Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 9 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 23 Mar 2015 12:31 
Awatar użytkownika

Loty: 554
Kilometry: 1 342 494
Krajów: 47 / 22.0%
niebieski
Nie widzialam podobnego tematu na forum, ale jesli sie myle, to prosze przerzucic moj post.

Nie wiem ile czasu spedzacie na stronach hotelowych, ale ja sprawdzam swoje rezerwacje co jakis czas, zeby upewnic sie czy przypadkiem nie spadly ceny pokoi.

Do tej pory zaobserwowalam nastepujace spadki i zmienilam rezerwacje flexible na nizsze ceny w:

-Marriott Miami, ceny na sylwestra 2014, rezerwowalam okolo 2 tygodni przed data, tydzien pozniej ceny spadly o jakies $100 za noc.
-Marriott Courtyard LAX - rezerwacja 2 tygodnie przed terminem pobytu, spadek ceny okolo 5 dni przed terminem, $10, ale zawsze cos.
-Hilton Times Square - rezerwacja grudzien 2014, spadek ceny 20/03/2015, 23/03/2015, termin pobytu 27/03/2015, cena za pokoj spadla dwa razy, lacznie o $114
-Hilton Dublin Airport - rezerwacja grudzien 2014, spadek ceny o 50 euro za noc za podstawowy pokoj w lutym, zmienilam rezerwacje z najtanszego pokoju na Suite. Pobyt marzec 2015
-Hilton Drezno - rezerwacja marzec 2015, spadek ceny o 35 euro za noc za Junior B-Level Suite po paru dniach od rezerwacji, termin pobytu maj 2015
-W Londynie widzialam spadki cen pare dni przed data pobytu, w wiekszosci hoteli tej sieci po £30-50 za noc.

Takze przy rezerwacjach bez kar za zmiany polecam sprawdzanie stron co jakis czas, bo czasami mozna sporo oszczedzic/nie wydac.

Aktualizacja: Dopisalam daty.

Ostatnio edytowany przez Aga_podrozniczka 23 Mar 2015 17:17, edytowano w sumie 3 razy
 Profil Relacje PM off
namteH lubi ten post.

Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️ Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️
Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN
#2 PostWysłany: 23 Mar 2015 13:11 
Awatar użytkownika

HON fly4free
Przez ostatni tydzień w Hiltonach było promo do 30% taniej. Więc rezerwacje zrobione wczesniej bez promocji mogły być wyższe :)
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 23 Mar 2015 14:14 
Awatar użytkownika

niebieski
Ale te -30% promo to zwykle dla przedpłaconych stawek, a Aga o elastycznych lecących w dół pisze.
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 23 Mar 2015 14:29 
Awatar użytkownika

HON fly4free
No tak :)
W wielu sieciówkach są często jakieś promocje, np. w tamtym roku zrobiłem dużo wcześniej rezerwację na Majorce, a na 4 m-ce przed pobytem zrobili promocję do 25% zniżki na Balearach i tak samo, anulowałem i zrobiłem rezerwację po niższej cenie.
BTW W sieci są serwisy, które monitorują ceny w sieciówkach, a nawet same zmieniają za ciebie rezerwację na tańszą :)
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 23 Mar 2015 14:41 

niebieski
^

Jak znaleźć takie serwisy? :oops: :oops: :oops:
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 23 Mar 2015 14:45 
Awatar użytkownika

niebieski
Pewnie trzeba w tych serwisach podac haslo do danej sieci hotelowej, jesli system mialby zmieniac rezerwacje automatycznie za klienta. Ale wtedy nie moglabym marnowac czasu na sprawdzenie stron sama ;-)

Ja pisalam o zmianach cen bez promocji, po prostu sa nizsze.

#7 PostWysłany: 23 Mar 2015 16:20 
Awatar użytkownika

Loty: 78
Kilometry: 177 605
Krajów: 27 / 12.6%
niebieski
Nie wiem czy akurat @skrzat ten serwis miał na myśli ^^

http://www.tingo.com/

#8 PostWysłany: 23 Mar 2015 16:55 

niebieski
@Aga

sorki, ale bez terminow na jakie rezerwowalas jest to wszystko troche nieczytelne. Z jakim wyprzedzeniem czasowym pojawiala sie obnizka - byla w tym logika?
 Profil Relacje PM off  

#9 PostWysłany: 23 Mar 2015 17:10 
Awatar użytkownika

niebieski
Dopisalam daty w pierwszym poscie, ale moim zdaniem nie ma to takiego wielkiego znaczenia. Ceny spadaja blizej terminow pobytu, w zaleznosci od popytu i podazy. Moga nie spasc wcale, moga urosnac. Nie mniej warto kontrolnie zajrzec na strony od czasu do czasu.

-- 17 Kwi 2015 16:27 --

Nastepny rzut obnizek na moich rezerwacjach:

Drezno, 1 noc, cena wyjsciowa Junior Suite 319 euro, okolo 2 tygodni przed pobytem cena spadla do 269 euro.
Drezno, 2 noce, cena wyjsciowa Junior Suite 244 euro, okolo 3 tygodnie przed pobytem cena spadla do 234 euro za noc.

To sa dwa pobyty obok siebie, ale zarezerwowane osobno, bo postanowilam przyjechac wczesniej. Na poczatku zarezerwowalam QUEEN HILTON EXEC PLUS na pierwsza noc z podaniem drugiej rezerwacji i zmieniono ja na Junior Suite tak jak na drugiej rezerwacji. A zarezerwowalam pokoj Queen, bo byl o 40 euro tanszy. Pare dni przed pobytem dodam kod public sector i ceny zejda do 201 euro za pierwsza noc i 178 euro za dwie pozostale.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 9 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości