Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 297 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 15  Następna
Autor Wiadomość
#161 PostWysłany: 02 Maj 2016 15:31 
Awatar użytkownika

Loty: 114
Kilometry: 173 514
Krajów: 28 / 13.1%
niebieski
Hertha - Bayern zaliczone.
Niestety.
Mecz mi się trafił koszmarny. Poza drugą bramką to zaprezentowali poziom słabego meczu ekstraklasy - 90 minut bez składnej akcji, strzałów itd. Ot - kopanina. Lewy piłkę dotknął ze 3 razy.
Szczytem wszystkiego była okolica 30 minuty gdzie przez około 3-4 minuty obie drużyny nie potrafiły wymienić 2 celnych podań i piłka po prostu się odbijała w obie strony :).

Ale poza tym wypad udany. O ile pamiętam - około 75 000 kupionych biletów (nie podali ile przyszło).
Odbiór biletów o którym we wcześniejszych postach była mowa - potwierdzam: sprawnie i szybko.
W tym miejscu: https://goo.gl/maps/9ADPVSQvA4G2 (Olympisher Platz ciągnie się ze wschodu na zachód, budka stoi w północno-zachodnim końcu).
stoi niebieska budka z bodaj 4 okienkami, a na okienkach kartki z literami - pierwsze litery nazwiska zamawiającego. Podałem nazwisko, pokazałem dowód i dostałem bilety.
Odbierałem je około 40minut przed meczem i w kolejce spędziłem ze dwie minuty.
Kolejka do wejścia na stadion ogromna (szeroka), ale od tej strony bramek wejściowych jest kilkadziesiąt i zajęło to z 10 minut.
Pojedyncza kontrola (bilety+przeszukanie) na bramach. Później stewardzi sprawdzają bilety na wejściach na sektory (mi sprawdzali i przed meczem i w przerwie).

Załącznik:
Komentarz do pliku: 2016.04.23 Hertha-Bayern - stadion
20160423_162035.jpg
20160423_162035.jpg [ 86.36 KiB | Obejrzany 3505 razy ]

Załącznik:
Komentarz do pliku: 2016.04.23 Hertha-Bayern - stadion
20160423_172723.jpg
20160423_172723.jpg [ 146.26 KiB | Obejrzany 3505 razy ]

Dookoła stadionu rozstawione są budki z jedzeniem, piciem, gadżetami klubowymi itd. Tak samo w samej konstrukcji stadionu.
Wzdłuż tego wschodniego placu (jeszcze przed bramami) po jego północnej stronie (wzdłuż drogi od/do stacji metra) ciągnie się szereg budek również z piciem i jedzeniem. Piwo w zaskakująco dobrych cenach (butelkowane i lane) na poziomie 1-2€.

Na samym stadionie za mało toalet - w przerwie kolejki takie, że z 5 minut po gwizdku ludzie jeszcze wracali na sektory.

Ceny w budach dookoła stadionu:
Rostbratwurst - 3,3€
Currywurst - 4€
piwo - 3,5€
fryty - 3€

W budach z napojami:
Warsteiner 0,5L - 4,2€
Warsteiner 1L - 7,5€
cola fanta itd. 0,5L 4,2€
woda 0,5L - 3€

Do wszystkiego trzeba sobie kupić plastikowy kufel - jeśli dobrze zrozumiałem to 2€/szt (kaucja).
Później stoją goście z kubłami do których kufle się wrzuca, oni oddają kasę i wyciągają rękę z puszką żeby im na jakiś szczytny cel wrzucić ;).

Po meczu szybkie zwiedzanie Berlina.
Fragmenty muru Berlińskiego, Checkpoint Charlie, Muzeum "Topografia Terroru" (darmowe, dobre, choć miałem wrażenie, że ktoś nie znający historii oglądając tą wystawę mógłby pomyśleć, że II WŚ Polaków prawie nie dotyczyła i ginęli tylko żydzi, geje, chorzy, trochę francuzów, hiszpanów itd.), Reichstag, Brama Brandenburska, główny Dworzec kolejowy (warto zobaczyć - wraz z okolicą kosztował chyba kilka miliardów euro - perony bodaj na 4 poziomach...).

Na koniec zaliczone najlepszy kebab w mieście - Mustafa.
https://goo.gl/maps/zJgT8nDTxSL2 - Mehringdamm 32 - zaraz obok stacji metra Mehringdamm.

Ogromny, przepyszny (autentycznie, nie tylko w skali kebabów) Durum. Bodaj 4,3€. Wart czekania tych 30 minut w kolejce.
Przechodziliśmy obok ponad 40 minut przed otwarciem w niedzielę (od 11), a ludzie już czekali. My byliśmy koło 12 i kolejka była taka:
Załącznik:
Komentarz do pliku: kebab
20160424_122736.jpg
20160424_122736.jpg [ 133.9 KiB | Obejrzany 3505 razy ]

A kebab taki:
Załącznik:
Komentarz do pliku: kebab2
20160424_122931.jpg
20160424_122931.jpg [ 86.81 KiB | Obejrzany 3505 razy ]
 Profil Relacje PM off
5 ludzi lubi ten post.

Wakacje all inclusive w Egipcie od 2624 PLN 🍹🍉 Loty z 10 miast + 4* hotel przy plaży 🐠🐚 Wakacje all inclusive w Egipcie od 2624 PLN 🍹🍉 Loty z 10 miast + 4* hotel przy plaży 🐠🐚
Piękna włoska wyspa w wydaniu lux ✨🥂 All inclusive na Sardynii za 1889 PLN (loty + ⭐⭐⭐⭐ hotel) ☀️🏖️ Piękna włoska wyspa w wydaniu lux ✨🥂 All inclusive na Sardynii za 1889 PLN (loty + ⭐⭐⭐⭐ hotel) ☀️🏖️
#162 PostWysłany: 11 Wrz 2016 21:48 

niebieski
Chciałby ktoś bilety na Wolfsburg-Borussia DOrtmund (wtorek, 20 września) ?
Mam dwa w sektorze 64, rząd 20, miejsca prawie obok siebie 1-6.
Cena nominalna: 55 euro.
Dogadamy się ;)
 Profil Relacje PM off  

#163 PostWysłany: 05 Paź 2016 16:22 
Awatar użytkownika

Loty: 169
Kilometry: 200 714
Krajów: 33 / 15.4%
niebieski
Podczas wizyty w Monachium zachęcam do zajrzenia na obiekty treningowe Bayernu i TSV 1860.
Na boiska Bayernu, jednego z najlepszych klubów świata, może wejść każdy. Na zajęcia pierwszego zespołu wielkie kurtyny są zasłaniane, ale kompleks fajnie zobaczyć.
Załącznik:
DSC06023.JPG
DSC06023.JPG [ 345.75 KiB | Obejrzany 2785 razy ]

Załącznik:
DSC06019.JPG
DSC06019.JPG [ 239.72 KiB | Obejrzany 2785 razy ]

Załącznik:
DSC06045.JPG
DSC06045.JPG [ 193.35 KiB | Obejrzany 2785 razy ]

Obiekt TSV jest 5 minut drogi od boisk Bayernu.
Załącznik:
DSC06010.JPG
DSC06010.JPG [ 300.11 KiB | Obejrzany 2785 razy ]

Kilka zdjęć więcej na blogu o groundhoppingu - http://jaskot.blox.pl/2016/10/W-Monachi ... edzku.html
4 ludzi lubi ten post.

#164 PostWysłany: 31 Paź 2016 15:59 

W koncu udalo mi sie wybrac z kolega na futbolowy weekend do Niemiec, najciekawsze kibicowsko i zarazem pasujace nam logistycznie mecze wypadly w 2. i 3. lidze.
Fortuna Dusseldorf - Arminia Bielefeld 4-0
Czuc bylo, ze mimo srodka tabeli w 2.lidze ludzie zyja tam swoja druzyna, mnostwo kibicow piwkowalo zarowno w centrum miasta jak i blizej stadionu. Wszystko dobrze zorganizowane - odbior biletow w biurze informacji turystycznej kolo dworca, dedykowana linia pod stadion z pociagami co pare minut przed i po meczu, mnostwo miejsc z piwem i zarciem, ludzie pomocni itp. Na stadionie niezla atmosfera, choc na moje oko scisly mlyn to bylo do kilkuset osob. Reszta tej trybuny owszem wlaczala sie czesto do dopingu (swoje zrobil przebieg i wynik meczu), ale odnioslem wrazenie, ze sa tam a nie gdzie indziej glownie ze wzgledu na niska cene biletow za bramka. My weszlismy pare minut po rozpoczeciu, wiec nie wiem, czy mieli jakas oprawe na poczatek. Goscie na poczatku fajnie dopingowali, potem wraz ze strata kolejnych goli juz coraz mniej im sie chcialo. Bylo ich chyba jakos 1000-1500, nie jestem dobry w ocenianiu "na oko". Po ostatnim gwizdku przepedzili spod sektora swoich pilkarzy, ktorzy zagrali mega zenade i sa na dobrej drodze do spadku.
O meczu na boisku nie ma zbytnio co pisac - wynik raczej sprawiedliwy. W druzynie gosci gra Tomasz Holota, ale zabraklo go nawet na lawce. Widzow 24 tys., czyli nieco mniej niz polowa pojemnosci.

MSV Duisburg - Hansa Rostock 0-1
Mecz wybrany ze wzgledu na kibicow gosci i byl to strzal w 10-tke. Troszke mniejsza liczba niz Bielefeldu (sami mowili potem ze 1500, ale moim zdaniem na wyrost), za to super doping przez caly mecz, w ktorym brali udzial na ogol wszyscy, lacznie ze starszymi panami i paniami. Gospodarze z kolei wypadli troche slabiej od Fortuny jesli chodzi o doping, za to pokazali na poczatku oprawe w postaci sektorowki i jakiegos motywu antyfaszystowskiego. Ciekawostka byla malutka flaga Ruchu Chorzow na plocie.
Nie wiem jak ogolnie w miescie, ale po drodze na stadion nie bylo czuc jakos specjalnie klimatu meczu - oprocz nas na "stadionowej" stacji wysiadlo zaledwie pare osob w barwach MSV. Na stadionie juz lepiej - frekwencja 15 tysiecy (ok. polowa pojemnosci).
Wynik meczu to niespodzianka, bo Hansa ograla lidera na wyjezdzie, wiec przyjezdni mieli co swietowac.

Po meczu policja w okolicach klatki zwinela paru pojedynczych typow, nie wiem skad byli i za co. Natomiast na stacji przyjezdni zanotowali kilka drobnych spiec z policja przed odjazdem dwoch pociagow podstawionych specjalnie dla nich. Potem cos powazniejszego sie dzialo jeszcze na glownym dworcu. Przy tym juz nas nie bylo, za to naczekalismy sie na swoj pociag, bo w efekcie wstrzymano ruch na jakis czas.
W Dusseldorfie za to miejscowe mlodziki narobili nieco szkod w S-bahnie po meczu. Ale kto wie czy to nie byli jacys Polacy, bo przeciez "na zachodzie sobie poradzili" z takimi problemami :D

W drodze powrotnej w Brukseli mielismy pare godzin do pociagu, wiec z braku laku odbilismy do Aalst i zaliczylismy 1.polowe meczu miejscowego Eendracht z Menen w jednej z nizszych lig (3-0). Tu raczej nie ma o czym wspominac, mimo iz gospodarze niegdys grali w europejskich pucharach. Moze poza fajnym malym pubem/kafejka "Cafe Stadion" w strategicznym miejscu minute od stadionu :)
 Profil Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.
ane.wald uważa post za pomocny.

#165 PostWysłany: 21 Lis 2016 18:05 

Wie ktos moze jak dostac sie na obiekty treningowe Borussi Dortmund? Bede w Marcu w Dortmundzie przelotem I chetnie wybralbym sie na trening.
 Profil Relacje PM off  

#166 PostWysłany: 21 Lis 2016 18:10 

Loty: 167
Kilometry: 174 841
Krajów: 21 / 9.8%
niebieski
Problemem raczej byłoby to, że bardzo rzadko odbywają się otwarte sesje treningowe. Zielone kreski to otwarte treningi.
http://www.bvb.de/News/Termine

Dojazd
http://www.bvb.de/News/Termine/Anfahrtsplan
 Profil Relacje PM off  

#167 PostWysłany: 21 Lis 2016 18:14 
Awatar użytkownika

niebieski
Brawa dla Borussi, że jakiekolwiek otwarte treningi w ogóle są i jest to jasno wyjaśnione na stronie. To raczej rzadkość wśród klubów z topu.

#168 PostWysłany: 20 Gru 2016 23:55 

Loty: 8
Kilometry: 7 105
Krajów: 4 / 1.9%
niebieski
R_W napisał(a):
W koncu udalo mi sie wybrac z kolega na futbolowy weekend do Niemiec, najciekawsze kibicowsko i zarazem pasujace nam logistycznie mecze wypadly w 2. i 3. lidze.
Fortuna Dusseldorf - Arminia Bielefeld 4-0
Czuc bylo, ze mimo srodka tabeli w 2.lidze ludzie zyja tam swoja druzyna, mnostwo kibicow piwkowalo zarowno w centrum miasta jak i blizej stadionu. Wszystko dobrze zorganizowane - odbior biletow w biurze informacji turystycznej kolo dworca, dedykowana linia pod stadion z pociagami co pare minut przed i po meczu, mnostwo miejsc z piwem i zarciem, ludzie pomocni itp. Na stadionie niezla atmosfera, choc na moje oko scisly mlyn to bylo do kilkuset osob. Reszta tej trybuny owszem wlaczala sie czesto do dopingu (swoje zrobil przebieg i wynik meczu), ale odnioslem wrazenie, ze sa tam a nie gdzie indziej glownie ze wzgledu na niska cene biletow za bramka. My weszlismy pare minut po rozpoczeciu, wiec nie wiem, czy mieli jakas oprawe na poczatek. Goscie na poczatku fajnie dopingowali, potem wraz ze strata kolejnych goli juz coraz mniej im sie chcialo. Bylo ich chyba jakos 1000-1500, nie jestem dobry w ocenianiu "na oko". Po ostatnim gwizdku przepedzili spod sektora swoich pilkarzy, ktorzy zagrali mega zenade i sa na dobrej drodze do spadku.
O meczu na boisku nie ma zbytnio co pisac - wynik raczej sprawiedliwy. W druzynie gosci gra Tomasz Holota, ale zabraklo go nawet na lawce. Widzow 24 tys., czyli nieco mniej niz polowa pojemnosci.

Rozumiem, że płaciliście przez neta a potem odbiór w punkcie? Akurat będę w Dusseldorfie w dniu meczowym, więc powoli się przymierzam ;) mam też nadzieję że Fanatico Boys pojawią się na wyjeździe.
 Profil Relacje PM off  

#169 PostWysłany: 21 Gru 2016 23:35 

Tak jak piszesz, przez neta ogarniete. Tak dla scislosci placilem karta debetowa Visa i musialem sie troche posilkowac google translate.

EDIT: Dodam jeszcze, ze w tej kolejce co Dusseldorf-Heidenheim w poblizu masz takze:
Leverkusen - Mainz (sob 15:30)
Fortuna Koeln - Erfurt
Duisburg - Magdeburg
FC Koeln II - Wattenscheid
Essen - Dusseldorf II
 Profil Relacje PM off
ane.wald lubi ten post.
ane.wald uważa post za pomocny.

#170 PostWysłany: 18 Lut 2017 23:52 

niebieski
Zielony^ napisał(a):
Odbiór biletów o którym we wcześniejszych postach była mowa - potwierdzam: sprawnie i szybko.
W tym miejscu: https://goo.gl/maps/9ADPVSQvA4G2 (Olympisher Platz ciągnie się ze wschodu na zachód, budka stoi w północno-zachodnim końcu).
stoi niebieska budka z bodaj 4 okienkami, a na okienkach kartki z literami - pierwsze litery nazwiska zamawiającego. Podałem nazwisko, pokazałem dowód i dostałem bilety.
Odbierałem je około 40minut przed meczem i w kolejce spędziłem ze dwie minuty.
Kolejka do wejścia na stadion ogromna (szeroka), ale od tej strony bramek wejściowych jest kilkadziesiąt i zajęło to z 10 minut.
Pojedyncza kontrola (bilety+przeszukanie) na bramach. Później stewardzi sprawdzają bilety na wejściach na sektory (mi sprawdzali i przed meczem i w przerwie).

A dziś odbiór biletów fatalny. Ludzi multum.
Byłem 1.15 h przed meczem i stałem 35-40 minut za biletem, choć okienek było chyba z 8 (według liter alfabetu).
Za to wejście na stadion błyskawiczne. 2-3 minuty, łącznie z kontrolą osobistą.
Ta kaucja za kufel plastikowy 1 EUR. Reszta chyba bez zmian według Twojego opisu.

Mecz jak mecz. Ale ta bramka Lewandowskiego w 96 minucie :shock: :D
 Profil Relacje PM off  

#171 PostWysłany: 19 Lut 2017 09:54 

srebrny
Bramka, jak bramka, typowa w stylu Lewandowskiego.
Sam mecz bardzo pasjonujący, a Bayern nic nie pokazał, poza wrodzonym uporem, by w końcówce ustrzelić bramkę.
Lewandowski przez pół godziny, niewiele wniósł do gry.
Świetny za to Costa 10+/10.
Hertha wspaniała postawa i więcej niebezpiecznych kontr, choć przewaga w posiadaniu piłki zdecydowanie po stronie Bayernu.
Szkoda 3punktow.
 Profil Relacje PM off  

#172 PostWysłany: 06 Mar 2017 11:44 

niebieski
Czy ktoś był w Berlinie na meczu Unionu Berlin?
Zastanawiam się czy lepszym wyborem jest jednak Hertha czy ze względów kibicowskich Union...
 Profil Relacje PM off  

#173 PostWysłany: 06 Mar 2017 12:54 
Awatar użytkownika

niebieski
Byłem na obu. Różne atuty.
Na Hercie najlepszy jest stadion. Mimo bieżni absolutnie piękny. Do tego dochodzi piłka na wyższym poziomie.
Na Unionie absolutnie rewelacyjny klimat, ciężko też było o bilety. Nie widziałem tak rozśpiewanych trybun i takiej euforii przy pierwszym gwizdku.

#174 PostWysłany: 06 Mar 2017 13:39 

niebieski
Zdecydowanie polecam Union. Byłem na "derbach" z Dynamem Drezno i było naprawdę mocno.

Herta to jednak zdecydowanie bardziej modern football 8-)

#175 PostWysłany: 06 Mar 2017 17:59 

niebieski
Co do biletów to dobrze widzę, że zakup przez oficjalną stronę klubu i miejsca nienumerowane, wybieram tylko trybunę?
Czy mecz z Sandhausen też jest dla nich istotny kibicowsko, czy może być słabiej z atmosferą?
 Profil Relacje PM off  

#176 PostWysłany: 06 Mar 2017 18:55 

Loty: 4
Kilometry: 17 154
Krajów: 3 / 1.4%
niebieski
Union po raz pierwszy w historii (chyba ? ) ma realne szanse na awans do BL , także to końca sezonu na meczach będzie komplet.Co do aspektów kibicowskich to atmosfera jakieś 3 poziomy wyżej niż na HBSC .
 Profil Relacje PM off  

#177 PostWysłany: 07 Mar 2017 01:23 

Cześć . Chciałem kupić bilety na mecz Herthy Berlin. Wybrałem sposób płatności przez SEPA. I mianowicie, gdy dochodzę na sam koniec płatności to w tej rubryce "IBAN" wpisuje swój numer konta a w "BIC" ten numer banku w którym mam konto? Robię to pierwszy raz i trochę się nie łapię w tym wszystkim :)
 Profil Relacje PM off  

#178 PostWysłany: 07 Mar 2017 20:07 

samaki9 napisał(a):
Union po raz pierwszy w historii (chyba ? ) ma realne szanse na awans do BL , także to końca sezonu na meczach będzie komplet.Co do aspektów kibicowskich to atmosfera jakieś 3 poziomy wyżej niż na HBSC .

Warto dodać że jest to klub rodzinny, w pewnym sensie dzielnicowy. Kibice z własnych środków i własnymi rękoma zbudowali stadion, więc podchodzą do tego klubu zgoła inaczej jak do sztucznej bundesligowej Herthy. Union to klub z DDRu, Hertha to już NRD.
 Profil Relacje PM off  

#179 PostWysłany: 07 Mar 2017 20:17 
Awatar użytkownika

niebieski
Miało być zapewne 'RFN' w ostatnim słowie ;)

#180 PostWysłany: 11 Mar 2017 00:38 

Cześć. Mam takie pytanko. Bo kupiłem bilety na mecz Herthy. Kase przelałem, zeszła z konta, na pocztę dostałem fakturę, ale ze strony eventimu gdzie zakupiłem bilety dalej jest napisane, że moja transakcja jest otwarta. To poprawne jest czy powinno się coś zmienić?
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 297 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 15  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość