Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 24 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2
Autor Wiadomość
#21 PostWysłany: 19 Cze 2018 07:53 
Awatar użytkownika

Loty: 169
Kilometry: 305 073
Krajów: 37 / 17.9%
niebieski
To cena za auto / za osobę / za całą trasę?

Tani weekend w Wilnie 😍🍺 Loty i noc w hotelu za jedyne 299 PLN ✈️🛌 Tani weekend w Wilnie 😍🍺 Loty i noc w hotelu za jedyne 299 PLN ✈️🛌
Wycieczka na Kretę w supercenie za 999 PLN 🌊😎 Tydzień w hotelu z wyżywieniem 🍴☕ Wycieczka na Kretę w supercenie za 999 PLN 🌊😎 Tydzień w hotelu z wyżywieniem 🍴☕
#22 PostWysłany: 07 Sty 2019 00:29 

@zawiert możesz podać proszę kontakt do kierowy 9osobowego minivana? Wynajeliscie go, spoko, uczciwy koleś?

Wielkie dzięki,

J.
 Profil Relacje PM off  

#23 PostWysłany: 09 Sie 2019 01:04 

Planujemy wyjazd na parę dni na Kubę.
Przylot Havana, chcemy tam zostać 2 dni, następnie z Havany udać się do Varadero, tam pewnie też dwa dni i powrót do Havany na lotnisko. Podróżujemy w 3 osoby, jak więc najtaniej i najlepiej dostać się z Havany do Varadero i później z Varadero na lotnisko Havana?
 Profil Relacje PM off  

#24 PostWysłany: 17 Sty 2026 12:26 

Loty: 542
Kilometry: 833 462
Krajów: 74 / 35.8%
niebieski
tak bardziej na przyszłość, może komuś się przyda.
Jadąc na Kubę myśleliśmy, by nie wziąć samochodu i samodzielnie sobie objechać wyspę jak w normalnych krajach. Infrastruktura drogowa jest średnia, ale ogólnie tragedii nie ma. Główny problem, który nas przekonał do kierowcy to - braki benzyny, braki prądu i przerwy w dostępie do sieci. Wszystkie trzy doświadczyliśmy jeżdżąc po Kubie. Więc wynajęliśmy samochód z kierowcą.
Ogarnąć kierowcę pomogła nam pani Karina z https://www.cubamania.eu/. Pomogła nam też przy niektórych casa particulares, ogólnie super komunikacja oraz zaangażowanie i jeszcze fakt, że można było wszystko opłacić z Polski bezgotówkowo (dla mnie to duży plus).
Więc objechaliśmy Kubę w Fordzie Fairlane z 1957 roku, co już samo w sobie jest atrakcją.
Na trasie z Vinales do Zatoki Świń, musiał podjechać do domu bo karnisty z paliwem i uzupełnić zapasy. Ale on też niestety ma niewielki zapas, więc zmiany w trasie nie specjalnie wchodzą w drogę. W Zatoce Świń w ogóle nie było benzyny (a jeszcze w tym czasie Trump dał o sobie znać w Wenezueli).
Tak więc plusem było, że to on musiał szukać paliwa, nie my. Mi to odpowiada :).
W przypadku kierowcy - Ricardo - którego mieliśmy, tylko uwaga na przyszłość, jakby ktoś się zdecydował. Warto naprawdę mieć plan dość dobrze opracowany. On jeździł z pamięci (żadnych GPSów, czy map, woli zapytać kogoś niż sprawdzić google), zna miejsca, w których bywa z turystami. Miejsc, których nie zna...no nie zna. Więc zwłaszcza w Zatoce Świń trzeba było mu pokazać dokładnie, gdzie chcemy jechać i po co. Tam akurat miałem przygotowanie dobre (jednej rzeczy nie wiedziałem, gdzie szukać przewodników/wejściówek do Salinas de Brito, ale pojechaliśmy do biura parku Ciénaga de Zapata by zapytać w informacji... i tam wszystko było). W przypadku Doliny Cukrowej mogłem się bardziej przygotować, ale on jej nie za bardzo znał, więc zobaczyliśmy tylko to o czym wywiedziałem wcześniej, pewnie mniej znane miejsce nam uciekły. Największy problem mieliśmy z Santa Clara. Chciałem tam się zatrzymać wracając z Trinidadu do Hawany, ale znów jak on jeździ na pamięć, nie wziął pod uwagę, że przejazd przez Santa Clara inną drogą dołoży 30 minut jazdy i 40 km. Więc nauczka - także tego typu przejazdy lepiej zgłosić wcześniej, by to uwzględnił (w zapasie paliwa). Tak więc Santa Clara wypadła, ale... mieliśmy więcej czasu na Hawanę (bo nam Turkish z opóźnieniami zeżarł jeden dzień), więc nawet nie próbowałem walczyć o Santa Clarę. Czyli krótko, jak się ma dokładny plan wcześniej, to całość przejdzie gładko.
 Profil Relacje PM off
barka lubi ten post.
2 ludzi uważa post za pomocny.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 24 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość