdy, które i tak będą z przesiadkami. Zobaczymy ilu nas się zbierze. Ostatnio przez forum zebraliśmy bardzo fajną ekipę do Mińska na hokej, więc trzeba iść za ciosem!

#45 PostWysłany: 25 Maj 2014 16:30 

niebieski
Przyznam, że zainteresowałem się taką wyprawą. Ze względu na to, że moi znajomi nie są na coś takiego chętni, jeśli jest opcja podłączenia się do kogoś, to byłbym wdzięczny :)
W zasadzie obojętne nawet na jaki okres Pucharu byśmy lecieli, jak dla mnie może być sam początek. Ogranicza mnie jedynie czas podróży - myślę, że max 1 tydzień bym mógł na to poświęcić.

#46 PostWysłany: 26 Maj 2014 15:49 
Awatar użytkownika

Ja tak samo 1 tydzień max. Kilkuosobowa grupa powinna się zebrać przez to forum, ale jescze sporo czasu mamy

#47 PostWysłany: 26 Maj 2014 15:56 
Awatar użytkownika

platynowy
paisas napisał(a):
Ze względu na to, że moi znajomi nie są na coś takiego chętni, jeśli jest opcja podłączenia się do kogoś, to byłbym wdzięczny :)

Zapraszamy ! :) ...o ile nie masz zakazu stadionowego, czy coś ;)

Krystalizują się opcje:
- +/- tygodniowego pobytu
- raczej początek imprezy
- ogarniamy się chyba regionalnie (lotniskami wylotu z PL)

Image
 Profil Relacje PM off  

#48 PostWysłany: 26 Maj 2014 16:25 

Jak dla mnie to jest ciekawa opcja i bardzo poważnie zastanawiam się czy się z wami nie wybrać. Ode mnie byłyby żę dwie osoby jeszcze. Mam nadzieję, że z upływem czasu pojawi się więcej konkretów, a my jednak się zdecydujemy!

Wysłane z mojego LG-P880 przy użyciu Tapatalka
 Profil Relacje PM off  

#49 PostWysłany: 26 Maj 2014 20:29 

marcino123 napisał(a):

Panowie, atakujmy fazę pucharową.. ! :)

faza grupowa może jest trochę barwniejsza, bo więcej ekip.. ale sportowo zabawa na poważnie zaczyna się dopiero w drugiej części turnieju, a apogeum emocji jest osiągane w półfinałach i finale.. podobnie z rozpoznawalnością drużyn i zawodników przez ludzi z północy europy, fajnie wiedzieć kto po boisku biega.. :)

i na mecze finałowe ciekawa frekwencja jest gwarantowana..

ja atakować będę maroko z warszawy..
 Profil Relacje PM off  

#50 PostWysłany: 27 Maj 2014 07:51 

niebieski
adamuw napisał(a):
marcino123 napisał(a):

Panowie, atakujmy fazę pucharową.. ! :)

faza grupowa może jest trochę barwniejsza, bo więcej ekip.. ale sportowo zabawa na poważnie zaczyna się dopiero w drugiej części turnieju, a apogeum emocji jest osiągane w półfinałach i finale.. podobnie z rozpoznawalnością drużyn i zawodników przez ludzi z północy europy, fajnie wiedzieć kto po boisku biega.. :)

i na mecze finałowe ciekawa frekwencja jest gwarantowana..

ja atakować będę maroko z warszawy..

Spoko, ja jestem jak najbardziej chętny na fazę pucharową bo wtedy zaczynają się prawdziwe emocje.
Półfinały i finał to byłby mój cel, wyjazd maks tydzień.

Co do początku turnieju to trochę sami sobie zaprzeczacie bo z jednej strony ma być kolorowo i atmosfera,
a z drugiej piszecie, że kibice z innych krajów raczej nie przyjeżdżają na takie turnieje.
 Profil Relacje PM off  

#51 PostWysłany: 27 Maj 2014 14:02 
Awatar użytkownika

platynowy
Pierwsza przymiarka do propozycji trasy poniżej:

http://goo.gl/maps/OfRbS

Z Gdańska najkorzystniejsze połączenia mam jak na razie do Rabatu i powrót z Marrakeszu. W każdym z tych miast do zaliczenia po chociaż 1 meczu.
Oprócz tego na trasie jest Casablanca, choć tam akurat nie będzie PNA. Tu można obejrzeć mecz z lokalsami w jakiejś knajpie :)

Do tego wstawki typowo turystyczne: pustynia (Zagora) i wodospad w Ouzoud o ile czas pozwoli :)

Image
 Profil Relacje PM off  

#52 PostWysłany: 27 Maj 2014 17:56 

plan tak naprawdę będzie mocno zdeterminowany harmonogramem rozgrywek, mam nadzieje, że ogłoszą go przed 26.11, czyli dniem losowania grup, żeby można było te 3-4 miesiące przed kupić bilety lotnicze..

w tej chwili, wiadomo, że finał będzie z Rabacie, reszta to tylko domysły.. na 90% jeden z półfinałów będzie rozgrywany w Marakeszu.. a ćwierćfinał będzie w każdym z miast..

idealnym dla mnie rozwiązaniem byłby wylot w niedziele 1 lutego i powrót w poniedziałek 9 lutego.. wtedy plan by się ułożył tak:

1 luty - przylot (Marakesz?) i ćwierćfinał w Agadir - na 60% będą wtedy grać
2 luty - zwiedzania miasta
3 luty - wypad na pustynię i wodospad
4 luty - półfinał w Marrakeszeu - będą grać 4 lub 5 lutego
5 luty - zwiedzanie Marrakeszu
6 luty - zwiedzania Casablanci
7 luty - zwiedzanie Rabatu
8 luty - finał w Rabacie
9 luty - powrót
 Profil Relacje PM off  

#53 PostWysłany: 27 Maj 2014 23:30 
Awatar użytkownika

niebieski
Wstępnie pisałbym się na wasz marokański wypad na PNA. Będę uważnie śledził ten wątek! Osobiście bardziej podoba mi się druga faza turnieju :)
 Profil Relacje PM off  

#54 PostWysłany: 27 Maj 2014 23:38 
Awatar użytkownika

niebieski
Również myślałem o takim wyjeździe. Jakby więcej osób było z Wrocławia, można się nawet wcześniej spotkać :)
 Profil Relacje PM off  

#55 PostWysłany: 28 Maj 2014 00:29 

Loty: 2
Kilometry: 4 884
Krajów: 2 / 0.9%
niebieski
Żałuję, że w ostatniej promocji Easyjeta kupiłem bilety na 6-13 :-( Pechowo, że nie wiedziałem o mistrzostwach.
 Profil Relacje PM off  

#56 PostWysłany: 28 Maj 2014 10:23 
Awatar użytkownika

Ja będę się upierał, że ciekawsza jest faza grupowa, ale jak zostanę przegłosowany to podążę za większością i też będzie wszystko ok. Jeszcze kilka argumentów za fazą grupową:
- tańsze bilety
- mecze rozgrywane codziennie
- możliwość oglądania wybranych drużyn i piłkarzy
- gwarancja meczów Maroko i dobrej atmosfery podczas nich.

Minusy półfinałów i finału

- Problem z zakupem biletu jeśli zagra w nich Maroko lub Egipt
- Spadek zainteresowania miejscowych jeśli Maroko odpadnie
- Drogie bilety
- Kilkudniowe przerwy między meczami
- W ostatnich latach do finału dochodzą drużyny bez gwiazd jak Burkina Faso czy Zambia, więc nie ma gwarancji zobaczenia gwiazd.

Kibice afrykańscy nie podróżują tłumnie, ale grupki kilkuset osobowe na pewno będą. To wystarczy do stworzenia atmosfery w centrum miast. Podejrzewam, że będzie też pełno fanów z Europy naszego pokroju. Plan wyjazdu przedstawiony wyżej bez zarzutu.

Można jeszcze próbować szukać loty do Andaluzji i stamtąd przedostać się do Maroka. Można trafić na perełki. Najpewniej chyba jednak z przesiadką w Brukseli - Charleroi lub Milan - Bergamo. Tanie linie z całej Polski w dobrych cenach

#57 PostWysłany: 28 Maj 2014 10:45 
Awatar użytkownika

platynowy
Joozek25 napisał(a):
Najpewniej chyba jednak z przesiadką w Brukseli - Charleroi lub Milan - Bergamo. Tanie linie z całej Polski w dobrych cenach

Przesiadka w Londynie wygląda obecnie najkorzystniej.

Image
 Profil Relacje PM off  

#58 PostWysłany: 28 Maj 2014 11:26 

coraz bardziej podoba mi się pomysł na ten wyjazd.
Jeszcze dużo czasu do mistrzostw i ciężko jest się już zdeklarować.
Obie opcje(faza grupowa vs faza pucharowa) są ciekawe, prze drugiej więcej uda się zwiedzić.
Ja leciałbym z UK, więc mi pasuje połączenie "londyńskie".

#59 PostWysłany: 29 Maj 2014 00:11 

jako gorący zwolennik fazy pucharowej pozwolę sobie odeprzeć argumenty zwolennika fazy grupowej .. ;)

- tańsze bilety na fazę grupową

bilety są tańsze z prostego powodu - faza grupowa jest po prostu mniej ciekawa :)
przy czym droższe bilety oznaczają koszt 6o zł, co dla europejczyka i kibica piłkarskiego jest marginalną kwotą

w fazie grupowej mecze rozgrywane codziennie, a w fazie pucharowej kilkudniowe przerwy

tak jak napisałem w moim roboczym planie uważam, że fajnie poświęcić czas również na zwiedzania kraju i mieć wspomnienia zarówno sportowe jak i czysto turystyczne, a przerwy miedzy ćwierćfinałami, półfinałami i finałem są do tego wręcz stworzone.. mi osobiście bardziej zależy na obejrzeniu 3 spotkań na 3 różnych stadionach i poznaniu kraju, niż na obejrzeniu 6 spotkań na 3 stadionach bez wyprawy w głąb czarnego lądu

problem z zakupem biletów na mecze Maroko

problem ten dotyczy zarówno fazy grupowej jak i pucharowej, a decydując się na zakup biletów na mecze pucharowe przed rozpoczęciem turnieju awans maroko jest nam jak najbardziej na rękę, natomiast podczas fazy grupowej zobaczenie ich na żywo jest mało realne

możliwość oglądania wybranych drużyn i piłkarzy w fazie grupowej, bez Zambii czy Burkina Faso w półfinałach

bilety lotnicze będziemy musieli zarezerwować przed losowaniem grup, więc nie będzie pełnej elastyczności w wyborze spotkań.. ponadto w fazie grupowej nie ma szlagierów, najlepsze drużyny są wrzucone do pierwszego koszyka i spotkać się mogą dopiero w fazie pucharowej.. nawet jak to będzie Nigeria, to prawdopodobnie rywal będzie pokroju Gabonu.. a nie ma nic gorszego niż mecz bez stawki ! a osobiście wolę oglądać, jak w finale piłkarze Burkina Faso "wymiotują z wysiłku" w starciu z Zambią, niż jak Tunezją gra z Egiptem o to, kto awansuje z pierwszego, a kto tylko z drugiego miejsca..

spadek zainteresowania miejscowych jeśli Maroko odpadnie

dokładnie tak będzie.. ale maroko jest rozstawione i sprawdziłem przebieg turniejów od 2000 roku, a było ich 8 - zawsze gospodarze uzyskiwali awans z fazy pucharowej i aż 5 razy grali w półfinałach.. a mając bilety wcześniej kupione można liczyć, że obejrzy się mecz gospodarzy na żywo i to w poważnym starciu.. :)

- - - -
a tak z kwestii technicznych.. jaki macie pomysł na transport międzymiastowy dla kilkuosobowej grupki w afryce ? nigdy nie byłem na tym kontynencie, więc nie wiem jak to powinno być zorganizowane ? wynajem aut, wynajem busika, transport publiczny ?
 Profil Relacje PM off  

#60 PostWysłany: 29 Maj 2014 00:20 
Awatar użytkownika

Loty: 220
Kilometry: 384 906
Krajów: 37 / 17.3%
Ja również jestem zainteresowany wyjazdem na "AFRO" ;) Myślę, że przy okazji warto pozwiedzać kraj a nie nastawiać się na same mecze. Jak nie gra nasza drużyna to jednak nie te emocje. Wiecie jak z pogodą w lutym?
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 174 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 9  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość