Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 596 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26 ... 30  Następna
Autor Wiadomość
#441 PostWysłany: 26 Sty 2016 11:02 

niebieski
Ile wcześniej przychodzicie na mecz?korki w Krk pewnie duże i parkingi obstawianie?

https://www.instagram.com/hola_____amigo/
 Profil Relacje PM off  

Wakacje all inclusive w Egipcie od 2624 PLN 🍹🍉 Loty z 10 miast + 4* hotel przy plaży 🐠🐚 Wakacje all inclusive w Egipcie od 2624 PLN 🍹🍉 Loty z 10 miast + 4* hotel przy plaży 🐠🐚
Piękna włoska wyspa w wydaniu lux ✨🥂 All inclusive na Sardynii za 1889 PLN (loty + ⭐⭐⭐⭐ hotel) ☀️🏖️ Piękna włoska wyspa w wydaniu lux ✨🥂 All inclusive na Sardynii za 1889 PLN (loty + ⭐⭐⭐⭐ hotel) ☀️🏖️
#442 PostWysłany: 26 Sty 2016 11:08 

Loty: 79
Kilometry: 81 959
Krajów: 19 / 8.9%
srebrny
Parkingi owszem obstawione, ja mimo wszystko polecam jednak MPK bo się komunikacja na ME poprawiła i całkiem żwawo się jedzie no i jeśli ma się bilet na mecz Polaków to jest darmowa. Ja każdorazowo byłem pod halą ok 20 min przed rozpoczęciem meczu, dla mnie wystarczająco.
 Profil Relacje PM off  

#443 PostWysłany: 26 Sty 2016 11:17 

Kravkrk napisał(a):
Ja każdorazowo byłem pod halą ok 20 min przed rozpoczęciem meczu, dla mnie wystarczająco.

Kolega zapewne ogląda tylko i przychodzi na mecz Polaków, a warto przychodzić na MECZE bo w danym dniu w pakiecie są 2 lub 3 (np. wczoraj genialny mecz Macedonii z Norwegią),
Na ten mecz po 18 lekkie tłumy w tramwajach dojeżdżających do Tauron Areny (co do parkingów nie interesowałem się), ale większość tak jak kolega przyjeżdża na drugi mecz jak gra Polska, wtedy trochę większe tłumy (oosobna kwestia to powrót, ale jest to dobrze zorganizowane tj. autobusy i tramwaje np. w kierunku Dworca PKP ja każdorazowo jechałem tramwajem 14. można być wcześniej obok hali jest Centrum Handlowe Plaza i Decathlon)
 PM off  

#444 PostWysłany: 26 Sty 2016 11:32 

niebieski
Rozważam właśnie tramwaj nr 1 tylko zależałoby mi na szybkim wyjeździe z Krk.wiem ze parkingi pod centrami będą obstawione bo byłem na ksw rok temu.wlasnie mecz Francji z Norwegia może być ciekawy

https://www.instagram.com/hola_____amigo/
 Profil Relacje PM off  

#445 PostWysłany: 26 Sty 2016 11:36 

srebrny
Kolega raz był na mecz polaków, raz byłem wcześniej przed meczem otwarcia na Francja-Macedonia ;) Każdorazowo osób w tramwaju było sporo (ale do przeżycia), ludzi kręcących się wokół hali na podobnym poziomie, dużo, ale też bez szału.
 Profil Relacje PM off  

#446 PostWysłany: 26 Sty 2016 11:40 

Czyli warto pisać przy tych cenach biletów (DROGO!), że chodzimy na mecze (w danym miejscu jednego dnia)

Kod:
Jeśli masz pytanie o wszystko co z Krakowem związane - pisz śmiało, postaram się pomóc.

Stopka zobowiązuje, pomóż koledze co do parkowania ;)
 PM off  

#447 PostWysłany: 26 Sty 2016 11:56 

srebrny
Dziewon napisał(a):
Rozważam właśnie tramwaj nr 1 tylko zależałoby mi na szybkim wyjeździe z Krk.wiem ze parkingi pod centrami będą obstawione bo byłem na ksw rok temu.wlasnie mecz Francji z Norwegia może być ciekawy

Tak, na parkingi w okolicach Areny bym nie liczył, bo przy meczach polaków, a teraz dodatkowo stawce towarzyszącej temu meczowi i komplet na trybunach pewny to bardziej niż pewne że z wyjazdem stamtąd autem to będzie masakra.

Nie wiem z której strony będziesz wyjeżdzał, ale jeśli planujesz dojechać 1 to sugerowałbym zostawić auto na parkingu w Galerii Kazimierz, stamtąd z przystanku Rondo Grzegórzeckie będzie ok. 15 min do Areny.
Kolejna opcja to zostawienie auta na parkingu na Placu na Groblach (koło Wawelu) i przejście koło Sheratona na przystanek 1 pod Jubilat. Opcja ma ten plus że od razu jesteś na Alejach jeśli Ci to odpowiada, minus - jest dalej niż z Grzegórzeckiego (trzeba doliczyć jakieś 15 min).
3 opcja parking pod Muzeum Narodowym (koło Cracovii), stamtąd tramwaj 20 do Grzegórzeckiego i przesiadka na coś co jedzie pod Arenę - plus - jesteś od razu na Alejach autem, minus - trzeba się przesiadać.

Tak jak mówię, dużo zależy z której strony chcesz później wyjeżdzać. Jeśli tylko będzie miejsce wybrałbym opcję z parkingkiem pod Galerią Kazimierz.
 Profil Relacje PM off
Dziewon lubi ten post.
Dziewon uważa post za pomocny.

#448 PostWysłany: 26 Sty 2016 12:00 

Właśnie też jutro wybieram się na 2 mecze (Macedonia-Białoruś raczej sobie odpuszczę, ale jeszcze zobaczę) i w związku z tym mam pytanie, gdzie mogę zostawić samochód. Myślicie, że na pobliskim centrum handlowym będą wolne miejsca około godziny 17? Uważam, że 30 zł za parking na Arenie to trochę za dużo.
Dzięki za pomoc :)
 Profil Relacje PM off  

#449 PostWysłany: 26 Sty 2016 12:04 

srebrny
Na pobliskich centrach handlowych (Plaza i M1) w dniach meczowch, na kilka godzin przed rozpoczęciem przychodzą panowie, rozkładają szlabany i też pobierają opłaty (od 30 do 50 zł) nie ma tak łatwo ;), post powyżej masz napisane gdzie najlepiej w miarę blisko zostawić auto i przesiąść się na tramwaj.
 Profil Relacje PM off  

#450 PostWysłany: 26 Sty 2016 12:16 

Ok, dzięki ;) zdaje sobie z tego sprawę, ale myślałem, że będzie ciut taniej niż na arenie.
A mógłbyś jeszcze napisać jak najlepiej byłoby mi dojechać na jakiś parking jak będę jechał A4 od Balic to byłoby fajnie :) Nie chcę krążyć po całym Krakowie jak zagubiony.
 Profil Relacje PM off  

#451 PostWysłany: 26 Sty 2016 12:31 

srebrny
Jeśli od Balic to wybrałbym trasę od Salwatora (ul. Ks. Józefa) czy alternatywnie Królowej Jadwigi i później podjechać albo na parking na Plac na Groblach, albo zakręcić na Alejach i zostawić Pod Muzeum Narodowym - z obydwu tych miejsc tramwajem jedzie się mniej więcej tyle samo (ok. 30 min), z tym że z tego co pamiętam Pod Muzeum godz/ 3 zł a Na Groblach 5 zł/ h ;)
Wybrałbym Muzeum, po meczu w ciągu 25-30 min powinieneś być z powrotem Pod Muzeum i będziesz miał niedaleko pod A4 ;)
 Profil Relacje PM off  

#452 PostWysłany: 26 Sty 2016 12:36 
Awatar użytkownika

Loty: 442
Kilometry: 537 690
Krajów: 57 / 26.6%
srebrny
My parkowaliśmy pod jakimś sklepem tu:

https://goo.gl/maps/6XgqwNvYLF82

Jest to też parking dla mieszkańców, i nie popieram zajmowania im miejsc, ale miejsca było dość również po meczu, więc mam nadzieję, że się nikt nie zdenerwował.
Przystanek tramwajowy jest obok. Tramwajem 1,14,22 5 min (chyba 3 przystanki) do Areny.

#453 PostWysłany: 26 Sty 2016 12:38 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Loty: 690
Kilometry: 902 191
Krajów: 85 / 39.7%
Albo na Giełda Balicka P+R: http://kmkrakow.pl/parkuj-i-jedz.html i potem tramwajem 4, na przystanek Wieczysta.
 Profil Relacje PM off  

#454 PostWysłany: 26 Sty 2016 13:01 

A jak wygląda sprawa z P+R cytowanym poniżej (info z informatora)
Cytuj:
Park&Ride najbliżej TAURON Areny Kraków
Zlokalizowany na terenie Muzeum Lotnictwa, wjazd od ul. T. Bora Komorowskiego. Z
parkingu kursuje bezpłatny autobus do TAURON Areny Kraków – przed i po meczach.
Odległość do hali około 1,5 km. Opłata 20 zł za miejsce parkingowe.

Zdaje się, że najbliżej no i cenowo wychodzi podobnie jak pozostałe parkingi licząc około 6-7 h.

Edit: Mając tyle propozycji nie będzie problemu. Dzięki wszystkim ;)
 Profil Relacje PM off  

#455 PostWysłany: 26 Sty 2016 13:13 

Loty: 15
Kilometry: 12 258
Krajów: 7 / 3.3%
niebieski
Dochodzą kolejne bilety na pojedynki 1/2 i na finałowy dzień :) Brak najtańszych.
 Profil Relacje PM off  

#456 PostWysłany: 26 Sty 2016 13:16 
Awatar użytkownika

niebieski
Jak już taki festiwal pytań to jest jakiś depozyt przy hali? Ewentualnie szafki bagażowe na dworcu PKP w przyzwoitych cenach?
 Profil Relacje PM off  

#457 PostWysłany: 26 Sty 2016 13:19 

niebieski
Przy hali jest punkt depozytowy,cena 10 zł. Sam korzystałem,tylko nie przychodź na ostatnią chwilę,bo może być kolejka. ludzi mogą pewnie będą zawróceni,bo wzięli trąbki i wypasione aparaty z długim obiektywem :) Możesz zostawić bardzo duży bagaż bez problemu ;)

Ostatnio edytowany przez luck1991, 26 Sty 2016 13:51, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off
kiew lubi ten post.
kiew uważa post za pomocny.

#458 PostWysłany: 26 Sty 2016 13:28 
Awatar użytkownika

niebieski
kiew napisał(a):
Jak już taki festiwal pytań to jest jakiś depozyt przy hali? Ewentualnie szafki bagażowe na dworcu PKP w przyzwoitych cenach?

8 zł najmniejsza skrytka na dworcu

Wysłane z mojego D5503 przy użyciu Tapatalka
 Profil Relacje PM off
kiew lubi ten post.
kiew uważa post za pomocny.

#459 PostWysłany: 26 Sty 2016 13:56 

niebieski
Na dzisiejszy mecz we Wrocku świetna promocja,bileciki po 20 zł i to na najlepsze sektory :)
 Profil Relacje PM off
kiew lubi ten post.

#460 PostWysłany: 26 Sty 2016 14:15 

luck1991 napisał(a):
ludzi mogą pewnie będą zawróceni,bo wzięli trąbki i wypasione aparaty z długim obiektywem :)

to trąbek nie można ze sobą mieć?
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 596 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26 ... 30  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość