Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 283 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 11, 12, 13, 14, 15
Autor Wiadomość
#281 PostWysłany: 03 Lut 2026 14:19 
Awatar użytkownika

HON fly4free
Porada w temacie ticket (no/se/dk): czasami przy zmianach rozkładowych (np. gdy dotyczy to linii azjatyckich, a przede wszystkim chińskich) proszą o przesłanie skanów paszportów.
Na ich podstawie weryfkują poprawność danych. W tym drugiego imienia.
I jeżeli jest tak, że na bilecie jest jedno imię, a w paszporcie dwa wtedy zaczyna się ich gra: trzeba koniecznie zmienić bilety, bo inaczej linie nie wpuszczą na pokład.
Zmiana oczywiście to dodatkowa opłata (i to nie mała).
Zalecam wtedy asertywność i stanowcze "Dziękuję - dam sobie radę".
 Profil Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.

Wakacje na Fuerteventurze z all inclusive 🌊⛳🏖️ 4* hotel Livvo Jandía Golf za 2599 PLN Wakacje na Fuerteventurze z all inclusive 🌊⛳🏖️ 4* hotel Livvo Jandía Golf za 2599 PLN
Wrześniowy wypad do Chorwacji za 889 PLN 🏖️🌊 Loty i 3 noce w 4⭐️ hotelu przy plaży na wyspie Pag ☀️🇭🇷 Wrześniowy wypad do Chorwacji za 889 PLN 🏖️🌊 Loty i 3 noce w 4⭐️ hotelu przy plaży na wyspie Pag ☀️🇭🇷
#282 PostWysłany: 03 Lut 2026 17:35 

niebieski
dajkamienia napisał(a):
Dostałem maila od ticket.se, żeby dosłać dane paszportowe, oczywiście nie podali w jaki sposób, odpowiedzieć na tego maila się nie da, bo to noreply, więc pytanie, czy wskóram coś przez formularz, czy lepiej w inny sposób, np. przez telefon?

Dla potomnych: niecałą godzinę po wysłaniu formularza przychodzi mail, żeby odpowiedzieć w wątku, w którym poproszono mnie o dosłanie danych, odpowiadam, że to noreply, po 20 minutach odpisują, że uzupełnią ręcznie brakujące dane, po kolejnych dwóch godzinach przychodzi bilet
 Profil Relacje PM off
Kashpir lubi ten post.

#283 PostWysłany: 28 Kwi 2026 20:48 
Awatar użytkownika

srebrny
Kupiłem w styczniu bilety SASem na Islandię via ticket.se. Skasowali mi jeden odcinek, o czym OTA nie zamierzało mnie poinformować, wpadłem na to przypadkiem. Linia przesunęła mi loty na dzień później, co skróciło mi i tak krótki już wyjazd. SAS standardowo odsyła do OTA. Piszę więc do ticket.se przez formularz (https://www.ticket.se/om-ticket/kontakt/kontaktformular) i dostaję szybko odpowiedź, że laska może sprawdzić proponowany przez mnie termin bez żadnej gwarancji powodzenia, ale najpierw mam wyłożyć 300 SEK na stół (odpowiedź przyszła z ovrigt@ticket.se). Napisałem z innego formularza (https://help.ticket.se/hc/en-us/requests/new) i tam już zupełnie inna gadka. Gość przedstawił alternatywy od SAS, ew. zaproponował zwrot jeśli nic nie pasuje (przyszło z ticket.dk@ticket.dk). Oczywiście za 0 SEK.
Zostawiam dla następnych z podobnym problemem, może sytuacja potoczy się podobnie.
 Profil Relacje PM off
8 ludzi lubi ten post.
3 ludzi uważa post za pomocny.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 283 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 11, 12, 13, 14, 15

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości